Som en människa, tack.

Folk vet om att man har en ätstörning
Det säger egentligen ingenting. Att vara ätstörd betyder för en "okunnig" bara en sak; Att man inte äter. 
 
Men att ha en ätstörning kan vara allt annat än det. Det sitter inte i ett beteende. 
 
Har ätit många middagar med folk som inte känner mig, men som vet om min situation. Har även fått en del kommentarer från sådana personer. Och det stör mig att folk har mage att kasta ur sig kommentarer bara för att de tror
 
"Du äter väl ändå inte det där"
"Oj, fick du verkligen i dig det där"
"Du behöver väl ändå inte äta – för du äter ju inte"
 
Alltså, va? Jag älskar mat och hade jag inte ätit så hade jag väl heller inte levt? Jag äter för gudsskull. Men god aptit dessutom. Jag har mina problem som sitter i mitt huvud. Jag hatar att folk drar alla ätstörda över en kam. Alla har olika problem och olika förutsättningar. Visst, jag hade kanske tackat nej till den där saken. Men att få kommentaren "Du äter väl ändå inte det där", får mig ännu mer att tacka nej. Tänk om jag hade taggat och peppat inför att tacka ja till den grejen? Suck. Då känns det bara som ett slag i magen. Jag vill bli behandlad som vem som helst. Eller nej, som Cecilia och inte en "ätstörd".
 
 
Jag är en människa – inte en sjukdom.
Ibland kanske de bara vill väl, vad vet jag. Kanske vill de underlätta eller också känner de sig osäkra på hur de ska bete sig. Får väl ha överseende med det. Det kanske inte är så lätt alltid. Men det underlättar faktiskt inte, det gör mig bara aningen frustrerad och får mig att grubbla ännu mer. 
 
Yaya. Kram från Cecilia.

Sommavindar.

Är det alltså såhär det känns att vara helt ledig från jobb? Trött och utsliten alltså. haha. Har haft en fin, sista dag på jobbet i allafall. Tokmycket att göra trots att det var student och grejer. 
Tack och lov att jag slutade i "okej" tid för lunch i allafall. Hade aldrig hunnit äta på jobbet. Men nu mina vänner. Nu kommer jag kunna sitta ner i flera timmar och äta alla mina måltider om jag så vill. Rätt skönt att slippa den stressen. För är det något som stört mig så är det verkligen det. Men det har ni nog förstått vid det här laget.. 
 
Mötte upp mamma och syster för lunch på stan efter jobbet. Och efter det åkte jag iväg och firade lite studenter. Åh, vilken underbar känsla det var med studenten. Underbar dag. Tänk att det redan har gått två jäkla år sedan dess. 
 
 
Slappkväll väntar. Bunkrat upp med räkor och gott bröd inför kvällen. Kavlitetstid med min lilla familj. Uppskattas lika mycket varje gång! I morgon blir det Tjörn och förhoppningvis premiärsegling. Får passa på att utnyttja sommaren så mycket jag bara kan nu.. lite sorgligt sådär kan tyckas. Men hey, det kommer ju fler somrar? Inte sant?
Och samtidigt kanske jag inte hade haft ork till en sommar. Hade bara blivit besviken – igen. Besviken över att inte "kunna" utnyttja den som jag hade velat, om ni förstår. 
 
Fick frågan om jag kunde skriva lite "sjukdomshistoria". Intressant eller ej? 
 
Vad har ni för fredagsplaner? Kram.

Det var jag det.

Nämn tre saker som får dig att le. 
Dolda kameran, gamlingar som håller handen och soluppgångar.
 
Vad hade du för favoriträtt som liten?
Spaghetti och köttfärssås eller pannkakor med jordgubbssylt.
 
Vad har du för favorträtt nu?
Sushi, skaldjurspasta, lax och lasagne.
 
 
Vad gör du helst en fredagskväll?
Det beror på. Umgås gärna med vänner eller har myskväll framför teven med god mat och en bra film. Olika beroende på humör. Är ingen festprisse (just nu). Så träffas hellre och bara tjötar och spelar spel hemma hos någon.
 
Någon favoritresa?
Det går inte att välja. Älskar slapp blandat med upplevelser. Men en av favoritresorna har vart USA för ett och ett halv årsedan. Bilade runt i Kalifornien i en månad med syster + pojkvän. Hann uppleva så sjukt mycket. En resa i min smak. 
 
USA

Nämn tre favoritfilmer.
Hur du blir av med en kille på tio dagar, Notebook och Fast 5-filmerna. (Hej, jag är tjej..)
 
Fyra saker du gör varje dag.
Äter, sitter vid datorn, snusar och pratar. Haha.
 
Nämn fem godissorter som hamnar i din godispåse.
Svart/röda dödskallar, sura dödskallar, choklad i alla former, karameller & körsbärsflaskor.
 
Hur kommer det sig att du heter det namn du heter?
Papa hörde Cecilia Lind med Cornelis Vreeswijk på radion. Skulle egentligen hetat Viktoria. Men jag trivs med att vara en Cecilia faktiskt. 
 
Ett ställe där du trivs?
Sommarstället.
 
Beskriv dig själv med några ord.
Rättvis, omtänksam, lugn, virrig och hjälpsam.
 
Tre saker du äter varje dag.
Frukost, lunch och middag? Haha, nä men äpplen, mackor och yoghurt hamnar nog i magen varenda eviga dag. För det andra varierar jag lite mer.
 
Bästa bjudmaten.
Tapas, grillat, tacos, ostbrickor, kallskuret...
 
En gammal bild på dig.
Gammal sa vi ja.. haha
 
En nytagen bild på dig.
 
Tack för mig. Puss å Hej.

Sista dagen..

..vart då?
 
Ja, för vill ni veta något? Idag gör jag mitt sista jobbpass. På hur länge.. ja, det återstår att se. Men nu är det full fokus på mig som gäller. Känns helt rätt. Att jobba har gett mig mycket. Att få känna mig rätt "normal". Har även orkat väldigt bra får jag tycka. Många, långa pass..
Nog för att min hjärna har gått bananas en del gånger med all stress när det gäller maten osv. (Typ igår..suck) Men det har ändå vart bra för mig med jobb under hela den här resan hittils. Allt har sin tid och just nu är dettta nödvändigt. 
 
Sätter ena jobbet på paus medans nästa heltidsjobb drar igång. Fattar egentligen inte hur jag mäktat med "två" jobb. Fast egentligen.. har jag verkligen gjort det? Haha. Nåja.. man inser med tiden!
 
<3
Laddar på med yoghurt, müsli (mullbär, bananchips, kokos, goiji, dinkel/quinoapuffar), frukt och två mackor. Som om ni inte redan visste det menar jag. Insnöad i sommarvärmen! 
Underbart med helg. Och jag ska nog hålla fredagstraditionen vid liv med en lunch på stan efter jobbet. Och efter det åker jag nog ut till sommarstugan. Mycket som ska donas och fixas där ute nu. Det väntar nämligen brakfest nästa helg. Fyrtiofem jäkla personer som ska sova hos oss. Liv och rörelse med andra ord. Blir superskoj!
 
Men nu måste jag tugga i mig och sedan åka. Håller tummarna för en lugn dag. 
Önskar er en finfin fredag mina vänner. Hörs sen. 

Uppmuntran.

Stress, stress, stress på jobbet. 
Kom hem grinig, hungrig och totalt matt
 
Men tydligen var det någon som visste hur man muntrar upp mig. <3
 
Hur fina?
 
Plus en gammeldags, vit lampa med en skärm som matchade korgarna. Och det fina hjärtat ska jag fylla med härliga foton. Foton som man mår bra av att titta på! Den ska få hedersplatsen. 
 
Ska njuta av eftermiddagssolen på baksidan med kall saft och en bra tidning. Och ikväll kommer syster hem igen. Jesus vad en vecka susar förbi fort. Vilket är bra. Det ger mig lite hopp om att livet snart är tillbaka hos mig igen. 
Hoppas ni får en fin kväll. Kram

Goa ni.

Ni är för bra för att finnas på riktigt. Ville bara säga tack. 
Ska fortsätta att fylla den här bloggen med mina dagar ett tag till. Men så var det allt detta med; All in eller inget alls. Jag vet att jag kommer behöva bryta med allt
Men vem ska jag bolla idéer med , är frågan..?  Eller kan det vara bra att fortsätta? Vad tror ni?
 
Strunt i det nu kanske. Ville bara säga puss & kram & tack
 
 
Dags att åka till jobbet. (En av de sista dagarna...) Ja, tänka sig vad allt kan ta vändning. Ha en fin dag. 

En resa som inte ens har börjat.

All in eller inget alls. Slut på daltandet. 

Hjärnan är som en urvriden disktrasa. Men har jag väl bestämt mig så är det inte mycket som kan sätta fällben för mig. Jag tänker gå till botten med det här nu. Är finito med allt vad dumtankar heter. Eller inte riktigt än, men jag kommer bli. Hur? Med proffshjälp och en jävla massa vilja. Nu-kör-vi.
 
Orkar inte skriva så mycket. Men att jag snart kommer att åka iväg för en tid framöver är nu klart. Hejdå sommar (men) hej ett jävla bra liv. Hur länge det blir, återstår att se. Och exakt vilket datum det blir får jag veta om några dagar. Det får bli när det blir.. men nu vet jag i allafall att det just blir. Åh. Vad tusan har jag gett mig in på..
 
 
Dödens trött. Och trots att man inte oroar sig egentligen så är det ändå spänningar i kroppen, vilket gör mig totalt utmattad. Jag vet att detta kommer bli bra. Det verkade bra. Och oavsett om jag inte vet vad jag gett mig in på så vet dom sin grej. Därför oroar jag mig inte speciellt mycket. 
 
Hörs när vi hörs. Ta hand om er för ni är värdefulla. 

Den där dagen..

Den där dagen. 
 
Åker iväg hela dagen för att få ordning på saker och ting. Äntligen, får jag väl säga. Har väntat på den här dagen ett bra tag nu. Idag får jag äntligen veta ett och annat. Och hur det än blir så vet jag att det kommer bli bra
Efter idag kommer många stenar att lyftas bort från mina axlar. 
 
Men jag känner mig lugn
 
 
Everything happens for a reason.
 
Hörs ikväll. <3

Värme och nudlar.

En toppendag. Vart igång från halv åtta i morses tills nu. Vet egentligen inte vad jag har gjort. Haha. Dagen fick snabba fötter. Men så är det väl alltid. Man är sällan "ledig" på lediga dagar. Alltid saker att göra. 
 
Var iväg på stan i morses. Hann även åka förbi m&m samt handla innan det vankades lunchtid. Men värme och kyla får mina hunger/mättnadskänslor ur balans. Otroligt mycket också. Känner inte av hunger för fem öre sådana här dagar. Det enda jag är sugen på är jordgubbar och glass.. typ. Inte fy skam det heller. Men då jag blir lite av en satkäring med för lite mat i kroppen så fick det bli en varm, men enkel lunch och jordgubbar till efterrätt istället! Kombinationer. 
 
Blir ni också påverkade av värmen när det gäller hunger?
 
'
Dagens färgglada.
 
Blev kalasgott. Stekte svamp, skinka & körsbärstomater. Kokade nudlar som jag sedan geggade ner massa creme fraiche och vitlök i. Lite broccoli och färsk basilika också. Och jordgubbar.. Dögott. Och det gick ner på ett kick, trots värmen. 
 
Tycker om sallader på sommaren. Känns fräscht och gott när det är varmt. Och nu snackar jag inte salladsblad. Matiga och fylliga sallader ska det vara. Laxsallad med bulgur, melonsallad, skaldjurssallad.. you name it. Gärna med en bit surdegsbröd till också!
 
Precis vart iväg och solat. (Ja, trots att det är sol ute..). Och vart kvällen för mig det återstår att se. 
Hoppas ni haft en fin tisdag. Kram & Puss.

Ett stycke jag.

Varma vindar. Sol. Idag är en fin dag.
 

En skål gröt.

Att vakna tidigt och inse att man har en hel ledig dag att ägna åt precis vad-man-vill... Just sayiN. Fast ibland kan sådana dagar göra mig aningen rastlös. Men idag kunde jag inte annat än att uppskatta
Började med att dona i köket. Och att jag nu ska dela med mig av mitt bästa grötrecept kunde man inte tro för ett tag sedan. 
 
Jag gör min gröt på havre och quinoa. Brukar även koka min gröt i micron då jag tycker att konsistensen blir bättre då. Som en kaka. (Om man kör den riktigt länge..). In i någon minut. Ta ut, veva ner kakao, ägg/äggvita och mer salt och sedan in i micron igen. I den här gröten hade jag även i någon matsked kaffe
Ta ut och blanda ner en klick kvarg/yoghurt. Toppa med samma sak. Plus en massa choklad och blåbär. Istället för yoghurt på gröten så är mandelmjölk dögott. Efter humör! 
 
En skål med en gnutta kärlek.

Regn idag. Perfekt dag för att plöja serier. Men först ska jag till stan och förbi låtsatssolen på gymmet. Ska åka och köpa lunch också. Nudlar med skinksås stod tydligen på menyn idag. 
Hoppas ni får en fin dag. Kram från mig. 

En melodi.

Hej vänner.

Har haft en okej dag. Bättre än igår. Har ägnat mig åt jobb i några timmar och efter det åkte jag hem och lagade lunch. Satt ut på gräsmattan och åt i värmen. (Och bland alla myror..). Blev en enkel lunch så kvällsmålet får bli desto större. Märker direkt på mitt mående när det har blivit för lite under dagen. Och det är så inte värt det. Rejält är en melodi som passar min kropp. 
Annars har jag ägnat dagen åt att gå på stan med mamma. Har även bakat nytt bröd. Baserat på sojabönor. Det var ingen höjdare ska jag säga er. Men den som inte provar får heller inte veta. Det får nog åka i sopen!
 
