Potäter

Känner att jag har haft en riktigt bra matdag idag. Åt dessutom lite extra till kvällsmålet idag. Kände inte riktigt att jag blev mätt på det vanliga och lyssnade då på kroppen och tog därför lite extra. Det var inte mycket jag la på – men allt extra är ett steg i rätt riktning, right? Tror det är bra för mig att ta promenader, för det gör att jag blir hungrigare och det resulterar ju till att jag äter mer.
Idag på lunchen så åt jag föresten något som jag aldrig trodde att jag skulle äta. Blodpudding stod på menyn på jobbet och jag måste säga att det faktiskt var riktigt gott. Bara lukten av blodpudding har tidigare fått mig att må illa, men idag var jag faktiskt riktigt nyfiken och sugen på att hugga in på en bit. Sagt och gjort och det är nog något som kommer att köpas hem framöver. (Resten av familjen får äta mina matlådor. hoho) Bra för oss kvinnor också! Dock är inte potatisbullar någon hit, men det är en annan femma. Tycker ni om blodpudding?

Jag har på senaste tiden vågat variera mig mer. Har bestämt mig för att prova ett "nytt" livsmedel minst varje vecka. Gör man något tillräckligt många gånger så blir det till en vana – och då känns det plötsligt inte lika skrämmande längre. Något som jag har fått in på matsedeln är ex potatis. Hade inte ätit det på fruktansvärt länge och mat som jag inte är van vid tycker jag är jobbigt att äta. Men nu har jag sett till att äta det flera gånger per vecka och nu känns det inte alls jobbigt längre. Det är inte det att jag har vart rädd för potatis, bara ovan. Om ni förstår skillnaden!
På sommaren så kokar vi alltid extra mycket färskpotatis för att kunna steka det tillsammans med kassler på kvällen. Barndoms/sommarminnen så det skriker om det. Inget går ju faktiskt upp mot en sommartallrik med färskpotatis och en god gräddfilssås med massa gräslök on top. Yum!
Undra vad jag ska vänja mig vid för livsmedel nästa vecka. Tåls att tänka på :)
Nu ska jag snart sova. Funderar på att låta pappa sova i min säng så jag kan snylta på hans sköna madrass i natt igen. haha. Sovmorgon i morgon iallafall. Skönt att kunna äta frukost i lugn och ro här hemma. Ska gå upp lite extra tidigt och fixa i ordning något riktigt gott. Kommer ångra att jag sa det där när klockan ringer i morgon. Haha.
Glöm aldrig att ni är värdefulla och fina precis som ni är. Alla är vi unika 



Kommentarer
Anonym

Bra idé! Känns lagom utmanande med en gång i veckan. Sakta men säkert liksom. Och du har helt rätt i att det blir mindre läskigt. Man ska bara göra det också! Svårt att komma till handling ibland. Får jag fråga hur långt di har kvar till din frisk/mål vikt? Känner du hunger? Har väldigt dålig aptit på dagarna sen väcks den till liv på kvällarna, detta extra mycket under mensen..



Kram /)

2012-03-21 @ 00:12:10
Cecilia

Sv Anonym: Ja, en gång i veckan känns bra! :) Viktigt att det inte går för fort heller.

Har ingen speciell målvikt. Men räknar med att behöva gå upp åtminstånde femton kilo. Och ja, hunger och mättnadskänslor känner jag av :)

Se till att försöka få i dig något under dagen trots att du inte känner dig hungrig. Man får äta efter mat och sovklockan i början.



Kram

2012-03-21 @ 08:27:59
URL: http://vagenupp.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0