Middagsdags

Blev en mysig tur på lilla Tjörn med mammsen förut. Första destinationen blev jordgubbslandet. Vi kom hem med 4 kilo härligheter. Fyndade även massa närodlade rödbetor. Tänkte slänga in dem i ugnen i morgon tillsammans med flingsalt, min nya lavendelhonung från Kroatien samt lite valnötter on the top. Där här vi en kombo som inte går av för hackor! 
Nästa destination blev mataffären för att inhandla middagsmat. Lax fanns i tanken men när vi såg Ajvar-burkarna på hyllan så byttes den tanken snabbt ut. Hela familjen fastnade nämligen lite extra mycket för Ajvar när vi var iväg på resan. Det är som greklands tzatsiki och man fick det till varje maträtt, oavsett vad man beställde. Så dagens middag fick bli lite kroatieninspirerat. 
 
 
Marinerad kycklingfilé, ugnsbakade champinjoner+lök, couscous, jalapenos, ajvar och jordgubbar 

Det blev verkligen en supergod middag. Man borde göra ugnsbakade grönsaker allt oftare. Lätt, snabbt och gott. Och om ni inte har provat ajvar – do it! Paprika och aubergine är basen och den passar till det mesta. Grillat, fisk, till marinader, ät den som den är (varm eller kall), god att ha som bas i grytor m.m. En bra sås att ha i skafferiet helt enkelt. :)
 
Snart blir det lite mellis/efterrätt med kaffe, jordgubbar och fruktsallad. Sedan blir det en massa pillande med fotocollage som ska pryda väggarna här hemma. Varje år så sätter vi upp massa collage med sommarbilder. Det är så kul att gå och kolla på väggarna och titta tillbaka på alla somrar som gått. Det syns att måendet har gått upp och ned för min del genom åren! 
 
Puss


Kommentarer
isa

hihi, bra att du tar det på rätt sätt. Och ursäkta mitt påhopp, det var nog jag som misstolkat det (utifrån vissa bilder) som att du aldrig åt kolhydrater.

Jag hade samma problem som du.. jag visste att man skulle ha 3dl pasta/ris, ändå tog jag bara 2 för att "safea" lite, och eftersom jag visste att jag åt för lite kunde jag äta mig mätt på grönsaker, för mätt ville jag ju bli. Så i mitt fall stoppade jag i mig kilon (!!) morötter varje kväll vilket var gött i stunden men man mår ju inte bra. Mitt tips till dig är verkligen att äta bra grund med kolhydrater (du kan alla måtten va??;)) för då försvinner det där hetssuget man får. Lovar! ge det en chans.

Som svar på din fråga hur jag gjorde för att börja äta sötsaker.. tjaa, det har jag alltid ätit.. jag har lättare att äta godis och glass som inte mättar än typ flingor och bröd som gör en mätt. Jag har problem med mättnadskänsla. En hatkärlek till den. Men försök inse att kroppen inte känner skillnad på en magnum eller en skål fil med flingor. Kalorier som kalorier liksom ;)Våga prova!! avd har du att förlora? du måste ju upp!

Oj, vilket megainlägg. Hoppas du förstår vad jag försöker få fram!?

stor kram

2012-07-15 @ 20:14:48
URL: http://cookiedough.spotlife.se
ida

Det kändes onödigt att äta massa grönsaker. Det ger inget annat än mättnad men innehåller typ mest vatten. Vi som ska upp i vikt bör äta oss mätta på själva maten o vill vi ha grönt såska det va utöver allt annat. Inte istället för. Jag är besatt av ost. Äter det säkert 5 ggr om dan ;) O ingen mager skit. Digestive är mumma :) Börja redan imorgon. Vad väntar du på? Livet är kort... Kramis

2012-07-15 @ 21:09:08
URL: http://fightforlife.bloggsida.se
isa

Ja, det är rätt. Du måste våga! inte vill väl u specialbeställa mat hela tiden "ingen pasta men extra grönsaker tack", den har man dragit några gånger ;)

Jag tycker du ska äta 3dl ris/pasta/bulgur/risoin whatever, för det ger inte såå skrämmande mättnad. Hur mycket kan några gram ris göra liksom? Våga idag!! Du ska vara stolt när du går och lägger dig ikväll och då måste du kämpa! Vill inte komma här med pekpinnar hur du ska göra för jag vet det är svårt.. men försök!!

Jag tycker du ska välja en solig dag.. runt 14-15, gå till en mysig plats och köp två kulor glass som mellis.. med en fin vän eller mamsen! vore inte det mysigt?

kämpa nu för tusan! du ska bli den där puddingen du är! kram< 3

2012-07-16 @ 07:30:40
URL: http://cookiedough.spotlife.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0