Brödrecept.

Ingredienser ca 8 st frallor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 2 dl yoghurt/filmjölk/mjölk
  • 1/4 dl flytande margarin
  • (Jag hade även i brödkryddor)
Garnering
  • 1 ägg
  • solrosfrön
How to do:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör snabbt i yoghurt/filmjölk/mjölk och margarin. Forma till små bullar och lägg på en plåt. Pensla frallorna med ägg och strö över lite solrosfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
 
 
Tusan vilka smidiga och snabba frukostbullar va? Inga bortförklaringar till att inte ha nybakat bröd på frukostbordet i morgon nu. Går på ett kick att veva ihop dessa gobitar! 
 
Tips ett: Självklart går det att byta ut mjölsorterna till några andra. Tex havremjöl eller liknande.
Tips två: Testa att byta ut hälften av mjölk/fil/yoghurt mot keso. Saftigt och gott!
Tips tre: Har även provat att använda mig av smaksatt yoghurt. (Hade blåbärsyoghurt). Tummen upp – faktiskt. 
 
Tips fyra: Ät dem nybakade med smör & stark ost. (Eller vad som nu faller dig i smaken..)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0