Lördagsmiddag

Matbild efter matbild hamnar här på bloggen. Dock inte så konstigt med tanke på att nästan hela min vardag handlar om mat. Hoppas ni står ut, för jag tänker inte sluta ;) Blev dock inga biffar eller lax idag. Hör och häpna. Blev en god lördagsmiddag ändå. Löv(biff), bakad potatis, sallad och en kall sås. Och en massa påskmust på det. Påskmust smakar förövrigt som en blandning mellan öl och cola tycker jag. Lät skumt, men smakar då satans gott.
Och ja, lök är gott!

Innan middagen blev det en runda på stan med mamma. Fick köpt en massa saker till vernissaget. Blåa ljus till de blåa tavlorna, rosa ljus till de rosa tavlorna osv.. tror att det kan bli riktigt fint :) Hade även ett låååångt och fint/jobbigt samtal med mami förut. Fick nog vätskebrist efter det snacket, så det var nog tur att jag fyllde på med lite påskmust vid middagen. Kändes dock skönt att få ventilera sig lite. Vi pratade även om att jag kanske ska gå och prata med någon. Ingen behandling utan bara en person som jag kan prata och bolla tankar med. Men får se hur det blir med den saken. Tycker att det är så jobbigt att öppna upp sig för nya personer. Men det tåls att tänka på, helt klart.
Nu ska jag smälta maten. Puss och Kram

31 Mars

Om jag har sovit gott? Nää.. inte direkt faktiskt. Men är åtminstånde mätt och belåten. Kvällsmålet intogs lite tidigare igår än vanligt och det märkte jag av nu på morgonen. Var ovanligt hungrig. Värmde frallan i micron lite så att den smakade nybakat på nytt. Perfekt. Åt även en fruktsallad med päron och plommon. Det smakade sommar. :)
En fralla med sallad/keso/tomat och sallad/skinka/gurka

Tänkte föresten på en sak. Efter att jag har ätit riktigt bra under en dag/måltid så kan jag ibland känna att det räcker så. "Nu har jag ätit bra under en dag och nu kommer vikten ha rusat upp, så nu behöver jag inte anstränga mig mer" Men jag vet ju innerst inne att så är inte fallet.
Spelar nog ingen roll hur mycket jag äter under en dag, för jag kommer ändå inte kunna gå upp femton kilo under en natt. Så det gäller att hela tiden påminna sig om att man ska upp i vikt. Det räcker inte med att jag känner att jag har ätit riktigt bra under en måltid, utan jag ska känna så vid varje måltid, sex gånger om dagen i flera månader.
Fy vad jag svammlar. Förstår om ni inte fattade ett dugg av vad jag skrev. Försöker nog bara säga att detta tar tid. En viktuppgång sker inte över en natt, så jag ska se till att försöka skjuta undan de där tankarna om "att det räcker nu". För en riktigt bra måltid räcker inte för att allt ska vara bra som sagt.
Haha nu ger jag upp babblet.. jag fattar i allafall vad jag menar! ;) Nu ska jag ta mig en dusch och sedan blir det stan med mamma. Vad har ni för planer denna lördag tro? 

3 klappar till moi

Kvällen startade med att jag fick ett sådant enormt sug efter nybakat bröd. Jag tyckte att det vore dumt att inte stilla det suget så jag åkte och handlade allt inför baket och satte igång. Lovar att ge er receptet, för åååhh säger jag bara...ååh...
Och jag klappar mig själv på axeln denna kväll. Tre klappar får jag dessutom. En klapp för att jag var duktig och bakade, en klapp för att jag satt och verkligen njöt av mitt kvällsmål trots att jag var ensam hemma och en extra stor klapp för att jag åt en fralla extra bara för att det var så förbannat gott! Frallorna åts med keso och skinka. Mackorna var sådär lagom ungsvarma så keson smälte.. haha nu vill jag ha morgon så jag kan äta samma till frukost! Men den som väntar på något gott...
Efter mitt lyxiga fredagskvällsmål så begav jag mig mot stan för att möta upp lite vänner. Hamnade på en restaurang där det åts, dracks och snackades. Men nu är jag åter hemma i soffan och ska snart gå och sova. :) Och nu tänker jag skriva något som jag länge har velat skriva men inte gjort mig förtjänt av. Idag lägger jag mig och känner mig stolt. Bara så ni vet!!
Hoppas att ni har haft en fin fredag. Det är ni värda, allihop! 

Friday

Då välkomnar jag helgen med öppna armar. Trots att jag bara har jobbat korta pass varje dag så är det ändå mycket ny informations som ska tas in. Men allt gick finemang idag. Blir bättre för var dag :)
Middagen har nu hamnat där den hör hemma. Eftersom det alltid är så stressigt på jobbet så hinner jag inte känna att jag är hungrig och det resulterar till panik-hunger när jag väl kommer hem. Men jag hade lyxen att komma hem till ett dukat middagsbord även idag, tur det!
Jag bestämde mig för att ta en långpromenad nu efter middagen. Men jag hejdade mig. Istället sitter jag i soffan och kollar på top model. För vet ni? Jag var inte det minsta sugen på att gå ut och gå egentligen. Jag har redan promenerat en gång idag och hade jag gått ut en gång till så hade det vart röstens val och inte mitt. Det gäller att kunna skilja på de olika viljorna. Och idag vann den starkaste!! (Dvs the real me) För jag är starkare än rösten, det vet jag och det fick jag bevisat för mig själv ännu en gång nu.
Här vaknar jag upp varje morgon och det första jag ser när jag vaknar är mina två studentklänningar.
Det ger mig lite extra pepp på morgonkvisten. Sådant behövs!

Egentligen brukar fredagar innebära ett möte med vågen för min del. Men på senaste tiden har jag känt att jag helt enkelt inte bryr mig om siffrorna. Förstår ni hur skönt det är? Så idag valde jag att hoppa över det där mötet helt enkelt.
Planerna inför kvällen är lite osäkra. Men något spännande ska jag se till att hitta på. :) Men först – sova middag. :D Hur ser er fredag ut?

30 Mars

Godmorgon!
Müslin smakade kanon. Den serverades med naturell yoghurt och mango. En omelett slank med på ett hörn också. Och en apelsin. Finfin start på dagen! :)
Hinner tyvärr inte skriva så mycket. Ska iväg till jobbet nu. Sen äre hääälg. Ska bli så skönt :) Ha en bra fredag så länge 

Husmor

Vart inte alls hungrig när klockan slog kvällsmål. Men det är bara att tugga och se glad ut. Ställde mig även och gjorde hemmagjord müsli helt plötsligt. Inget recept och inga mått, utan allt åkte in i ugnen på måfå. Haha. Blir en spännande frukost i morgon med andra ord! Det luktade i allafall helt fantastiskt. Tycker att det är kul att exprimentera lite i köket. Inte för att det alltid blir så lyckat. Men den som inte testar får heller inget veta ;)
I helgen tänkte jag slå ihop vår vanliga "helgmat" i ett. Äter ju alltid lax en dag och biffar den andra... så varför inte laxbiffar tänkte jag? Kanoners ju.
Nu sitter jag och myser i min björntröja och slötittar på tv. Blir sängen rätt tidigt i kväll. Vankas jobb även i morgon och sen är det helg. Finally! Tror jag ska ta mig en tripp till Göttalaborg. Är nämligen sugen på att göra mig en ny piercing. Lite spontant sådär. Hade nämligen en industrial i örat men var tvungen att ta ur den då den blev infekterad. Så nu känner jag att det är dags för en ny och hoppas på att den läker som den ska den här gången.
Sov så gott där ute 

Säg Cheese

God eftermiddag mina fina!
Precis kommit in efter en liten promenix med en vän och sitter nu och äter lite gott mellis. Det var en bra dag på jobbet idag. Bestämde mig för att sänka axlarna och inse att jag inte är mer än en människa. Och när jag inte har för höga krav på mig själv så slappnar jag av mer och då går allt lite bättre, faktiskt.
Efter jobbet så kom jag hem till ett framdukat middagsbord. Lyxigt! Kycklinggryta med potatis blev det idag. Rackarns gott.
Berättade ju föresten att jag vänjer mig vid ett nytt livsmedel varje vecka. Ett livsmedel som skrämmer eller som jag bara inte har ätit på länge. Har ju kommit in i en rostade-mackor-period nu och som jag sa så får en sådan måltid inte mer än G av mig om mackorna inte har ost på sig. Så vilken livsmedel passar egentligen bättre än just ost den här veckan? Så ikväll kommer mitt kvällsmål få ett VG. Inte illa va?
Nu ska jag göra lite nytta. Dvs städa mitt rum... Vad ska ni göra ikväll ?

Säkra kort

Variation i all ära, men i slutändan är det ändå alltid mina "vanliga" måltider som vinner. De är säkra kort! Älskar att sitta länge vid frukostbordet och bara ta det lugnt. Så vad passar egentligen bättre då än en liten "plock-frulle". Något annat positivt är att jag aldrig kommer börja tidigare än halv tio på det nya jobbet. Och det innebär ju att jag har tiden att göra sådana här lyxiga frukostar varje morgon. Hallelujah! :D

Dagens frukost+en apelsin

Tycker det är så otroligt viktigt att det man äter även ser gott ut. Därför pyntar jag alltid mina mackor med massa färgglada grönsaker. Färgterapi, sa vi va? ;) Har ni någon "standardfrukost" som ni oftast äter? Eller är ni lite bättre på att variera er jämför med mig?
Två knäcke med sallad/keso+tomat och sallad/skinka+gurka

Nu är jag mätt och belåten och redo för en dag fylld med jobb. Sov föresten inte alls gott i natt heller. Legat vaken och kollat på mina självlysande stjärnor i taket nästan hela natten. Haha. Så kan det gå..
Vad har ni för planer för dagen tro? :)

Några sanningar om mig..

..jag lyssnar hellre än att prata.
..jag har dansat i ca tio år.
..jag har vart en drillflicka (haha)
..jag har spelat fotboll
..jag har gått i friidrott
..jag är en rutinmänniska, så in i bomben.
..jag äter alltid mina äpplen på samma sätt. Äter "uppifrån" och inte runt som normalt folk. ^^,
..jag är mörkrädd
..när jag var mindre drömde jag om att bli lärare.
..min favoritchoklad är Marabou vinter – som självklart inte säljs längre. Det var den som innehöll Nejlika, kardemumma, kanel, ingefära, vanilj och peppar. Ni hör ju själva hur gott det låter (!!)
..jag ställer ofta för höga krav på mig själv
..jag är ruggigt trött och går därför och sover nu.
Mitt smultronställe 

Mysbjörn

Sushin satt där den skulle, jag har köpt mig ett par rosa skor samt världens mest fluffiga björn-tröja och jobbet gick bättre idag än igår. Så dagen blev trots allt rätt bra ändå!  :) Nu är mina ben två kokta spaghettisar. Överkokta dessutom. Blev som sagt stolt ägare av ett par easytone-skor idag och att bara stå i dem tog mer på benen än väntat. Bättre det än att få ont i ryggen som jag hade fått i ett par andra skor iaf! :)
Inte så tokiga va?

Man blir en mysbjörn i den här. En kramgo sådan!

Tiderna jag har på jobbet nu är perfekta för mig. Missar inte ett enda mål, utan kan äta allt här hemma. Känns skönt. Dock kommer jag inte att ha det så för alltid, såklart. Men uppskattar det så länge det varar :) Vilket är den här och nästa vecka åtminstånde.
Hoppas på att kunna sova lite tryggare i natt. Och om jag inte lyckas med det så får jag göra som jag gjorde idag. Går upp, äter frukost och slocknar i soffan en timma till.. haha. Det är nåt med att sova på dagen alltså. Det ligger nog bannemej med min top tio lista över bra saker att göra här i livet. :D
Hur har ni haft det idag? Jobb, skola, ätit något gott ?

Vitaminkick

Det märks att man är trött och har sovit dåligt när man kliver in i duschen med glasögonen på. Gäsp – säger jag bara! Idag hade jag behövt någon som kramade om mig lite extra och sa "det kommer lösa sig, allt kommer att bli bra". För det kommer det väl, right?

Det brukar bli att jag delar in min frukost i "trerätters". Lyxigt ska det vara hörni ;) Som aptitretare blev det idag en omelett, till huvudrätt mjuk macka med keso och till efterrätt mango/apelsin+kanel. Det satt fint!
Innan jobbet idag blir det även sushi med mamma. Vi fick inte ihop någon sushi-dejt på fredag, så passade på att ta det idag istället. :) Väl tajmat. För av en sushidejt blir man på genast på lite bättre humör – och det är jag i behov av idag.
Nu ska jag slumra till i soffan en stund till. Den är jag värd! Vad ska ni hitta på idag ? :)
Dagens mående: Känner stress, stress och åter stress. I alla dess former.

27 Mars

Behöver jag ens nämna att jag är helt slut? Tacka gudarna för att jag bara jobbar korta pass nu i början. Men allt känns kanon med det nya jobbet. Jag tabbar mig dock en del (hoho) och det är stressigt.  Fast har ju som sagt bara jobbat där två gånger hittils så det är väl inte sååå konstigt kan jag tycka. :)
Har precis fått i mig min kvällsmat och sitter nu bänkad i soffan. Här tänker jag sitta tills det är dags att förflytta sig till sängen..vilket är rätt snart. Det var så förbannat gott med rostade mackor igår, så det fick även blev dagens kvällsmål :)
Dock får denna måltiden bara ett "G" av mig. "VG" får den när jag har ost på mina rostade mackor och "MVG" när jag har ost på mackorna samt ett stort glas O´boy att doppa dem i. Då är måltiden fulländad. För egentligen är det en oskriven lag att man ska doppa sina mackor i O´boy. Om ni hade missat den lagen menar jag... ;)
Hann äta upp mina mackisar innan jag kom på att de skulle ha agerat modeller. Istället får ni en liten bild på mina underbara wokade grönsaker som jag åt till middagen. En fet klapp på axeln till mig som åt middag (utan nååågra som helst problem) på egen hand idag. Tycker fortfarande att det är lite jobbigt, men jag gör det ändå ska ni veta. Tur att jag har katten som jag kan konversera med vid middagsbordet i allafall. hoho
Och en sista sak. Guuuud vad ni är snälla och fina. Ni svarar på mina dumma frågor och det känns som att jag har ett stöd från er. Oavsett om jag har det eller inte så känns det så. Och det peppar mig! Så ger er själva en varm kram från mig 

Färgterapi

Kände mig trött när jag skulle välja kläder. Så jag drog på mig allt färgglatt jag hade. Färgterapi, hej! Så idag inviger jag min nya vind/vår-jacka. Galet rosa och skorna jag ska ner och köpa nu är precis lika galna. Jag mår så mycket bättre när jag har färg på mig. (Speciellt rosa) ;) Blir automatiskt lite piggare.
Ser lite smått överenergisk ut

Läste föresten att man ser ut att vara 4,7 år yngre på vintern jämfört med på sommaren. Så jag ser alltså ut att vara sexton år igen just nu? Tack för den lixom. Eller var det 4,7 år äldre kanske.. nåväl. Bullshit som bullshit. Haha. 

