Viktigt Samband

Har börjat märka ett viktigt samband mellan de olika dagarna. 
 
De dagar då jag äter rejält och mycket så håller det i sig hela dagen. (Bra)
Och de dagar då jag äter sämre så håller det också i sig hela dagen. (Inte så bra)
 
Vet jag med mig att jag har ätit dåligt eller missat något mål dagen innan så är jag extra noga med att inte missa samma mål nästa dag också. Dagarna blir till olika mönster och bryter man inte de dåliga med en gång så är det lätt att man fastnar där. Det dåliga blir till en vana. Men även det bra – tillslut. 

Samma sak gäller som sagt de riktigt bra matdagarna. Har jag ätit ett extra mål mat, mer än vad jag brukar ena dagen så känns det inte alls lika jobbigt att äta samma nästa dag också. Tvärtom.
 
Ju mer mat jag äter – desto mer vill jag ha. 
Ju mindre mat jag äter – desto mindre vill jag ha.
 
Mönster. Farligt om man hamnar i fel spår. Men med tanke på att jag nu har uppmärksammat detta och insett hur jag fungerar så kommer jag nog kunna ta det där klivet snart. "Att äta tills jag inte bryr mig mig". Om jag bara hamnar i det mönstret så är jag nöjd. Hoppas samma mönster gäller vid nya livsmedel. Eller nej jag hoppas inte – jag vet. Gör jag det bara några gånger i sträck så kommer jag vänja mig och det kommer vara en fis i rymden till slut. En baggis. 
 
Idag har vart just en sådan dag. En dag då magen har kännts som ett stort tomt hål. Har ätit mer än på länge men är fortfarande inte nöjd. Inget hets, bara ett normalt dagsintag + lite till. Ska se till att fortsätta i detta mönstret och öka på lite för varje dag. För tillslut blir det till en vana och tillslut kommer det gå av bara farten. 
 
 
Haha heltaggade på sushi ser vi ut att vara iallafall. Tyckte dock gubben snålade lite med ingefäran idag. Istället gick jag loss på soppan och tog tre gånger. Som sagt – hål i magen. 
 
Nu är det lite pyssel här hemma som gäller. Puss & Kram


Kommentarer
Linda

Hej,jag e sådär,deppig o o stolt över mig själv...mixat typ.Häromdagen åt jag vegetarisk sushi i Storkenhuset,o det va ju gott.Aldig ätit det innan.Kram Linda /Alingsås/

Svar: Bra att du är stolt i allafall!! Åh, gott med sushi. vad tyckte du ? :D Kram!
Cecilia

2012-11-13 @ 08:10:18


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0