Brödrecept.
Ingredienser ca 8 st frallor
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 1/2 tsk bakpulver
- 2 dl yoghurt/filmjölk/mjölk
- 1/4 dl flytande margarin
- (Jag hade även i brödkryddor)
Garnering
- 1 ägg
- solrosfrön
How to do:
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör snabbt i yoghurt/filmjölk/mjölk och margarin. Forma till små bullar och lägg på en plåt. Pensla frallorna med ägg och strö över lite solrosfrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.
Tusan vilka smidiga och snabba frukostbullar va? Inga bortförklaringar till att inte ha nybakat bröd på frukostbordet i morgon nu. Går på ett kick att veva ihop dessa gobitar!
Tips ett: Självklart går det att byta ut mjölsorterna till några andra. Tex havremjöl eller liknande.
Tips två: Testa att byta ut hälften av mjölk/fil/yoghurt mot keso. Saftigt och gott!
Tips tre: Har även provat att använda mig av smaksatt yoghurt. (Hade blåbärsyoghurt). Tummen upp – faktiskt.
Tips fyra: Ät dem nybakade med smör & stark ost. (Eller vad som nu faller dig i smaken..)
Kommentarer
Trackback