Grötfrulle

Klockan elva igår kväll kom jag på att jag hade glömt att förbereda gröten som jag skulle steka till frukost. Så det var bara att dra fram kastrullerna och sätta igång. Och glad är jag för det. Sitter och äter den stekta gröten just nu tillsammans med ett kanelstekt äpple. Många tummar upp från min sida! :) Dock var det lite pilligt att steka gröten. Så det slutade mest med att det blev geggamojja av allt.. Får nog steka på lite lägre värme nästa gång.
Ser kanske inte så frestande ut. Haha. Men det är smaken som räknas :)

Nu ska jag snart fixa iordning mig och sen träffa en vän. Blir även en sväng på stan för att köpa ett par bra skor att jobba i. Converse i all ära. Men min rygg kommer att tacka mig för ett par rejäla skor känner jag.
Vi hörs senare. 

Cecilias Fotodesign

Har fått lite frågor angående mitt företag. Så tänkte bara berätta lite om det för er som är intresserade :) Som ni kanske vet så är jag väldigt intresserad av foto. Har vart det under många år så valet av gymnasielinje var rätt givet för mig. Tillbringade mina tre år i gymnasiet på en medialinje med inriktning på foto. Trivdes som fisken i vattnet.
Under åren som gått så har jag även gjort en hel del fotojobb. Har bla fotat för olika företag. Ett av de företagen är Explorius. Jag fotade framsidan till deras katalog som sedan skickades ut i över 500.000 exemplar till olika skolor runt om i Sverige. Fick äran att göra detta tre år i rad. Det tog tid, men det var riktigt kul :) Kanske hade ni den katalogen på just din skola?
Vår fina bil med min logga
Nåväl.. för några veckor sedan så bestämde jag mig för att göra något med alla foton jag har tagit genom åren. Här hemma kryllar det av canvas-tavlor med mina motiv på väggarna. Så jag tänkte – varför inte försöka sälja mina foton i form av canvas-tavlor?
Och sedan var processen igång. Så "Cecilias Fotodesign" som mitt företag så fint heter går alltså ut på att sälja canvas-tavlor med mina motiv på. Har redan fått sålt några, men startskottet går egentligen av den 28 April då jag ska ha mitt fotovernissage. Detta kommer hålla på mellan den 28april - 6 Maj.
Vårt vardagsrum med min tavla

Vad innebär ett fotovernissage?
Vem som helst är välkommen och tanken är att man kan komma dit och titta på alla mina foton samt beställa tavlor om man så vill. Fast känner man bara för att komma dit och mingla runt så är det tillåtet det också ;) Kommer ha ett rullande bildspel på alla foton man kan välja och vraka bland. Kommer även hänga upp massa tavlor som visnings-ex för att visa vilka storlekar man kan köpa.
Samarbetar även med ett annat fotoföretag här i stan. Så lite av vinsten går till dem (men mest till moi) ;) Det är även det företaget som hjälper mig att trycka alla tavlorna. :)
Så när jag säger att jag sitter och jobbar med företaget så innebär det för tillfället att jag förbereder inbjudningskort till vernissaget, annonser till tidningen, skatte-papper hit och dit, väljer ut foton, pillar med en hemsida osv. Mycket att göra, men ack så kul :) Och om jag får sålt en eller hundra tavlor spelar mig ingen roll alls faktiskt. Bara kul att vara lite sysselsatt vid sidan av det "riktiga" jobbet. :)
En annan del av vårt vardagsrum med mina tavlor

Så har ni vägarna förbi lilla Alingsås (för det har man ju sååå ofta menar jag) så är ni mer än välkomna till vernissaget. Nu vet ni även lite mer vad jag sysslar med just när det gäller min fotografering. 

Inga mer dåliga dagar

Då var man hemma igen efter lite jobb. Var ute mellan tolv och fem. Det är rätt många timmar och trots att det inte var så kallt (och jag hade vinterjacka. Haha) så är jag fortfarande lite frusen. Så värmedynan ligger på magen och massa té får även göra mig sällskap denna kväll.
Känner mig så trött och svag i kroppen idag. Huvudet är relativt piggt, men kroppen är verkligen motsatsen. Dock lyckades jag vända den dåliga starten på dagen till något bra. Har suttit och skrivit ner massa förändringar jag ska göra. Så nu kommer jag förhoppningsvis aldrig få några mer dåliga starter på dagarna. Inte av samma anledning åtminstånde. :)
Nu kurrar min mage. Rostade mackor är vad som står på kvällsmenyn idag! Ruggigt längesedan jag åt det så varför inte tänkte jag :) Har ni haft en bra dag? 

"If you're going through hell, keep going"

Fysatan vilken misslyckad start på en morgon. Vad tusan är det som händer egentligen? Jag sliter och kämpar för fulla muggar. Men för vad? Blöööh.
Jaja, ska gå och göra mig universums största frukost nu var det tänkt. För min kropp behöver tydligen tonvis med mat. Funderar på att äta stekt gröt denna morgon. Aldrig orkat testa, men det verkar riktigt gott :) Fast det är kanske något som behöver förberedas dagen innan? I såfall får det bli omelett-frukost. Sitter fint det med.
Ska se till att vända den här dagen till något bra. Det är även skönt att det bara är måndag morgon. För det innebär ju att jag har en hel vecka på mig att rätta till alla småfel. Se, jag är redan positiv. Vem kunde tro att jag skulle tycka om en måndagsmorgon lixom? :D
Får se vad jag hittar på innan det är dags för jobb. Det blir nog en lugn förmiddag tillsammans med en bra film. Hoppas ni mår fint där ute. Puss
"If you're going through hell, keep going"

Fin kväll!

Fick en bukett med rosa tulpaner av mina päron för att jag har fått ett nytt jobb. Då blidde jag glaaad :) Tänk att en liten blomma kan göra så mycket. Borde skaffa nytt jobb oftare ;)
Nu är räktallrikarna renskrapade. Två lyxiga smörgåsar med räkor, tomat, sallad och lök slank ner. Lätt som en plätt också. Mat är gott. Om ni hade glömt av det lixom.
Nu väntas en ny vecka. Upplärningen på nya jobbet börjar inte förens på tisdag så i morgon blir det dagisjobb som vanligt. Jag hoppas att jag kommer kunna hålla på mina rutiner när det gäller mattider på det nya jobbet. Men det verkar lovande. Vissa dagar börjar man ju klockan sex på kvällen och då hinner jag äta alla mål hemma förutom kvällsmålet som är lätt att ta med. Det är bara lunchen som jag kommer behöva äta på jobbet ibland. Och det har gått förut, så varför skulle det inte gå nu?
De sa även att man får äta maten där. Meeen det lutar mot att jag tar med matlådor, faktiskt ;) Fast det kanske ska bli utmaningen (om några veckor/månader) att jag ska göra min egen lunch på jobbet och äta. Trots att det är snabbmat så får jag ju laga till den själv. Och man kan ju faktiskt göra lite nyttigare varianter :) Men det tar vi då! Håller mig till biff-lådorna så länge.
Då tackar jag för mig idag och styr mot sängen.

Grillmästare

Tillbringade eftermiddagstimmarna med en bra bok i solen. Skönt avslut på dagen må jag säga. :) Fast mycket mer har jag faktiskt inte gjort idag. Men det är ju som sagt söndag. Dock kommer söndagarna framöver inte bli allt lika lugna. För vet ni? Jag fick jobbet på kiosken(!!) Det var väldigt osäkert om jag skulle få det eller inte med tanke på att jag kanske ska flytta och börja plugga till hösten. Och om jag nu gör det så innebär det att de måste lära upp en ny person från början osv. Men det var ett klokt beslut av dem att välja mig ändå tycker jag allt ;)
Så i veckan början upplärningen och sen är det igång. Kommer bli sommarens grillmaster :D Jobbtiderna är dock lite tokiga med tanke på att kiosken stänger kring tolv på natten. Men jag föredrar nästan hellre det istället för att behöva sätta klockan på 05.30 som jag har gjort nu då jag jobbat på dagis. Det blir en liten nystart detta känner jag. Kul att prova på något nytt! :)
Gatuköket/kiosken är rätt stor. Det säljs både hamburgare, korvmenyer, köttbullar, godis, drickor, tidningar osv.. Och jag kommer inte stå i någon "lucka" utan det är ett gatukök där man kan gå in och sätta sig. Och arbetsuppgifterna är ju som sagt då att stå i kassan, förbereda mat, steka/laga mat och servera mat. haha. Dock är jag lite lost i tankarna så jag lär väl tabba mig en hel del i början. Men man kommer nog in i det snabbt. :)
En hel special med extra korv, tack!

I morgon drar pappa till Kina i en månad, så ikväll blir det lite lyx med räkor och annat gott. Hoppas att ni har haft en bra söndag i det fina vädret. Puss och Kram 

Framsteg

Sitter helt utslagen i soffan efter middagen. Känns så underbart att verkligen kunna sätta sig ner och njuta av varenda jäkla tugga man tar!! Märker även en stor skillnad på mig nu jämfört med några veckor tillbaka. Nu kan jag faktiskt göra två saker samtidigt. ;) Dvs äta (+njuta) och prata med de runt bordet samtidigt. Förut satt jag i min bubbla och petade omkring i maten och var totalt okontaktbar vid middagsbordet. Annat är det nu. Nu deltar jag i samtalen och koncentrerar mig inte lika mycket på själva maten. (Förutom hur jäkla gott det är då) Middagar är mer än bara mat. Det är socialt och mysigt också :)
Verkar som att många premiär-grillade i helgen. Men vi höll oss till våra helg-traditioner och körde på en laxmiddag. Inte fy skam det heller vill jag lova er. Fast man hade ju kunnat grilla laxen och fått två flugor i en smäll. Tur att det är helg om en vecka igen ;)
Dagens middag blev i allafall; 1 laxfilé, sås, ungsbakad potatis, broccoli, sparris, rädisor + de där vanliga (men ack så goda) grönsakerna. Det satt som en smäck och nu är både jag och magen glada. Har föresten fått en dille på broccoli. Något som är väldigt gott är att steka broccolin i massa vitlök. Bara ett litet tips.
Kika in lite senare. För då har jag en roooolig nyhet att dela med mig av:D 

25 Mars

Godmorgon i stugorna!
Då var den där dumma söndagen här igen. Tycker inte att det borde vara söndag en dag i veckan. Det är på tok för ofta! Men det blir vad man gör det till och jag ska försöka sysselsätta mig så gott det går idag så tankarna håller sig borta :) Har en del att göra med företaget, så lite att göra har jag allt. Frukosten är iallafall precis uppäten och kaffet står och kokar. Ska vira in mig i en filt och sätta mig på altanen och avnjuta kaffet tänkte jag. :)
Hörs lite senare 

Rastlöst

Samtidigt som vädret gör mig lycklig så gör det mig samtidigt lite smått rastlös. Det går lixom inte att sitta inne när solen strålar utanför. Jag måste hela tiden hålla mig sysselsatt och göra saker, annars får jag lite smått panik. Och detta är faktiskt lite jobbigt. haha. Nästan så att jag hoppas på spöregn snart så jag måste hålla mig inne. Okej..det där menade jag inte för fem öre!
Fick en fin blomma av Mami. Tippar på att den håller sig såhär fin i cirkus en vecka.. :D

Mysigaste Cafét med finaste inredningen/porslinet

Idag var ju dagen med lite större D. Det var ju faktiskt tänkt att jag skulle utmana med lite glass i vårsolen. Hur gick det med den saken då? Det hade säkert gått bra – om jag bara fick chansen. Istället för mys på trapporna så satte vi oss på ett fik. Var supermysigt det med, men kruxet var ju bara det att de inte säljer någon glass där. Så fick med andra ord aldrig chansen till att köpa mig min Calippo. Buhu. Var verkligen sugen på att utmana idag. Vill ju lägga mig stolt.
Och som sagt, visst hade jag kunnat köpa mig något annat. En bulle, kaka, muffin..what ever. Men jag måste förbereda mig mentalt på mina små utmaningar, (Som egentligen inte borde vara en utmaning alls) annars är jag rädd att det blir kaos i hjärnan. Fast det är klart..en utmaning ska ju vara just en utmaning. Så nästa gång kanske jag ska tänka om och äta det jag inte hade tänkt välja?! Om ni förstår vad jag menar. ;)
Jag är inte så mycket för mastiga chokladtårtor osv, men något som jag verkligen älskar är pistagebullar. Lite otippat kanske?! Haha. Sen är jag även lite knäsvag för chokladbeskvier och italienska mandelskorpor...wow!
Nu ska jag ta en städomgång i mitt rum. Jag städar ta mig tusan varje dag på mitt rum. Fattar inte hur jag under mina tolv vakna timmar per dygn kan stöka ner så mycket. Helt sjukt. Har dock alltid vart stökig och slarvig av mig. Bytte tex hänglås till skåpet i skolan 6 gånger på ett halv år. Det är värt att tillägga att man fick tre nycklar till varje lås. Helt sjukt! Till slut gav jag upp och lät det stå olåst. Haha.
Hur spenderar ni kvällen ? :) 

Glasögon

Var bara tvungen att visa er mina nya brillor. Är verkligen nööjd! Dock känner jag mig aningen yr i bollen när jag har på mig dessa. Har nämligen lite starkare styrka i de nya. Såå..what do you think ? :D Bu eller bä?

Kaffe+sol

Har precis vart iväg på lite ärenden med mammsen och nu åker jag vidare in till stan för att dricka kaffe i det fina vädret med vänner. Kanske slinker ner en glass också? Vem vet. Ville ju som sagt somna och känna mig stolt ikväll. Kameran åker med så ni får nog ett gäng foton från dagen sen. :)
Hörs sen

24 Mars

Hur tusan kan jag vakna upp med träningsvärk? Skumt. Tur för mig att det är något av det bästa jag vet. Haha.
Har sovit riktigt gott i natt. Dock somnade jag med stress-ångest igår. Det är redan den 24 Mars. Sommaren närmar sig och som ni vet så är mina planer att ha en relativt sund vikt tills dess. Kommer inte orka med att leva på riktigt annars. Samtidigt som jag vill se en viktuppgång varje vecka så är jag samtidigt rädd att lägga på extra mat. Men extra mat är precis vad jag behöver nu om jag ska hinna nå mitt mål tid. Har inte tid att fega ur!
Ikväll när jag lägger mig så vill jag känna mig stolt. Ska se till att det blir så också.
Har inga speciella planer inför dagen. Får se vart vindarna för mig ;) Men nu – frukost!