Är ledig i morgon. Och på onsdag.. ja, då får jag äntligen veta allt. Dvs hur kommande tiden kommer att se ut för mig. Nervös, glad och förväntansfull.  
 
 
Livet har stått lite på paus ett tag. Känns inte som jag har så mycket att erbjuda. Vill egentligen bara ta för mig. Men jag orkar liksom inte. Är trött. Och samtidigt som jag ofta stirrar och är i någon slags bubbla så har jag heller aldrig varit så öppen som nu. Hänger det i hop tro?
 
Något ni vill veta mer av? Något önskeinlägg
 
Nåja. Precis kommit hem och nu är det matdags. Hoppas ni får er en finfin kväll vänner. Kram
 

Hälsofreak.

Din tro formar dina tankar, dina tankar formar dina ord
Dina ord formar dina handlingar, dina handlingar formar dina vanor
Dina vanor formar dina värden, dina värden formar din framtid.
 
 
"Ett gram sjukdom känns mer än hundra kilo hälsa."

Hälsa. Sjukdom. Sagt det förr. Men trots en lätt vikt så har jag aldrig tidigare känt mig så tung. Konstigt det där. Men kroppen har ingen ork. Ingen ork till det som är vardagen. Saker som en med hälsan i behåll gör utan eftertanke är för mig en utmaning. Vardagsmotion. Blir trött bara jag tänker på det. 
 
 
Hälsan är tamigfan allt du har. Utan den kommer vi inte långt.
 
Och jag är glad att jag inte insåg det allt för sent..
 
Ta hand om er. 
 

Ett litet (god)morgon.

Godmorgon måndag. Godmorgon ny vecka. Godmorgon tidigt jobb
Gårdagen blev ett big nono. Oacceptabelt, från min sida! Jag vet att jag är stark. Men jag vet även att jag kan vara ganska lättpåverkad av andra. Det är inte okej. Men ibland går det inte att låta bli. 
Tappade motivationen en aning igår. Men det betyder inte att jag tar ut det på maten nu för tiden. Snarare tvärtom. Hade en toppenbra matdag. Bästa på länge. Grillade lax, färskpotatis osv. Och gårdagens kvällis blev lite av en buffé. 
 
Nog om det. Det är ju en ny dag nu för tusan. Alla möjligheter för en liten nystart. Det får man varje morgon när man vakar tycker jag. Och varje morgon får man även äta favoritmålet. Kan inte bli så dåligt då. 
 
L-o-v-e in a bowl.
 
Smakrikt och färggrant. Och chokladsås på morgonen? Haha. Ja, tänka sig.. det passar mina smaklökar alldeles utmärkt. Rostad macka + färsk frukt. Kalas! (Skinka, keso och saltgurka..prova)

Det finns rätt mycket jag hade velat skrika ut till världen idag. Hela kroppen gör uppror och jag har tusen känslor som bubblar i kroppen. Inte bara känslor. Det är frågor, väntan, mer frågor och så lite längtan
Ska ta och fylla magen med lite mat och sedan blir det jobb! Tydligen slutar jag tidigare än väntat idag.. rätt härligt. Hem och äta lunch och sedan ska jag nog ta mig iväg till Ikea. :)
 
Så länge – ha en bra start på veckan vänner. Kram, puss & kram. 

Ett stoppljus.

Haha. W-t-f. Återblickar.
Ett år tillbaka och jag tänkte "Jaja, ungefär samma.."
Två år tillbaka och jag tänkte "Oh, sådär ska det bli igen.."
Tre år tillbaka och jag tänkte "Åhååå sådääärr ska det absolut bli igen"
Fyra år tillbaka och jag tänkte "Haha. Ett stoppljus. Men rätt snyggt"
 
 
 
 

26 Maj.

Söndag. Igen? Strålande sol och snart är det Juni. Snart sommar och snart dags att prova nya vägar. Har en spännande vecka framöver. :) Rättare sagt; en spännande tid. Kan även konstatera att jag är omringad av världens goaste människor också. Hade en superkväll igår!
 
 
Födelsedagsfirande där det bjöds på plockmat osv. Sådan mat som passar mig utmärkt! Lite av varje. Så man slipper välja en sak, liksom. Parma, sallader, frukt, kyckling, pastasallad, kanariepotatis, ost & kex.. Fint som snus.
 
 
Ordnade till mig en ledig dag. Behöver det nu! Och den ska jag ägna åt att laga en stor morsdag-middag, ta mig en titt på balen och bara vara. Tänk att det är exakt två årsedan jag gick balen och tog studenten nu. Med andra ord två årsedan det började gå utför – igen. Men är det något jag lärt mig så är det att man inte ska se det som förlorad tid. Life goes on :)
 
Men nu är det dags för söndagsfrukost. Kanske är tillräckligt varmt för att äta utomhus?
 
Ha en fin söndag. Kram, puss och allt det där. 
 

Vitsippor blev till sushi.

Okej. Några ängar av vitsippor fann vi väl kanske inte. Däremot fick vi oss en lång promenad längs ån. Och det är väl inte fy skam det heller tycker jag. Helmysigt!
Passande nog befann vi oss även i närheten av en av mina favoritrestauranger kring Göteborgsområdet. Så efter mycket promenerande tog vi oss dit istället. Har ju även blivit en sådan där kallad morgonmänniska. (Fattar nada..) Så mina mattider har verkligen flyttats "tillbaka" (säger man så?) de senaste veckorna. Tycker att det är bra! Har fått mer normala mattider nu. Lättare att anpassa mig efter andra på det viset också. Två flugor i en smäll. Och så får man ju mer av det goda på köpet. Det gör det till tre flugor i en smäll. Hejja.
 
 
Lax, omelett, sweet chili-marinerad pilgrilsmussla, räkor, mer lax, avokado, sjögrässallad....
 
Nu ska jag vända ut och in på min garderob i hopp om att hitta något tjusigt att ha på mig ikväll. Kanske är det dags att använda någon av de sju långklänningar jag köpte på resan? Eller kanske någon av de fem långkjolarna.. Haha. Jag och klä upp mig brukar kanske inte klinga så bra. Tycker om ett par slitna jeans, t-shirt och nikeskor, typ! Fast man får la försöka lite ibland ;) 
 
Ikväll väntar middag med vännerna som sagt. Det ryktas om plockmat. Låter enkelt och bra! :)
 
Kram och ha en bra kväll.

En liten boll?

En sucker för choklad? (Räcker upp handen). 
 
Chokladbollar eller ej. Skenet bedrar. Dessa innehåller bara en massa nyttigheter. Men då de smakade precis som vanliga chokladbollar så tycker jag att de kan få behålla sitt namn.
Blandade hackade nötter, keso, havregryn, prottepulver, havregryn, kakao, kaffe, vanilj, banan.. och säkert en massa mer. Rullade till bollar och rullade dem i kokos. In i frysen en stund och tadaaa! 
 
Choklad & banan-bollar

...men vill ni veta något? Jag tycker inte ens om chokladbollar. Haha. Trots att jag fullkomligt är galen i choklad så har chokladbollar aldrig fallit mig i smaken. Konstigt, jag vet! Föredrar choklad i andra kombinationer. Jag tycker dock om havregrynsgröt med kaffe och chokladsmak men inte chokladbollar. Så kanske är det något jag unbillat mig. Dock fick de tre tummar upp av chokladbollsälskare här hemma. 
 
Prova vettja.

Tjugofemte Maj – Morrn.

Ett litet godmorgon.
Låg däckad mest hela kvällen igår. Men idag är jag igång igen. Ska åka iväg till en "Vitesippedal" för att fota och picknicka. Vitsipporna kanske är vissna nu föresten? Återstår att se. 
Sedan väntar lunch och ikväll födelsedagsfirande och middag osv med alla vännerna. Tror att jag har en rätt fin dag att vänta. :) Fin helg rättare sagt. 
 

Dagshoroskop - lördag 25 maj

Någon som vet lite mer än du tar över hanteringen av vissa resurser.                                                             Detta kan leda till något stort om du utnyttjar dina kontakter rätt.

 
Dags för frukost. Och bäst just nu?
En geggig röra med turkisk yoghurt, mullbär, chokladsås, kokos, mandelmjölk, torkat äpple, goiji och bananchips. Och lite må-bra-bröd på det. Att kasta ner allt gott man hittar i skafferiet och bara gegga om – för att sedan äta. Ja, det är drömmen. Oglamouröst för ögat men rena lyxen för magen.
 
Hoppas ni får en härlig lördag vänner. Kram!

Som en våg.

När det känns som man har blivit överkörd av en lastbil eller två. 
That´s me for the moment. 
 
De där fjuttiga timmarnas sömn jag fick i natt gjorde sitt. Övertrött på jobbet. Tröttskrattade åt allt samtidigt som jag bara ville att timmarna skulle gå. Och de gjorde de också.. jobbdagen fick sitt slut och jag gick mötte uppe M för att lucha på stan. 
Vart ovanligt trött i kroppen idag. I huvudet också för den delen. Trots att jag inte tänker och grubblar så mycket om "det där" så ligger det ändå någonstans i bakhuvudet och gnager. Hade gärna tagit mig en sovstund, men då riskerar jag ännu färre timmar i natt. Snaaart ska även jag få känna ro, det vet jag!
 
Nä, babbel. Kom och tänka på något. Något bra. Följer en del bloggar och läser runt mycket. Och det känns som att alla på något vis är på gång. Alla (många) verkar bryta upp med allt vad ätstörning heter och börjar leva livet. Alla på samma gång känns det som! Gogogo.
 

Det känns även som allas mående påverkar varandras. När någon börjar må dåligt så mår alla andra också dåligt helt plötsligt. Och när någon mår bra, ja då börjar alla inse att de kanske också skulle kunna må bra.. och börjar kämpa för det istället! Hänger ni med? Som en våg. Kanske av grupptryck. Omedvetet. Men bra i sådana fall. Om det nu är det bra måendet vi snackar om. Jag tror på mig och jag tror på er. :)
 
Överkörd var det. Skriver utan vidare eftertanke. Får se vart orken tar mig ikväll. Kanske åker iväg och har filmkväll med vännerna. Och om inte så väntar myskväll här hemma med massa god mat. Blir nog en kombo! 
 
Önskar er en fin kväll. Puss & Kärlek.

Recept Glutenfritt må-bra-bröd.

En stund över? Sugen på något gott och mättande? Sugen på något nytt?
 
Här kommer receptet på brödet jag bakade häromdaen. Och har ni några goda tips så får även ni gärna dela med er. Gärna glutenfritt!
Använde mig av samma grund i bägge bröden. Men jag hade lite olika nötter och torkad frukt i de olika. Det gick verkligen på ett kick att veva ihop detta. Förvisso ska det gräddas i ca en timma i ugnen. Men då sköter det som sagt sig självt. 
 
Ingredienser för en limpa:
4 dl krossat linfrö
2 msk fiberhusk 
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
250 g kesella/kvarg
6 st ägg
2-3 dl hasselnötter
15-20 st torkade aprikoser
 
Hur?

Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att hacka nötter och torkad frukt.
Blanda sedan samman alla ingredienser till en tjock smet och låt stå och vila en stund. 
Olja/smöra sedan en form och häll i smeten. 
Grädda sedan brödet i ca 60 min. Ta ut brödet och låt svalna lite under en bakhandduk innan du skär upp det. 
 
 
Tips: Byt ut och variera nötter och torkad frukt.
Valnötter, mandlar, russin, katrinplommon, kanske kokos..? Prova er fram lite. 
 
Svep limpan tillsammans med goda pålägg. Ost, cream cheese, skinka, leverpastej.. you name it! Smaklig spis mina vänner, smaklig spis. 

Kram.

24 Maj.

Vår & försommar. 
Bästa tiden på året för mig. Jag minns förra året då jag klättrade på väggarna här hemma den här tiden av året. Jag var så in i bomben rastlös, trots att jag hade saker för mig. I vanliga fall brukar jag inte tycka om den här årstiden, alls. Jag brukar känna mig stressad över att göra saker och klarar inte av att sitta inne om det är sol ute.
 
Men jag tror att jag kände mig så rastlös just för att jag inte orkade. Jag ville sitta inne, men tillät mig inte. Förbannade mig själv över att orken inte fanns.
Men i år känner jag mig piggare. Jag orkar mer.. och orkar jag inte, ja då gör jag heller ingenting. Lyssnar på kroppens mående från dag till dag. Och det är precis det som håller i längden. 
 
Love it. 
 
Fredag. Ska snart åka och öppna på jobbet och jag slutar relativt tidigt. Det kan bara betyda en sak; Fredagslurre på stan. Sedan får jag se vart helgen för mig. I morgon blir det i allafall födelsedagsfirande med massa vänner. 
 
Hoppas ni får en fin dag mina vänner. Kram, puss & kärlek. 

Det går, om man vill.

Lagade en underbar lunch till mig och syster förut. En vitaminbomb. Gjorde en tonfiskröra med äpple, lök, senap och turkisk yoghurt. Till det blev det rödbetor (bästa så här års), kokta morötter och bulgur. Satt fint, nästan. Fick tyvärr kasta i mig lunchen. Har fått göra det i två dagar i rad nu och det kan vara något av det värsta jag vet. Blev inring på jobbet idag då det var massor att göra. Så hoppade in i några timmar tills det hade lugnat ner sig! 
 
Har dock fått bort det där "heliga" kring många mål nu för tiden. Nog för att jag mer än gärna har matro, det vill nog alla. Men det är okej att slänga i sig ibland och allt behöver inte vara sådär perfekt. Det försvinner små, små tvång för varje dag som går. Småsaker, men som faktiskt är rätt stora för mig. Eller rättare sagt; som är betydelsefulla för att bryta med ätmonstret helt. 
 
