Tips för smaklökarna

Jag tycker att jag äter så mycket gott om dagarna att det vore dumt att inte dela med sig till er – så ni kan äta lita smarrigt som jag! ;) Jag är som sagt en liten periodare i det där med mat, det har ni väl förmodligen inte undgått. Men det finns några saker som alltid har stått stadigt på listan och alltid kommer att göra. 
 
 
Ett: Rostade kokosflingor. Äts varje dag på yoghurten men kan även tuggas på naturella. Söta, saftiga och bara allmänt grymmegoda. Vet inte hur lätta de är att få tag på dock. Men om ni hittar – köp!
 
Två: Egengjord müsli med bas av nötter. Som jag tjatar om mina nötter, men det är ju så gott. Blandar alltid ihop min egna müsli då jag inte har hittat någon färdig som har fallit mig i smaken. Jag brukar köpa massa olika smått och gott och bara hacka ner helt enkelt. 
Den godaste blandning är följande; Rostade kokosflingor, gojibär, sultanrussin, bananchips, pistagenötter, mandlar, naturella cashew, naturella jordnötter samt pecannötter. Salig blandning, men ack så god. Prova!
 
 
Tre: Mathavre, couscous och bulgur är tre storfavoriter. Mathavre smakar lite som gröt, fast gott. Haha. Kan serveras till nästan vad som helst och blir godast om man först kokar den i buljong och sedan steker den med lite lök och kryddor. Fina grejer!
 
Fyra: Kanske ingen jag äter och njuter av, men jag tipsar om dessa ändå. Mitt hår har på senaste tiden blivit rätt bedrövligt, tyvärr. Så nu ger jag dessa en chans och hoppas att håret växer sig starkare snart igen. Det kan ju inte bli sämre i allafall.
 
 
Fem: Keso i alla smaker. Tycker faktiskt att de smaksatta är riktigt goda. Dock är päron/vanilj och den med ananas aningen för söta för att ha på mackan har jag insett, men man kan ha de till mycket annat. 
Brukar i stort sätt ha keso på smörgåsarna varje dag. Både den naturella och de smaksatta. Men man kan även använda sig av de smaksatta i matlagningen. Bland annat är det gott att tillaga lax i ugn med keso. Då gärna med en smaksatt. Sedan kan man ju ha det till det mesta. I yoghurten, till fruktsallad, äta direkt ur burken, till mellis och som sås till maten. Kanonbra livsmedel helt enkelt! :)
 
Har ni tips på andra goda saker så dela gärna med er. PUSS


Kommentarer
k a r i n

Keso <3 Har blivit lite beroende av det! Speciellt att äta direkt ur förpackningen. Allt blir ju så mycket godare när man äter det så :P Ett tag hade jag keso med paprikasmak på mackan, den är så god! Måste nog börja med det igen! :) Säg till om det där för håret funkar :) Panto3 ska tydigen vara superbra annars. Men en förpackning kostade 300 kr! Vad kostar den från Friggs? :)

2012-07-29 @ 20:08:14
URL: http://raindance.blogg.se
Sara

Sv: smaken är som baken! Frökusar är fantastiskt goda men tyvärr kan jag inte äta dem ännu...
Favoritmaten är nog sushi och all sorts pasta! Och fisk mmmmmmums.
Din då? <3

2012-07-29 @ 21:52:08
URL: http://Rymdpojkar.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0