Chef över mitt eget liv

Återigen fått bevis på vilken falsk trygghet jag lever i. Så fort jag får bestämma så mår jag bra och jag kan ibland känna mig rätt fri. Men så fort "farliga" saker kommer på tal eller att jag tvingas till skaker som inte var beräknade så får jag en stor klump i magen! 
Men så kommer jag samtidigt på. Det är mitt liv och mina beslut. Det är egentligen ingen som kan tvinga mig till saker, hur gärna de än skulle vilja. I slutendan är det bara jag, jag och jag som är chefen över det hela! Jag är tjugo år och kan ta egna beslut. Visst kan de be mig att prova, men mer än så kan de knappast göra. 
 
Sen så vill jag såklart inte göra folket omkring mig besvikna. Och minst mig själv! Vet att jag bara göder sjukdomen om jag tackar nej till saker eller utesluter livsmedel i min vardag. Det håller inte i längden! Dags att bli en hårdare chef över sig själv helt enkelt. 
 
Man måste fråga sig hur man vill att ens liv ska se ut, inte bara nu och i morgon – utan i framtiden! För det är som sagt där vi ska leva resten av våra liv. Och känner du att din vardag inte kommer fungera i längen, då får man se till att göra något åt det redan idag! Vår morgondag är snart vår nutid och vår nutid är snart dåtid. Ta tjuren vid hornen, som vi så många gånger har upprepat. Det är något man måste göra vid varje tillfälle egentligen. Man har inte tid till att stampa på samma ställe för länge. (Säger jag det?)
 
 
Har inte hunnit med pepparkaksbak idag. Hamnade hos våra grannar istället. Men det är okej. För jag sa faktiskt att utmaningarna skulle ske (åtminstånde) varje advent och det är inte förens i morgon. Och passande nog har vi ett helt buffébord på efterrätter att frossa i imorgon. Frågan är bara vad. Har ni något favoritgodis på julen? Frossar hellre i god mat än i julgodiset, på riktigt! Men vad tusan.. en liten skumtomte, lite ris a lá malta eller en pepparkaka med lite ost på går inte heller av för hackor. Får se vart fingrarna styr mig i morgon! :) 
 
Nu är det snart räkdags. Puss & Kram


Kommentarer
Sara

Vet med mig att det kommer att gå bra för dig imorgon! Ät det du är sugen på och prova gärna mer än en sak. Vet precis vad du menar att så länge man har det under kontroll, själv bestämt utmaningarna osv känns det lättare. Men helt plötsligt när man inte själv får bestämma är det tuffare. Små saker som blir jättejobbiga
Kämpa vidare nu och jag ser fram emot att höra vad du har smakat för gott imorgon

2012-12-08 @ 21:04:18
URL: http://resanmotsundvikt.blogspot.com/
Linda

Hej,Hoppas att allt e bra o fint med dig. Önskar dig en mysig 2a advent.KRAM Linda/Alingsås/

2012-12-09 @ 07:12:10
Maja

Det gick säkert superbra för dig!
Känner verkligen igen det där med att det oplanerade är så mycket svårare än det planerade. Idag hade jag förberett mig på julbord(vilket innebär köttbullar och potatis, julbord är inte direkt min grej...) men sen när vi kom till IKEA märkte vi att det inte öppnade förrän klockan 3, vilket var lite väl sent för lunch. Då blev det snabbt ett annat alternativ. Jag älskar thaimat, men det känns jobbigare än det ska göra nu. Just för att det blev så oplanerat.
Kram! <3

2012-12-09 @ 15:09:37
URL: http://cuilenya.blogg.se
Mikis

Vilket klokt inlägg!! Fick mig att vakna upp och faktiskt inse att ja, om min vardag inte fungerar i längden, måste jag göra någonting åt det NU. Och det är precis så jag känner. Det är man själv som bestämmer över sitt liv, ingen annan. Man får göra sig själv lycklig. :) Ska faktiskt redan imorgon ta minst tre tjurar vid hornen...! (En vårdrelaterad, en körkortsrelaterad och en jobbrelaterad tjur) Känns megaläskigt, men känns mycket bättre efter att jag har läst detta!

Känner också igen mig i det där med det planerade och det oplanerade. När det går som planerat, när man har kontroll, känns allting jättebra och rullar på, men så plötsligt ändras en plan och allting ställs på sin spets. Men så ska det ju inte behöva vara. Man måste ju go with the flow i livet ibland... Det är inte hållbart att känna så.

Jag gillar choklad på julen... :) Är inte så mycket för julmat då jag är vegetarian, fast i år har jag köpt en vegetarisk julskinka! Ska bli så kul att prova den!

2012-12-10 @ 22:32:36
URL: http://mikismat.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0