Många säger att det inte går att bli helt frisk. Att tankar alltid kommer att finnas osv. "Det gäller bara att lära sig hantera det". Men vet ni? Jag börjar mer och mer tro att det faktiskt gå att bli helt frisk. Vågar man bara tro så fungerar det mesta. Och jag vågar tro. Med en jävla massa vilja så.. och fullföljer man bara vägen man har att vandra utan att ge upp så lyckas man. Inte sluta förens man har rott i hamn. 
 
 
Lugn kväll väntar. Upp med tuppen i morgon. Och i morgon ska ni få brödreceptet
Och tills dess – lev livet. Puss

Det viskas.

Färgerna skvallrar om att det snart är sommar. Att fota är ett utav de bästa tidsfördriven jag vet. Man skapar och är kreativ. Man går ut och letar efter saker som man egentligen inte tänker på. Nåja, blommorna ser vi väl.. men ni förstår vad jag menar! 
 
Ni kanske undrar hur det går med mitt fotoföretag? Det undrar dock jag med. Lagt det lite på isen. Orkar inte riktigt. Jag kan vara jäkligt diciplinerad när det gäller många saker. Men när det kommer till saker som jag inte måste göra, så kan jag nog vara latast i världen. 
Har fått sålt en del tavlor under året. När vi var nere i Kina så hängde mina tavlor lite varstans bland olika levrantörer och på olika kontor. Det var roligt att se! Har faktiskt fått en fotobeställning i sommar. Betalt på dit och hem-resan + tavlan. Sådant tycker vi om! 
 
 
Nog för att jag älskar fotografering. Men det kan lätt komma till en gräns där jag känner för mycket press. Och att känna press över yttligare en sak, företaget, är det sista jag behöver. 
Jag vill fota för att det är kul, inte för att jag måste. Då blir det genast inte samma grej! 
 
Har ni någon hobby som ni tycker extra mycket om?
 

Tjugotredje Maj.

Ny dag, nya tag. Ny dag och nytt mående.
Klyschigt, men sant. Känner mig som en ny person idag. Har ny energi och har fått godkänt med sömn i natt. Insåg att jag hade feber igår också, vilket förmodligen bidrog till lite extra dåligt mående. 
 
Det har hänt rätt mycket de senaste dagarna. Saker som kommer påverka och förändra framtiden. Jag känner mig lugn med det. Jag hade kunnat bli avskräckt, men istället väljer jag att flyta med.
 
Men dagen då? Ska man baka lite mer tro? Haha. Nej, idag ska jag iväg till flygplatsen och åka ner till stan. Ska skjutsa syster och pojkvän som ska fly landet, igen. Lagom avundsjuk sådär. Hade gärna följt med. Får väl pallra mig till solariumet istället.. drömma lite. 
 
 
Dags att ordna frukost. Idag skippar jag gröten och håller mig till det jag tycker om allra bäst. Och vad det är för något, det vet ni nog redan. Lite nybakat bröd på det också. Sedan ska jag nog vara i form för att ta tag i dagen.
 
Hoppas ni får en fin torsdag. Kram, Puss & Kärlek. 
 
 

Frukt & nöt-bröd till folket.

Lagom till mellis var brödlimpa nummer två klar. Ugnen har gått på högvarv idag må ni tro. (Min hjärna med). Underbart att ta del och äta av det man bakar också. Inte bara sitta och glo när de andra mumsar i sig av allt det nybakata, som man egentligen hade velat ha. Nej, andra bullar är det som gäller nu. Gott som tusan blev det!
 
Det blev två glutenfria limpor då två i familjen inte tål just gluten. Aningen svårt att hitta relativt grova, nyttiga recept på glutenfritt bröd. Men med en blandning av olika recept plus lite improvisation så lyckades jag få ihop både ett gott, fluffigt och nyttigt bröd. 
 
Nybakat i mitt hjärta.
 

I första limpan blev det russin, hasseönötter & valnötter och i den andra blev det mandlar, hasselnötter & sisådär ett paket saftiga, torkade aprikoser. 
Åt det direkt från ugnen med ett lager cream cheese och gurka. Superb! Får bli några skivor från den andra limpan ikväll också. Då får det bli rostat med ost. Som det ska vara!
 
Vad vill ni ha för pålägg på nybakat bröd?
 
Nu ska jag rulla prottebollar. Haha. För mycket fritid.. just sayiN. 

Får man lov att erkänna...

...att man mår helt jävla skit ibland? Hoppas det.
En helkass dag, faktiskt. Har gjort allt för att sysselsätta mig och allt för att skingra tankarna. Jag har städat, handlat, bakat två olika sorters bröd, åkte och träffade vänner... Ändå lyckas jag inte skjuta undan känslan
För det är just vad det är; En känsla.
 
Ska sluta deppa och istället visa min frukost från i morses. Havregrynsgröt som jag kokade på mandelmjölk. Blev mycket krämigare och godare med mjölk istället för vatten. (Tips). Toppade med stora blåbär, mullbär och chokladsåsen. Det var gott. Men föredrar fortfarande en kall frukost. (Förutom den rostade mackan som jag åt till då, förstås).
 
Chokladgröt med chokladsås. 
Härnäst då? När man redan har sysselsatt sig så gott man kan man ändå inte lyckas?
 
Suck. Hoppas ni har en bra dag. 
 

Två nyheter i skafferiet.

Det krävs något som verkligen lockar för att jag ska byta och variera. Och med dessa två nyheter i skafferiet så var en ny frukostvariant given. Tycker om nyheter, som ni vet. Nåja, nyheter för mig åtminstånde. Har bara smakat mandelmjölk någon enstaka gång tidigare. Då har jag bara druckit det rätt upp och ned, vilket inte var speciellt gott. (Är ingen mjölkmänniska..) Mjölk + flingor, visst.. men att bara dricka det som det är fungerar inte riktigt för mig.
 
Söt mandelmjölk, dubbel dos choklad.. kalasgod start på dagen. Kan ni gissa vad jag vevade ihop?
 
 
Dags att kicka igång dagen. 
Ha en bra dag. Kram.

Chokladkaka, någon?

Finfin dag i Götet. Och dötid på tåget resulterade till massa receptletande. Bästa tidsfördrivet. Har länge sett recept på nyttiga brownies som cirkluerar runt på internet. "Ska det vara, så ska det vara", tänker säkert många. Är man sötsugen så ska man bota sötsuget med riktiga saker är det många som tycker.
Men om den blir lika god så skadar det väl inte att få i sig lite nyttigheter på köpet. Don´t you think?
 
 
 
Resultatet – Prottekaka

Det blev ett gott ihopsläng må ni tro. En sockerfri kaka med bönor som grund. Tyckte att det lät helskumt med bönor i något som ska klassas som en kaka. Dock kände man inte av smaken av bönorna. Den smakade mest choklad
 
Fungerar till mer än bara kaffet. Som en lyxig del av frukosten eller kanske som mellanmål. Och då den var en proteinbomb så uppskattades den även av mina träningsfreaks här hemma. 
 
Bra jobbat Cecilia, bra jobbat.

Om ideal.

 
"Ett ideal är en fyr, inte en hamn"
 
Kunde inte sagt det bättre själv.
 

Tjugoförsta Maj.

När man plötsligt får en hyfsat god natts sömn. Lycka. Dessvärre brukar jag nästan vara tröttare de dagar då jag sovit gott jämfört med när jag sovit rätt kasst. 
Hur som. Godmorgon vänner och godmorgon tisdag. Är ledig idag. Skönt. Ska fördriva tiden med att åka in till Göteborg. Tur för mig att jag har lyckats komma på min kod till kortet igen med andra ord.. Men det tog sig tid! Haha. 
 
Den här veckan får jag förmodligen veta också. Idag, i morgon eller på fredag. Don´t know. Men jag hoppas på att ha någorlunda koll av veckans slut i allafall. 
Grejen är den att jag under lång tid faktiskt har funderat på någon form av professionell hjälp. Men jag har liksom inte fått tummen ur att föreslå det. Jag har tänkt "En dag till..", "I morgon börjar jag på riktigt..", "Jag mår ju rätt bra..". Undanflykter, undanflykter. Så när förslaget väl kom från någon annan kände jag mig extra motiverad på något vis, då det redan fanns i tankarna. 
 
Tisdagsfrukost. 

Vill äta frukost ute på altanen ute i sommarstugan – nu. Vill ha sol, bad och åka ut och fiska. Jag vill plocka jordgubbar och äta tills jag mår illa. Jag vill gå långa fotopromenader längs havet och jag vill åka ut till okända öar och övernatta med båten. 
Det är den tjugoförsta Maj (jesus, en månad sedan min födelsedag var) och snart kanske jag kan få ta del av allt det där. Fast bara kanske. 
 
Nu ska jag äta upp frullen och sedan hoppas på tåget! Hörs ikväll. Kram

Spontanitet osv.

Trots en ledig dag så har jag haft fullt upp. Det brukar bli så – ibland. Ärenden, stan, matlagning, läkare, möten.. yadayada. Har dock inte återfått min hjärnkapacitet fullt ut. Är fortfarande blank, om ni förstår. Pratar utan att tänka och lyssnar utan att egentligen lyssna. Säger samma saker om och om och kommer på mig själv med att sväva iväg bland tankarna. 
 
Men. Dagen har vart bra. Spontanitet och så vidare ni vet. Tacka ja, när man egentligen vill säga nej. Saker som man tidigare har vart van vid, just för att man vart van, spelar längre inte så stor roll. 
 
 
Orkar ni? Bra.
 
Dagens Horro:
"De planer du har förberett under lång tid är på väg att sättas i verket. Även om du fortfarande tvivlar ska du inte vänta längre. Du kommer erbjudas hjälp från alla håll.
Men du bör också vara öppen för konstruktiv kritik – den är endast avsedd att hjälpa dig.
Glöm inte bort att också ta hand om din kropp under denna period. Var noga med din kost och hitta en balans."
 
Konstruktiv kritik. Tidigare har jag vart lite av en satkäring och sagt emot allt och alla. Har trott att jag har haft rätt, när det egentligen är dom som sitter på kunskapen. De kan sig grej och de vet vad de sysslar med. Och de är där för att hjälpa, inte för göra mig illa. 
 
Ha en fin kväll vänner. Det ska jag. (Tillsammans med blåbärsglass och mackor).

Överbelastad hjärna – Färska vårrullar

Läkarbesök följt av möte med chefen. Efter det åtke jag och handlade. Tydligen var hjärnan så överbelastad att jag till och med hade glömt av koden till mitt bankkort. Då är det fan illa! Hade dessutom använt det bara någon timma tidigare. Ja, illa
 
Hade två hungriga (nej, tre.. jag också) personer hemma. Mat – nu, var ordern. Snabbmat. "Kina, thai, sushi, pizza, hamburgare". Ja, kinamat fick det bli. Lite mer hemmagjort bara!
Ordnade ihop färska vårrullar. Länge velat prova, men aldrig fått tummen ur. Det var ju superenkelt. Roligare än de där torra man får på restaurang, faktiskt. 
 
 
Färska vårrullar.
 
Låt oss kalla de för kycklingfyrkanter istället. Inte så snygga, men smakrika. Gjorde en god fyllning av kycklingfärs med sweet chili-sås, ingefära och soja, böngroddar, rivna morötter, lök osv.. Sedan doppade vi dem i två kalla dippsåser. 
 
En lyxigare variant av tacos. Eller en fräschare variant av snabbmat. Nästa gång ska jag kasta in dem i ugnen så de blir lite frasiga också. Kan nog vara lite godare. Och man kan ju egentligen fylla dem med vad som helst. 
 
Har ni provat att göra hemmagjorda vårrullar någon gång? (kycklingfyrkanter..) Haha. Kram.
 

Flingsnack.

Flingor. 
Bara ordet får mig nostalgisk. Nog för att det oftast äts müsli här hemma nu (säger du det?) men under årens gång har jag nog plöjt igenom varenda flingsort. Det finns en djungel av sorter i butikerna. Men om det väl blir flingor nu för tiden så brukar jag föredra hårda, krispiga med tuggmotstånd. Även osockrade! 
 
När jag var mindre så föredrog jag motsatsen. Då skulle det vara degiga flingor som hade legat och gottat sig i mjölken så länge som möjligt. Sockriga skulle de vara också. Helst med chokladöverdrag. Fast jag måste nog erkänna att jag fortfarande inte tröttnat på den där heliga kombon; Iskall filmjölk och ett lass hederliga cornflakes! Ganska svårslaget, trots allt. 
 
 
 
Provade en ny smak av Paulúns granola. Hasselnötter och dadlar! Riktigt god. Bättre än hallon och kakao. Tycker om när man ser stora bitar av just nötter osv. (Och så är de ju så förbannat goda att sitta och pilla ut...) När halva paketet fortfarande är kvar så brukar de där bitarna vara puts väck. Förstår inte hur det kommer sig.. haha. Får väl hacka ner en ny omgång nötter helt enkelt. 
 
Havrekuddar, rice krispies, coco pops, kellogs K, all bran, start, frosties, cheerios... Någon barndomsfavorit
 

En ny period.

Så fort jag är på väg in i en ny period i livet så vill jag förändra allt
Jag vill ha en helt ny start och vill ta bort det mesta som påminner om den "gamla" tiden.
Ut med det gamla – in med det nya. 
 
Och jag märker att jag är påväg in i en sådan där ny period. Jag möblerar om i rummet, slänger kläder, bryter kontakter och binder nya kontakter. Förra gången jag kom in i en "ny perdiod" så bytte jag stil – helt. Jag gick jag från att vara hårt sminkad och svarthårig till blommiga klänningar och osminkad. Haha. Undra vad det blir den här gången. Ska jag klippa mig pojkkort kanske? Eller göra en helkroppstatuering? Eller bli världens flickigaste flicka?
 
Nej, några drastiska förändringar blir det nog inte. Men det första jag blir sugen på är alltid samma sak. Hårfärgen! En sådan sak kan spela stor roll. Man kan faktiskt känna sig som en ny person genom en sådan enkel sak som färgen på håret. 

