Ge mig mattips!

Järpar, köttfärslimpa, lax, biffar, kyckling..det blir alltid samma här hemma. Antar att vi inte är ensamma. Man har sina rätter som man kör på med. År efter år. Men mina smaklökar börjar tröttna en aning. Så please. Ös på med era favoritrecept! 
Vad har ni som "standardrätter" där hemma? Era standardrätter är förmodligen nya för mig åtminstånde. 
 
Sommartallrik!
 
 
Inte massa krångel nu bara. Sådant är det bara jag som tycker om i denna familjen ;) Relativt simpla rätter – men med en jäkla massa smak. Hit me!


Kommentarer
Beatrice

Lasagne, chili con carne + ris + bröd, makaronipudding, potatisgratäng och kött, kött, potatis och sås, uncle ben sås (i stekt köttfärs) och ris.. Korvgryta + ris, korvstroganoff + ris.. Ja.. Lite av vad jag i alla fall ätit de senaste dagarna, sen lite annat utöver som jag vet att vi brukar äta! Mums! :D

2012-11-22 @ 21:56:56
URL: http://slowlyforward.blogg.se
Elin

Som vegetarian kann jag tipsa om bl.a. Dhal ( indisk linsgryta, finns i alla möjliga varianter) bönbiffar, kikärtsgryta, pumpasoppa, pasta med getost chili och zucchini och annat gott. För dig som gillar frukt har jag ett tips på världens godaste och enklaste glass:). Frys bananer som blivit lite väl bruna (utan skal i frysen). När du känner för ngt gott, ta fram en banan, tina den lite och lägg i mixern med 1-2 matskedar kakao. Mixa till det är slätt, lägg i skål/ glas och toppa med hackade nötter, gojibär och blåbär eller vad du vill. Enjoy :)

Svar: Åh, bananglassen har jag velat prova länge! Aldrig "kommit till skott" bara. Perfekt kvällis med massa nötter på :) Tack för tipsen!
Cecilia

2012-11-23 @ 06:51:33
Helene

Min standardrätt just nu är tortellini med tillbehör. I förrgår blev det en riktig snabblösning i form av svampfylld tortellini med en bit brie och cashewnötter. Tortellini, torskfilé och tomatsås är också gott^^ Hos Robin brukar vi ofta laga tortellini med mozarella och tomater. Men gratänger är ju kul! Tänkte göra en på äggstanning och torsk och typ äta kokt potatis till, eller couscous/tortellini. Kram!

2012-11-23 @ 08:45:02
URL: http://nystig.blogg.se
Lisa

Tycker vi varierar ganska mycket, men här följer några favoriter som brukar återkomma:
-spenatlassange
-kräftpasta
-laxbulgur med avokado,apelsin+limesås
-tofiskbiffar+salsa+quinoa
-fyllda paprikor+tomatsås
-paella
-rödbetsbiffar+bönkeso+lingon
-bakpotatis+röktlaxröra
Om du gillar blodpudding är det bra snabbmat

Något som intresserar? Hör av dig så får du recept!
kram!

2012-11-23 @ 09:31:38
URL: http://koffeinpralin.blogg.se
Anonym

Paj, lasagne, soppa, ugnspannkaka, kasslergryta, potatisgratäng, stuvade makaroner, köttbullar, blodpudding!:)

Svar: Tack för tipsen :D
Cecilia

2012-11-23 @ 10:14:57
Anonym

Risotto på grötris, bakpotatis, färsfylld paprika, kålpudding, kålsoppa, pulled pork, rotfrukter med köttfärs i ugnen, moussaka, bolognese med potatismos täcke i ugn, fiskgratäng med spenat :)

Svar: Vart sugen på risotto ett bra tag! Får satsa på det snart :) Tack för tipsen!
Cecilia

2012-11-23 @ 18:37:04
Hanna

Kokt ris som man "stuvar" med mejram, granham masala (hur det stavas?), kanel och salt och peppar. I med kokta grönsaker och ät med korv ele rkött bullar. MEGAGÖTT! :D

2012-11-23 @ 21:46:48
URL: http://klockanhalvtre.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0