Recept - Lussekatter

Alla har nog en mängd olika recept på Lussebullar/lussekatter/saffranskringlor...what ever. ;) Inte så svårt att luska fram. Men tänkte ändå dela med mig av det som vi använde oss av! :) Tycker att de blir extra goda när man använder sig av kesella i degen. Blir så saftiga och goda då! Och hemmagjorda smakar bra mycket bättre än köpebullar, den saken är vi nog alla överens om. 
 
Ingredienser lussekatter Ca. 30-35 st. 
 
- 50 g jäst
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 250 g kesella/kvarg
- 2 påsar saffran (1g). 
- 1 1/2 dl socker
- 1/2 tsk salt
- Ca 17 dl vetemjöl. (Mer kommer garanteras behövas)
- Russin
- Ägg
 
How To Do: 
Smula ner jästen i en stor bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken. Värm upp så det blir fingervarmt. (Sisådär 37 grader för en normal hand..) Häll degspadet över jästen och blanda tills det har löst upp sig. Tillsätt salt, saffran, kvarg, socker och det mesta av mjölet. Arbeta ihop degen tills den släpper från kanterna. Tillsätt mer mjöl allt eftersom om det behövs. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. 
Baka ut till små fina lussekatter och ploppa i massa russin. Låt jäsa i 20-30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett vispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 minuter. Kirrat och klart!
 
 
Har en hel drööös med bullar i frysen nu. Men de lär gå åt och jag misstänker att det blur nytt bak redan i helgen. Och idag har jag även köpt hem så vi kan göra rirchoklad och pepparkakshus! Ett rosa hus blir det i år. Och blir det några protester på det så blir det två hus helt enkelt. Bara mitt får hedersplatsen! ;) 
 
Nåja. Hoppas även ni har mumsat i er några goda bullar :) Och om inte.. do it! Kunde jag så kan ni :) Puss
 
 
 


Kommentarer
Beatrice

Skicka lite till mig? :D

2012-12-03 @ 20:08:02
URL: http://slowlyforward.blogg.se
Lisa

Det dör receptet baka jag också efter! Mycket bra från arla ;)

2012-12-03 @ 21:31:20
URL: http://koffeinpralin.blogg.se
emma

Gaaah vad gott!
Ska testas pronto :)

2012-12-03 @ 21:54:13
URL: http://www.ungefaer.blogg.se
ellen

Ingen idé att tänka tillbaka, har jag gjort/gör alldeles för mkt och det leder ingen vart, är bara att slå på sig själv ännu mer.
Vet du varför du är rädd att det ska gå "för snabbt"? Jag tror att det många gånger är så att man är rädd för att kroppen liksom ska hinna före huvudet (åtminstone är jag det). Samtidigt har jag fått höra att har man verkligen, verkligen bestämt sig för att bli frisk så kan det inte gå för snabbt, snarare uppstår frustration över att det går för långsamt...

Åh, glass äter jag lite då och då. Har du någon gammal favorit som du vill testa? Såg att dom kommit med en glass med smak av pepparkaka, blev lite sugen att testa den faktiskt.
Alla har som sagt jobbigt med olika saker. Jag är tex usel på att äta grönsaker just för att dom "tar plats" i magen. Jobbar på den biten, inte att dom ska ta över tallriken men att det ska vara lagom (vad nu lagom är egentligen).

Skönt att slippa stekbordet på julafton i af, blir liksom nog med matos hemma under julen, ha,ha. Jag ska dock jobba på julafton men tycker mest det ska bli mysigt, brukar tycka att själva julen är lite småjobbig...

Sov så gott vännen, du kan och vågar mer än du tror! <3

2012-12-03 @ 22:49:58
URL: http://sandal.blogg.se
Ida

De bullarna skulle inte va fel att sätta tänderna i. Har inte bakat ngt i år, har inte haft tid o motivation, julen är iben favorit, men lussekatter, peppakakor (deg) o mormors godis I like :) får se om de blir ngt bak innan jul, några dagar kvar!

Ha en bra dag!
Nu ska ja till jobbet, hundpromenader i massa snö! Mkt najs:)

2012-12-04 @ 09:05:34
URL: http://Skeptisk.blogg.se
Sara

Jag har också kesella i mina lussekatter, blir mycket saftigare och godare då :) Och gott är det - hoppas att du äter någon till under veckan nu :) Själv blir det till att provsmaka någon när vi hinenr baka de....

2012-12-04 @ 13:18:30
URL: http://resanmotsundvikt.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0