Footloose

Har svårt att hålla ögonen öppna. Det var nog tur att jag stannade hemma ikväll istället för att ta på mig klackskorna och dansa hela natten. Jag har sällan orken att gå ut och roa mig på kvällarna nu för tiden. Men den orken kommer väl så småningom den med får jag hoppas.
Istället har jag tillbringat kvällen framför teven med mamma, en bra film, tända ljus, alldeles för mycket Pepsi Max (kommer ångra mig inatt, igen) haha och lite gott att äta såklart. Blev dock mitt vanliga kvällsmål denna fredag. Variatioooon Cecilia, variatiooon. Fast jag väljer det för att det är gott och jag blir mätt, så jag ser ingen anledning till att "tvinga" mig till att variera.
Kollade föresten på Footloose. Riktigt bra film! (Se den) En sådan där film som man vet slutet på bara av att titta på fodralet. Haha. Sånt gillar vi!
Bra dag från början till slut. Mer sånt, tack!
I morgon ska jag sova ut. Riktigt, riktigt länge! Hoppas att ni har haft en bra fredagskväll där ute. 

Köttfärslimpa

Efter frukost bar det av till en sjö min en fin vän. Där hamnade vi i solskenet och pratade ett bra tag innan det bar av in till stan för ännu mer mys på trappan. Äntligen kan man använda vårjackan utan att frysa. Och äntligen kan man känna lite hopp om att sommaren faktiskt kommer snart :D
Vid fyratiden bar det av hemåt för att få lite mat i magen. Köttfärslimpan blev mer än godkänd vill jag lova. Tycker dock att det är lite svårt att veta vad som är en normalportion när det gäller mat man inte är van vid. Men jag såg till att lyssna på magen och låta den avgöra hur mycket som behövdes. Blev mer än mätt, så för lite blev det i allafall inte! Potatis, lite sås, morötter och ärtor blev tillbehören. (Och tomat och svamp då)
Nu har jag nyss kommit in från en fotopromenix och sitter och tuggar i mig ett päron. Ska ner till hemmakväll och hyra film med mamsen snart. Kommer gå och dreggla över deras godishyllor också...wow. Får se om jag hamnar hemma ikväll eller om det blir lite utgång. Känner jag mig själv så blir det inte det sistnämnda i allafall.. haha. Som sagt, vart är min ork? Men har i allafall träffat alla vänner hela dagen, så behöver nog inte ha så dåligt samvete över att spendera kvällen hemma med mamma istället. :) Äta något gott, kolla film och bara ta det lugnt...sounds good!
Vad ska ni sysselsätta er med denna fredag tro? 

Frulle

Ville bara läska er lite med min frukost som precis hamnade i magen. Såå förbannat god. Ibland önskar jag att det var morgon dygnet runt så att jag alltid kunde få njuta av en stor, god frukost. Tur att det är en gån om dagen i allafall! ;)
På Cecilias Á la carte idag:
Förrätt: Äggröra med champinjoner+lök
Huvudrätt: En knäckemacka med sallad/keso/tomat
Efterrätt: Stekt äpple med kanel

Morgonpepp

När man vaknar och möter en sådan här lapp det första man gör så vet man att det blir en bra dag. Gullemamma! Vaknade, mötte fina ord, tog mig en morgonpromenad och dagen verkar fortfarande ha mycket att erbjuda. Det är trots allt fredag och klockan har inte ens passerat tio.
Nu väntar en dusch och sen en stooor, lyxig frukost. Tror nog att det är lite kallt att sätta sig ute och äta frullen, men kanske ska ge det ett försök. Får ta med mig massa värmande kaffe ut. :) Eller åtminstånde ha fönstret på glänt.. haha

Idag blir det fika med vännerna (som vanligt). Tyvärr blir det ingen sushi. Istället står köttfärslimpa på menyn. Tror dock inte jag kan klå mormors köttfärslimpa. Men vem kan det? Får gör mitt bästa ;) Köttfärslimpa, lingon, brunsås, inlagd gurka, kokta morötter/ärtor och kokt potatis. Kanske inte var så dumt att det inte blev sushi trots allt.. ;)
"Jag intresserar mig för framtiden, för det är där jag ska tillbringa resten av mitt liv"
Det som har vart, har vart. Nu blickar vi framåt och tar nya tag

Chester See - God damn you´re beautiful

Vart tog energin vägen? Har haft mycket i tankarna senaste veckan som ni kanske har märkt. Men nu har saker börjat falla på plats och det är kanske nu när jag kan slappna av mer som jag "hinner" vara trött.

Nu sitter jag invirad i min fluffiga, rosa morgonrock och dricker en balja te. Det är nog något jag kommer ångra i natt.. haha

I morgon är det fredag och det innebär i mitt fall ett litet möte med vågen. Samtidigt som jag har ökat maten den här veckan så har jag även vart lite mer aktiv än vanligt. Magkänslan säger att det inte blir någon belöningsshopping, men jag tror inte att det blir tröstshopping heller för den delen. Trots att jag kanske står still i vikt så märker jag att tankarna blir friskare för var dag som går. Det är skönt att vikten inte rusar iväg för fort, för nu kan tankarna hinna vänja sig vid allt som händer. Jag säger inte att det är okej i mitt fall när vikten står still/pekar nedåt. Men tankarna går på nåt sätt i första hand för mig. För när tankarna blir friskare så har jag ju lättare att lägga på mat och allt det där utan att tankarna stoppar mig.. äh, ni fattar säkert poängen!

Keson får föresten en tumme upp av mig. Macka, äpple/päron/vanilj-keso + tomat kanske låter som en udda kombo. Men det var grymt! Sedan fick även en macka med skinka+gurka och en iskall apelsin följa med ner i magen också. :) Ikväll blir det sängen tidigt. Puss

En halv special med räksallad, tack!

OM jag är trött i huvudet och om jag luktar stek-os? Haha ohyes. Tre timmars provjobb är avklarade och det gick verkligen kanon. Redan efter en kvart fick jag ta emot kunder, stå i kassan och slänga ihop hamburge/korv-beställningar. Kastades in i det med en gång med andra ord. Har aldrig gjort något sådant innan, så jag vart lite osäker när det kom specialbeställningar hit och dit. Det kan tyckas verka lätt att "bara stå i ett gatukök" men det var rackarns mycket att hålla koll på må jag säga.
Hemlagade hamburgare med Max hamburgebröd <3
Innan jobbet så blev det sushi med mamma. Och man kan ju inte bryta en fredags-tradition, så det får nog bli sushi i morgon också. ;) Hoppas det i allafall! Det var smockat med folk på trapporna på torget som satt och åt glass i solskenet. Nu är det verkligen vår. Är det fint väder i morgon också så ska jag sätta mig där jag med och äta en Calippo Refresh. En av mina favoritglassar!
Har aldrig tyckt om mastiga glassar. (Med undantag för Mayan Mystica då) Jordgubbsglass är heller inget som faller mig i smaken. Tycker det smakar plast. haha Men den perfekta glasstruten innehåller en kula av lakritsglass, en med choklad och en med melonsmak. Och självklart något gott strössel. Salig blandning det där ;) Vilken är er favoritglass?

Nu behöver min kropp lite näääring. Köpte hem keso med smak av äpple/päron/vanilj som ska provsmakas ikväll. Vet dock inte om det är så gott att ha på mackan, men den som inte provar får heller inget veta. :) Hoppas att ni har haft en bra dag. Och åt ni ingen glass i solen idag så får ni se till att göra det i morgon. För kan jag så kan du!
Puss och klem 

22 Mars

Var ruggigt nära på att göra bort mig nu i morses. Hade det vart för några veckor sedan så hade jag utan tvekan failat, men idag står jag emot det sjuka på ett sätt jag aldrig trodde att jag skulle klara av. Så dagens mående: Idag känner jag mig stark! Och jag hoppas att det fortsätter i de banorna, för idag står provjobb på schemat. Spännande! :D
Ska provjobba mellan 14-18, så någon form av lunch måste ju hamna i magen innan. Hade dock kunnat kränga ihop min egen hamburgetallrik där jag ska provjobba, men sushi lockade mig liiite mer. Så det får det bli! :)
Frukosten är i magen och nu väntar dusch. Glöm inte att hålla era små tummar för mig idag...

Lyckobrallor

Samtidigt som jag ständigt stöter på saker som förknippas med dåliga tider så stöter jag minst lika ofta på saker som påminner om friska och lyckliga tider.
När jag städade i min garderob nu ikväll så fick jag syn på massa kläder som jag inte har sett/använt på väldigt länge. Det var kläder som jag använde vid några av de lyckligaste stunderna i mitt liv. Det var bla min studentklänning, ett par mysbyxor som jag hade på mig en sommarnatt då jag låg och kollade stjärnfall, sommarklänningar jag hade på en fantastisk resa och till sist hittade jag ett par skor som gav mig sjukt mycket skoskav – men som trots det gav mig en av de bästa kvällarna under hela sommaren!
Hur knasigt det än låter så gav det mig lite extra pepp denna kväll. Tänk att något så litet kan ge en så mycket. Det finns faktiskt ett liv utan alla eländiga tankar. Dock känns det oändligt långt borta, men jag vet att det finns – för jag har själv upplevt det. (Och det har ni med). Livet går inte ut på att något så naturligt som lite mat ska få en att må dåligt. Livet innebär allt annat än det.
Nästa gång jag känner ångest över en måltid eller liknande så ska de där "lycko-byxorna" få åka på. Haha. Alla har sina egna knep att hantera ångest, right? ;)
Ikväll skickar jag ut lite extra kärlek till er. Hoppas verkligen att ni tar hand om er själva. Allt annat vore förbaskat dumt. Puss & Kram (och nattinatti) 

Corn

Godkväll hörni! :) Då var det kväll – igen. Satan i gatan vad fort dagarna går. Var precis ute ihopp om att kunna fånga den fina vår-kvällen på foto. Lyckades tyvärr inte så bra. Det är fortfarande lite för "grått" ute för att kunna få färgglada och fina foton tycker jag. Bättre lycka nästa gång.
Det verkar även som folk har börjat med grillningen. Kände os av grillat från flera olika håll när jag var ute. Det luktar ju såååå gott och det gav mig en enorm längtan efter härliga grillkvällar med vänner. Säger bara grillad majskolv. Oh lord.
Bild från i somras. Smaklökarna voltade av lycka!


Funderade även på vad jag vill "lära mig" att äta. Något som jag har haft ett stort sug efter under en lång tid men som jag aldrig vågar utmana mig med är naturgodis. Åh vad jag saknar att kunna kolla film en fredagskväll med en stor skål naturgodis breve mig. Har en tanke att det ska bli nästa veckas utmaning. Om det så bara är en bit. Jag vill ju ha det, så varför inte ta det?
Nu blir det tv-tittande och mys i soffan resten av kvällen. Det behövs efter en hel dag med jobb. 

Morsning

Det var inte så farligt att gå upp i morses som jag hade trott. Var till och med vaken innan klockan ringde. Så nu har jag fått i mig en rejäl frulle och ska snart bege mig mot jobbet. Ville mest kika in och önska er en fin dag i vårvädret. 

Potäter

Känner att jag har haft en riktigt bra matdag idag. Åt dessutom lite extra till kvällsmålet idag. Kände inte riktigt att jag blev mätt på det vanliga och lyssnade då på kroppen och tog därför lite extra. Det var inte mycket jag la på – men allt extra är ett steg i rätt riktning, right? Tror det är bra för mig att ta promenader, för det gör att jag blir hungrigare och det resulterar ju till att jag äter mer.
Idag på lunchen så åt jag föresten något som jag aldrig trodde att jag skulle äta. Blodpudding stod på menyn på jobbet och jag måste säga att det faktiskt var riktigt gott. Bara lukten av blodpudding har tidigare fått mig att må illa, men idag var jag faktiskt riktigt nyfiken och sugen på att hugga in på en bit. Sagt och gjort och det är nog något som kommer att köpas hem framöver. (Resten av familjen får äta mina matlådor. hoho) Bra för oss kvinnor också! Dock är inte potatisbullar någon hit, men det är en annan femma. Tycker ni om blodpudding?

Jag har på senaste tiden vågat variera mig mer. Har bestämt mig för att prova ett "nytt" livsmedel minst varje vecka. Gör man något tillräckligt många gånger så blir det till en vana – och då känns det plötsligt inte lika skrämmande längre. Något som jag har fått in på matsedeln är ex potatis. Hade inte ätit det på fruktansvärt länge och mat som jag inte är van vid tycker jag är jobbigt att äta. Men nu har jag sett till att äta det flera gånger per vecka och nu känns det inte alls jobbigt längre. Det är inte det att jag har vart rädd för potatis, bara ovan. Om ni förstår skillnaden!
På sommaren så kokar vi alltid extra mycket färskpotatis för att kunna steka det tillsammans med kassler på kvällen. Barndoms/sommarminnen så det skriker om det. Inget går ju faktiskt upp mot en sommartallrik med färskpotatis och en god gräddfilssås med massa gräslök on top. Yum!
Undra vad jag ska vänja mig vid för livsmedel nästa vecka. Tåls att tänka på :)
Nu ska jag snart sova. Funderar på att låta pappa sova i min säng så jag kan snylta på hans sköna madrass i natt igen. haha. Sovmorgon i morgon iallafall. Skönt att kunna äta frukost i lugn och ro här hemma. Ska gå upp lite extra tidigt och fixa i ordning något riktigt gott. Kommer ångra att jag sa det där när klockan ringer i morgon. Haha.
Glöm aldrig att ni är värdefulla och fina precis som ni är. Alla är vi unika 

Dag 4 - en Bild på dig mig för ett årsedan

Detta är jag för exakt ett årsedan. Haha, katten ser så j*vla go ut på den här bilden! Skelögd och söt.
Satan vilka långa morrhår han ligger inne med. Haha
(Foto från idag)

20 Mars

Ni anar inte hur gott jag sov i natt! Pappa var inte hemma så passade på att prova hans tempur-madrass. (En sådan där hård ni vet). Vaknade bara två gånger i natt och en vanlig natt vaknar jag väl runt tjugotvå. Ska sova där varje natt när han åker iväg en månad snart. Kommer bli en ny människa för tusan :)
Måste tacka för alla kloka ord angående träningen med. Har insett att jag ska börja träna när jag är redo. Dvs när jag känner att min kropp mår tillräckligt bra och orkar. För är rädd att börja träna för tidigt för att de dumma tankarna vill, men nej.. ska börja träna när jag, Cecilia känner mig redo.
Har nyss kommit hem från jobbet och har precis fått i mig lite mat. Det blev samma som igår. Är så van vid att göra mat till hela familjen (fem stycken+pojk/flickvänner), så har en förmåga att laga aalldeles för mycket mat nu när vi endast är två eller tre som äter och det resulterar till att vi får äta rester hela veckan. haha. Okej, så illa är det faktiskt inte. Gjorde fyra matlådor som jag kan äta om någon vecka istället ;) Köpte fyra stycken knallrosa matlådor igår så nu är det extra roligt att göra storkok!
Nu ska jag smälta maten och sedan träffa en vän och gå en promenad. Och vet ni ? I morgon ska det bli 15+ och sol. Då blir jag glad :D Doooock ska jag jobba till stängning. Inte lika rock n´ roll. Ska ta med mig småttingarna på utflyckt, så lite mysigt får jag det nog i allafall :)
Dagens drog


Stekte färska champinjoner till idag. Mums!