Så vem vill jag bli den här gången? 
 
 
Ja, det där är faktiskt jag. Tro det eller ej!
 
Kanske ska man boka tid hos frissan redan i morgon? Spontant är kul. Fast någon svarthårig period blir det dock inte igen. Men rött är ju inte fel.. eller gyllenbrunt.. eller rosa.. ska jag klippa av det också kanske?
 
Sover på saken. Bäst så. 
 
Känner ni också att ni vill ha allt nytt när ni bryter upp från något? 

Ett - fyra

Dagens Horro
 
Livet på din lilla, stillsamma ö håller sakta men säkert på att bli långtråkig. 
Du har nya idéer och planer som du vill sätta i verk. Dra inte ut på det längre.
Packa dina saker och sätt segel mot nya marker.
Om du delar idéer med de människor omkring dig kommer du kunna räkna
med stöd från ett dynamiskt team. 
 
Ett: I tankarna är jag inte speciellt stressad längre – bara otålig. (Skillnad..)
Två: I det undermedvetna är jag förbannat stressad och finner ingen ro i kroppen. 
 
Vårköp. Äskar´t!
 
Och från det ena till det andra;
 
(Tre): Blanda keso, stark senap, salladsskinka, plommontomater och svartpeppar. Servera med varm potatis!
(Fyra): Blanda keso, tärnat päron, mango och färsk basilika. Kanongott mellis!
 
Åt förövrigt min rawbite på ett nytt, spännande – konstigt sätt. Skar den i små bitar och blandade ner den i en bruk keso tillsammans med en stor sked chokladpulver. Det blev en energikick varvat med chokladkick. Har förövrigt köpt hem så jag ska ordna ihop mina egna barer. Hur det går däremot, det återstår att se! 
 
Bubbel och babbel. (Och puss & Kram).

Lördagskvällen.

Lite sovmorgon idag åtminstånde. Söndag och dagarna tickar mot sommar
Hade en underbar kväll med vännerna igår. Lite skönt att få vara "en i mängden". Ät, skratta och umgås som vem som helst.  

Vi är ett gäng på tio-femton tjejer som har hängt ihop sedan många år tillbaka. (Och än har vi tydligen inte tröttnat). Några är dock ute i världen och far, men igår var nästan alla samlade åtminstånde. Så glad att jag har mina fina vänner, familj osv.. evigt tacksam! 
Började kvällen med den efterlängtade grillmaten. En salig buffé dukades fram. Och jag har nog förätit mig på grillade champinjoner vid det här laget. Haha. Fortsatte med spel, kubb, snack och lite melodifestivalen (såklart). 
 
Färgglatt och gott. 
+ nybakade baguetter & två stora lass kakos a lá moi.
 
Tips: Ordnade en supergod sås på tjock yoghurt och en stor klick ajvar. Gott till grillmat!
 
Hamnade i magknipa hela kvällen igår. Ser ett mönster så fort det där händer. Regelbundet, annars ballar min mage ur. Men man lär sig av sina misstag. 
Nu däremot är lilla maggen återställd och jag sitter med god frukost framför mig. Ska snart åka till jobbet. Jobbar själv hela dagen så hoppas på en lugn dag. 
 
Vad har ni för söndagsplaner? Kram.

Trötthetsdöden.

Gääääsp. Dör trötthetsdöden. 
Men vilken jäkla värme. Kanske är det den som får mig trött? Eller är det bristen på sömn? Dygra fem timmar på två nätter. Och jobb på det. Och vänner. Och tankar. Haha. Livet suger musten ur mig för tillfället.
Men ikväll fylls jag av energi i form av vänner + god mat. 
 
Och jag som sa att jag inte kände hunger? Tar tillbaka det där nu. Det där återkommande hålet är tillbaka. Jag försöker fylla det så gott jag bara kan. Men när man redan ätit mycket mer än det man brukar och fortfarande inte är tillfredsställd så börjar man undra. Och jag försöker slå bort det där "mer än jag brukar" så gott jag bara kan. För kroppen behöver olika för var dag som går. Man kan omöjligt veta vad man behöver med hjälp av en förutbestämd mängd. Det håller inte! Och samtidigt vet jag nog innerst inne att jag ändå behöver mer, mer & mer. Ju mer, desto bättre. 
 
 
Mycket på jobbet idag igen. Hem för att däcka i soffan och äta mellis. Raw Bite med äpple och kanel + fruktsallad. Den var toppen! Kanske lite söt, men god
Dags att möta upp vännerna för handling. Sen blir det mys i kvällssolen hela kvällen lång. 
 
Hoppas ni får en bra kväll. Kram!
 
 
 

Livet...

....i miniformat. Mat. Ja, typ det som är livet. 
Frukost, plättar, julgodis, kakor, sushi, mackor... salig kompott!
 
Det hade vart spännande att räka mina matfoton på datorn någon dag. Den sprängs nog snart. 
 
 
Yummy for my tummy
Något som lockar lite extra?
 

Så var det med det.

Ni kan ju fråga mig vart min lediga helg tog vägen.. poff, pang och så försvann den! Inte riktigt vad jag hade planerat kanske. Får hoppa in och öppna idag igen! 
 
Men vad tusan. Godmorgon på er! Hade en underbar kväll igår med vännerna. Blev en spontan tripp ner till stan för att tillbringa några timmar på en uteservering. Satt i tunn tröja hela kvällen! Åh. Och förhoppningvis väntar en lika mysig kväll även idag. Fast då med grill. Grillad lax, potatis och grönsaksspett.. ja, det var tanken! 
 
Godmorgonskålen.
 
Sitter och äter två goda mackor, frukt och den här läckra skålen. En kopp kaffe på det också!
Idag vaknade jag inte av mig själv klockan sex vill jag lova. Var inställd på sovmorgon och kom i säng lite sent. Eller rättare sagt; Jag får inget lugn i kroppen. Det snurrar och det snurrar. Gör tusen hönor av en endaste liten fjäder och kommer aldrig till ro. Som myror. Har tokmycket att tänka på just nu känns det som. Jobb & privat. 
 
Hade jag fått så hade jag sovit hela dagen lång. Kaffe och mellanmål får agera mina bästa vänner för att hålla kroppen igång på jobbet helt enkelt. 
 
Är nog i väg hela dagen. Men förmodligen är ni ute och njuter i solen och hade ändå inte hunnit läsa mina små ord. Med andra ord – ha en fin dag! Kram.
 
 
 

En dag som gick i ett.

Dagen har gått i ett. Tokmycket att göra på jobbet idag! Ska inte allt folk vara på stranden när det är strålande sol? Nej, istället firades tydligen fredagen in med mackor istället. 
Det är mycket ansvar som ska tas på jobbet. Man jobbar nästan alltid själv, förutom över lunchen. Vilket betyder att restaurangen ofta hänger på ens egna axlar. Det är mycket att tänka på.
Man ska baka bröd, kakor, se till så att allt är påfyllt, hacka, skala och skära om det inte finns, blanda röror, ordna mer bröd, fixa kött och det ska preppas inför morgondagen – och städas. Samtidigt ska man hinna med att ta alla kunder och dessutom ha ett megastort leende på läpparna.
 
Pjuh. Men jag trivs, utan tvekan! Jag tycker om full fart. Det gör att dagarna går fort som tusan också. Och det känns som jag vart på detta jobbet i flera år. Man gör allt på rutin utan att behöva tänka. Allt har redan satt sig!
 
Men så fick jobbdagen sig ett slut också.. Och det firades med god lunch på stan. Trevligt, gott och en bra start på helgen. Tycker om att äta ute, som ni nog märkt. Haha. Men lika mycket tycker jag om att dona i köket. 50/50 så att säga. 
 
 
Vad kvällen har att erbjuda återstår att se. Vädret får mig att vilja vara ute hela natten lång. Får se vart orken för mig. Men först blir det kvällis. 
Dagens horro
"Du kan bryta dig fri från betungande bojor och konventionella mönster
och låta din personlighet få fritt spelrum."

Önskar er en bra fregdaskväll. Kram & puss. 

Gåtor.

Jag är rätt öppen. Men jag kan också prata i gåtor
Tycker inte om att slänga ur mig för mycket när jag inte vet, alldeles säkert. That´s me och så länge får ni stå ut med att försöka tolka mina gåtor istället. 
 
Jag har sänkt axlarna och bett om hjälp, så långt har ni nog förstått. Och vad jag har bett om hjälp med begriper ni nog. Men var, när och hur.. ja, det vet inte ens jag – än. Papper ska skickas, beslut ska tas och bedömningar ska göras. Fram och tillbaka mest hela tiden. Jag får vet mer på tisdag. 
 
Har vart i kontakt med tusen olika personer känns det som. Måste träffa en, för att få papper påskrivna. Och hon skickar mig till en annan, som tar proverna. Sen skickas jag tillbaka till den första – som skickar mig till den tredje.. Och så går det runt igen! Men nu är jag färdigbollad och väntar bara på slutbeskedet. 
 
 
Resan har vart långdragen. Men när man väl bestämt sig så vill man att allt ska ske nu. Men har jag lyckats vänta i flera år så ska jag nog kunna stå ut ett tag till. 
 
Och Kbt´n har jag förövrigt valt att avvakta ett tag med nu. Det har hjälpt mig mycket må ni tro. Men just nu kändes det bäst så helt enkelt. 
 
Och ni får fråga så mycket ni vill. Snart är det jag som kommer fråga er. Mycket tankar må ni tro. 
 
Ut och njut i solen med er. Kram.
 

Syttonde Maj.

Vaknade 05.00 och har vart klarvaken sedan dess. Bara legat och rullat tummarna och hoppats på att tiden ska gå. Och se, det gjorde den också. Efterlängtade fredag. Något jag inte brukar säga då jag oftast jobbar på helgerna. Men nu har jag hela fredagskvällen fri samt hela dagen i morgon. Och om den ska spenderas med att luncha på stan, åka på fotoutflykt och grilla med vännerna? Japp. Fullkomligt älskar grillad mat. (Speciellt majkolvarna..)
 
Men först ska jag avklara dagens jobbtimmar. Känner mig rätt pigg idag. Glad, lugn och pigg. Kanske är det vädret? Kanske helgen? Eller kanske är det tanken på att allting faktiskt kommer bli bra snart. Inget att grubbla över. Jag är bara tacksam sålänge måendet inte är åt andra hållet. För dagar kommer och går.. så är det alltid!
 
Firar in fredagen med min fina hjärtskål
 
 
Under alla lager av puffar/kokos/quinoa/gojji/nötter/äpplen osv.. så döljer sig en krämig yoghurt, kvarg, chokladpulver och mosade jordgubbar. Ja, lite som en somrig efterrätt! 
 
Lite senare får ni en lägesuppdatering. För sådant hinner jag inte med nu. Frukost, mellisfix och sen jobb. Och det där med att gå upp tidigt är ju riktigt mysigt föresten. Nu har man ju en hel dag framför sig och inte en halv – som tidigare. 
 
Vad har ni för planer inför helgen? Premiärgrill för er också kanske? 
 
Kram. 

Sol, älskade sol.

Ge er själva en stor kram. Eller en puss, om det känns bättre.
Tack för alla fina ord som trillar in. Tackat förut. Men det tåls att påpeka igen. Tack!
 
Öppningsdag på jobbet, igen. Leverans och hela köret. Att jag inte lär mig. Återigen lyckades jag lyfta lådorna på fel sätt så det knakade i alla möjliga delar i min stackars rygg. Tunga lådor dessutom. Snart dags att köpa hem en rullator. Borde tagit lite proteinpulver efter jobbet ihopp om att få lite biceps åtminstånde! ;)
 
Solig dag och jag slutade lagom till lunch. En sen sådan fick det bli. Men god för det. Och nu verkar det som både hunger och aptit är återställda. Opålitgligt, men fortfarande tillbaka!
Och idag var jag glad att jag återigen gjorde mat för en hel arme häromdagen. Man måste bara älska matlådor ibland!
 
Chiligryta med couscous.
 
Vart och handlat och njutit i solen. Tror jag överskattade vår fil/yoghurt-konsumtion då jag insåg att jag köpte elva liter. Ja, elva liter. Måste vart lite väck i tankarna.
 
Ska ut och njuta av eftermiddagssolen nu på altanen.
Och i morgon ska ni få lite uppdatering om all denna väntan. Jag undrar nog mer än ni dock. 
 
Så länge – ha en fin kväll. Kram, puss & fred. 
 

Julgodis, i Maj?

Jag vet mina svagheter
Där bland ingår nötter, choklad och frukt. (Jonagoldäpplen). Fast vadå svagheter? Det där lät som något negativt, vilket det inte är. Det är ju egentligen bara saker jag tycker om lite extra. Så låt oss istället säga; Jag vet vad jag tycker om – lite extra. 
 
Fick för mig att pyssla i köket igår. Inget avancerat för fem öre, men fortfarande något som uppskattas! Gjorde chokladöverdragna hasselnötter & mandlar. Hade alldeles för mycket choklad så det fick bli en omgång rischoklad av den överblivna chokladen också. 
 
Julgodis i mitten av Maj? Ja, tänka sig. 
 
 
Glögg känns inte så passande till. Så istället får man hitta andra användningsområden.
Kanske passar de chokladdoppade nötterna som topping på chokladgröten? Ska man våga prova tro. 
Ja, för de kan ju inte ligga och vänta på mig tills julafton heller. 
 
I sommar ska jag göra chokladdoppade jordgubbar. Det passar till allt – när som helst. 
 
Kram.
 
 

Törnrosa

Jag maler på.
Både här, på bloggen och hemma. Inte mycket nytt att komma med kan jag känna. Känns som jag hamnat i en bubbla. Men när väntan är över så lär den spräckas, rätt rejält! 
Det är det börjar. Men tills dess.. tja.. hej-jag-jobbar-äter-och-sover. Inget nytt. Samma. Alltid. 
 
