Kväll i Lijiang

Vilket mysigt ställe vi har hamnat på! Tog oss en rundvandring i området där vi bor. Trodde bara att det var vårt hotell och några affärer. Men så fel man kan ha. Vi hittade en karta över Gamla Stan där vi bor och det visade sig vara gigantiskt. 
Man hittar mycket sjuka saker när man går omkring på gatorna här. Folket, lukterna, maten.. allt är spännande! Går runt som en uggla och glor. Fast det behöver jag inte känna mig dum för. Kinsererna tycks äta en del glosoppa de med må ni tro. De kan ställa sig och glo en meter ifrån en. Det är också rätt ofta de kommer fram och fotar en, helt utan förvarning. Kineserna skäms då inte för någonting. Tycker det är bra!! 
 
Foto från förut
 
Middagen blev suverän. Nära på att tabba mig, men lyckades hålla mig i skinnet. Och i de lägena är jag tacksam att ha folk så tätt inpå mig faktiskr. Det är inte lika lätt att tabba sig då!
Vet föresten inte riktigt om ni förstått hur en kinamiddag "går till?" Man beställer iallafall in mängder med olika rätter, lite som tapas, och så plockar alla med pinnarna från de olika skålarna hejvilt. En tallrik med protein, kolhydrater och sås existerar inte här. Tycker om detta konceptet såååå mycket mer. Älskar ju att sitta och småplocka som ni vet. Att få en blaffig tallrik med upplagd mat som "ska ätas upp" är inte riktigt min grej, och det har det aldrig varit. Borde nog flytta till Kina ;) 
 
När dessa kineserna var hos oss första gången i Sverige så trodde de att vi hade samma koncept med smårätterna som de har i Kina. Så de beställde in määäängder med olika rätter. Haha. Skillnaden var ju dock bara att de fick in rejäla portioner, precis som man ska få i Sverige och inte smårätter som i Kina. Det blev till att tugga och se glad ut för deras del ;) Mätta blev de nog iallafall!
 
Hotellet vi bor på

Nu ligger jag i sängen och äter knepig frukt – igen. Undra hur mycket knäppa saker jag har ätit som jag inte vet om egentligen. Ute på gatan förut så kunde man peka på vilken höna man ville ha, så tillagade de den på beställning. Men där tog det stopp även för mig. Haha.
Dags att sova snart. Bussen går halv åtta i morgon. Fy säger jag som inte är morgonmänniska. Men så får det vara. Ha en fin dag. Puss & Kram


Kommentarer
Hanna

Saknar du att träna?
Hoppas du har det grymt på din resa! är verkligen avis på dig!!! hehe :P

Svar: Till och från! :) Känner att jag behöver muskler för att orka med vardagen. Så på det sättet saknar jag det :) Men ska börja lite smått snart! :)
Cecilia

2012-10-11 @ 22:22:24


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0