16 November

En dubbelt så stor frukost jämfört med de omkring mig. Sparar de sig eller är det inte lika hungriga? De kommer äta popcorn och godis på bio, så det kommer gå jämt ut. Det vet jag. Jag hade också kunnat halvera min frukost, för att sedan, med gott samvete mumsa i mig popocorn under filmen.
Men det hade bara gett mig gott samvete för stunden. Sen hade jag ångrat mig. Kompensation leder ingen vart. Det göder bara sjukdomen. Visst kan man byta ut något mellis mot en sötsak om det är det man är sugen på. Det ser inte jag som kompensation. Men att dra in på något för att spara sig – det ser jag som kompensation. 
 
Istället sitter jag här och tuggar i mig, som vanligt. Min kropp är så van vid mina mängder, att får jag inte i mig det jag behöver så går min kropp bananas. Blir trött, sur och hängig. Och för att inte tala om hungrig. 
 
 
Dags att göra sig i ordning. Ska styra bilen mot Göteborg. Shopping, lunch på "mat-från-hela-världen-stället" (favvisen) och bio står på schemat idag. En fredag i min smak helt enkelt. Längesedan jag åt på det stället. Bättrar mig varje gång och idag ska jag vara ännu duktigare. Sallad är efterrätt. Ska varken lura mig, de andra eller magen idag. Hoppas de har fiskgratängen idag... åh!
 
Önkar er en fin fredag. Hörs i kväll eller i morgon. Puss & Kram 


Kommentarer
Sandra

sv: ne asså jag hatar vågen. Det spelar ju faktiskt igentligen ingen roll vad den visar. 1kg hit eller dit, spelar liksom ingen roll. Men räddslan av att det bara ska gå upp upp upp är hemsk :( Vet att jag aldrig kommer sluta trixa med maten så länge vågen håller på såhär.
Men nu ska jag utmana mig med att inte väga mig igen, om jag vågar...

jaha, va roligt. Lilla regniga Borås ;)

2012-11-16 @ 12:31:33
URL: http://daysofmine.blogg.se
Anonym

Det gläder mig att läsa. Skrev en kommentar om just sallad och omvänd ordning, dvs. mat först och sallad efteråt om mat i lagom mängd inte räcker för att tillfredsställa, "omvänd" ordning i bemärkelsen att alla (!) ätstörda jag träffat (vilket inte är två direkt) inkl. jag själv har för vana att alltid äta maten i ordningen av kalorifattigast först och fett/snabba kolhydrater sist... förmodligen skada av behandlingar där ersättning i nd/sondmat var i proportion till mängder och inte kalorier... och lyckas man gömma något är det ju »bättre« att gömma något energtätt än en tomatskiva, man tjänar ju mer på det. Kommer undan med färre kalorier utan att det ser så lite ut. Och kompensation lönar sig bättre i den ordningen... Weird for sure. Det är ingen som tvingar en utanför avdelningar och familj och vänner är så vana vid beteendet att de sett igenom salladsbladen och gurkskivorna long, long time ago. Det är så sjuka beteenden som sker per automatik, but still, det är lätt att fastna. Fast jag har fått upp ögonen för plain jävla isbergssallad igen ;) men nu kan jag äta det, i rimliga mängder. Det ger en sån obehaglig fullhetskänsla om man äter för mycket. Bättre att ta gurka, paprika och morötter som snack efter maten, med dip på tacosalsa eller lättfil om man nu vill det. Det är ju till och med normalt! Hahaha.

2012-11-16 @ 14:25:31
Maja

Vad är det för film som du ska se? :)
Håller med dig, sparar man sig så är det kompensation men ersätter man med något annat är det okej. Ibland på helger när vi varit bortbjudna på kvällen har jag dock hoppat över ett mellanmål för att kunna äta efterrätt senare. Det känns ändå okej. Och ibland om man inte är hemma är det svårt att få ihop allt, så då blir det dubbelmellis.
Kram! <3

2012-11-16 @ 15:13:25
URL: http://cuilenya.blogg.se
Victoria (frukostera)

Tänkte bara säga att jag är tillbaka på ny adress! ;)

2012-11-16 @ 17:07:33
URL: http://viccys.blogg.se
Rebecca

Det är en stor skillnad på den kompensationen du förklarade med frukosten (äta mindre för att sedan äta mer) och på att tex. ta en fika med en vän och äta en bulle istället för fil (bara för att man kanske brukar äta fil till mellis hemma).
Låter ändå som om ni hade en mysig kväll :D

2012-11-17 @ 09:14:00
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0