Nej – Av ren vana

Har vart runt och lämnat fina blommor på farsdag. Blev bjuden på fika. Och jag tackade nej. Totalt ofarlig fika dessutom. Sådant jag äter dagligen. Men det var inte på mina tider så jag tackade nej – av ren vana. 
 
"Detta är något du måste öva på. Att äta åtminstånde något, när vi andra fikar". Och ja, jag håller med. Det är verkligen något jag måste öva på. Är nog lite mer fast vid mina tider och mängder än vad jag trodde. Hopplöst. Men jag vet att det är fel, vilket är bra. För nu kan jag göra något åt saken!
 
Såhär ska en fika se ut. Och lite choklad på det också. 
 
Blev trött på mig själv. Vill också kunna fika. Och detta var ju förtusan inte ens "fika". Bara ofarliga saker, men som inte passade mig för stunden. 
För att kompensera detta lilla misslyckande så bestämde jag mig för att göra lunchen lyckad åtminstånde. Jag lagade ännu en helfet sås. Ja, verkligen helfet idag med. Det var jag som gjorde den och jag visste precis vad som fanns i. Vad gjorde jag då? Jag åt, njöt och tog om – såklart. Nöjd, stolt och jävligt mätt. 
 
Jag känner att jag mer och mer vågar utmana, men då vid "rätt" tillfällen. Vågar prova nya saker. Skrämmande saker. Men så fort det kommer utanför mina trygga tider så går det plötsligt lite trögare. Det är när någon annan bestämmer som jag blir osäker. Det måste fortfarande vara mitt beslut och på mina tider. Annars blir det kaos i huvudet. 
 
Är glad att jag lyckades med en helgod lunch iallafall! Har fått upp ögonen för sås. Feta sådana. Har jag fettbrist mån tro? Idag åt jag sås med couscous – inte tvärt om. Och man är ju som sagt ofta sugen på det kroppen saknar. Får dock i mig en del fett under dagarna. Vid alla måltider. Knaprar ju nötter som jag vet inte vad. Men det kanske inte räcker..
 
Nu ska jag iväg med nästa gäng blommor. Får väl förbereda mig på yttligare lite fika. Puss
 
 
 


Kommentarer
Sandra

sv: faktiskt tack vare din kommentar som jag bestämde mig! jag har ju ändå ett helt jävla nätvärk i hjärnan, så varför skriva ner allt och räkna ut det helt exakt också?
Får se hur detta går, men jag ska ge det ett försök!

2012-11-11 @ 15:34:46
URL: http://daysofmine.blogg.se
Maja

Kan ibland också tacka nej men oftast beror det på att jag inte är förberedd. Är i det stadiet att jag vill ha kontroll på allt och vill gärna förbereda mig på saker. Sedan idag, när vi var hos mormor och morfar, tackade jag nej till fikat eftersom det var direkt efter maten då jag är ganska mätt. Sedan var det inte så goda saker som bjöds så var lika bra att inte äta det... xD
Kram! <3

2012-11-11 @ 16:10:59
URL: http://cuilenya.blogg.se
Sandra

Hejsan tänkte bara säga att tveka inte med att utmana dig själv med livsmedel du tycker är läskigt, jag provade risifruttin med saffransmak igår som en "första utmaning" (har inte ätit något med socker i på över 8 månader) och det var verkligen inte så läskigt som jag trodde! I och för sig så skippade jag sylten och åt den med frysta blåbär istället, men ändå, tycker verkligen att du ska utmana dig så snart som möjligt för det kommer inte vara lättare om en månad eller om du gör det imorrn ;) passa på att prova risifruttin sålänge den finns kvar, den är ju bara här på tillfälligt besök :) tycker du är jätteduktig som kämpar på och jag önskar dig all lycka! kramis

Svar: Bra av dig att utmana dig med den!! Hejja. (Men risifrutti inte är det minsta farligt iförsig.) :) Dock är jag inte speciellt förtjust i risifrutti. Men får utmana med något annat spännande istället :)
Tack så mycket! Hoppas du mår bra. Kram :)
Cecilia

2012-11-11 @ 16:25:17
Beatrice

Åh jag känner igen mig alltså.. Jag måste också äta på mina tider; enligt mina regler. Säger någon åt mig att "ät det här" eller "gör såhär" då blir jag ställd och vill inte. Det ska vara efter det jag säger och inget annat.. Blir middagen en timme för tidigt blir jag helt ställd; men herregud nu kan man ju inte äta?! Men vet du vad? Min psykolog sa att det viktiga är att inte överskrida 4 timmar utan mat; du kan äta igen efter 2 eller 3 timmar. Det spelar ingen roll om du äter tidigare; bara du inte äter senare än efter 4 timmar.

Sen det här med att man är sugen på fett har oftast att göra med att man har fettbrist. Läste i mattillåtet att fettet används som ett skal runt organ och celler i kroppen. Särskilt hjärnans nervceller behöver ha fett för att annars har de inget "skyddande hölje" och ger då hjärnan "kortslutning". Man har alltså trögt att tänka, svårt att dra logiska slutsatser och att tänka abstrakt. För lite fett = tvångsmässighet. Man kan även få dåligt närminne och så vidare.. Symptom vid fettbrist är:
* tvångsmässighet
* försämrad tankeförmåga
* dåligt närminne
* ljuskänslighet/ dåligt mörkerseende, ögonsveda
* torr och flagig hud, klåda
* knottror på armar och lår
* mjäll
* håravfall
* dåligt fungerande smaklökar
* ökad mottaglighet för infektioner
* försämrade reflexer
* förlängd blödningstid
* dålig sårläkning
* proteinbrist, som visar sig i svullen mage

Åh känns som jag skrivit en roman; hehe. Men så är det i alla fall.. Man brukar ju säga att om man tänker på något speciellt livsmedel så är det vad kroppen behöver ha just då; typ.. Men i alla fall.. Heh, ta hand om dig finis. Du är värd allt bra <3

2012-11-11 @ 16:46:17
URL: http://slowlyforward.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0