Lite tidigare hemgång

Nöjd tjej som sitter i soffan. Fick sluta lite tidigare än vad jag hade räknat med då jag hade spanat fel på schemat. Inte mig emot! Haft en bra dag på jobbet i allafall. Efter en lunchrush på en och en halv timma så lugnade det ner sig och jag kunde sitta i luuugnan ro och äta min medtagna mat. Sådant uppskattas alltid lite extra av mig som ni vet. Men på något sätt så lyckas jag ändå stressa i mig maten på jobbet. Skyndar mig att äta så jag vet att jag hinner äta upp allt ifall det plötsligt skulle komma en massa folk. Dumt egentligen, för jag hinner ju. 
 
Det följde med lite saker hem från kiosken idag. Lägger det på utmaningshyllan där jag förvarar alla andra saker som ska bockas av. Har spanat in en och annan sak under lång tid nu. Velat fram och tillbaka och har inte vetat vad jag vill utmana med. Smaklökarna suktar ju inte efter något annat än nötter och mackor känns det som. Men idag blev jag sugen på denna krispiga lilla sak att jag bestämde mig för att ta hem den. Bättre att ha den nära till hands ifall jag skulle få ett ryck och ta tag i mig själv någon gång liksom ;)
 
 
Kvällen blir luuugn och skön. God mat och tv. Och en förbannat lång dusch. Eller ett bad kanske. Kall in i märgen. Hade sommarens värme vart på hösten istället så hade detta vart min favoritårstid, utan tvekan. Hösten är kravlös, men kall medan sommaren är krävande men lagom varm för min arma kropp. En kombo hade suttit fint! Dags att planera en utomlandsflytt snart kanske.. Är sugen på det! Om så för ett år eller två. Vill komma ut och seee mig omkring. 
 
Hoppas er kväll blir mysig och bra. Kram från mig!


Kommentarer
Sandra

Hur många mål får du/ska du ha i dig per dag? :)

Svar: Har inga "måsten". Men idag kommer jag ha fått i mig sex mål :)
Cecilia

2012-11-26 @ 18:18:44
Linda

Hoppas att din dag vart fin,i detta regnrusk. Vad gör du ikväll?KRAM Linda /Alingsås/

Svar: Den har vart fin. Stått vid ett varmt stekbord och värmt mig hela dagen ;) Kvällen spenderas i soffan, såklart. underbart!! Vad ska du roa dig med? Kram!
Cecilia

2012-11-26 @ 18:18:59
Maja

Gillar egentligen att äta långsamt men har alltid varit en snabbätare. Har dock önskat att jag inte kunde äta så snabbt. Hemma är jag bättre på att äta sakta än vad jag är i skolan, i skolan är det bara "slev , slev" sedan är maten slut.
Vad är det för spännande utmaning som du har köpt nu då? ;)
Kram! <3

2012-11-26 @ 18:42:35
URL: http://cuilenya.blogg.se
Hanna

Grymt jobbat med din utmaningshylla, bara det är ett steg! Men du, vad tror du om att bestämma en dag, eller kväll, kanske till och med ett klockslag; typ imorgon innan kl 21 då du tar bara en bit utav en av sakerna? Om hela känns jobbigt, bestämt att bara ta en munsbit. Och se det som en bestämd grej, som måste göras utan tänkande innan (VET att det är svårt), kanske till och med låta någon annan sätta tiden. En liten bit kommer inte göra någon skillnad (inte en stor heller) på kroppen (men en större skillnad i huvudet), är lite mer överkomlig, plus kommer ta bort en snäpp laddning. Släng resten av biten sen om du känner för det, allt som känns bättre. Jag tror att man ibland helt enkelt måste sätta en dag och en tid, inte göra det till ett alldeles omöjligt hinder genom att slå på stort, och helt enkelt göra. Tillslut inser man att man inte dör på kuppen. (Och tro inte att jag tror att det är enkelt på något sätt, du får inte ta det så. Jag vet att det är svinsvårt, och vill inte förringa nånting alls).

2012-11-26 @ 19:23:23
URL: http://elvamil.blogspot.com
Dedde

Sv; ja, jättefina! :D tack, vad snällt :)
Jodå, ligger på sjukhus för bukspottkörtelinflammartion så riktigt på topp är jag inte.. :/
Hur mår du då? :)
Kramen!

2012-11-26 @ 20:13:47
URL: http://deds.blogg.se
Hanna

Sv: Men precis, jag tyckte det var mkt enklare att bara bestämma, tex imorgon måste jag byta ut mitt kvällsmål mot den här grejen. Det gick bara inte om jag bara visste att jag skulle göra det någon dag, för det kommer inte komma en dag som känns "rätt" liksom :/ Men jag bytte enbart ut om det var i en mängd som var jämförbar, så känner du att en chokladbar eller vad det kan vara är för mkt, så ta hellre en liten bit och kanske något mindre av ditt kvällmällis! Viktigaste tipsen är att INTE kompensera innan eller efter, med att dra ner på något. Det håller bara äs vid liv, det var ju så man började med hela grejen. Plus jätteviktigt att kroppen inte är svulten för då triggas man ju lättare, har du däremot gjort din kropp trygg med den vanliga mängden mat de vanliga tiderna så kommer det känna sig megatrygg och nöjd med den utmaningsbiten du gör! :) Du fixar det superbra, det är jag säker på. Och kom på viktigaste sakerna; Ingenting kommer hända med kroppen med en sådan grej, plus att du inte kommer "äta och äta och äta" om du väl tillåter dig så länge du inte tex hoppat över massa mat under dagen. Det var de två rädslorna som höll mig fången iaf :) Vilken är din största rädsla?