Hoppas ni har en fin Tisdag kära ni 


Recept - kycklinggryta med haricots verts

Här kommer receptet på kycklinggrytan som jag lagade till middag förut.
Till fyra portioner

4 st kycklingfiléer
ev. 1,5 tsk kanel
2 st gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater med vitlök och örter (500 g)
300 g djupfrusta haricots verts
  1. Bryn kycklingbitarna i olja. Krydda med salt, peppar och ev kanel
  2. Skala och hacka löken samt vitlöken och låt det steka med kycklingen i någon minut
  3. Häll över de krossade tomaterna och låt puttra under lock i ca 15 min
  4. Blanda ner haricots vertsen i grytan när ca 5 min återstår av koktiden
  5. Servera grytan med basmatiris/bulgur+bröd eller något annat som faller er i smaken. Simpelt, huh?


Enkel och god vardagsmat tycker jag. :) Tryyyy it!


Träning

Gud vad skönt det var att få komma ut på en promenad. Dock var det lite småkyligt så funderar på att ta mig ett varmt bad. Längesedan jag gjorde det! Brukade tillbringa flera timmar i veckan i vårt lilla badkar förut. Tände ljus, satte på musik, gjorde ansiktsmask/hårinpackning och i bästa fall hade jag ett glas rödvin vid sidan om. Åh så lyxigt och moget det där lät va. Haha. Man behöver faktiskt dagar då man tar hand om sig själv lite extra ibland :)
När jag var ute på promenad så insåg jag hur mycket jag saknar att få komma ut i löpspåret igen. Saknar det förbannat mycket faktiskt! Som ni vet så har jag gett mig själv träningsförbud sedan ett tag tillbaka. (Eloge till mig att jag valde det själv). Men jag vet inte hur länge jag ska hålla på det där träningsförbudet. Tror att det är lite tidigt att snöra på sig joggingskorna i dagsläget, så just nu blir det bara någon enstaka promenad i veckan. Och det är inte ur träningssyfte jag promenerar utan snarare för att det är skönt att komma ut i friska luften ibland.
Men vid vilket BMI tror ni att det är okej att börja träna lite smått igen? (Löpning i lugnt tempo) Det är säkert ganska individuellt, men ni kanske har lite koll i allafall?

En rädsla som jag har är att jag kommer att känna detta förbannade träningstvång när jag börjar träna igen. Och det är det sista jag vill! Dock tror jag att det är lätt att det blir så med tanke på att det inte är någon som förbjuder mig till det. Allt hade vart lättare om det var någon läkare eller liknande som verkligen hade förbjudit mig. För då hade jag vetat att det var det bästa. Men nu när det är jag som bestämmer över när jag får börja träna och hur ofta så är det lätt att det kommer bli för mycket. (Iallafall om jag känner mig själv rätt).
När fick ni börja träna igen och hur gjorde ni med maten för att inte gå minus?


Minns verkligen stunden när den här bilden togs. Jag hade precis blivit av med mitt träningsförbud och hade vart ute på en springrunda runt sjön som vi bor vid. Konditionen var väl inget att hänga i granen, men ååh va glad jag var över att få ha på mig joggingskorna igen!
Nej, nu ska jag faktiskt ta mig ett bad och sedan ska jag göra i ordning något gott att äta till kvällsmat. 

Haricots Verts

Vart vaken sedan fem i morses. Slå den om ni kan! Idag var det nämligen jag som öppnade på förskolan och jag är så rädd att försova mig och att barnen ska stå utanför i kylan och vänta på mig. haha. Så sover alltid lite oroligt de nätterna som jag öppnar.
Var uppe och fixade i ordning matlåda till mig själv vid halv sex. Bra planerat känner jag! Dock var det skönt att få sluta tidigt idag. Slutade halv ett och klockan ett hade jag arbetsintervju. Och den gick suuper :) Ska provjobba på torsdag och på fredag får jag reda på om jag får jobbet eller inte. Vet dock inte om jag vill ha jobbet med tanke på skolan till hösten + att det innebär jobb hela sommaren. Och det lockar mig tyvärr inte så mycket.
Men vi får se hur provjobbandet går och så ska jag se till att ha bestämt mig tills på fredag. :)
Nu är jag hemma efter en mysig fika på stan och middagen har precis landat i magen. Och vet ni? Idag lagade jag en ny maträtt för lite variation. Hör och häpna. Igår så föreslog mamma att vi skulle äta falukorv och makaroner idag, men jag erbjöd mig att laga något annat istället. Falukorv och makaroner i all ära, men det får faktiskt vänta ett tag till tyvärr. Det bjöds det istället på en underbar kycklinggryta med haricots verts. Det kommer bli en stående maträtt på vår meny.
Kycklinggryta med haricts verts som serverades med bulgur. Önskas recept får ni hojta!
Känner mig lite lättarna i tankarna idag. Fortfarande mycket som snurrar, men det är ju faktiskt inte så konstigt med tanke på allt som händer omkring mig. Släpper mer och mer på kontrollen för varje dag som går i allafall. Minns ni att jag skrev för ett tag sedan att jag grubblade över något som skulle ske flera månader framöver? Jag har nu insett att det är en jäkla skitsak och har helt och hållet släppt det nu och tänker ta det som det kommer. Inget att fasa över!
Nu ska jag på en promenad till ICA och hämta ut ett paket. Wihooo! Tröstshoppade istället för att belöningsshoppa nämligen. (hoho) Det är jag värd ;) 

Tänkvärt

"Att våga, är att förlora fotfästet ett litet tag
att inte våga, är att förlora sig själv"


Dag 1 - Staden där jag bor

Alingsås/Caféstaden/Potatisstaden/cykelstaden..(kär stad har många namn). Har bott här under hela min uppväxt och än så länge är jag fast här. Haha. Det är en stad där alla känner alla (typ), men det är väl så det brukar vara i mindre städer.
Det finns tre händelser varje år som lockar heeela staden till ett och samma ställe. Det är studenten, potatisfestivalen (Ja, det bjuds på potatis ;) ) och tomteparaden. Okej.. det finns en till händelse som lockar hela staden till ett och samma ställe. Händelsen är lördagar. Alla caféer i stan är knökfulla och då bör det tilläggas att det inte finns ett café utan snarare trettio. Haha. Men det är mysigt! Älskar alla små mysiga caféer som vi har :)
Hembakade bullar som smakar ljuuuuvligt.
Spenderade många håltimmar på detta cafét när jag gick i skolan vill jag lova.

Jag tycker att det var en rätt bra sammanfattning. Caféer och alla känner alla. Haha. Värt att tillägga är att det tar max tjugo minuter att cykla från ena enden av stan till den andra. En rätt liten stad med andra ord. Har aldrig varit något fan av storstäder faktiskt. Det lockar inte mig vidare mycket. Därför är det skönt att bo i en liten stad men ändå ha nära till Gbg. Skönt att kunna välja lixom :) 


Dessa söndagar...

Det är söndag och ni vet vad det innebär. Tankar, tankar och tankar. Varför just på söndagar undrar jag? Kanske är det just nu man verkligen har tid till att tänka. Dumma dag. Måste hitta på något att göra och distrahera mina tankar lite. Det är inte bara dumma tankar som i mat-tankar, utan det snurrar runt om allt. Verkligen allt.
Tog mig i allafall upp i hyffsad tid i morses. Frukosten intogs i vanlig ordning. Två mackor med keso/tomat och skinka/gurka + apelsin. Sedan åkte jag till en vän som ville beställa en tavla av mig. Första beställningen. Inte illa ;) Sedan blev det massa jobb inför vernissaget och sedan en fika på stan med massa folk. Pizzabuffé stod på menyn för alla. Tackade dock nej och valde att äta min vanliga, älskade söndagsmiddag istället. Så nu har den precis hamnat i magen och jag är mätt och belåten.
Just sayiinnn

Dagens mående: Förvirrad inför framtiden och alla beslut som ska tas. Men kroppen är pigg fast huvudet är trött. Salig blandning på mitt mående med andra ord. Hur mår ni idag? 

Berätta om dig själv

30 dagarslistan!
Jag, min syster och bror
Vem är Cecilia egentligen? Jo, jag kom till världen den 21 April 1992. Som liten var jag rätt blyg, kunde inte säga nej och älskade att leka med Polly Pocket. Jag bor i lilla Alingsås och bor kvar här fortfarande tillsammans med mamma och pappa. Har även två äldre syskon som dock inte bor hemma längre. Jag har haft världens finaste uppväxt och står väldigt nära alla i min familj.
Jag erkänner – jag har aldrig vart någon tjejig tjej som vet hur man ska sminka sig.


En vilsen och trött tjej som inte visste vad hon väntade

Tonåren kom och jag gick i en bra klass och hade/har fina vänner. Under sommaren till nian tappade jag dock fotfästet och kommande år blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Anorexia blev min diagnos och frihet och allt vad det innebär togs ifrån mig. Det tog ett tag, men jag tog mig ur allt tillslut. (Klapp på axeln till mig) Gymnasietiden kom och jag tog mig egenom tre år på Medie-programmet rätt smärtfritt.
Bästa dagen!

Och nu står jag här vilse igen. Det är meningen att jag ska leva livet och ha the time of my life. Men något gick lite onödigt mycket snett – igen. Så nu är jag lixom tillbaka på samma ruta som jag var när jag var fjorton små år. Men när jag har blivit kvitt alla dumma tankar den här gången så tänker jag aldrig, aldrig välkomna dem igen. De hör faktiskt inte hemma hos mig. De hör faktiskt inte hemma hos någon (!!) Så nu förbannar jag den dagen då ätstörningarna kom till jorden. Så det så!
Hälsan är allt man har och jag ska göra allt som står i min makt för att bli bästa vän med min kropp igen. Den ska faktiskt stå ut med mig tills jag är en gammal och grå bull-tant, så det gäller att vårda den väl! 

Lördag

Vart helt lost i huvudet idag. Känner mig trött och hängig. MEN nu ska vi inte klaga. Haft en helt okej dag trots tungt huvud. (Det är nog tankarna som väger). Blev en fika på stan med lite flickor. Kaffe kan verkligen göra underverk när man är trött. Blev en och annan kopp vill jag lova.
Sedan kom jag hem i tid till middagen. Lax, sparris, potatis, färska champinjoner + en stor sallad. Efter det blev det en tur till mormor och morfar. Råkade få syn på min födelsedagspresent som mormor var i full gång med att tillverka också. Haha. Rosa är allt jag säger. ;) Har även fått gjort en massa till vernissaget. Det tar sin lilla tid, men det ska nog bli bra tillslut! :)
Nu ska jag fixa mig något gott att äta och kolla film! Gör med andra ord inte många knop ikväll. Ha en fin lördagskväll fina ni. 

Beslut

Det händer så otroligt mycket i mitt liv just nu. Samtidigt som jag har fullt upp med att ta hand om mig själv så är det så mycket andra saker som ska fixas. Hänger inte riktigt med i svängarna. Blir ju helt yr i bollen av alla beslut som ska tas.
Vet inte om jag har sagt att jag ska söka in till en skola och kanske börja plugga till hösten. Är egentligen sjukt skoltrött men jag kände att jag behövde göra något och inte bara gå här hemma och dega i ett år till. Så jag ska söka till en kurs som bara är rolig. Hälsa, livsstil, kost och foto är vad kursen innebär. Känns som det passar mig bra. Kommer inte kunna tillgodogöra mig de betygen när jag söker in till universitet/högskolor i framtiden, så mitt mål är bara att flytta till ny stad, läsa något som intresserar mig och få stå lite på egna ben helt enkelt. Med tanke på att jag inte kan tillgodogöra mig betygen i framtiden så kommer jag gå in med inställningen att bara ha kul. Om ni förstår vad jag menar.
Men igår fick jag ett litet dilemma. De ringde nämligen från en kiosk/gatukök/restaurang här i stan igår och bad mig komma på anställningsintervju. Sökte den tjänsten för några månader sedan så jag blev väldigt förvånad när de ringde. Om jag får jobbet så innebär det en del jobb där under sommaren och sedan blir det heltid till hösten. Jag vet lixom inte om jag ska gå in helhjärtat och försöka få det jobbet, för tänk om jag kommer in på skolan?! Men kommer jag inte in på skolan så vill jag verkligen jobba där framöver.
Det bästa är väl att säga som det är till chefen. (Med tankarna om skolan till hösten och allt). Lika bra att vara öppen från början. Ska ringa henne idag och boka tid för en arbetsintervju och sedan får vi se hur allting blir.
Dagen kommer i allafall spenderas åt att skriva personligt brev till skolan, fixa massa inför vernissaget, fika och ikväll blir det till att slappa med stort S. Får inte glömma laxmiddagen heller. Det är ju lördag ;)
Hade behövt lite vägledning eller någon som kunde ta mina beslut åt mig.

Bästa frukosten är nu i magen i allafall och nu är det dags att fixa i ordning sig för att åka till stan. PUSS 

Konsten att bära upp en klänning

Lyckades inte riktigt bära upp den där klänningen på samma sätt detta året inser jag. Rätt osmickrande foton, men det är just foton som ger mig små wake up calls. Känner för tusan inte igen mig själv på bilder som tas nu. Är det där verkligen jag? Och ja, det är det ju tydligen. Kan även med stolthet erkänna att jag saknar mina söta små äpplekinder. No doubt!
Nu kurrar magen och det betyder att det behövs påfyllnad till matkistan. Omelett med kalkon, tomat, svamp och lök står på frukostmenyn idag. Och en god macka + apelsin, såklart! Vi hörs lite senare. Idag ska jag se till att det blir en bra dag. 

Be strong

Kvällen började med tårar och avslutas med tårar. Men tiden där emellan spenderades med ett gäng vänner och det blev några sköna timmar då tankarna inte hann i kapp mig. Det är nu när jag ligger här i min säng och det är sådär jobbigt tyst runt omkring mig som tankarna springer ikapp mig igen.
Jag vill så mycket mer än vad jag kan åstadkomma. Sätter för höga och orimliga krav på mig själv. Det är bara att inse att detta...tar...tid, men stressen inför sommaren ligger där och gnager. Stressen över allt ligger väl egentligen där och gnager.
Jag försöker att hela tiden visa alla en glad Cecilia. För gör jag inte det så är jag rädd att de runt omkring mig inte tror att jag fixar detta och börjar bli mer kontrollerade osv. Säkert en dum tanke, för alla ska väl får vara ledsna ibland. Men det är lite så jag känner. Sen är det inte alltid så lätt att visa sig stark. För detta är svårt och det är många tankar som ständigt snurrar i mitt ologiska huvud. Är inte ledig från mat-tankar en enda minut under dygnet. Till och med i drömmarna förföljer de mig.
Söndagsdeppet kom två dagar för tidigt märker jag. Nu ska jag försöka sova. Är förbannat trött trots att jag sov middag förut. Haha. Det är höjdpunkten på fredagar (förutom sushin), att kunna sova middag utan att behöva känna att man inte kan somna på kvällen sen. Hallelujah!
Puss & Kram 

Time for Sushiiii

Precis vart snäll och fixat frukost åt en sjukt liten vän som bor granne med mig. Nu är det däremot dags för Sushi med mamma. Finally! Ska prova på lite nya rullar idag tänkte idag. Inte bara lax och crabsticks-rullarna. Får se vad magkänslan säger. Extra ingefära ska i allafall beställas, såklart ;)
Har kommit in i en skjort-period som ni kanske märker!