Så vad säger ni? Ni kan väl vara snälla och väcka mig när denna resan är över? När jag har goa, fräkniga kinder, spralliga ben och livfulla ögon igen. Det hade jag uppskattat! 
 
Och om ni har tröttat på att läsa om att jag jobbar, äter och sover. Ja, då får ni gärna komma med lite önskemål på vad ni vill läsa. Och om inte; då får ni stå ut! (hähä). 
 
Ta mig tillbaka eller ta mig framåt.
 
Som jag sa. Nu frukost. Efter det jobb. Sedan hem och äta, träffa en vän och sen sova. 
 
Hej livet. Snart ses vi igen! (Eller det är kanske detta som kallas liv.. med lite ork bara så... )
 
Ha en fin Torsdag mina fina. Kram från mig. 
 

Upp och ned.

Kort och gott – en Okej dag.
 
Lugn dag på jobbet och det är skönt att vara hemma i tid för en gångs skull. 
Förbannad och förvirrad över att saker och ting plötsligt känns skrämmande. Saker som tidigare gått ner utan problem dessutom. Förstår inte så mycket. Förstår inte mig själv och förstår inte hur det kommer sig. Varför nu om inte tidigare? Glad att jag gör tvärtom och gör precis det som tar emot. Men fortfarande – helknas. 
 
Hälsa
Idag mår din kropp bäst av vila.
En lugn eftermiddagsaktivitet är att föredra även om du känner att du behöver röra på dig.
 
Jo man tacka ja. Något annat hade jag inte tänkt mig, faktiskt.
 
 
Samma pass hela veckan ut. Rätt sköna tider då jag slipper matstressen. Det gör typ...allt!
Nu ska jag mätta magen och sedan ska jag vara en fin själ och traska iväg med massa baguetter till min vän som har blivit sjukling. 
 
Har ni haft en fin dag? Hoppas det. Kram

Bubbliga ord.

I choose life. 
Rätt enkelt val egentligen.
 
Livet pågår här och nu. Livet väntar inte på dig.
 
Låt ingen stjäla dina drömmar och följ ditt hjärta, oavsett vad. 
 
 
Ibland försöker man så hårt att man tappar sig själv på vägen. 
Man ska prestera – överallt. Men för vem?
 
Creat you´re own path and lead your road to success. 

Femtonde Maj.

Godmorgon.
Jag är trött. Uppe tidigt för att öppna på jobbet idag. 
Men jag är även hemma tidigt. Lagom till lunch sådär. Och då ska jag förbi gymmet.
 
Ja.. för att drömma mig bort till stränder i ett solarium, alltså. 
 
Man hade kunnat tro att jag skulle bli sugen på träning när jag väl är besök på gymmet. Att få ta ut sig, svettas och lyfta tunga vikter. Men jag blir så osugen man kan bli. Vilket faktiskt är lite konstigt. 
Tror dock att det beror på att jag förknippar gym med dåliga tider. Har inte gymmat sedan jag tvångstränade senast. På den tiden då det gick ut för. Så allt i gymmet ger mig rysningar.. Åh. 
Något som dock ger mig spring i benen är guppiga skogar. Där trivs jag. Löpning
 
Rivstart.

Och så får jag passa på att önska er en fin dag. Onsdag och mitt i veckan. Tycker veckan kan susa förbi bäst den kan. Tålamod är inte min bästa vän. Men hey, har en fin vecka framför mig trots allt! Och jag får passa på att njuta så länge det varar.
 
Kram.
 

Försöka att inte bry sig.

Den stora skillnaden från då och nu är att jag inte bryr mig (speciellt mycket). 
 
Blir frukosten för tidig/sen? Jag bryr mig inte.
Blir lunchen för tidig/sen? Jag bryr mig inte. 

Om mina livsmedel plötsligt tar slut? Då väljer jag något annat. 
Om jag är hungrig trots att det inte är mattdags?äter jag för guds skull. 
 
Om jag blir bortbjuden på middag? Trevligt att umgås och tackar ja. 
Om jag blir bjuden på något jag inte tycker om? Ja, inte petar jag i maten i allafall..
 
Om jag plötsligt får Ågren på besök? Ja, då har jag gått emot och gjort rätt. 
Om jag måttar och räknar? En siffra säger inte hur mycket mat min mage behöver. 
 
 
Siffror. Varken tid eller kalorier ska få påverka mig. I allafall inte negativt

"Vänta lite, jag måste bara fota först".

"Matbilder kan vara ett tecken på ätstörning"
 
Läste ni artikeln i gårdagens Metro? Hmm. Delade tankar och åsikter om det där. 
För vad klassas egentligen som en ätstörning i dagens samhälle? Är vi inte alla lite ätstörda trots allt? Nog för att det kanske inte syns. Men det är inte där ätstörningen sitter. 
Alla får nog herr Ågren på besök ibland. Träningsångest, för mycket av det goda, kompensation..
 
Svårt att dra en gräns. 
 
Jag erkänner att jag påverkas av andra. Jag påverkas av folks matfoton och jag påverkas av vad som skrivs. Jag vet att många "cencurerar" sina instagramkonton och lägger oftast upp mat som klassas som nyttig. Varför? För att känna sig bekräftad eller för att visa för världen att man äter sallad?!
Sen att man vill dela med sig, äta med ögat och inspirera, kan jag förstå. Jag är likadan. Men jag tror att matfoton lätt kan stärka fixeringen vid just maten. 
 
(Och visst hade det vart skönt att kunna äta en varm måltid någon gång,
utan att den ska hinna kallna för att man ska fota). Nej, skämt å sido.
 
Vad tror ni? Är matfoton kopplade med en ätstörning?
 
Ibland vill jag göra slut med världen.
Jag vill kasta telefonen i toan, slänga datorn i golvet och aldrig mer öppna en tidning i hela mitt liv. 
Fast jag tror att när jag väl är ute ur detta så kommer jag vara stark nog att inte låta mig påverkas ett skvatt. Då kommer jag istället skratta åt alla artiklar och istället bli sådär inspirerad av alla foton, som det kanske är meningen att man ska bli.. 
 
Svårt att blunda för något som kretsar omkring en hela tiden, varje minut – varje dag. 
Jag undrar fortfarande vad som hände med ordet lagom
 
 

Fjortonde Maj

Fjortonde Maj. 
Tänker tillbaka kort som långt.
Ett år går fort. På ett år händer det mycket. Det har hänt mycket.
 
Tänker framåt – kort som långt.
Ett år kommer gå fort. Och om ett år (ska jag tamigtusan) sitta här stolt som tuppen.

Godmorgon
.
Får man leka pensionär och fråga vart vårat sommarväder tagit vägen? Dock ryktas det om tjugofemgraderochsol i helgen. Och då ska det premiärgrillas med vännerna! 
Men så länge det blåser och regnar så sysslar jag mest med ingenting. Nåja, lite nytta hinner jag med. Ska göra lite ärenden på stan, åka förbi jobbet en sväng och göra långkok här hemma. (Om jag orkar). Eller vadå orkar? Sådant sköter sig ju självt. Kommer sluta med makaroner och köttfärssås, promise. 
 
Godmorgon tisdag. 
 
Hur jag vill ha mina mackor?
Genomfrusna, direkt från frysen eller rostade och halvt brända. Beror på macksort. För knäckebröd får faktiskt hålla sig rätt neutralt medans köpebröd ska vara djupfruset. Knasigt? Kanske det. 
 
Önskar er en fin Tisdag mina vänner. 
Kram & Puss. 
 
 

Dagens.

En liten dagens. Bara för att jag har haft en oerhört intressant dag. (Eller kanske inte..)
 
När vaknade du imorse? 07.00 slog jag upp ögonen. Tidigt, tycker jag. Men gick upp klockan åtta.
 
Vad var det första du tänkte när du vaknade? Hur dagen skulle bli. Och nattens drömmar. 
 
Har du ringt någon idag, vem och vad sa ni? Pappa, mamma, vän och vårdcentralen. Det var mest monolog från deras sida. Haha. 
 
Vilket humör har du vart på idag? Lite förvirrad, trött – men glad. 
 
Har du gjort av med pengar idag, på vad? Storhandling, snus och knivar. Bra blandning.
 
Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten? Då satt jag på tåget hem från Göteborg.
 
Vad har du på dig idag? Manchesterbyxor, skjorta och en stor sjal.
 
Dagens tråkigaste? Inget alls. Rätt fin dag. Eller jo, en av mina katter har sprungit bort. ÅH. 
 
 
Dagens frisyr? Från otvättat och frissigt till nytvättat och slickat.. mössa, någon?
 
Dagens mat? Lite av varje. (Master på att småäta) Men tummen upp för plättkalas och raw bite äpple & kanel. 
 
Dagens vill ha? Jordgubbar, sommar, en rumpa och lite besked, tack! Sen är jag nöjd. 
 
 
 

Plättkalas.

Hamnade hos läkaren för att ta ett gäng prover i förmiddags. En stor nål i armen. Slår vad om att den satt i säkert fem minuter.. åh. "Oj, nu hamnade den liten dumt". Så fick mig ett och annat stick! Var på vippen att jag tuppde av. 
Men än lever jag. Och väl hemma var det hög tid för lunch. Vart har mina hungerkänslor tagit vägen? Jag har egentligen alltid haft kvar mina hunger och mättnadskänslor. (Så vitt jag vet..). Men på senare tid har hungern liksom försvunnit. Mättnad och aptit känner jag men ingen hunger. Lite farligt det där. 
 
Plättsug men för lat för att steka. Enkelt fixat. Klicka ut smeten på bakplåtspapper och skjuts in i ugnen i tio minuter. Och idag blev det chokladplättar. Med jordgubbsröra, kakaonibs, goji, kokos och frysta bär.
 
 
Plättkalas.
Jag tycker om plättar/pannkakor på två sätt. Antingen ska de vara degiga eller brända. Det där mellantingen smakar för..vanligt (?!) Älskade skolans pannkakor där kanterna var stenhårda. Var nog ensam om det, faktiskt! Mer till mig helt enkelt.
 
God lunch. Mätt. Nöjd. Belåten.
 

Att vänja sig.

Here we go. Kroppen är inte i svältläge längre och det har den inte vart på länge. Men den är heller inte van vid rätt mängd. Dvs den mängd som krävs för en viktuppgång
Frukost, mellis, lunch, mellis, middag & kvällsmål och lite viktuppgång på flaska utöver det. Ja, hela det där kalaset vet ni nog redan om.
Regelbundet och rejält. Det är vad som krävs för att få igång kroppen. Nåja, alla har olika förutsättningar. Men detta sägs ju vara det ultimata. 
 
Lika bra att närma sig intaget redan idag. Lika bra att vänja sig. Åtminstånde ge det ett försök.
 
 
 
Frukost, mellis, lunch, mellis, middag & kvällis.
 
Mat är gott och jag vill må gott. Så själv se jag egentligen inga hinder. 
 
Dags att hugga in. 

13 Maj

Godmorgon.

Sömnen pendlar. För mycket i huvudet just nu vilket resulterar till dålig sömn. (Och en trött C..).
Det ringde till mig förut och jag fick Bra besked. Nååågra dagar till, sen ska jag nog veta helt. Blev även mer eller mindre beordrad till att skjukskriva mig från jobbet. Visst, jag kanske kan förstå dem och ibland kan jag känna att det hade vart förbannat skönt. Men nej, lite till ska jag nog stå ut. 
 
 
Nåväl. Dagen? Är nästan ledig. Ska på personalmöte om några timmar. Annars ska dagen spenderas på stan! 
 
Godmorgon.
 
Jag sa ju att jag skulle fortsätta med det nya även idag. Så idag fick cream cheese agera pålägg på en av mackorna. Men det var inte gott. Tacka vet jag leverpastej (och keso). Ost ska smaka ost. Inte gräddigt smör..
 
Dags att göra något av dagen. Hörs sen. Kram
 

En blandning – av lagom.

Jag brukar inte vara bra på lagom
Men idag har jag lyckats få till lagom när det gäller det mesta. 
 
Lika mycket som jag tycker om att umgås med folk tycker jag om att umgås med mig själv. Ensamdagar är något jag verkligen uppskattar! Och om ni tror att det beror på att jag isolerar mig för att kunna få allt på mitt sätt så har ni fel. Nästan i allafall. För erkänn; Det är rätt skönt att maffa ihop ett stort mål mat, slänga upp fötterna på bordet och ha teven för sig själv...utan att någon protesterar! 
 
Men idag har jag fått lite av varje som sagt. Lite ensamtid och lite kvalitetstid. Jag brukar vilja luncha en speciell tid. Och passar inte det.. ja, antingen tackar man nej för att det inte passar sig eller så gör man som vem som helst hade gjort och tackar ja. Den där tiden jag har i skallen är ändå bara en hittepåtid. Något trams jag har fått för mig. En timma hit eller dit gör ju varken eller. Känns skönt att inte bara kunna ses när jag kan. Man får ju försöka anpassa sig lite.. inte vara allt för bökig! Nogtramsat med det. 
 
Förvånande...?
 
"Om du tar dig an saker och ting med tålamod och omsorg
kommer du att kunna avstå från en del osunt beteende på längre sikt"
 
Hososkopet har talat – igen!
 
Kvällen då? Stort mål mat (nybakat bröd bla), fötterna på bordet och teven för mig själv.. Just sayin!

Le, gott folk!

Idag mår jag bra
Idag testar jag nytt och idag ler jag mot världen.
 
Idag har jag energi och tror gott om livet
 
I morgon tänker jag må bra. Kanske bättre än idag.
I morgon testar jag nya saker och fortsätter att le mot världen. 
 
I morgon kanske energin är borta, men jag tänker fortsätta att tro gott om livet. 
 