2012-11-26 @ 20:56:35
URL: http://elvamil.blogspot.com
Hanna

Jag vet vad du menar, och att automatiskt säga nej är något som sitter i fortfarande! Känns fortf tryggare att inte spontanfika om jag dricker kaffe med någon, men en sak i taget :)
Vad brukar du äta till kvällis?
Åh en lussekatt tycker jag låter som en jättebra idé! Enligt matschema (från dietist) skall man byta ut ett mellis mot en mjuk kaka eller två småkakor och kanske en latte till. När jag har gjort det har jag bytt ut den mellisen som betyder minst för mig; eftermiddagsmelliset (kvällsmålet är heligt och vill nästan hellre äta det än en utmaning :)) Skulle inte det kunna vara en början? En idé också skulle kunna vara att låta någon annan bestämma vad för utmaning du skall göra? Så slipper du tänka vad och när, utan bara göra. Det var det enda som funkade för mig, eftersom jag slapp dålig-samvete-dåligt-val ångest!

2012-11-26 @ 22:09:59
URL: http://elvamil.blogspot.com
Lisa

Hej Cecilia! Angående det här med "utmaning" (usch gillar inte det ordet) men i alla fall... Jag håller med Hanna. Sätt bara ett datum och gör det. Pangbomshoffswisch så är det gjort. Jag gjorde i alla fall så och för mig är det i så att bestämmer jag mig för en sak ska det fanimej bli så ( både på gott och ont). För tyvärr är människor lite utav bekvämlighetens varelser och bekvämast för dig är nu yoghurt och mackor. Inget ont mot det men jag tror du förstår vad jag menar?

Kramen

( lassange receptet kommer)

2012-11-26 @ 22:44:09
URL: http://koffeinpralin.blogg.se
ellen

Dom är redan framplockade faktiskt, sörplat i mig två st av olika smak i dag. Har liksom bara plats för några st i kylskåpet så resten får stå i garderoben;).

Att inte tänka är som sagt f-n inte lätt men är nog en förutsättning el ska man tänka så måste man iaf göra också annars står man ju som sagt bara och stampar.
Ang det här med att mäta/väga mat så rekommenderar jag det inte. Blev tvingad att börja mäta på bup för x antal år sedan och sen dess har det mer el mindre suttit i hela tiden (förut under min bulimi/hetsätningsperiod). Bland det svåraste att sluta med tycker jag. Tror att har man verkligen, verkligen bestämt sig för att bli frisk så skiter man i om det blir en sked ris extra, några gram mer kött etc, då lägger man upp en rejäl portion och äter upp!
Däremot skulle jag nog säga att det kan vara en smart träning att gå ut på restaurang och äta upp det man blir serverad. Brukar kunna vara lättare att ta ngt "farligt" då också än att laga till det hemma.

Nej "tuta och köra" måste bli vår melodi Cecilia. Tänker även lite som så att det är verkligen inte glamouröst (el vad man ska säga) att vara sjuk så det måste inte vara det att bli frisk heller, så till vida att all mat inte måste vara god och fantastisk. Kan vara lika mkt träning att äta ngt mindre gott bara för att liksom.

Nej, nu ska jag sluta svammla. Hoppas du får sova gott i natt och vågar vara lite mer modig i morgon!

Skickar massa peppsparkar i baken!

2012-11-26 @ 23:01:19
URL: http://sandal.blogg.se
Hanna

Det är nog ett bra beslut, att sluta oroa sig för på vilket sätt viktuppgången sker. Blir ju en sak mindre att grubbla över i alla fall=)

2012-11-26 @ 23:56:37
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Sara

Vad bra med en utmaningshylla, själv hade jag en lista. Ta en dag och bestäm dig för att unna dig det på kvällen eller eftermiddagen och bara gör det! Det är det rätta steget för att bli friskare, våga utmana sig själv är rätta vägen
Kramar

2012-11-27 @ 09:23:46
URL: http://resanmotsundvikt.blogspot.com
Elin

Våga utmana dig själv mer och ja det kommer vara förjävligt den första och andra gången, mer det kommer bli lättare. och ju längre du drar ut på det, desto större målar du upp det. Jag vet att det är svårt att ta tag i saker och ting, men helt ärligt så blir det inte lättare med tiden, kom ihåg det :)

2012-11-27 @ 16:34:13


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0