Dipp

Jag har utmanat, jag har lagt till ett extra mål mat/dag, jag har inte hoppat över några mål, jag motionerar inte..(bara några promenader i snigeltempo). Men säg mig då varför i h-vete vågens siffror fortsätter att göra mig besviken. Ekvationen är simpel, I know. But I still don´t get it! Jag ska upp, upp, upp. Inte ner, ner, ner.
Jag som hade hoppats på belöningsshopping idag, men det får tydligen vänta. Jag vet precis vad jag behöver – en stor, fet spark i baken.
Fruktsallad/keso/kanel. Visst ser det inbjudande ut?

Åt i allafall världens godaste frukost och allt avslutades med fruktsallad och keso. Den där fruktsalladen var så kall så jag började frysa. Så nu sitter jag och värmer mig med min rosa, fina värmekudde. :)
Senare idag blir det sushi med mamma och ikväll ska jag hem till en vän och kolla film med några. Idag har jag ingen som helst anledning att inte våga utmana med nåt extra gott till filmen. Jag tillåter inte mig själv att fega ur idag! Nästa vecka ska ni ta mig tusan få se på andra bullar. Och nej, det är inte bara tomma ord! Nu jävlar.

John Blund

Inte världens rockigaste foton. Dock var det en rockig kvällsmat. Fast inte så rockigt om man jämför med vad jag faktiskt verkligen var sugen på. (Toast) Vi klassar med andra ord dagens kvällis som godkänt. En dubbelmacka med massa gott pålägg + apelsin. Inte fy skam ändå :) Mätt och belåten och det tackar magen för.
Har nu förflyttat mig från soffan till sängen och ska snart på dejt med John Blund. Hoppas att han bjuder på många timmar bestående av djupsömn idag. Det hade lilla jag behövt! Ska försöka komma upp i tid i morgon trots att jag är ledig. Hoppas på sol så jag kan ta mig en mysig morgonpromenad också.
Nu var det någon annan som tittade förbi istället för John Blund. Lilla Petter hoppade upp och la sig på min mage. Somnar med honom breve mig/på mig varje natt. Han tar för tusan mer plats i sängen än vad jag gör. Men har inte mage att knö undan honom. (Pratar föresten om min älskade katt) ;)
Sov gott 

Toast

Äntligen "helg". Känns so fucking nödvändigt. Efter jobbet stressade jag hem för att äta middag och efter det blev det en runda på stan med mamma och nu har jag intagit soffpostionen och tänker tillbringa resten av kvällen här. Var precis och handlade lite mat också, så nu är kylen fylld med massa gottigheter. Vi har alltid halva Icas fruktavdelning hemma också så det är inte så konstigt att jag har blivit en fruktoman. Haha. Nu ligger det mango, äpplen, apelsiner, clementiner, bananer, persimmons och grapefrukt som bara väntar på att bli uppätna av mig! Inte mig emot :)
Lite dagens också..
Dagens uppstigning: Vaknade som vanligt innan klockan ringde. 06.30 gick jag upp denna dag.
Dagens frukost: Två knäckisar med keso/tomat/lök + skinka/spenat/gurka och ett stort knallrött äpple alá snövit.
Klädsel: Rosa skjorta, svart tröja, svarta jeans och rosa halsduk
Frisyr: Fläta
Har gjort: Ätit, jobbat och handlat
Ska göra: Beställa tavlor, äta kvällis och kolla på tv
Längtan: Morgondagens sushi-lunch med Mami
Mående: Huvudet trött men jag är pigg och glad
Bästa: Vågat utmana rätt rejält idag
Sämsta: Soyan som hade trillat i kylen och som jag precis låg och torkade upp i en kvart...
Köp: Glasögonfodral
Funderar på att göra mig en toast till kvällsfikat idag. Är riktigt sugen på det. En toast med med banan och curry i. Eller skinka och senap. Eller stark ost och pesto. Eller lök och tomat. Kommer dock sluta med det vanliga kvällsfikat. Men sugen kan man alltid vara...
Kör alltid min toast i våffeljärnet. Tycker att det är lite godare. Och finare ;)

Vad har ni för er denna torsdagskväll? Är ni soffpotatisar precis som jag ? ;D

Dags att göra lite nytta

Sista jobbdagen för veckan idag! Den är jag värd. Sitter och äter frukost med katten i knät för tillfället. Ville bara kika in och önska er en bra dag. Puss

Tiden fick ben

Insåg ikväll hur fort tiden går. Dels är det redan onsdag i dag. Med andra ord är det torsdag i morgon (no shit) och det innebär sista jobbdagen för veckan. Ännu en vecka är snart förbi med andra ord. Snart åker lilla pappsen iväg till Kina med och är inte tillbaka förens dagen innan min 20-årsdag (som jag har längtat!!) som är den 21 April. När han är tillbaka så är det snart Maj - vilket betyder att det snart är sommar.
Haha ja, vad vill jag få fram egentligen? Jag vet inte. Känns bara som tiden går så sjukt fort. Börjar känna mig stressad över att det inte händer något med mitt mående också. Vill nämligen känna mig fri i sommar och i den här takten som jag bearbetar allting i nu (och med den takten tiden går i) så kommer det förmodligen inte vara någon större skillnad på mig i sommar jämfört med nu. Känns inte så i allafall! Huvudet kanske blir klarare, men mer än så lär det ju inte bli.
Jag får två olika sorters ångest nu för tiden. En ångest kommer när jag känner att jag ätit för mycket och en ångest kommer när jag har ätit för lite. Jag har dock lärt mig att hantera båda "ångestsituatonerna". Har jag ätit "för mycket" (vilken jag inte kan göra i mitt läge) så kollar jag i min peppbok och känner jag att jag har ätit för lite och känner mig stressad att det inte kommer hända något så äter jag helt enkelt lite mer. Haha simpelt, huh? Aningen motsägelsefullt också. Men det är väl så det är.
Märks att jag är aningen tudelad i mitt tänkande som sagt. Bubbligt blev det också! Känner dock för var dag som går att jag får mer och mer kämparglöd till att fixa detta. Är det våren och värmen som peppar mig kanske? Jag vill helt enkelt ha en sommar då jag kan njuta av all sorters mat, inte känna mig bunden till tider, äta mängder med oförberedda mål, ha orken till att åka på de resor som är bokade, få springa min favoritrunda längs vattnet.. Allt det som hör sommaren till helt enkelt.
Det är snart ett halvårsedan jag kom hem från USA-resan. Det känns som igår.
(Föresten så är det en nedrans liten fluga som sitter på min tröja.)


Kvällsmålet är förövrigt intaget i sin ordning. Dock börjar apelsin-perioden lida mot sitt slut märker jag. Buhuu.. Men som sagt, vi har en jordgubbssäsong att se fram emot också. :D
Har lite sovmorgon i morgon. Skönt att i lugn och ro kunna gå upp och äta frukost här hemma istället för att behöva ta med sig frullen till jobbet. Barn är dessutom så frågvisa. "Varför har du det på mackan? Får jag smaka? Vad äckligt det där ser ut" "Får jag lukta på dina mackor?" Haha man ba whattaaahh. Låt mig och mina mackor vara för tusan ;D Fast barn är goa. Trots att de kan fälla lustiga frågor/kommentarer.
Puss och kram

Soldos

Är precis hemkommen från en promenix med en fin vän. Det var en välbehövlig promenad vill jag lova. Efter dagens jobb trodde jag att mitt huvud skulle explodera. Bokstavligen! Så det var skönt att få prata av sig och komma ut i det fina vädret en stund.
Var dock inte bara huvudvärks-timmar på jobbet idag. Fick faktiskt en soldos på två timmar ute på gården. Underbar förmiddag var det! Var hemma vid halv fem, åt middag i min ensamhet då mamma var tvungen att jobba över och mycket mer än det har jag inte hunnit med idag. Dagens middag blev lövbiff, bulgur, sås + sallad. Rackarns gott var det! Lättlagat också.
Just nu sitter jag med hårfärg i håret och väntar på att klockan ska bli åtta. Sveriges Mästerkock är ju som sagt veckans höjdpunkt va ;) Går föresten och sneglar ut på bilen var och varannan minut. Haha. Är verkligen nöjd med hur färgen på loggan och allt blev. Var lite osäker på hur resultatet skulle bli, men det blidde ju änna bra :)
Nu ska jag springa och tvätta ur färgen. Det blir inte mer spännande än att utväxten försvinner idag tyvärr. ;) Ha en fin kväll 

Stripad bil

Hur tog jag mig hem från jobbet idag då ? Jo, i en ny-stripad bil med min logga.
Visst blev det snyggt? :D

Lite svar

Tänkte passa på att slänga in lite svar innan jag lägger mig.
-Vad är ditt BMI/BMI-mål?
Har inget riktigt BMI-mål. Men mitt första mål är att återgå till den vikt som jag hade i somras. Då var jag sund, pigg ,frisk och framför allt betydligt snyggare än vad jag är nu.
-Vilken linje gick du på gymnasiet?
Jag gick media och trivdes som handen i handsken. Vi pratade i radio, filmade, designade webbsidor, skrev tidningar/magasin, fotade and so on. Sista året fick man även inrikta sig på något och då valde jag foto.
Vad är dina framtidsplaner?
Jag ska söka in till en skola nu i veckan faktiskt. Det är till en kurs som är på ett år. Dock kommer jag bara läsa "för skoj skull" då det inte är någon kurs som jag kan dra nytta av när jag söker in på högskolor m.m. Varför ska jag läsa det då undrar ni? Haha men tanken är att komma iväg till en ny stad, läsa något som jag är intresserad av, träffa nytt folk och få stå på egna ben lite. Så jag ger det en chans tänkte jag :)
Det är första steget i mina framtidsplaner. Om jag inte kommer in på den kursen så blir det en långresa till hösten istället. :)
Kan inte du berätta din "sjukdomshistoria" hur du kom in i ätstörningens klor?
Det var sommaren till nian som jag första gången hamnade i ätstörningens klor. Jag var på konfirmationsläger i en månad och det var där allt rasade. Det var inte utav någon "speciell händelse" jag hamnade där utan det var väl till en början rätt oskyldigt, men sen rätt som det är så är man fast!
..och den här gången vet jag inte vad som gick snett. Allt rasade efter det att jag kom hem från USA-resan. Anledningen? – Jag vet faktiskt inte. Bara jävligt förbannad på mig själv att jag lät det hände en gång till. Det går snabbt att hamna i skiten men det tar då en evighet att ta sig upp igen.
Vad tycker du är lättast vs. svårast att äta?
Lättast att äta är nyttig mat som jag är van vid. Svårast att äta är oförberedda mål. Jag klarar nog av de flesta livsmedel, bara jag har fått förbereda mig på det innan. Sen att jag inte är ett fan av pizza och chips är en annan sak. Men det har inget med ätstörningen att göra. Väljer hellre naturgodis framför chips och "varma mackor-pizzor" (kan man säga så?) framför pizza. Men det är bara för att jag tycker att det är godare.
Hur äter du under en dag? Äter du efter matschema?
Har insett att jag kanske inte äter så jävla bra under en dag trots allt. För det händer ju på tok för lite med vikten! Jag ser dock alltid till att få i mig ordentlig frukost, middag och kvällsfika. Får i mig de andra målen också såklart, men de tre jag nämnde är de som alltid är fulländade. Och det beror på att det är de målen som intas här hemma och inte på jobbet.
Jag äter som sagt inte efter något matschema. Har dock gjort det tidigare så vet vilka mängder som är nödvändiga att få i sig osv. Det är både bra och dåligt att inte ha ett matschema att gå efter. Det är skönt att kunna variera sig och inte alltid vara så puttinutt-noggran. (Fast det kanske jag behöver vara). Och det dåliga är ju då som sagt att det är lättare att missa mål då jag inte är "tvungen" att äta det.
Har du ngt eget "behandlingsupplägg"för dig själv eller så, nu när du inte är under ngn behandling utan "försöker själv"?
Tyvärr inte. Men borde nog ha ett litet upplägg så att jag kommer någon vart snart.
Överväger du att ta ytterligare hjälp ngn gång? Om du inte känner att du kan själv?
Funderar på att söka någon form av hjälp varje dag. Just för att ha någon att prata och bolla tankar med. Är rätt isolerad med mina tankar. Det är jag och dagboken som vet vad jag tänker. Men jag känner inte för att ta kontakt med äs-klinik och få "deras regler". Hade hellre velat ha en person som jag endast pratade med.
Vad har du för åsikt om ND's?
Tycker att det är kanon att ND´s finns tillgängligt. Dricker som sagt inga nu, men när jag gjorde det så valde jag alltid smakerna cappuchino eller choklad. Chokladen frös jag in och åt som glass (tre "glassar" om dagen, vilken lycka va?" ;) ) och den med cappuchino-smak värmde jag och drack som kaffe. När jag väl slutade med ND´s så saknade jag faktiskt dom lite. Haha. Konstigt, men så vare! Dock är det inget jag hade velat börja med nu igen. No way!
Med tanke på att jag inte dricker ND´s nu så är jag även medveten om att mängden extra mat som ska ersätta dem är rätt stor varje dag. Drack ju som sagt tre stycken om dagen förut utöver matschemat. Nu går jag inte efter matschema plus att jag inte har ND´s. Så det krävs en del från min sida! Men detta ska jag fixa :)
Det var allt 

Trötter

Åkte hemifrån halv nio och är nyss hemkommen. Resultat - en grinig och trött Cecilia! Skriver mer i morgon och dååå hörni, då ska ni får se något roligt vill jag lova. Nu ska jag bannemej sova. Ta hand om er så hörs vi i morgon 

Sanningar om mig

  1. Jag har hoppat fallskärm två gånger och funderar på att ta fallskärmscertifikat i framtiden. Första gången jag hoppade så gick jag i sexan och den andra gången var i USA i höstas och då hoppade jag över Las Vegas. Det var en upplevelse vill jag lova.
  2. Jag har hoppat Bungy Jump och vill i framtiden hoppa världens högsta som ligger i Sydafrika.
  3. Jag har dykarcertifikat och har träffat på både det ena och andra under vattnet. Det är verkligen en helt annan värld under ytan. Provade på att dyka i Sverige i somras men det var ingen hit. Iskallt och massa äckliga brännmaneter var inte riktigt my cup of tea om man säger så. Haha.
  4. Jag har väldigt lätt för att svimma och har haft det sedan jag var liten. Senaste gången jag svimmade var i USA. (Vätskebrist och inget annat var orsaken) Var på Six Flags och svimmade i kön till en attraktion. Behöver jag ens säga att det var fyra sjukvårdare där på mindre än en minut? Det är ju trots allt USA vi snackar om.. haha
  5. Jag lyssnar betydligt mer än jag pratar
  6. Jag har sedan bebisålder älskat rosa. Jag gör det fortfarande och kommer förmodligen alltid att göra!
  7. Jag vet inte vilken min riktiga hårfärg är längre
  8. Just nu har åtta piercingar
  9. Jag står väldigt nära min familj
  10. Jag är en fruktoman (nytt ord såhär på kvällskvisten) och äter sisådär fyra stycken per dag. Minst.
  11. Jag har tvångstankar om att alla tal måste vara jämna.
  12. Jag har aldrig ägt en foundation
  13. Jag har brutit båda mina ben
  14. ...jag borde gå och sova nu. Haha.
Underbar känsla!