Inställning.

 
Glass väntar. Hemmagjord sådan. Men först – lunch. 
 
Kram.

12 Maj. Godmorgon.

Krämigt men samtidigt fluffigt
Mättande men samtidigt fräscht och kallt.
 
En fluffig röra på bla yoghurt, blåbär och kvarg. Det fungerade utmärkt.
In i frysen i några minuter och plötsligt så har du i allt i ett.
 
Godmorgon. Sovit helkasst i natt. Man tycker att man borde vara trött efter en dag fylld med jobb. Men istället hade jag förbannat svårt att varva ner och låg och vred och vände på mig framåt småtimmarna. Hopplöst. Idag får jag dock vara hur trött jag vill. För idag är jag ledig
Ska träffa en vän på stan som jag inte sett på ett tag. Och ikväll kommer familjen hem igen och tills dess ska jag leka gulddotter och storstäda huset. Fast å andra sidan är det jag som är boven till stöket. Haha. 
 
Det är konstigt. För jag är alltid planerad och är lite av ett kontrollfreak. Men när det kommer till att vara stökig så är jag benämningen av kaos. Det går inte riktigt ihop, men så är det!
 
Söndagsfrukost.
 
Hoppas ni får en fin söndag vänner. Vad ska ni syssla med? Kram.

Karma, finns det?

Ett: Det var en dam som kom fram till mig på jobbet idag. Hon trodde på karma. Hon sa "Han där uppe ser dig och en dag kommer du få tillbaka något stort". Små gärningar och ett bra jobb. Blev varm i hjärtat! Hoppas hon har rätt.
 
Två: Kvällsmellis efter ett långt pass. Underbart. Och bästa smakkombon just nu? Svartvinbärsskinka, keso och saltgurka. Till det – extra stor skål med yoghurt, några dl müsli, grönsaker och ananas. 
 
Tre: Mitt horoskop? Som ni har undrat. Och som ni har tröttnat. Men kan inte låta bli.
 
Det är frestande att lita på det redan beprövade,
men på det sättet blir saker också ringrostiga med tiden.
Försök att upptäcka nya infallsvinklar för att nå framgång.
Detta kommer innebära en nystart. 
 
Om det lockar att lita på det beprövade? Svart ja. Gör jag det? Svar nej. 
 

Fyra: Ha en bra kväll och ät, njut av livet och gör det du mår bra av. 
 
(Fem): Tack för era fina ord. Det betyder guld. (Oftast). Puss
 
 
Allt handlar om inställning. Kom ihåg det. 
 
Kram.

Om tid.

När man inte orkar, då drömmer man.
Då drömmer man sig bort till platser och minnen som får en att känna sig varm och full av längtan.
Och vips, så mår man lite bättre igen. 
 
En timma är alltid en timma och en vecka är alltid en vecka. Ändå är det konstigt att en vecka ibland kan kännas som två och en timma som tio. Allt beror på hur man har det, vart man är och vad man gör.
En vecka här hemma susar förbi på ett knyck. Dagarna är samma och går inte att skilja på. Men en vecka utomlands känns lång. Nya intryck varje dag och man kan hålla isär dagarna vilket resulterar till att de känns längre.
 
Men när man väntar på något. Antingen något viktigt eller roligt så känns dagarna plötsligt som en evighet..
 
Några borttappade från resan.
 
"Man förlorar mer tid när man vill vinna mer tid"
 
En sak i taget och en dag i sänder. Ingen stress. Stressar man blir saker halvdana. 
Men jag har inte stressat.
 
Ändå blir saker halvdana. Tror det kallas brist på diciplin. Japp.
 
Kram. 

Dumma dumma 11 Maj.

Dumma, dumma som plötsligt får mig att känna att det går för fort fram.
Dumma, dumma som låter mitt mående styras av positiva siffror. 
 
Det är bara en känsla. Sunt förnuft. Det pendlar. Detta är ju bra
 
Jag är alltid noggrann med att inte lyssna till fel sida. Men är det någon gång jag är extra jäkla noggrann så är det dagar precis som denna. Lätt att slukas med och svårare att gå emot än man tror. 
Men går man inte emot idag så går man förmodligen inte emot i morgon heller. Det blir svårare ju längre man väntar. Därför väntar jag inte en sekund och skjuter därför undan dummetankarna och gör precis tvärtom. 
Min kloka sidare är starkare, så är det bara! Jobbet ska ändå göras. 
 
 
Jobb 11.30 - 21. Lång dag för mig. Springer runt hela dagen och får inte många lugna sekunder. (Längtar redan hem till soffan ikväll..) Men nu är det dags för frukost. Har den senaste tiden varierat mig mer än vad jag gjort på flera år känns det som. Okej, kanske inte.. Men idag blir det gröt igen! Idag smaksätts den med blåbär och vanilj. Och så blir det vanligt, hederligt köpebröd vid sidan av. Och färsk ananas och melon. Sedan ska jag nog vara redo för lite jobb minsann! Och lunchen...en sub på jobbet. 
 
Hoppas ni får en fin dag mina vänner. Hoppas ni är lediga och njuter. Kram och Puss. 

Blåa bär och röda ögon.

En rätt bra dag faktiskt. Vaknade på Tjörn och åkte vidare till Alingsås och...läkarbesök! Det gick bra. Nu är det bara att vänta några dagar på nästa besked. Och otålig som jag är så vill jag inte behöva vänta en sekund till. Fick i allafall fram vad jag ville och vi var överens om det mesta. 
 
Trött och rödögd åkte jag och pappsen till stan och åt sushilunch och resten av dagen har spenderats åt jobb. Har precis kommit hem och sitter med världens bästa kvällis.
Var både sötsugen och hungrig när jag kom hem. Så vad gör man?
 
Blåbärsfluffsglass för sötsuget och mackor för hungern, såklart. Varför har ni inte sagt att man kan göra blåbärsglass till mig undrar jag...? Det var ju gööörgott
 
Kvällis.
 
Spenderar kvällen i soffan med film och gottis. Upp tidigt för långpass på jobbet i morgon. 
Vad äter ni till filmmyset ikväll?
 
Ha en lugn kväll. Kram.

Fläskfile med kantarellsås

Okej. Ni-måste-prova.
Ännu en gång på måfå och ännu en lyckad rätt.
 
Ordnade ihop en god lunch/middag till familjen igår. Lite väl höstig kan tyckas. Men med tanke på att det smattrade på rutorna utanför så kändes det lite passande. Persiljan fanns där och gjorde den lite mer somrig åtminstånde. (Ännu en doft jag förknippar med sommaren – persilja)
 
Tips: En sak jag alltid har i min matlagning är soya. Passar tamigtusan till allt. Som sås, i sås, i marinader, till stekta champinjoner, i äggröran.. Är det något jag alltid använder så är det just det. Man får hitta sina favoriter! 
 
Har ni någon standardingrediens i er matlagning?
 
Fläskifile, gräddig svamsås + couscous.
 
Gå och laga med er – nu. 
Stek fläskfilén nästan helt klar och lägg åt sidan. Stek champinjoner, lök, vitlök och kantareller tills de blivit rätt hårt stekta. I med grädde, smulad svampbuljong och ännu mer soya. Låt det koka ihop sig till en gräddig sås och rör till sist i en drös med persilja (+salt och peppar). 
Vi serverade med både klyftpotatis och couscous. (När man inte kommer överens, ni vet..) Det fungerar nog med vad som helst. Gott i allafall.
Snabbt gick det också. Färdiglagat på tjugo minuter. Sådant får alltid en tumme upp. 
 
Smaklig måltid. Kram och puss. 

Om ni undrar..

..hur jag laddar för en fullspäckad dag så behöver ni inte undra längre. Eller rättare sagt; ni vet nog redan.
 
Dagens goda frukost. Lika stor skål med müsli som den med yoghurt.
Precis så jag vill ha det. Och hur jag smaksatte yoghurten? Med små, egenplockade jordgubbar, chokladdroppar och lite basilka på toppen. 
 
Ska snart åka tillbaka till Alingsås. Där väntar läkarbesök.
Åh, vill..men ändå..åh! Tycker inte om jobbiga frågor och granskande blickar. 
 
 
Efter läkarbesöket ska jag försöka hinna med en lunch på stan med pappsen. Och efter det blir det raka vägen till jobbet. Stänger ikväll och är inte hemma förens rätt sent. Lång dag väntar med andra ord! Kommer vara körd i huvudet ikväll. Synd för mig, för i morgon väntar en ännu längre dag. 
Raw Bite + frukt är nedpackat. Får nog bli ett tidigt mellis. Det går liksom inte att hålla fingrarna från de där barsen..
 
Hoppas ni får en lugn dag vänner. Och har ni inget att göra så får ni svänga förbi mig på jobbet så ska jag ordna er en god macka. Promise. Kram, puss & kärlek. 

Fem ting + halvfabrikat?

En sak jag mår bra av: Att resa.

Två saker jag gör på en ledig dag: Lyxar med god mat och tar hand om mig själv. 
 
Tre saker jag älskar att äta: Frukostmat, sushi & grillad lax. 
 
Fyra saker som får mig lugn: Ett spegelblankt hav, solnedgångar, värmande ord och ledighet.
 
Fem saker jag vill: Få besked, åka segelflyg, hoppa bungyjump, resa och finna det i livet. (Hey, klyscha)
 
 
Haft en toppenfin dag. Storhandlat ett hav av blommor och ätit underbar mat. (Ni ska få recept sen)
Tycker om att laga mat från grunden. Halvfabrikat i all ära men den varan ser man inte ofta av här hemma. Dock tycker jag att det är okej med sådan mat – ibland. Men hemlagat är alltid bäst, så är det bara!
Sen kan man diskutera vad halvfabrikat faktiskt är. Köttbullar? Frysta rätter? Färdig potatisgratäng?..Många vill ha allt från grunden. Dvs närodlat, färska grönsaker (inga frysta) osv. Själv kör jag lite blandat. Men när det kommer till tex en färdig, vakumpackad hamburgare med bröd och hela köret så är det – nej. Lagom är väl bäst. 
 
Vart drar ni gränsen för halvfabrikat? 
 
Hoppas ni har en bra dag också. Puss

Smyckesskåp.

Spontanköp. Något jag är duktig på. På gott och ont. Detta spontanköp sved i plånkan men värmde mitt lilla hjärta. Men när de skrev "En kvinnas bästa vän", så kunde jag liksom inte hålla fingrarna i styr!
 
Är det inte underbart, så säg? 
Worth every penny..<3


 

9 Maj – Tjörn.

..och jag som trodde att matdrömmarna var försvunna. Ack så fel man kan ha! Dags att plöja sig igenom en och annan sak så man kan få sova lite gott om nätterna istället. 
Undra varför man drömmer om saker man vill prova. Och det är heller inte så att det är "förbjudna" saker. Hjärnan är en klurig manick som jag inte förstår mig på ibland.
 
Skönt att vakna upp i lite annan miljö. Det ger mig ny energi. Det räcker med att komma hit, till Tjörn, som fortfarande är mitt hem för att många rutiner ska lyckas brytas. 
Ska snart pallara mig upp för frukost. Sedan blir det en tur till stan. Och ikväll är det fullt hus här hemma med hela familjen + ett gäng till. Ska försöka ladda upp batterierna inför de kommande dagarna som innebär tio timmars jobb varje dag också.. huh. Orkar-liksom-inte-riktigt.
 
 
Dagens Horoskop.
Du tar känslorna på allvar idag och är beredd att kämpa för att få tag i det du behöver.
Du anar att nya tider stundar och är beredd att sträcka dig ut till andra.
 
Nu kurrar magen – dags för frukost. Och när kylen ekar tomt för tillfället så får man ta vad som erbjuds. Och idag innebär det bland annat rostmackor med ost verkar det som. Inte mig emot, faktiskt!
Ha en fin dag allesemmans. Är ni lediga idag föresten? Vad ska ni syssla med? Kram.

Om man inte kan välja..

...så tar man lite av varje.
 
 
Har tyvärr en del beslutsångest och det är en stor anledning till varför jag ofta äter samma. Dels för att det är gott, men även för att det känns lite tryggt och enkelt. Slippa tänka. Kan sitta och dividera och planera i dagar annars.. en enkelt utväg helt enkelt, trots att jag älskar att prova nytt!
 
Jag ville ha min vanliga kvällsfika men de andra ville ha räkor. 
Hmm.
 
Okej då. Då tar jag väl båda.
Två räkmackor med tillbehör, en stor skål yoghurt + müsli/jordgubbar, melon, en balja te.. Hujeda mig. Det är smällar man får ta när man inte kan välja en sak. Tack sa jag och tack sa magen. 
 
 
Försvann ut till sommarstugan trots allt. Åker tillbaka på Fredag, tidigt på morgonen. Fick nämligen reda på att jag fått tid för ett sådant där läskigt läkarbesök. Ett besök som förmodligen kommer att spela stor roll inför kommande tiden.. 
 
Ha en fin kväll. Puss & Kram.

Andar, finns ni?

Dagens Horoskop.
 
Mål som du strävat mot under en lång tid är nu inom räckhåll för dig.
Du känner dig stärkt av den uppmuntran du får från alla, och det får dig att ta de där sista, viktiga stegen.
Stå med båda fötterna på jorden och eftersträva konsekvent dina mål så kommer din strävan bära frukt. 
 
"Jobbet ska ändå göras". Och visst är det så. Det spelar ingen roll när, var och hur. Det-ska-ändå-utföras. Lika bra att kämpa på för fulla muggar här hemma, så gott jag bara kan, för att underlätta den tid jag väntar. Visst, jag behöver en piska i ryggen. Men piskan kommer att smärta mindre, ju mer jag piskar mig själv – här hemma. 
 
