Matschema

Okej. Nu vill jag ha åsikter tack! Försöker utforma ett litet matschema här till mig själv som jag verkligen ska försöka att hålla. Detta kommer att gälla vardagarna då helgerna brukar bli lite mer fria.
Frukost ca 07.30
Mängd: 2 mackor med pålägg + frukt eller 1 macka med pålägg, youghurt + frukt

Mellanmål ca 9.30 (inte säkert det kan klämmas in, men ska försöka)
Mängd: Det kommer bara kunna bli frukt här med tanke på jobbet
Lunch ca 11.30
Mängd: Antingen det som serveras på jobbet eller medtagen matlåda. Men det blir i allafall alla delar av kostcirkeln.
Middag ca 16.00-16.30
Mängd: Det är här det brukar krångla på dagarna då jag ibland är hemma vid sex och inte kan äta den här tiden. Men förhoppningsvis är jag hemma innan fyra och kan då inta middagen som vanligt. Och mängden blir då densamma som lunchen. Dvs vanlig mat efter tallriksmodellen. (I bästa fall lax). Haha
Kvällsmål ca 20.00
Mängd: Samma som frukost. Helst lite extra.
Så, vad tycker ni? Alldeles för lite? Lagom? Behöver lite feedback här :) Fasiken vilka läskande bilder föresten. Haha. Blir hungrig igen ju. 


Kommentarer
Johanna

Att du ens funderar i dom här banorna och försöker strukturera upp är skit bra! Och det ser lovande ut, du kan absolut äta mer som din kropp ser ut men det är en början. Försök att klämma in alla mål och även om mängden inte är exemplarisk så är det iaf regelbundet och en förbättring. Om du inte känner dig helt mätt kan du mer än väl ta mer mat! För det är inte tillräckligt. Kramar :)<3

2012-03-08 @ 22:12:32
URL: http://brunnbergjohanna.spotlife.se
linnea

Vad duktig du är som försöker struktuera upp det! Ett tips till att börja med är att bestämma i förväg en vecka t.ex. med exakt va du ska ha till mellis osv. Och hellre vara tråkig och köra samma, trygga mat varje dag. Bara det blir rätt och du får rutin i början. Jag tror du kommer behöva öka schemat rejält, men det är nog jättebra om du börjar med detta och försöker utöka det vartefter! T.ex. på frukosten borde du kunna öka en del, och lägga till ett eftermiddagmål! Mitt matschema är betydligt större och ändå måste det utökas nu - har min sista chans nu över helgen att se om jag med endast man kan åstadkomma en vitkuppgång. Annars måste jag ta till ND vilket jag INTE vill helst..

Men som jag sa- man måste börja ngnstans och det bästa med att du gör det på egen hand, vilket jag upplevt varit bra även för mig, är att framstegen har kommit naturligt för att JAG vetlat. Jag har tillåtit mig äta mer och mer, mer varierat, mindre kontrollerat. Försök att få till det varje dag bara. För att bevisa att du har kontrollen och KAN. Det räcker med att man inte skrapar tallriken helt till lunchen helt en dag eller missar ett mellis för att locka fram dumtankarna. Och som in behandlare har försökt få det att vara för mig iom att mycket med anorexin handlar om en rädsla att förlora kontrollen när man börjar äta - är just att man har som absolut bäst kontroll när man ser till att göra upp ett schema att följa till punkt och pricka. En annan kontroll, en mer positiv kontroll än den anorexin ger genom undvikanden!



Kramar! :) Och lycka till! Och ang. helgerna. Jag äter alltid samma tider, även på helgerna. Det kan tyckas tråkigt (jag är iofs väldigt morgongg så lider inte), att behöva gå upp tidigt för att passa mattider och hålla dem varje dag, men se det som en övergångsperiod. Det är inte för alltid. Men gör man det inte så tar det längre tid. Och genom att göra det beviar man ännu mer att man har kontrolen. Jag gr alltid upp tidigt på morgonen även på helgerna. Kan lägga mig ett tag efrer om jag vill sen äta mitt förmiddagsmål som frukost nr 2 när resten av familjen äter. Och sen har jag gjort alla mina vänner och så medvetna om att jag har mina tider att passa. Måste åka hem tidigare ibland. Men jag kan inte oroa mig för att verka tråkig, utan det är för min skull och det viktigaste är att jag kommer framåt så jag sliupper vara unden sen!

2012-03-09 @ 07:42:48
URL: http://linneahs.wordpress.com
KARIN

Bra att få lite rutin och struktur. Brukar oftast vara lättare då. Detta är en bra start, men tror inte du kommer öka i vikt på det tyvärr. Det krävs så mycket mer än vad man tror. Ett mellis på em är ett tips. Då kan du alltid äta middag senare, så spelar det ingen roll om du slutar senare vissa dagar.. utan att maten ändå kan funka. Kvällsmålet kan du ju också då bara flytta fram till senare. Oftast är det skönt att få något i magen innan man lägger sig :) Sover man bättre med. Men som sagt, en bra start. Kanske kan du så efter ett tag även öka frukosten.. musli/flingor i filen kanske. KRAM

2012-03-09 @ 16:41:41
URL: http://raindance.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0