Dykning

Fallskärm

Jag tyckte att de var lite väl överseriösa när de tog hand om mig när jag svimmat. Haha

Där fick ni veta lite mer om mig. En liten äventyrare finns nog i mig trots allt :) Älskar allt som har med höjer att göra! Dock hatar jag att flyga. Ysch. Nu är det faktiskt dags för mig att sova. Stänger på förskolan i morgon..igen..!! Har i allafall laddat upp med bästa matlådan. Biffisar och bulgur. (hallaaah vad annars) ;) Så lite roligt (gott) har jag att se fram emot i morgon i allafall. Haha. Ska även på ett möte i morgon bitti innan jag börjar jobbet. Ni får höra mer om det i morgon. Kommer bli awsome! :D
Sov gott

Smultron

Skippade fleecetröjan och bytte ut den mot vårjackan idag. Det gjorde jag rätt i vill jag meddela! Alla blir så glada av sådant här väder, även jag :) Blev som sagt bara jobb mellan två och sex idag men är ändå helt slut i huvudet av någon anledning. Hann med en runda på stan innan det var dags för jobb. Så nu är brillzeen beställda och jag är såå nöjd.
Föresten så ser ni dagens drog här nedanför. (Tips - smaka om ni inte gjort det!!) Grymmegod är den! Stod och valde mellan lite olika smaker men det slutade med att jag valde den som hade rosa flaska. haha. Kvällen ska ägnas åt att skriva ut massa bilder som ska sättas upp på min vägg. Har redan fyllt en stor del av väggen men mer ska det bli. Det är så mysigt att mötas av en vägg full av fina minnen varje gång man går in i sitt rum. 
Mer ska det bli!

Gott till magen

Sovmorgon ska utnyttjas på bästa sätt. Morgonpromenad i vårvädret, lång dusch och sist men inte minst en god frukost. Kände mig så redig när jag ställde mig och fixade omelett och grejer till frukost. Det händer inte varje dag om man säger så. Fast det ska det bli ändring på, för det var förbannat gott! Hade i champinjoner, lök och mängder med färska kryddor.
Nu ska jag knåpa ihop en matlåda att ta med mig till jobbet och sedan bege mig mot stan.
Stängder på förskolan idag så är inte hemma förens ikväll. 

Smultron och vanilj

Sitter med en kopp jordgubbste + smultron/vanilj-honung i. Bästa kombinationen. Plus att honungen färgar vattnet rosa också. Ser lite extra aptitligt ut då! :) Minns när jag var inne i en chailatté-period. Köpte hem sådant pulver från Espresso House och tog slut det på några dagar. Så har blivit lite allergisk mot chailatté nu. Haha. Dock går det an med en ischai på sommaren. Mmhmm.
Sitter och kollar på Taken som går på tv och efter det blir det till att dejta kudden. Dock börjar jag inte att jobba förens två i morgon men innan dess blir det till att göra massa ärenden. Ska beställa ett par brillor med. Hittade äntligen ett par som föll mig i smaken. Guldiga och fina :)
Bästaste honungen

Sov gott fina ni

Vikten av vikten

Har kommit på att jag stressar upp mig för saker alldeles i onödan. Kom på mig själv sitta och grubbla över saker som kommer att ske om över en månad framåt. Tänker främst på att mattiderna kommer att ruckas and so on. Det där vanliga ni vet. Men det är ju över en hel månad kvar! Vad hände med det där att jag bara skulle ta dagen som den kommer och flyta med?! Behöver verkligen ruska om mig själv ibland och inte t-ä-n-k-a. Speciellt inte på sådant jag inte kan påverka nu. Får ta de "problemen" när de väl kommer.
Jag försöker verkligen att peppa mig själv konstant. Jag försöker se det positiva med en (enorm) viktuppgång. Men sen då? Vad händer när jag är tillbaka på min normala vikt? Jag går ju som sagt ingen behandling och får därför inte någon hjälp med alla dum-tankar. Friskheten sitter ju som sagt inte bara i vikten, utan även i tankarna- såklart. Kommer alla dessa eländiga tankarna alltid följa med mig undrar jag?
Sen är det detta med träning. Nu tillåter jag mig själv att sitta och pösa i soffan en hel dag utan allt för mycket dåligt samvete. Men sen när min kropp orkar träna igen då? Kommer jag känna tvång till att ta mig ut i joggingspåret och få megapanik om jag inte gör det?
Det gäller väl att hitta en balans i allting man gör och det är något jag tycks ha svårt med. Lagom är bäst. Jag antar att jag blir mer förnuftig ju mer tiden går. Jag hoppas det i allafall.
Alltid detta söndagsgrubbel. När väl veckan drar igång så har jag inte tid att tänka så mycket. Lika bra det ;) Middagen var förövrig helt underbar. Biffar, bulgur, sås, stekta champinjoner, grönsallad och inlagd gurka. Resultatet = en mätt och glad familj! (Klapp på axeln till mig själv).
Nu ska jag gå och rensa hjärnan och spela tv-spel! Supernintendo är något man aldrig kan tröttna på. Så det så! 

Du är fin som du är!

Livet är kort och är värt att levas på bästa sätt. Utmana, våga, lev, njut, älska,
bli älskad och framför allt- älska dig själv!
Nu drar jag mig mot stan! PUSS

Söndag

Sitter och mumsar i mig frukosten medan solen sipprar in genom fönstret. Underbart! Kände mig lite småsjuk igår när jag la mig så jag tog en NyQuil innan jag gick till sängs. Det är en form av värktablett/sömntablett som jag köpte i USA. Och herrejesus vad gott jag sov i natt. Minns inte sist jag kunde sova till åtta utan att ha vaknat en enda gång innan. Brukar alltid vakna av konstiga drömmar och sover bara allmänt oroligt.
Det blev en bra kväll igår också. Vi satt tolv tjejer och trängdes i en soffa, åt gott och kollade på melodifestivalen. Dagens planer blir vårfika (såklart), middag (jag står för den biten idag) så det betyder bara en sak- biffmiddag. Wihooo! Sedan ska det fixas och donas med både det ena och det andra. Söndagsfix som vanligt med andra ord.
Utsikt från altanen på Tjörn.

Dagens mående: Förutom jobbig slemhosta (ysch) så mår jag fina fisken. Är extra taggad på framtiden idag. Har nästan bestämt mig helt vad jag ska göra till hösten nu. Tummen upp på det!
Ha en fin dag i vårvädret 

Flashback

Maten var såhäääär god. Har fortfarande matkoma. Men trots det så sitter jag och knaprar på ett äpple+kanel. Äpplet bara låg där i frukskålen och ropade på mig, så jag tyckte det vore dumt att inte låta det göra laxen sällskap i magen.
Ska snart åka och inhandla något gott inför ikväll och efter det bär det direkt av till en vän där tio andra flickor väntar. (Och ja, vi är alltid så många på våra myskvällar. Haha) Vad jag ska inhandla återstår dock att se. Men bestämmer jag mig inte innan jag åker till affären så vet jag att det alltid slutar med samma saker. Och idag vill jag faktiskt ha något nytt att mysa med. Naturgodis? Fruktsallad? Någon god macka? Eller varför inte lite av alltihop?
Har föresten lyssnat rätt bra på kroppens siglaner idag måste jag säga. Tänker man inte så förbannat mycket så går det hela lite lättare, faktiskt. Jag sa inte att det var lätt- bara lättare!
Till sist vill jag bara tipsa om världens godaste doft. Har inte använt den här sedan studenttiderna. Dvs i somras.. så när jag använde den i morses så fick jag sååå mycket flashbacks. Tänk vad lukter kan på påminna om olika händelser/personer. Har faktiskt slängt en parfym som påminde mig om massa dåliga saker. Haha.
BodyLotion från The Body Shop

Hoppas att ni är lika taggade på melodifestivalen som jag är. Tror nog att Loreen vinner hela kalaset. Hoppas det i allafall. Ha en fin kväll 

Matdags

Är precis hemkommen från stan. Vart tusan tog solen vägen undrar jag? Det som var så fint i morses. Nåväl. Det blev en mysig fika med alla tjejerna i allafall. Tänk vad mycket fina människor man har omkring sig ändå. :)
Nu är det snart matdags. Laxen står i ugnen och det ska bli förbannat gott. Längtar till sommaren då man kan avnjuta en tallrik med varmrökt lax, färskpotatis, gräddfil och gräslök på altanen Där har vi en måltid i min smak! Och nyplockade jordgubbar med mjölk till efterrätt- det får vi inte glömma.
Nu ska jag gå och hjälpa mamma i köket. Stooor slängkyss från mig 

Bara en vanlig lördag

Lugn och skön kväll igår. Hade som sagt tänkt att vara hemma och kolla film, men så blev det visst inte. Dock kände jag mig duktig för jag valde att stanna hemma och äta kvällsmat och allt det där innan jag begav mig mot två fina vänner som befann sig två hus bort från mitt. Hade lika gärna kunna skippa det, men jag valde att missa lite på filmen som de skulle titta på och komma senare så jag hann äta. Redigt tycker jag! Och det var mitt val. Dock var det väl för allas bästa, för vem vill umgås med en hungrig, trött vän egentligen ? ;)
Det blir en vanlig lördag för min del idag. Dvs först fika på stan, sedan hem för bästa laxmiddagen och sedan blir det melodifestivalen med alla tjejerna. Sounds gooood. Men nu- frukost och hårfärgning. Kanske inte samtidigt dock. Haha.
En mysig liten vårbild.
De skorna jag har på bilden är tyvärr sönder. Men jag har "lyxen" att ha en pappa som reser till Kina på tok för ofta. Så brukar beställa massa converse från honom när han åker dit. Han ska dit om någon vecka och den här gången tänke jag be honom om ett par lila och ett par gula. Vårigt och färgglatt :)
Frukost var det ja. :) Hörs senare 

Hemmakväll

Väldigt bra dag hittils. Ser även fram emot den här kvällen. För vet ni vad jag ska göra? Absolut ingenting. Ska bara äta gott och kolla film med stamcellerna. Inte ofta jag spenderar mina fredagskvällar här hemma nu för tiden. Så det ska bli riktigt mysigt.
Har precis kommit hem från farfar där det vankades lite kalas för gamlingen. Det bjöds verkligen på äkta pensionärsfika. Sådana där grejer lockar mig inte det minsta och ska jag utmana så ska jag utmana med något jag verkligen tycker om. Så jag höll mig faktiskt bara till kaffet.
Föresten så hittade jag tyvärr inga bågar på stan förut. Men kom inte hem lottlös för det. Kom hem med en mätt mage (s-u-s-h-i) och en mysig rosa fleecetröja. Lever i mammas gula, inte så snygga fleece hela dagarna så jag kände att det var dags för en lite snyggare. ;)
Lax och crabfish-rullarna är de godaste!

Vet ni vad jag ska se för film ikväll? Glasblåsarns barn. Inte sett den sedan jag var väldigt, väldigt liten och då tyckte jag att den var aphemsk. Haha undra hur jag uppfattar den idag.
Dagens mående föresten: Jag känner att jag har börjat släppa på spärrarna en aning. Allt går så mycket lättare när man bara glider med och inte tänker så mycket. Har även börjat lyssna mer på kroppens signaler. För varför skulle de ljuga? Kurrar magen så betyder det väl för tusan att den är hungrig och inte tvärt om. Så jag måste säga att dagens mående är riktigt bra. Känner mig positiv och rätt klar i huvudet om jag får säga det själv. :) Hoppas det håller i sig under helgen bara. Men det ska jag se till att det gör :)
Vad hittar ni på denna fredag?

Säg omelett

Bästa frukosten ligger nu i magen. Tog mig tiden till att göra en god omelett med färska champinjoner i. Hela kalaset avslutades även med en stor apelsin med massa kanel på- såklart! Insåg nu att det blev en väldans sen frukost. Men ja, det är ju som sagt helg för min del och då får man faktiskt ta sovmorgon tycker jag. Är inte så morgonpigg av mig förstår ni. ;)
Klockan tre ska jag möta upp mamma i stan för att äta sushi också. Det är en väldigt fin tradition vi har måste jag säga! Längtar hela veckan efter att få hugga in i mina laxrullar :D
I eftermiddag bär det även av hem till lilla farfar som fyller år. Annars blir det en lugn dag känner jag på mig. Ska även kolla lite nya glasögonbågar på stan. Har börjat tröttna på mina. Eller ja, det hade vart kul att ha några att byta emellan ibland. Har ändå haft dessa i ett par år och känner att det är dags.
Funderar på något i den här stilen i allafall. Vad tror ni om det?
Mina brillzzz som jag har just nu.
Nu ska jag tvätta, diska och dammsuga. Önskar nästan att jag hade mig själv som dotter ibland ;) Ha en fin dag så hörs vi senare. 

Matschema

Okej. Nu vill jag ha åsikter tack! Försöker utforma ett litet matschema här till mig själv som jag verkligen ska försöka att hålla. Detta kommer att gälla vardagarna då helgerna brukar bli lite mer fria.
Frukost ca 07.30
Mängd: 2 mackor med pålägg + frukt eller 1 macka med pålägg, youghurt + frukt

Mellanmål ca 9.30 (inte säkert det kan klämmas in, men ska försöka)
Mängd: Det kommer bara kunna bli frukt här med tanke på jobbet
Lunch ca 11.30
Mängd: Antingen det som serveras på jobbet eller medtagen matlåda. Men det blir i allafall alla delar av kostcirkeln.
Middag ca 16.00-16.30
Mängd: Det är här det brukar krångla på dagarna då jag ibland är hemma vid sex och inte kan äta den här tiden. Men förhoppningsvis är jag hemma innan fyra och kan då inta middagen som vanligt. Och mängden blir då densamma som lunchen. Dvs vanlig mat efter tallriksmodellen. (I bästa fall lax). Haha
Kvällsmål ca 20.00
Mängd: Samma som frukost. Helst lite extra.
Så, vad tycker ni? Alldeles för lite? Lagom? Behöver lite feedback här :) Fasiken vilka läskande bilder föresten. Haha. Blir hungrig igen ju. 

