Slappis och gröt

Kors i taket. Hemma och på vardagarna hinner jag inte varva ner och känna efter. Känna efter om jag är trött, pigg  – glad, eller ledsen. Har inte rest mig från soffan idag. Har inte orkar helt enkelt. Är yr i bollen och kroppen påminner mig om att det har blivit en del jobb. Blir trött i benen bara av att hämta föda i köket. Haha. Illa! Dock hade jag inte tyckt om ett stillasittandes jobb heller för den delen. Då hade jag blivit stel i kroppen istället. Fast något mellanting hade väl vart bra. 
Familjen jobbar och står i ute i trädgården. Men jag orkar inte hjälpa till. Och det får de stå ut med. Får kompensera det med att laga mat till alla istälelt. Eller ja, laga och laga.. middagen blir "resna kyl och frys-mat". Blir en salig blandning på köttfärssås, kyckling, lax och lasagne. Och för mig som gillar plockmat så funkar det utmärkt. 
 
Har även suttit och googlat mängder med grötrecept. Now it´s on! Ska bli grötmänniska jag också. Först ut är stekt gröt. Provade det för ett tag sedan och det var supergott! Dock ska jag prova lite olika kryddor att ha i. Bär också för den delen. 
Några grötsorter som ska provas:
Ugnsbakad gröt
Stekt gröt
Chokladgröt
Davosgröt
Jordgubbsgröt med kardemumma
Kokosgröt
 
Stekt gröt med kanelstekt äpple
 
Stekt chokladgröt låter väl inte fyskam? Ska ge mig på det i veckan :) Nu ska jag sluta babbla och gå och fixa maten. Sedan styr vi mot Åstol där det ikväll vankas ett lass med räkor. Härligt! 
 
Puss och kram


Kommentarer
Sofie

Något som är sjukligt gott enligt mig är chokladgröt... :D Mosa en banan, blanda med 1 dl havregryn, 2 dl vatten och 1 msk kakao - kör i micron/koka i kastrull. MUMS!!

2012-09-02 @ 21:10:19
URL: http://www.loewen.blogg.se
Tua

Jag rekommenderar verkligen att göra den här gröten, saffrans-och honungsgröt! :D Så sjukt god!

http://www.matklubben.se/recept/saffran-_och_honungsgroet_107719.html
Sen så är det jag som skrivit in receptet :P

2012-09-03 @ 17:07:53
URL: http://pavagned.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0