Matdagarna i kroatien

Jag tror inte ni förstår hur mycket jag har levt under den veckan som har gått. Trots att orohetsgraden inte var särskilt hög gällande maten innan jag åkte så fanns den ändå där. "Tänk om jag inte hittar någon mat jag tycker om", "tänk om tiderna blir helknasiga", "tänk om vi lagar någon lunch jag inte klarar av", "tänk om jag inte hittar någon yoghurt jag vill äta"... ni vet den där känslan av att inte ha hundra kontroll. 
Men redan första dagen utsåg jag mig själv till "kocken" ombord på båten. (Stackars de andra med tanke på min brist på variation. Höhö) Så det var jag som stod för frukosthandling samt matlagning av de måltider som intogs på båten. 
Jag tror aldrig tidigare att jag har vågat släppa taget så mycket som jag faktiskt gjort den här veckan. Jag har inte tänkt – bara njutit utav bara f*n av all den goda maten. Valde den yoghurten jag var sugen på, åt den mängd som kroppen ville ha, valde den maträtt på menyn efter vad som lät godast – inte nyttigast, provade ett gäng nya livsmedel och ja – jag har känt mig som en normal person helt enkelt. 
Här hemma så äter jag inte varje måltid med min familj. Oftast blir det bara middagen som intas i deras sällskap. Men under veckan som gått har vi ätit alla måltider tillsammans och jag tror nog att de blev lite chockade över hur mycket jag faktiskt orkar vräka i mig. Haha. Men som sagt, när det är god mat så finner jag ingen hejd på mig själv. Och man ska får ju passa på när det är extra gott, inte sant? 
 
En typisk matdag ombord kunde se ut såhär.
 
Frukost
 
Efter det obligatoriska (och ack så nödvändiga) morgondoppet så intogs frukosten i sittbrunnen. Varje morgon så traskade vi till affären (om det nu är värt att kallas affär) och köpte färsk frukt och nybakat bröd. Brödet gick väl dock inte riktigt hem hos mig, så jag höll mig till det metagna från Sverige. Yoghurt i olika smaker, fil, färsk frukt, bröd, grönsaker, skinka, ostar och flingor var lite av det som erbjöds varje morgon. 
 
Lunch
 
Jag kan inte påstå att vi var bortskämda med ett stort och flådigt kök, så vi höll oss till enklare "snabbmat" till lunch som inte krävde så mycket tid på spisen. Oftast blev det någon god omelett med olika fyllningar + alldeles för många tomater. Har tappat räkningen på hur många tomater jag har tuggat i mig under veckan. De var sådär perfekta ni vet. Gick runt och åt dem som ett äpple! Gudagoda. 
 
Middag
 
Att jag är en hejjare på att snöa in mig på olika maträtter har väl ingen undgått. Och att Kroatien ska vara känt för sina färska skaldjur/fisk har väl ingen heller ungått kan jag misstänka. Och fisken var precis som jag misstänkte – att dö för. En underbar filé av tonfisk prydde min middagstallrik minst fyra dagar den här veckan. Till varje måltid beställde jag även in grillade grönsaker. (Nåja..beställde in dubbla portioner med grillade grönsaker till och med).  
 
Aubergine, gul paprika, tomat, lök, zucchini och svamp

Mellan alla måltider så har det även hamnat kilovis med färsk frukt i min lilla magge. Aprikoserna var som väntat den frukt som åts allra mest av. Tycker det är så mysigt när man går till "fruktgubben" och köper frukt på morgonen. Man kunde inte låt bli att köpa lite extra när man såg vilka enormt uråldiga vågar de använde sig av. De hade sådana där med tyngder på sidorna. Så jag hoppas att mina extraköp av färsk melon gav dem lite extra i kassan så de kanske kan skaffa sig en liten smidigare våg. (Fast då tappar det dock tjusningen lite...)
 
Mellis
 
Något som jag tyckte var väldigt bra var att man var tvungen att beställa in tillbehöret till själva huvudrätten som en "side order". Beställde man en köttbit, ja då fick man bara en köttbit. Man var alltså tvungen att beställa in extra om man ville ha potatis, pommes, ris, grillade grönsaker osv. För mig var detta kanoners, för då kunde jag verkligen beställa vad jag ville ha, utan att göra massa specialbeställningar hit och dit. Man fick lixom sätta ihop måltiden hur man ville – utan att det blev krångligt. Så det underlättade enormt för mig tycker jag! 
 
Och visst har det blivit lite knas med tider under veckan. Men trots att det inte har blivit på "mina tider" för fem öre så har det inte rört mig i ryggen. Det har ändå blivit någorlunda regelbundna måltider, trots att det kanske inte var exakt samma tider varje dag. Men jag lät mig inte stressas över att detta. För alla människor behöver påfyllnad i matkistan efter sisådär tre timmar – och då åt vi. Och sen var det ju faktiskt jag som var kocken ombord, så jag såg till att styra upp det hela en aning ;)
 
Hur brukar era matdagar se ut när ni är ute och reser tro ? :)


Kommentarer
Johanna

Den matdagen såg inte alls fel ut! Gud så gott. Kram

2012-07-09 @ 06:19:50
URL: http://brunnbergjohanna.spotlife.se
Julia

Det verkar bara gå framåt och framåt för dig, gud så roligt!
kram

2012-07-09 @ 10:59:39
URL: http://ocensureradflicka.blogg.se/
Saga

Åh vad härligt att det gått så bra för dig!! Underbart! Blir så glad för din skull :) KRAM <3

2012-07-09 @ 17:11:42
URL: http://wanttobehappy.blogg.se/
Rebecca

Gud, när vi reser finns det ingen struktur alls. Det brukar bli frukost ute kring 9-10, sen lunch vid 2-3 också ute då såklart. allt mellan cafe och resturang sedan öl, vin, öl, vin, drinkar, "smått" plock liksom under dagen och middag vid 9-10.
Struktur? Nej! Inte alls :P

2012-07-10 @ 10:59:59
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0