Fröknäcke
Ingredienser:
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl sesamfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 0.5 dl linfrön
- 2 dl Maizenastärkelse
- 1 krm salt
- 0,5 dl rapsolja/olivolja
- 2,5 dl kokande vatten
Topping:
- Flingsalt (massvis)
How to do:
- Blanda ihop alla torra ingredienser
- Tillsätt oljan och det kokande vattnet och rör om
- Låt stå och dra i några minuter
- Bre ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper, strö på en massa flingsalt (gärna smaksatt) och grädda i nedre delen av ugnen i ca en timma på 150 grader.
Hembakat fröknäcke
Tips: Kan ätas till frukost eller bara som ett gott snacks. Passar även bra att ha på buffébordet. Gott tillsammans med mjukost eller gravad lax – eller både och, såklart.
Som den nöt och frö-fantast jag är så kunde jag inte låta bli att prova på detta knäckebrödet. Gick relativt snabbt att veva ihop och resultatet blev helt klart mycket väl godkänt. :) Jag provade att ha en bit gravad lax på mitt och oh, det satt där det skulle. Lax+frön/nötter i samma tugga – ni förstår själva ;)
Smaklig måltid!
Kommentarer
Matilda
Åh, ser himla gott ut!
Trackback