Tavuk sis

Då välkomnar jag helgen med vidöppna armar. Ska jobba med företaget i morgon, men det känns inte riktigt som "jobb" på samma sätt. Skulle egentligen ha slutat efter sex idag, men alla barn blev hämtade tidigt och då kände jag lixom inte att det fanns någon vits för mig att vara kvar ;) Så blev hyfsat tidig hemgång för mig också!
Har precis fått i mig lite mellis och nu väntar en bra film med pappa. Som sagt, är det helg så är det. ;) Vet ni vad jag funderar på att göra i helgen också? Äta på restaurang. Bara för att tänja på gränserna lite. Och bara för att jag är så förbannat sugen på en speciell maträtt också. Haha. Tavuk sis. Grillspett, god sås och ris/bulgur. Det där riset man får är gudomligt. Nu undrar ni hur ris kan smaka så olika. Men det kan det (!!). Tro mig.
Bild från när jag åt Tavuk Sis förra gången. På tooook för längesedan.
Hur har maten gått för mig idag då? Skit. Faktiskt. Dock har inte vart tankar som har spökat. Inte det minsta. Bara tiderna och jobbet som stökar till det hela tiden. En tanke slog mig även idag föresten. Det kanske hade vart bra att inte jobba lika mycket under ett tag så jag verkligen kan ägna mig åt mig. Fast hade nog blivit för rastlös och jag är ju faktiskt redan "ledig" en dag i veckan. Men kan inte neka att det hade vart både bra och skönt.
Dock får jag alltid i mig en rejäl frukost. Det är A och O för mig. Jag fungerar inte utan ett stadigt första mål. Så det är alltid något. Och kvällsmålet blir också alltid rejält och bra. Nåväl.. nu har jag iallafall tre dagar som jag ska ta tillvara på. Ska se till att laga riktigt goda middagar och se till att få i mig alla mål trots att det är helg.
Hörs lite senare ikväll och glöm heller inte frågestunden som ni hittar här

Vinterland, igen?

Ja hörni, då var det dags att ta på sig fleecetröjan och vinterskorna igen. Var inte riktigt beredd på att vakna upp till ett vinterland i morses. Skönt att det inte är så kallt iallafall. Men det blir mycket utevistelse idag, så det gäller ändå att klä sig varmt.
Inatt sov jag dock riktigt gott så idag är jag pigg o glá och redo för en ny jobbdag. Föresten, lyssna på Anyway - Cee Lo Green och Remedy - J Son feat. Salem Al Fakir. De spelas på repeat här hemma.
Nu ska jag mumsa i mig mina mackor+frukt och sedan bege mig. Ha en fin dag, det är ni värda

Svammel

Ännu en kväll har gått åt till att läsa massa gamla inlägg från när ja var sjuk förra gången. Vilken resa jag gjorde och det får mig att inse vilken resa jag har framför mig! Det är verkligen nyttigt för mig att läsa. Jag kan se hur jag utvecklades i både kropp och knopp för varje inlägg jag läser. Jag började utmana, se ljuset igen och framförallt blev jag snyggare för var dag som gick.
Man märker verkligen hur oklara tankarna är när man har för låg vikt. Ju mer man går upp i vikt desto klarare verkar man tänka. Men ikväll tänker jag inte klart. Vill sätta en dammsugare vid örat och suga ur alla tankar. Ikväll är en sådan kväll då jag saknar mig själv lite extra. Så snälla Cecilia, kom tillbaka

Pink dream

Dagen har gått riktigt fort! Trivs verkligen där jag jobbar den här veckan. Dock sista jobbdagen för veckan i morgon och det känns sååå skönt :)
Jag har verkligen märkt den här veckan vad mycket lättare jag har att få i mig mat när det är jag som väljer var, när och hur! Har sagt det förut. Men får jag bara äta den maten jag är trygg med på mina tider och på mitt sätt så går allt så mycket lättare. Självklart ska det inte behöva vara så föralltid, men det känns bäst att köra på det sättet nu ett tag så att jag verkligen kan äta utan att få massa dumma tankar. Sen är det en annan femma att jag äter samma saker dag ut och dag in.. men det får det bli ändring på framöver- fast inte än på ett tag.
Börjar känna mer och mer för varje dag att jag vill börja leva mitt eget liv. Dvs flytta hemifrån. Trivs verkligen hur bra som helst med att bo hemma men jag känner för att ta nästa kliv ut i vuxenlivet. Det hade vart så skönt att kunna forma sina egna rutiner utan att behöva anpassa sig till någon annan. Och inte bara det..tänk att få planera sin drömlägenhet? Vet precis hur det ska se ut i min lägenhet dock. Rosa, vitt och luftigt. Fick en hel drös med rosa flytta-hemifrån-prylar när jag tog studenten. Så jag är en god bit på väg ;)
Nåväl. Den dagen kommer så småningom den med :)
Hade det inte vart rena drömmen att bo här?

Men om jag inte vill förbli ogift så kanske jag får nöja mig med rosa inredning och inte ett helt rosa hus. Haha. Eller så gifter jag mig med någon som är lagd åt andra hållet. Borde funka det med!
Haha nog om deeet. Ikväll kommer Sveriges Mästerkock. Wiho. Så lär bli bänkad framför teven hela kvällen.
Har ni haft en bra dag? 

Deep sleep

Morrn morrn!
Sitter och lyssnar på Håkan Hellström och äter frukost. I knät har jag fina katten och utanför är det vår. Känner att detta kan bli en fin dag trots allt jobb. Blev det någon sömn i natt då? Nja, inte många timmar i allafall. Önskar att jag kunde sluta upp med allt grubblande och bara somna istället. Ligger och gör "hönor av fjädrar" eller vad sjutton man säger. Skönt med lite sovmorgon i allafall. Ska även köpa en ny "deep sleep". Det är en spray från Body Shop som man sprayar på kudden för att sova bättre. Bullshit? Kanske.. men det funkar för mig även ifall det är inbillning ;)
Nu måste jag kila och fixa i ordning mig. Hoppas ni får en bra dag alla fina. 

Trött tjej

Första lugna stunden på hela dagen. Helt slut i både kropp och knopp. Magen bokstavligt skrek efter att få något i magen när jag kom hem. Så har precis ätit ett stort och välbehövligt kvällsmål.
Hamnade som sagt på UF-mässan i Borås direkt efter jobbet. Sjukt vad grejer man kan hitta på att sälja. Det fanns allt från laptop-fodral i återvunna jeans till badtunnor. Salig blandning med andra ord!
Är helt slut i huvudet och orkar knappt skriva något. Har lyckats dra på mig stängning på förskolan hela veckan också. Trippelsuck. Ni får en "dags-lista" istället.
Uppstigning: Vaknade innan(?!) klockan ringde och steg upp 6.30
Frukost: Tog med frukost och åt på jobbet. Mackor med pålägg (keso, skinka, grönsaker) + äpple
Låt: Call me maybe- Carly rae jepsen (LYSSNA)
Klädsel: Stora svarta jeans + turkos ziphood
Frisyr: Fläta
Smink: Mascara
Har gjort: Jobbat, stressat, åkt bil och vart på mässa
Ska göra: S-o-v-a
Kram: Mikkan
Längtan: Kan inget annat än att längta till helgen med tanke på mina jobbiga jobbtider. Och anledningen till varför jag tycker att det är jobbigt att sluta sent är att mina mattider ruckas på så mycket. Brukar vara van vid att ha det så en dag i veckan, men inte fyra.
Mående: Trött men glad
Bästa: Den fina solen såklart. Och mina apelsiner! ;)
Köp: Inte spenderat ett öre
Nu väntar en dusch och sen sängen. Glöm inte frågestunden heller :) 

Ha en fin dag!

Ville bara önska er en fin dag innan jag sticker till jobbet. Blev inte många timmars sömn för min del inatt. (Tack gud för att du uppfann kaffe). Lär bli en och annan kopp idag.
Dagens mående: Inte hunnit känna efter så mycket. Men vädret är bra och jag har en god frukost att se fram emot. Så det ser lovande ut. 

Framtidsgrubbel

Kvällsmålet ligger nu i matkistan och vilar. Hoppas apelsinerna håller sig såhär goda läääänge till. Har ätit fyra stycken idag. Whoops. Och självklart var det mer än en apelsin som fick plats i magen ikväll. Två mjuka mackor med pålägg också. :)
Sitter och grubblar lite över min framtid. Dvs hösten. För grejen är den att om jag ska göra något speciellt till hösten som att plugga utomlands, jobba som Au pair eller något liknande så måste jag ta i tu med det redan nu. Så det gäller att bestämma sig snart. Känner lixom inte för att gå här hemma i ett helt år till utan nu känner jag att det är dags för nästa kliv i livet. Som det ser ut nu så lutar det åt att plugga engelska i antingen England eller i USA under en termin. Nyttigt men framförallt spännande och kul!
Men steg nummer ett är att ta i tu med mig själv! Men som ni nog anar så får dessa framtidsplaner mig ännu mer motiverad till att fortsätta framåt.
Grand Canyon i solnedgång! (Bild från i höstas)

Ett annat alternativ är att åka på äventyrsresa till hösten och bocka av lite saker på "attgörainnanjagdör-listan". Är så förbannat sugen på att hoppas världens högsta Bungy Jump tex. Har redan hoppat en gång - men långt ifrån världens högsta. Kan även tillägga att jag ä-l-s-k-a-r äventyr och höjder. Har även hoppat fallskärm två gånger och planerar att ta fallskärmscertifikat någon gång. Hade vart så sjukt kul! :)
Nåväl, slut med kvällsgrubblet. Vi får helt enkelt se vart vindarna för mig till slut ;)
Kommer inte uppdatera förens i morgon kväll. Har jobb hela dagen i morgon och efter det så ska jag till Borås och gå på mässa. Sov gott 

Min bästa vän

Aktivt här på bloggen idag va ? ;) Haft fullt upp tills nu. Var uppe vid halv sju och åkte sedan för att jobba till fyra. Var en bra och lugn dag på jobbet idag. Skönt. Dock blev det en misslyckad lunch - inte lika skönt. Trodde att jag skulle tabba mig vid middagen också då den skulle intas själv(!!) Men vet ni? Jag åt det jag skulle + lite till då jag inte fick i mig tillräckligt vid lunch. Så jag ger mig själv en sjukt stor klapp på axeln. Hade aldrig klarat av att äta middag på egen hand för ett tag sedan. Och ännu mindre hade jag klarat av att ta extra.
Det blev iallafall marinerade kycklingspett som jag serverade tillsammans med bulgur och tzatsiki + massa sallad. Smaklökarna dansar fortfarande ska ni veta. :)
Nu har jag och mammsen precis vart och handlat. Orkade inte det igår. Så nu ligger det massa god mat i kylen som bara väntar på att bli uppäten av lilla mig. Tänkte försöka mig på Chili con carne i morgon. Det är något som jag lagar alldeles för sällan faktiskt. Massor, verkligen massor med bönor ska det vara i. Och stark ska den vara!
Känner mig sådär extra peppad idag. Jag är så stolt över mig själv (hello ego) att jag faktiskt tog itu med detta på eget initiativ. Och jag gör det för mig själv och för att jag vill. Kroppen ska vara ens bästa vän och inte fan låter jag mina bästa vänner misshandlas utan att rycka in? Nä, tänkte väl det!
Hälsan är allt du har, tänk på det!

Frågestund

Tänkte köra på en liten frågestund. Så är det något ni undrar över så är det bara att fråga på! Alla frågor är välkomna 

Söndagsfix

Nu kommer den där jobbiga tiden då de gamla i släkten börjar bli sjuka. Riktigt tråkigt! Så skickar en liten extra stor kram till fina, lilla mormor idag.
Blev även en sväng hem till farfar idag där jag fixade lite mat till honom. Eller ja, ostkaka, salt och sylt var vad han ville ha. Så det var precis vad det fick bli också. :) Väl hemma så fixade jag i ordning middagen till mig själv plus familjen. Tycker verkligen att det är superkul att få stå i köket och fixa och dona. Det för iväg tankarna ett tag - ironiskt nog.
Fixade även ett fodral till datorn som ska ligga i datorväskan. Väskan i sig skyddar nämligen inte så bra. Så min halsduk blev till fodral. ^^,
Sambal Olek, oregano, vitlök och ägg fick finnas i biffarna idag
"Datorväskan"
Föresten så vågade jag mig på lite variation till frukosten idag. Provade Pauluns müsli med vanilj och blåbär. Helt klart tummen upp till den. Åt det tillsammans med fil (ingen töntig lättfil här inte), keso och macka till det. Plus apelsin, men det visste ni väl redan ;)
Dagens mående föresten: Helt klart okej. Lite söndagsångest - men det hör till söndagar. Men i allmänhet känner jag mig pigg och glad och ser fram emot en ny vecka med nya tag! 

Flashback

Sovmorgon blev det i allafall. Haha. Hoppas att jag kommer kunna somna ikväll då det väntas jobb tidigt i morgon. Vaknade dock inte nu, utan har legat i sängen en stund och kollat på Ebba och Didrik. Sååå mycket barndomsminnen man fick. Kommer ni ihåg den serien? Har även laddat upp med Eva och Adam som jag tänkte plöja under dagen. Åh vilken söndag jag har att se fram emot ;) Älskar att kolla på töntiga, gamla serier :D
Man kan ju heller inget annat än att längta tillbaka till yngre tider när man ser sådana serier. Okej, nu lät jag som en pensionär. Men ni fattar poängen. Allt var så bekymmerslöst.
Jag, syster och bror
Blev en mysig kväll igår med. Melodifestivalen, bra vän, film + massa gott till smaklökarna. Nu ska jag gå och fixa mig lite frukost och sedan blir det till att åka och handla inför veckan med mamma. Ska se till att sätta ihop en god veckomeny :) Idag bjuds det i allafall på min rätt. Tror inte jag behöver säga mer. 

Back on track

Läser pepplista, läser pepplista, kollar peppfoton, kollar peppfoton.. SÅJA! Deppigheten kan gå och ta sig :) Vad håller jag på med egentligen? Har inte tid att grubbla om jag ska hinna leva livet samtidigt. Så nu har jag ryckt upp mig lite. För den här stunden i allafall.
Tänkte istället visa er dagens inköp. Var som sagt ute efter en datorväska och idag hittade jag äntligen en som föll mig i smaken. Rosa dessutom. Kan inte bli bättre! :) Hittade faktiskt en igår när jag var i Gbg. Dock kostade den 2000 riksdaler mer än den som jag köpte idag. Så jag gjorde nog ett väldigt klokt val som valde den här. Haha.
Tappade även bort mitt senilsnöre igår. (Ödets ironi). ;) Så inhandlade ett nytt idag.
Ikväll blir det vår vanliga lördagstradition. Melodifestivalen, film och något gott att äta. Tycker att det är så skönt att bara ta det lugnt på lördagarna. Dock brukar väl alla mina helger vara lugna, men ändå. Kanske ska äta varma mackor ikväll? Var riktigt längesen. Och det är ju så förbannat gott. Var inne i en period då jag åt varma mackor nästan varje dag. Haha. Curry, banan, skinka och ost brukar jag ha på mina om jag får välja. En vinnande kombo. 