Är fortfarande rädd för att behöva släppa på all kontroll snart. Jag har sagt det förr; Men här hemma känner jag mig rätt okej. Jag lever, äter och har det rätt bra. Jag antar dock att jag kommer få allt svart på vitt snart. Kommer verkligen inse vilka svårigheter jag har, som jag inte riktigt kan inse här hemma när det är jag som väljer. 
Här kan jag tacka nej och här kan jag göra val. Men när jag inte kan tacka nej.. ja, är jag verkligen så klar i tankarna då som jag faktiskt trott?
 
Nej, och det är väl därför jag bett om hjälp..
 
 
"Uthållighet är en av de tuffaste diciplinerna, men det är den som håller ut som får en slutgiltliga vinsten"

8 Maj – Godmorgon.

Godmorgon!
 
Öppnar på jobbet idag. Tidigare har mina morgnar här hemma vart heliga. Men jag har insett att det inte är morgnarna i sig som vart heliga utan tvånget och rutinerna jag har för mig den tiden på dagen. Jag har velat starta på mitt sätt med rätt saker på rätt tidpunkt, annars har hela dagen vart mer eller mindre förstörd. (Har jag trott..)
Men är det något jag verkligen lyckades bryta när jag var iväg på resan så var det just det. Tiderna, mönstret, rutinerna..på just morgonen. Känns skönt.
 
Så nu mer uppskattar jag tidiga morgnar. Tänka sig. Allt är nog en vanesak. Skönt att ha en hel kväll framför sig istället. Men av någon anledning har jag mest haft just kvällar. Men nu uppskattar jag variationen. 
 
Dagens färgglada, goda, fina, braiga, mättande frukost.
 
Frukost på hemmaplan och medtagna mellis. Och sedan slutar jag (förhoppningsvis) i lagom tid för att kunna äta lunch på antingen stan eller hemma. Och om inte.. ja då får jag lösa det på jobbet. Flexibel så gott det går. Försöker åtminstånde. 
 
Får se om jag åker till sommarstugan i dag eller ej. Bestämmer mig efter jobbet. 
Så länge – Ha en fin dag kära vänner. Kram, puss & kärlek.

Proteinpulver?

Jag älskar recept. Jag älskar att prova nytt och kan sitta i timmar och spana recept på internet. Av rent intresse – inget annat. 
Men något jag märkt är att många av de recepten jag vill prova inhehåller någon form av proteinpulver. Inte så konstigt, med tanke på att var och varannan människa klunkar/äter pulver nu för tiden. Bra? Vad vet jag? Och det är det jag tänkte fråga er om.
 
I min sits, om man får uttrycka sig så. Är proteinpulver något dåligt då? Eller kan det till och med vara bra?
 
Först och främst kanske jag ska säga att jag inte ska äta det för att jag tränar. För någon träning utför jag inte, som ni redan vet. Och nummer två; Jag ska inte ersätta det med något annat. 
Men det kanske hade hjälpt mig på traven? Och även ifall det främst ska intas när man faktiskt tränar så kanske det ändå hade gett lite positivt effekt på mina små muskler trots allt? Eller gör det varken eller?
Är inte så insatt – därför jag frågar.
 
Tänker främst ha det som ingrediens i bak osv. Kommer nog få höra delade åsikter. Men jag undrar, så därför frågar jag. För jag vet många som använder det i gröt/muggkakor osv trots att de inte tränar utan äter det för att det är gott och en bra ingrediens. Finns ju mycket spännande saker man faktiskt kan göra med proteinpulver. 
 
Dricker/äter ni proteinpulver? Och i så fall i vilket syfte?
Och vad använder ni det till? Dricker? Bakar med det?
 
Tell me. 

Sol, vän + horoskop.

Att jag mår dåligt är något jag kan handskas med. Men att se andra må dåligt är något jag inte riktigt klarar av. Och precis sådär kanske andra också tänker och det är därför de vill mig väl, just för att det skär i att se någon annan som farit lite illa ut. 
 
Nåja. Superfin dag i solen. Premiäråt lunchen på altanen idag. Lycka. Gräddig köttfärssås + pasta. Lite av en favorit faktiskt. Åkte sedan iväg med fina M, som jag inte träffat sedan vi sågs i Shanghai. Spenderade några timmar i solen. Stackars små kinder säger jag bara. Inte så vana vid solljus verkar det som. Röda + fräkniga.
 
 
Dagens Horoskop: En del av de saker du påbörjar nu kommer förmodligen att påverka ditt liv för en tid framöver och därför är detta en idealisk tid för en positiv nystart. 
För tillfället verkar det som om du är med inflytesrik än förut i ditt sätt att agera vilket kan hjälpa dig att med lätthet dela dina ambitioner med andra som står dig nära.
 
Ursäkta, men vad i helvete? Samma visa varje dag. Som handen i handsken.
 
Ska knapra kvällis nu. Ha en fin kväll. Kram och Puss. 
 
 
 

När mellanmålet är målet.

Raw cacao – Check
Spicy Lime – Check
Coconut – Check
Vanilla Berries – Check
 
Sprang på två gobitar inne på affären igår. Två smaker av RawBite som har vart lite kluriga att hitta. Men nu så. Jag brukar föredra en frukt eller två att knapra på mellan målen. Men då frukt varken räcker eller lyckas hålla blodsockernivån på den nivån jag vill ha den på så försöker jag få in lite annat mellan huvudmålen allt oftare. Och vad tusan, detta är ju frukt – fast i kompakt form. Så naturligt det kan bli, typ. Och faktiskt lika gott. 
 
 
Inte hunnit smaka på Apple Cinnamon än. Men dagen är lång. 
 
Nu ska jag iväg på mysfika. Puss & Kram.

Sjunde Maj – Godmorgon.

Just nu tycks det vara bra att jag har mina rutiner och att allt går per automatik här hemma. Annars hade det nog slutat i någon slags kaos. 
Kämparglöden har inte dött ut. Men jag orkar liksom inte mer. Nu när jag vet att jag snart ska få hjälp så vill jag bara ha det nu, nu nu. Tror att de kommande dagarna (veckorna) kommer känns som en lång väntan. Men ju mer jobb jag gör hemma desto mindre kommer jag att behöva där. Så egentligen är det nu jag ska köra en slutspurt och inte tvärt om.
(Tack för era fina kommentarer också. Puss)
 
Laddar dagen med god frukost i allafall. Ny bricka dessutom. En sommarbricka
 
 
Lagom till frukosten sätter jag på teven och det första jag hör är; "Den här stunden ska vi ägna åt att prata om kalorier och överviktiga barn". "Den här chokladen innehåller lika mycket kalorier som detta, detta och detta." 
Jag orkar inte. Varför kan vi inte bara leva ett liv utan allt det där? Ett liv utan ekvationer och utan idealtänk. Du sätter ditt egna ideal. Det är du som väljer. 
 
Ska tillbringa dagen med syster och i eftermiddag fika med vänner. Ska börja dagen med en lässtund i solen. 
Hoppas ni får en fin dag. Puss & Kram. 

Dags att släppa taget.

Snyft snyft. 
Men inte hänga läpp, det är för min skull detta. 
Man tror att man går runt och gör rätt om dagarna. Jag har fått andras förtroende och framförallt mitt för troende. Tiden har gått och det har hänt mycket. Jag är inte alls samma person nu som jag var för ett årsedan. Men samtidigt är jag inte den personen nu som jag faktiskt hade kunnat vara. 
Jag har inte lurat mig själv. Det vore så fel att säga. Jag kämpar för guds skull. Det gör jag. Men att bära allt detta ansvar på sina egna axlar är tungt. Så jag förbannar inte mig själv. Istället lyfter jag upp mig själv för de framsteg jag lyckats göra på egen hand.
 
..men så kom droppen. 
 
 
Jag vill vara den personen jag hade kunnat vara nu och som jag kommer att bli. Och jag har insett att jag inte kommer lyckas klättra dit på egen hand, tyvärr. Har försökt länge nog nu. 
Flera samtal ringda och nu väntar jag bara på besked. Besked om hur, när och var. Jag är redo att tappa all kontroll för en stund (dagar, veckor, månader...?). För att sedan stå på egna ben – fullt ut. 
Jag har litat på mig själv. Men nu är det dags att lita på andra. 
 
Hujeda mig. Rädd, ledsen, glad, förväntansfull, förvirrad, kluven... Nu vill jag bara få veta
 
Och vet ni. Det blir bra – det blir det alltid

6 Maj

Nya beslut och nya tårar. Mer om det senare. Så länge tröstar jag mig med en fin dag i Göteborg.
Sol, god mat och snart Kbt. Lägligt, minst sagt. Inget ont som inte har något gott med sig. Nu ska detta få ett slut. Ett lyckligt sådant.

Hörs ikväll. Ha en fin dag i solen. Kram.

Passionsfrukt + nötsmör?

Det tar sig. Gällande det mesta. Där bland grötsuget
 
Chokladgröt med passonsfrukt, bär + jordnöttsmör.
En mjuk macka med keso. 
Konstig blandning med choklad, nötsmör och passionsfrukt? Inte alls. Bara god. Gäller att testa sig fram som sagt. Och det där jordnötssmöret är inte så dumt trots allt. Bara det blir i rätt mängd. Mättnde, gott och nyttigt. 
 
 
Var inte det en godkänd måltid så säg?

Aptit.

"Aptiten kommer medan man äter,
men törsten försvinner medan man dricker"
 
 
"Den som hävdar att aptiten växer medan man äter
har inte upplevt hur aptitet växer medan man svälter."

Då:
Förr drömde jag om mat. Jag tänkte på mat. Jag pratade om mat.
Jag vill ha allt jag kom åt – men tog det aldrig. Min aptit var som störst när jag åt som minst
 
Nu: Jag äter när jag är hungrig och jag kan sluta när jag blir mätt. Jag kan även äta trots jag inte är hungrig, bara för att jag vet att det behövs. 
 
När man tillåter sig att äta och äter regelbundet så försvinner alla (de flesta) mattankar. Man vet att man kommer få mat igen och kommer kunna äta efter kroppens signaler. Och äter man regelbundet så behöver man inte lägga energi på när, vad och hur man ska äta. Man bara gör. Har sagt det förr; Men på så sätt kan man lägga ner energi och tankar på andra saker istället. 
 
Nog för att hungern är bästa kryddan och nog för att man ska lyssna på kroppens signaler. Men ibland får man komma ihåg att äta trots att man kanske inte är hungrig. En tugga in i maten så brukar jag känna mig både sugen och hungrig, trots att magen kanske inte kurrade. Ibland efter klockan och ibland efter magen, helt enkelt!
 
Är magen nöjd, så är jag nöjd! 

"Min aptit var som störst, när jag åt som minst". Nä, jag tar nog tillbaka det. Min aptit är och kommer nog alltid att vara rätt stor. Mat är gott. Simple as that!

Mat, dofter och klåda.

Lördag. En ledig sådan. Har vart ledig länge nu men i morgon drar det igång igen. Och som det ser ut nu så blir det en del jobb framöver. Lätt att bli bekväm när man vart ledig en längre tid, men jag ska nog komma in i det snabbt igen. 
Har hittils hängt på sjukan och fixat lite med båtarna idag. Jag har lyckats dra på mig någon allergisk reaktion. Men mot vad, det vet jag inte! Har klåda över hela kroppen. Blir helgalen! Inatt vaknade jag av att jag låg och rev mig på hela kroppen. Blööh. Har fått lite tabletter osv nu som jag hoppas ska hjälpa. Tänker alltid att det är det värsta också..
 
Precis ätit god lunch iallafall. Grillskivesäsongen har äntligen dragit igång. Dock fick det blev stekt och inte grillat idag. Lika gott för det! 
 
Jasminris, grillskivor, varm ajvarsås, stekta champinjoner/zucchini, körsbärstomater.. Tack för den säg! 
 
Blir alltid trött när jag är här ute. Havsluften? Kopplar av? Inget att tänka på? En blandning av det där gissar jag på. Ska iväg in till stan en liten stund och ikväll blir det myskväll med nybakade scones och film (och räkor blir min gissning. Och yoghurt). Lustigt hur man förknippar vissa lukter med olika årstider och tillfällen föresten.
Nybakat bröd, krabbilurer och stekt ägg är dofter jag förknippar med sommaren och vårt hus här ute. Och konstigt nog så smakar krabbilurer inte alls lika gott om man får för sig att äta det på vintern. Knepigt det där. 
 
Har ni några speciella dofter ni förknippar med tex olika årstider?
 
Hoppas ni får en fin lördag vänner. Kram från mig. 

Att grunda.

Godis, glass och sötsaker. 

Ja, ibland kan sådant vara gott. Men jag kan från hjärtat säga att mat lockar mig mer. Och oavsett om man har planerat att äta gotte framför teven ikväll så ska man ändå äta mat innan. Grunda för att inte få för stor sockerkick, liksom! 
Att byta ut något mellis mot någon sötsak kan vara okej tycker jag. Så länge man gör det av rätt anledning. Kompensationstankar är ett big no no nu för tiden! Sådant får bara inte förekomma. Och vet man med sig att man snålar och fuskar bara för att man planerat att äta något speciellt. Ja, då tycker jag på något sätt att man ska vänta med den "farliga" maten tills man känner att man kan äta den utan att dra in på något annat, faktiskt. 
 
 
Är ute på Tjörn nu. Underbart. Och i skrivande stund sitter jag och smaskar på yoghurt med mosade, egenplockade jordgubbar, müsli och allt det där vanliga + trasiga mackor och massa frukt. Inget glamouröst, men ack så gott!
Grundar med detta åtminstånde. För känner jag mig själv nu för tiden så slinker det ner ett och annat framåt kvällen. 
 
Vad äter ni denna fredagskväll?

Ugnsbakad gröt – Recept.

Den första reaktionen jag fick på den här frukosten var; Hur har du tid?
Men faktum är att det förmodligen tar längre tid att tina, bre och äta mackor än att äta detta bakverksliknande mästerverk till frukost. Två minuter fix (på sin höjd) och under tiden den är i ugnen hinner du pilla med andra saker. 
 
