Första Julskinkan

Satte lussekattsdegen på jäsning samtidigt som jag griljerade julskinkan med ena handen och rörde om i chokladsmeten med andra. Många bollar i luften! Men så fick man ju en del gjort också. Det luktar underbart här hemma i huset nu ska jag säga er. En perfekt saftig skinka blandat med saffran och choklad. Åhå. 
 
De oförberedda utmaningarna är de som stärker? Ja, kanske det. Men tankarna på att äta en lussekatt idag igen var lite för långt borta. Och så var jag redan proppmätt efter all julskinka. (Dålig bortförklaring eller sanning?). Både och gissar jag på. Lunchen blev riktigt god i allafall! Bestämde mig för att leka husmor, drog på mig julförklädet och skjutsade in en julskinka i ugnen. Kan vara något av det godaste som finns. Speciellt på vörtbröd. Fast då vi inte hade något sådant hemma så fick potatis agera kompis istället. Funkade bra det med!
 
Julskinkelunch

Julskinka, potatis & kall senapssås. Lyckades jag bättre med mängden idag då? Utan tvekan. Märker att jag har lättare att lägga upp mer mat beroende på vad det är för rätt jag äter. Av vissa rätter vill jag ta lite, men fler gånger och ibland vill jag lägga upp allt på direkten. Inget är väl egentligen rätt eller fel. Dock kan det vara lättare att se till att man får i sig rätt mängd om man slevar upp hela portionen med en gång. Men vad är egentligen en normalportion av julskinka kan man då fråga sig? Det som ligger i min magen nu skulle jag gissa på. 
 
Mätt blev jag i allafall och det är väl det som är huvudsaken. Hade tänkt vila innan jobbet, men nej.. då ska klockan springa iväg istället. Tur att kaffet bara är ett klick bort på jobbet. Ska även fixa med mig kvällis innan jag beger mig. Får nog bli ett gäng mackor trots allt. 
 
Hoppas er dag vart bra so far. Puss


Kommentarer
Linda

Hej,Hoppas att du mår fint,säg till om du har lust med en sushidate bara?KRAM Linda /Alingsås

2012-12-12 @ 19:36:42
Mia Olsen

Vill inte vara någon fröken-näsvis eller göra dig arg eller så men enligt en "normal portion" är det 2 - 3 ägg stora potatisar som gäller.
Och minst 125g skinka. Och 0.5 dl sås minst..

Vet dock inte hur mycket skinka du tog då jag inte mättar sååååå bra med ögona men potatis och sås hade ju kunnat ta lite mer av. :)

Hoppas det smakade iaf!

2012-12-12 @ 21:22:19
URL: http://marslammet.blogg.se
Viccy

Så gott med julskinka! :)

2012-12-12 @ 22:25:23
URL: http://viccys.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0