Lite framsteg, trots allt!

Säger det igen. Skönt med sällskap. Blir inte alls lika rastlös här hemma på dagarna då. Har gått en låång promenad runt sjön och lagat mat. Eller ja, jag stod för maten – som vanligt. "Något riktigt hemlagat med en god sås till". Så löd kraven. Och något med köttfärs. 
Blev köttfärslimpa fullproppad med katrinplommon. Saftig och god. Men inte tillräckligt för att kunna utesluta brunsåsen. Har nästan aldrig lagat brunsås. Är kelkass på varma såser och minns inte sist jag åt det. (Endast pga bristande kunskaper). Men man måste prova sig fram och exprimentera lite. Och vad tusan, jag lyckades ju riktigt bra. Bra konsistens och sådär perfekt salt som jag vill ha en sås. 
 
Mätta och nöjda. Trots att jag inte mätte, vägde, räknade osv.. orkar inte bli fast i det där. Så har bestämt mig för att äta efter ögonmåttet ett tag till. Jag menar, jag blir ju mer än mätt. Borde inte de betyda att jag har ätit tillräckligt? 
 
Och föresten så har jag nog gjort ett litet framsteg när jag tänker efter.
 
Har börjat med att ta salladen till "efterrätt". Dvs att jag äter den varma maten först och inte sist – som jag gjorde förut. Äter mig istället mätt på riktig mat istället för att fylla magen med grönt. På så vis vet jag att mättnaden är på riktigt och inte en sådan där falsk mättnad. Och mättnaden känns även skönare på något vis. Ingen bukfyllnad! Nu är det lättare att verkligen lyssna på kroppen. Innan så blev jag sådär kanonmätt – men av fel saker. Trodde att jag hade fått i mig mer än vad jag i själva verket hade fått. Lurade bara magen (och hjärnan). 
 
Men grönisarna finns fortfarande där och tar upp en stor del av tallriken. Vi har alltid vart en kaninfamilj och hela kylen är fylld av goda grönsaker. En måltid utan grönt är.. ja, ingen fulländad måltid i mina ögon. Tycker det är tråkigt att bara äta "kött och potatis". Färglöst om inte annat. Och så är det gott också, förbannat gott. De där 500 g frukt och grönt som är rekommenderat överstiger jag förmodligen med hästlängder. Bara ett dagsintag av melon hos mig överstiger nog det där med det trippla. Haha. 
 
 
Och som den fruktoman jag är var jag tvungen att prova på denna skönhet. Vad tusan är det för frukt egentligen? Aldrig sett den tidigare. Smakade väldigt, väldigt skumt. Men gott. Tyvärr minns jag inte vad den hette. 
 
Nu ska jag smälta maten en stund. Och det gör man bäst tillsammans med en bra film. Puss & Kram


Kommentarer
Caroline

Jag älskar också alla sorters frukter och grönsaker!
Jordnötssmör var väl sådär. Tycker bättre om leverpastej på mackan ;) hihi.
Något du borde testa är mullbär. Verkligen as gött. Till yoghurten, fruktsallad eller bara som de är!

2012-11-07 @ 15:48:29
URL: http://carro6.blogspot.com
Maja

Bra att du inte fastnar i mätandet. Jag mäter inte upp något jag heller, man ska gå efter ögat och magen! ;) Och som du säger, blir du mätt har du säkert ätit tillräckligt mycket! :)
Jag älskar också grönsaker, i skolan äter jag dock mer grönt än hemma - För vi har mycket mer att välja på där. Här hemma har vi bara gurka och tomat, ibland paprika.. ;)
Massa kramar! <3

2012-11-07 @ 16:41:22
URL: http://cuilenya.blogg.se
Sandra

Tycker det låter klokt att finge börja räkna eller mäta. Har man en ätstörning utan det beteendet kommer allt nog bara bli ännu värre om du börjar kontrollera det också. Men skulle vikt uppgången utebli, så kanske det ändå vore ett sätt, annars är dr ju bara att äta lite till utan att mäta, bara ta mer, om du fattar hehe.

2012-11-07 @ 17:27:02
URL: http://daysofmine.blogg.se
Sandra

Sv: jag är sjukskriven just nu, men i december ska en plan läggas för hur jag ska ta mig ut igen. Då antingen via plugg eller jobb. Har inte stämt mig än för vad jag vill göra.

2012-11-07 @ 17:27:55
URL: http://daysofmine.blogg.se
Julia

Duktig du är som gör sådana framsteg! Fortsätt så

Svar: Tack! :))
Cecilia

2012-11-07 @ 19:02:49
johanna gilda

den där frukten har jag också köpt några gånger!! tycker den är jättegod (speciellt när den är riktigt mogen) men lite jobbigt med de stora kärnorna i.. dock kommer jag heller ALDRIG ihåg vad den heter, haha. när jag ska beskriva den för mina vänner så blir det typ "alltså, den ser ut som en grön bomb, med små fingerfördjupningar i" hehe.
(en gång glömde jag av att jag köpt en, och hittade den när den blivit vääääldigt mjuk och övermogen. gröpte då ur allt kött och la i frysen några timmar, sen mixade jag det med mjölk till en smoothie. alltså. SÅ. GOTT. helt skummig blev den! typ godaste smoothien jag druckit. dock har jag aldrig lyckats få till samma reslutat igen (har försökt))

2012-11-07 @ 23:05:18
URL: http://lillalafauve.blogg.se
Lina

Hej. Jag skrev en lång kommentar till detta inlägg igår men det verkar ha försvunnit. Eller har du fått det? Hoppas du inte tog illa upp för att jag var så rakt på. Vill ju bara vara till hjälp. Kämpa på fina du!! Kram

Svar: Tror tyvärr inte att jag fick den då :(
Cecilia

2012-11-08 @ 08:52:43


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0