Blir galen

Vad hände med den här dagen egentligen? Allting tycks vara emot mig. Eller snarare förfölja mig. Allt detta snack om mat går mig så sjukt mycket på nerverna.
Det började i morses när jag läser en artikel på internet där rubriken lyder "Tjock av plast". VA? Vad fan händer. Vadå tjock av plast? "Forskare blir mer och mer medvetna om att vissa kemiska ämnen i till exempel plaster, kläder och konservburkar kan störa din naturliga aptit och få kroppen att bilda fler fettceller". Ni hör ju själv hur det låter? Blir fan galen.
Fortsätter dagen med att träffa vänner och där snackades det om en tjej som precis blivit inlagd på sjukhus pga anorexi. Tankarna började såklart genast att snurra. Samtidigt som folk blir inlagda till höger och vänster så går jag runt här hemma med ett farligt lågt BMI som borde ha inneburit inläggning/vård för längesedan. Och det utan att någon vet om det. Gör jag rätt som tackar nej till vård? Borde jag prata med någon? Hur är mina värden egentligen? Inbillar jag mig eller kommer jag verkligen klara detta på egen hand? Blir helt yr i huvudet.
Fick även kommentaren om att jag såg alldeles för smal ut i de kläderna jag hade på mig idag. Hade på mig mina stora nya p-ö-s-i-g-a jeans, en stor stickad tröja samt en halsduk. Vad fan ska jag ta på mig för att inte få blickar då? Ska jag börja gå runt med sopsäckar? Jag har väl för fan all rätt i världen att ha på mig vad jag vill, oavsett hur smal jag ser ut i det? Jag väljer alltid stora kläder - just för att jag försöker dölja hur jag ser ut. Men det funkar ju tydligen inte! Och så borde det inte ens vara. I morgon ska jag ta på mig mina tightaste byxor. Bara för att!
Kommer ingen vart med detta. Blir alldeles för bubbligt. Dagens fråga till mig själv är i allafall om jag kommer att klara detta på egen hand. Jag börjar bli tveksam. Trots att jag vet att jag är för smal och jag vill gå upp i vikt så tvivlar jag på att jag fixar detta på egen hand. Har ca 20 kilo kvar att gå upp i vikt och samtidigt som jag vill gå upp så skrämmer det mig så sjukt mycket. Tänk om alla mina värden är på botten och min kropp trillar ihop i morgon?
Nu tänker jag sluta att skriva, torka tårarna och gå och dunka huvudet i väggen eller något. Haha. Blir galen! Förlåt för utbrottet.

Kurr i magen

Vaknade med massa huvudvärk idag. Känns som att det var någon som spetsade min pepsi igår. Haha. Hoppas att det släpper snart i allafall. Snuvig är jag också.
Ligger fortfarande kvar i sängen och funderar på vad jag ska hitta på idag. Det lutar åt en fika på stan med tjejerna i allfall. Ikväll kommer det lite gäster hem till oss. Vet dock inte om jag ska vara hemma med dem eller om det blir filmmys hos någon istället. Dock ska mamma och pappa tydligen bjuda på hemmagjord sushi ikväll och det hade ju faktiskt inte vart helt fel att vara med på. We´ll seee!
Nu ska jag gå upp och göra lite frukost. Vet inte vad jag är sugen på dock. Känner hur magen kurrar i allafall. Så det får nog bli en stor och lyxig lördagsfrulle med lite av varje. Men så var det ju det här med variation. Inte min starkaste sida kanske.
Sen måste jag även fråga en sak. Hur gör ni med maten på helger? För med tanke på att jag alltid går upp sent på helger så missar jag alltid ett mål. Brukar bara hinna med frukost, middag och kvällsmål + något litet mellanmål ibland. Hela familjen går upp rätt sent så frukosten blir sen och middagen blir vid fyra. Så det blir automatiskt att lunchen försvinner. Får väl försöka pussla ihop det på något sätt så att magen blir nöjd :)
Vad har ni för planer denna lördag?

Födelsedagsfirande

Vissa kvällar uppskattar man sin säng+vetekudde lite extra mycket. Ikväll är en sådan kväll. Blev ingen utgång för min del ikväll som ni kanske märker. Men förfesten/födelsedagsfirandet var super. Det bjöds på god plockmat, det spelades beerpong för fulla muggar, dansades, skrattades och pratades. Önskar bara att jag hade lite mer ork till att delta i allt det där jag precis räknade upp, men det kommer väl så småningom I guess.
Kom hem för ett tag sedan och har bara hunnit äta lite kvällsfrukt och nu ligger jag i sängen och inväntar John Blund. Han är mer än välkommen! Hoppas att det blir lika fint väder i morgon föresten. Då blir det utefika för hela slanten.
Visst ser det gott ut?

I morgonbitti ska jag sova uuut. Åtminstånde försöka. Känner att jag kan behöva det. Sov gott alla. 

Tavlor

Har ju glömt att visa alla tavlor jag var och hämtade idag som jag ska ha till vernissagen. Samarbetar ju även med ett annat företag lite så de var snälla och sponsrade mig med dessa. Alla foton har jag tagit själv och jag är nog mest nöjd med tavlan på "vägen". Det är även den jag har som header. Fotade den i USA i höstas. I Death Valley :)
Dessa tavlor ska jag ha som visnings-ex på vernissagen för att visa lite olika storlekar man kan välja på. Känns som jag har kommit ett steg längre med företaget nu. Kul!
Har ni någon favorit?

Göttalaborg

Precis legat och vilat en stund. Lyckades inte hålla mig vaken längre. Att strosa fram och tillbaka i Göteborg tar på krafterna minsann. Men åååh villken mys-dag jag har haft :) Har verkligen inga problem att gå runt och shoppa själv - snarare tvärt om. Tycker bara att det är mysigt.
Åkte in med min syster och lämnade henne vid bussen klockan elva. Självklart blev det lite hejdå-tårar. Nästa gång vi ses är i Maj, men det går fort :) Tänk vad familjen är värdefull.
Efter det så begav jag mig på en promenad bort till järntorget för att kolla in Myrorna. (Affären). Hamnade där inne väldigt, väldigt länge. Haha Fruktansvärt roande affär. Dock hittade det inte jag var ute efter där. Men det gör inte så mycket. Sen blev det en promenad tillbaka till centrum i solskenet med musik i öronen och solbrillorna på. Underbart!
Fick i allafall med mig ett par jeans hem. Vet att det är lite dumt att köpa jeans nu, men jag är ingen "skinny-jeans-typ", utan har alltid väldans stora byxor på mig. Så köpte ett par byxor i en stor storlek på killavdelningen på Weekday för 200 kronor. Men skulle jag få panik och känna att de inte passar om ett tag så är det ju faktiskt inte hela världen om de åker i sopen. Eller till Myrorna kanske ;) Är i allafall supernöjd. Stora, ljusa och våriga. Perfekt!
Efter ett par timmar begav jag mig hemåt. Och vad vore en bilfärd hem från Götet utan att köra "lite" fel. Såå typiskt mig. Väl hemma mötte jag upp mamma i stan och åt en välbehövd sushi-lunch. Beställde extra ingefära idag också + att jag tog mammas. Så nu blir jag nog inte förkyld på ett tag.
Lite bilder från dagen!

Tröjan jag har på mig på nedersta bilden låg och väntade i brevlådan när jag kom hem. Riktigt nöjd. Färgerna var så fina tycker jag :) Nu måste jag springa och leta efter något att ha på mig ikväll. Vi är som sagt tjugo tjejer som ska hem och fira en tjejkompis. Får se om jag följer med alla ut efter åt. Låter inte mot det faktiskt.
Ha en bra fredagskväll vad ni än hittar på för spännande :) PUSS

Var hälsad

Var hälsad kära fredag! Haha det är så underbart med helg :) Den inleds på bästa sätt också. Först belöningsshopping(!!) + sushi och ikväll väntas det lite födelsedagsfirande för en vän.
Nu ska jag köra in min syster till Göteborg för att sedan strosa runt på Göteborgs fina gator i solen med musik i öronen. Tycker att det är superskönt att gå och kolla i affärer helt själv. Ensamvarg, hej!
Apelsin, keso+kanel

Hörs senare när jag är hemma igen 

Mätt och belåten!

Räkor, macka + apelsin ligger nu och vilar i magen! Plus massor av påskmust. Missbrukar påskmust/julmust. Brukar köpa på mig ett lager innan det tar slut i affärerna så jag har ett par veckor framåt. Det var som pappa när han var liten. Han bunkrade upp med vörtbröd så att det räckte tills nästa jul. Haha. Sååå beroende är dock inte jag!
Denna bilden är tagen på räkornas hem-ö. Dvs Åstol. (En ö precis vid Marstrand.) De har ett rökeri där och röker alla räkor själva. Brukar åka dit på somrarna och äta räkmackor och gå på trubadurkväll. Fysatan va gott!
Sitter nu och fixar det sista med inbjudningskortet för vernissagen. Tror faktiskt att det blir riktigt bra. Och för er som undrar vad det är jag säljer i mitt företag så ser ni svaret nedanför. Med andra ord Canvas-tavlor. :) Den här tavlan har jag fotat och pryder vårt vardagsrum så fint.
Nu är det filmdags! Ha en fin kväll så hörs vi i morgon. 

Ett perfekt liv med anorexia?

Vi kan alltid sträva efter att bli; smalare, roligare, sötare, bättre, vackrare, snällare och gladare. Ja, näst intill perfekta. Dock är det tveksamt om ens det räcker till för att anses som perfekt. För att sticka ut i samhället och betyda något idag behöver man nog vara övernaturlig, nästan omänsklig.


Perfektion, vad mer behöver jag säga? Det är ett starkt ord och folk lever upp till det ordet som om det vore den starkaste makten som fanns. Men vem avgör egentligen vad som är perfekt och inte?
Finns det lagar på att man behöver ha samma storlek som Barbie för att duga? Måste man verkligen följa dieter, trender och skitsnack för att slippa gå runt och oroa sig över att folk bara ser en kropp som har erövrats av fett, celluliter och gnagande demoner? Varför accepteras vi människor bara inte som vi är skapade? Det är frustrerande.
Jag tycker att skriverier och resultaten som sägs förbättra ens liv inte går ihop. Antingen misslyckas man med nedgången och får sämre självförtroende än innan eller så blir man positivt påverkad av viktnedgången och kan omedvetet inte sluta att kämpa mot ett liv i helvetet. Det blir som knark, man är besatt och kan inte sluta om man inte får hjälp. Får anorexian grepp om en är den oftast där för att stanna under ett långt tag.
Det främsta förebildsyrket är catwalk modeller. Folk strävar efter deras okvinnliga kroppar och lägger ned sitt liv på att bli magra för att de tror de kommer bli lyckligare. Det folk inte är medvetna om är varför modeller ser ut som de gör och hur de egentligen mår. En studie visade på att modeller är de personer som mår sämst ute i arbetslivet. Kanske mår man inte så bra trots allt om man är mager?
Så om man mår dåligt av att vara mager, varför finns det då inte modeller med normala storlekar på catwalken istället för okvinnliga, beniga kroppar?
Faktum är att de är så pass smala endast för att de som kollar på modevisningen ska fokusera sig på kläderna och inte på deras kurvor.
Fråga er nu den här frågan högt för er själva; ”Strävar jag efter att bli lika smal som modellerna på catwalken?” Om svaret är ja på den frågan så ska ni tänka på följande;


*Modeller utnyttjas och tvingas att vara okvinnliga på grund av att männen inte ska fastna med blicken på deras kurvor.De behöver alltså inte vara smala för att vara snygga, snarare tvärt om.
* Svält medför ofta depressioner
*Organen i kroppen kan sluta fungera och går det riktigt långt kan det leda till försämrad syn samt hjärtklappningar.
*Man mister nästan alla sina kompisar (Det gjorde jag)
*Man förstör sina närmastes liv
*Kroppsbehåring för att behålla värmen

 

Det var bara ett fåtal av de grejer som man får på köpet vid ett anorektiskt tillstånd. Jag säger med ett tungt hjärta att jag har en hel del erfarenhet av anorexia. Så jag säger bara en sak. Det är inte värt det.

 

När man hamnar i en sådan situation som jag hamnade i så förstår man verkligen vilka som är ens riktiga vänner. Jag förlorade nästan alla mina kompisar men de som stannade kvar kom för att stanna för alltid. Det är äkta vänskap.
En utav mina närmaste vänner skrev en mycket betydande dikt till mig. Den är stark och ärlig och mina tårar rullar fortfarande ned för kinderna när jag läser den högt för mig själv.

 

Du hade drömkroppen men något gick fel
Du slutade ta hand om dej och blev bara skinn och ben
Vi blev ledsna och chockade, allt hände så fort
Du blev magrare och svagare än jag någonsin vågat trott
Jag trodde du var glad och nöjd med livet
Men ändå tog du det hemska klivet
In i mörkret fylld med sorg och gråt
Men jag vet att du klarar det om vi hjälps åt

Hittade detta inlägg på min förra blogg. Men som sagt, allt stämmer fortfarande!

Matkoma

Nu ligger äntligen lövbiffen i magen! M-ä-t-t och belåten. Mer än mätt och belåten om jag ska vara ärlig. Eftersom maten krånglar lite på jobbet så är jag alltid döhungrig när jag kommer hem. Vilket brukar resultera till lite magont efter maten. Men gott var det i allafall. :) Sa ju föresten häromdagen att jag trodde att min uppblåsta mage berodde på att jag hade ätit yoghurt för första gången på länge. Har ätit det fler gånger under veckan och har inte känt av något. Så nästa misstanke går till.. frukten! Äter sanslöst mycket frukt, så tror att det kan vara en stor bov i det hela faktiskt. Men jag bryr mig inte. Haha. Får fasiken ta och stå ut med lite uppblåst mage - för utan min frukt kan jag inte leva. ;D
Sista dagen min syster är hemma på ett halv år idag. Så senare väntas det tydligen räkor också. Lite torsdags-lyx tackar vi inte nej till :) Håller även tummarna för att jag ska få belöningsshoppa lite i morgon också. (Tänk att jag faktiskt hoppas på det). Dock beror det kanske på att jag är såååå shoppingsugen och vill ha en anledning att slösa pengar ;) Datorväska och skinnjacka är vad jag är på jakt efter för tillfället!
Nu ska jag smälta maten en stund. Det behövs! PUSS

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0