Jag antar att ni blev lite sugna, så här ska ni få recept. Har testat två olika sorters ugnsbakad gröt. Ena där jag kokade gröten först och den här, där den fick lagas endast i ugnen. Skillnad? Den varianten där jag kokade gröten först blev nog aningen saftigare. Eller så berodde det på att jag hade inne den andra varianten lite för länge.. får göra nytt försök innan jag uttalar mig! Haha. 
 
Recept 1 portion:
1 dl gryn
1 ägg
3 msk kaffe
4 msk mjölk
1 tsk bakpulver
2 tsk chokladpulver (kakao eller liknande)
Sötning av något slag. (Socker, banan, stevia...)
 
How to do:
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan ägg, vatten och mjölk (och banan). Blanda ihop och lägg i en smord, ugnsäker form. Grädda på 225 g i ca 15 minuter. (Det varierar). 
 
Innan ugnen. 
Ready to eat.
 
Jag hade även i lite blåbär. Men egentligen kan du ha i vad som helst. Vad man är sugen på helt enkelt. Vaniljpulver, jordnötssmör, olika bär.. lite variation vettja! 
 
Tips: Ät med keso + jordnötssmör. Mättande och den kalla keson gör sig utmärkt med en varm grötkaka. 
 
Hoppas det smakar. Och har ni någon annan ugnsbakad variant ni provat så dela gärna med er.
Kram.

Tidsnoja.

Gått en lång vårpromenad i solen. Blir rastlös av att gå ensam, även ifall jag har musik i öronen. Kanske är jag en storstadmänniska trots allt? Visst är det vackert med sjöar, skogar och stora ängar. Men jag behöver liv omkring mig. 
Hur som. Lugn morgon. Vaknade tidigt även idag! Kroppen är inte riktigt återställd. Nåja, sju är i allafall tidigt för att vara mig. Gick upp, åt stor frukost och försvann ut på promenad. Provade att droppa chokladropparna i yoghurten i morses. Hmm. Ja, nog för att det smakade choklad så in i bomben men jag misstänker att choklden gör sig bättre i kaffet och att bärsmaken istället kommer göra sig fint till frukosten. 
 
 
Ska snart ner och luncha på stan och efter det tar jag mitt pick och pack och far ut till sommarhuset över helgen. Ska jobba med båtarna och hoppas på seglingspremiär om någon vecka. Älskar´t! 
 
Får man tidnoja lite föresten? Så bra, då gör jag det. 
 
Det-är-snart-sommar. Åh. Dessa planer, detta liv, alla dessa beslut.. Blir heltokig! På exakt vad vet jag inte riktigt. Känner mig lugn men vilsen. År efter år går och jag vill bara finna min sak i livet. Funderar på att ta sommaren som en tid att tänka. Kanske bara vara? Utan jobb och utan krav. Tid till att tänka igenom saker och ting och framför allt sluta skjuta det viktigaste åt sidan hela tiden. Kommer alltid saker i vägen. Tusen bollar i luften...
 
Nej, nu ska jag packa. Puss
 

Sweet Drops.

De här hemma tycker att jag är helgalen som tycker om chokladsmak på morgonen. Men choklad passar alla timmar om dygnet, varje dag, om jag får säga min mening. 
Brukar smaksätta min yoghurtröra med olika smaker och ofta blir det just chokladsmak. Och går när jag var och fyllde på skafferiet med mullbär, kokos, nötter och allt det där nödvändiga så sprang jag även på en ny sak bland hyllorna som jag bara var tvungen att prova. 
 
Sweet Drops. 
 
Naturligt eller ej? Det är flytande stevia som är smaksatt med naturliga aromer. Smaken känns naturlig och inte sådär konstgjord som den ibland kan göra. Den är dock väldigt söt så det räcker med några få droppar för att smaksätta. 
 
 
Den finns i flera olika smaker och nästa gång ska jag köpa hem English Toffe som ska passa bra i kaffet. 
Berry ska passa i yoghurten.
Lemon Drop ska passa att göra saft med. 
Chocolate Raspberry ska vara gott i hemmagjord glass.
 
..finns även i Cola, hasselnöt, kokos, vattenmelon, kanel och massa mer smaker!
 
Naturligt i all ära men jag kan inte låta bli att tycka om sådana här produkter. Och nötterna, mullbären och kokosen är ju så naturliga och ekologiska som de kan bli, så lite överseende får man ha! Haha.
 
 
Är ni emot sådana här produkter eller är ni precis som jag – och älskar det? 
 

Hoppas det håller i sig.

Kontroll är något jag vill ha. Gällande det mesta.
Men är det något jag tycker mindre om så är det ansvar
Rätt konstigt egentligen då de båda ofta går hand i hand. Är det jag som har ansvaret så är det även jag som har kontrollen. Men med för mycket ansvar så blir jag stressad
 
Har man en gång accepterat sina svagheter och det som gör en stressad så är det också enklare att avlasta sig från just det. Att våga säga ifrån när det blir för mycket! Det är många gånger jag har tagit på mig för mycket ansvar för att "alla andra klarar av det". Men alla har inte samma förutsättningar här i livet. Och när jag väl accepterade att jag inte klarade allt det där, som alla andra klarade av så släppte många spärrar. 
 
 
Nåväl, har haft en fin dag. Lagat god mat (en gräddig svamppasta med kyckling), jobbat här hemma, snickrat i rummet och umgåtts folk som ger energi. Har även vart förbi jobbet och hämtat nya schemat för en månad framåt. (Blandade tankar där...).
De senaste veckorna har jag haft en lugn i kroppen. Maten och livet har flytit på. Anledning? Ledighet. Ja, så enkelt är det. Har haft tid att fokusera på det viktigaste som just nu är min hälsa. Och det har gett mig en tankeställare gällande både det ena och andra. 
Nu är det tillbaka till jobb och jag hoppas och håller mina tummar att allt ska kulla flyta på lika bra. Och gör det inte det så tar jag tag i det då. Måste sätta mig själv i första hand, det vet jag! (Nu vet jag i allafall..)
 
Ibland önskar jag att någon annan kunde ta mina beslut. 
 
Ha en fin kväll. 

Chokladgröt + Jordnötssmör.

Jag erkänner; det tog emot en aning att variera frukosten i morses. (haha). Men jag kände att det var lika bra att variera nu, på direkten. Annars finns risken att jag hamnar i samma banor som alltid. Inget fel med det, men det är ju alltid kul med lite variation!
Finns ju så mycket gott som jag vill prova och som jag tänker att jag ska prova. Men så sitter jag plötsligt där med min vanliga skål, morgon som kväll – dag efter dag.
 
Köpte ju en burk jordnöttsmör igår. Och som jag har förstått det så ska det passa utmärkt tillsammans med gröt. Så frukosten fick kort och gott bli just gröt. Fast på mitt sätt. Lite sötare och lite godare än plain havregrynsgröt. Och vem tackar nej till en "chokladpaj" till frukost? 
 
Ugnsbakad chokladgröt med keso + jordnötssmör.

Okej, jordnötssmöret då?
 
Att äta direkt ur burken som det är – Nejnej. Inget för mig.
En klick på gröten – Helt okej. Aningen mastigt, men god och krämig smak. 
 
Kan hända att det blev lite mycket efterrätt med både choklad och nötsmör på morgonen. Fast det gick ner, inget snack om saken! God start på dagen. Och föresten. Tack för alla tips på vad jag kan ha nötsmöret till. Ska nog försöka plöja mig igenom ett och annat alternativ. Näst på tur är mackor med banan, nötsmör + kokos. 
 
Puss
 

Regelbundet för måendet.

Förr var jag upptagen med att tänka på mat hela tiden. Var det inte planering gällande vad jag skulle äta så var det planering om jag skulle äta och i så fall när
Nu när frukost, lunch, middag och mellis går per automatik så kan jag istället tänka på andra saker. Som livet, vänner och intressen. Jag känner mig också mycket mer stabil i mitt måeende nu när blodsockernivån alltid (oftast) lyckas hålla sig på en stabil nivå! 
 
Regelbundet ätande.
 
Det handlar inte om att vara styrd efter tider och matscheman. Egentligen handlar det om att ta hand om sig själv och sitt mående. Självklart händer det ibland att det går färre eller fler timmar mellan måltiderna och det är inte alltid man kan vara med och styra.
Men kan man vara med och styra, utan att bli för fängslad, så är regelbundet ätande A och O. I allafall i mitt fall! "Sparar" man sig eller dra in på måltider för att det känns bättre för stunden så kommer man förmodligen få sota för det senare under dagen. Jämt fördelade måltider under dagen mår alla gott av tror jag. 
 
 
Nog för att jag har som bäst aptit på morgon och kväll och det är även då jag äter som mest, men jag ser ändå till att försöka äta regelbundet. Även det är många som tycks ha problem med. Ätandet på kvällen. 
Men jag mår som bäst av mycket mat innan jag går till sängs! Alla är vi olika och jag har nog funnit det sätt jag mår bra av. Det gäller att våga prova och känna sig fram helt enkelt. Många i min närhet äter sitt sista mål när jag fortfarande har två kvar. Men sedan kanske de har delat upp sina storlekar på portioner annorlunda under dagen, vad vet jag?! 
 
Och till sist; Tänk inte för mycket. Kroppen lurar dig inte, så våga lita!
Att inte veta exakt vad jag fått i mig har hjälpt mig framåt. Det har gett mig tid att fokusera på annat än just siffror och kalorier. Som personerna runt bordet och smakerna på maten. Prova ni med vettja!

Frukost på hemmaplan.

Halv sex klev jag upp i morses. Rätt mysigt att vara vaken så tidigt. Hör inte till vardagen, om man säger så. Kokade lite rosenté, läste ut min bok och fortsatte med uppackningen. 
 
Hade med andra ord gott om tid att ordna till en god frukost i morses. Härligt att kunna öppna kylen och välja precis vad man vill ha och är sugen på. Och idag var jag varken sugen på flottigt ägg eller sockriga flingor(Men frukt, ja det är jag alltid sugen på..)
 
Finally..<3
 
Istället lockade mackor med påläggyoghurt+müsli och frukten som blev över från fygresan. Har ni någonsin sett en sådan söt, liten mango? Den tas som sagt i en tugga. Lika god för det. Men den stillar inte mangobegäret precis. 
Kom på att jag hade en ny smak med granola i skafferiet. Så efter en full skål med yoghurt och egengjord müsli så fick jag göra plats för en ny omgång, då med Pauluns granola. Idag med smak av mullbär och kardemumma. Den föll mig i smaken, som väntat.  (TipsTips)
Magen är ett tomt hål idag. Gårdagens dumma intag satte sina spår tills idag. Det är okej. För idag ska det fyllas (och har fyllts..) med svensk husmanskost, goda mellanmål och glass i solen. 
 
Ha en bra start på en fin månad. 

Jordnötssmör, till vad?

Jordnötssmör.
 
Ja, nötter tycker jag ju om, men just jordnöttsmör har jag alltid förknippat med ljust bröd och sylt. Har fått för mig att det är mastigt och inte speciellt gott. Men vad tusan; varför inte prova? Hela världen tycks ju vara frälst och det ska ju innehålla en massa nyttiga fetter och bra proteiner.
Så nu har jag en stor burk från Green Choice som står och väntar i skafferiet. Kanske är jag sent ute med att hoppa på denna trend, men bättre sent än aldrig, right?
 
Men vad tusan ska jag ha det till? För jag misstänker att det finns betydligt bättre (och godare) sätt att äta det på än med just rostbröd och jordgubbssylt.
 
 
 
På mackan? I gröten? I maten? Eller kanske direkt ur burken?
Dela gärna med er av vad ni avnänder ert jordnötssmör till. Hade uppskattats av lilla mig!
 
..och vem vet? Kanske blir jag lika frälst som resten av världen. Ska prova och se. 

Och nu då?

Att anpassa sig efter andra.

Det var något jag gav mig tusan på att göra under den här resan. Tidigare har det kretsat runt mina tider. Men samtidigt, om jag ska anpassa mig efter dem så ska väl de kunna anpassa sig efter mig ibland? Kompromisser.
 
Men det har inte behövt bli några kompromisser under resan. Allt har kommit naturligt. Den enda gången jag har sagt ifrån är när det har gått för lång tid mellan målen och blodsockernivån har dippat till bottnivå. Och har det inte passat sig för de andra så har jag fått äta dubbla mellis istället. 
Det är det som är skillnaden nu för tiden. Om det är någon gång jag säger ifrån så gäller det endast för att det inte ska bli för lite. Förr kompromissade jag för att komma undan. Men det där förekommer inte längre! 
 
En annan klarar sig utan mat i fem-sex timmar. Men jag är "tyvärr" inte en av dem ännu. Jag behöver mina regelbunda måltider och därför har jag sett till att det har blivit så också. Planering och förberedelser utan att vara oflexibel. 
 
 
Efter förra resan var jag fast i mitt spindelnät så fort jag klev innanför dörren igen. Och det var jag medveten om den här gången och kunde därför förhindra det.
Nog för att jag slängde mig över favoritmaten på direkten, men det var inte det som var problemet tidigare. Det var på sättet jag gjorde det, sättet jag åt, tiderna jag åt och mängden jag åt.. Onödiga tvång. 
 
Har man klarat av att äta annorlunda mat, olika mängd på olika tider under tre veckors tid – varje dag – så ska det nog inte vara några problem att fixa det även på hemmaplan! 
Känner sådan pepp på förändring nu så ni förstår inte. Har skrivit en låång handlingslista på saker som ska köpas hem för att ta nästa kliv. Har även bockat av en och annan sak den andra utmaningslistan. Små som stora. Allt i rätt riktning räknas!
 
En bra tid väntar. Det är jag säker på. 
 

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0