Gräddkola & Diamanter.

Mullbär och gojibär. My favourites. Ursprung? Asien. Hallelujah.
 
Ni har inte missat att jag är frälst i bägge två va? 
 
Mullbär är bra för håret, stabiliserar blodsockernivån, bra för ögonen och sägs ha många stärkande egenskaper. De växer bla på träd runt om i Asien och finns i både rosa, svart, vitt och rött.
Den dagen då jag får tag på rosa mullbär att ha i yoghurten. Ja, den dagen blir jag lycklig
Bären smakar gräddkola och kan användas som snacks, i yoghurten, på gröten eller vart helst det behagar. 
 
Gojibär. Många ger dessa bär en tumme ner. Jag ger dem high five. Äter nog lite många per dag, faktiskt! Och att jag dessutom äter lite för många apelsiner om dagen gör nog att jag har överskott på C-vitamin.
Goji sägs nämligen vara 500 gånger så rikt på C-vitamin som apelsiner. 
 
Gojibär kan blandas ner såväl i en god maträtt, i smoothien eller i yoghurten. Har även provat att koka te på bären, vilket var gott! Strö eller salladen eller ät som de är. 
Bären kallas även "Den röda diamanten" och jag tycker att det är med all rätt. 
 
Gräddkola & Diamanter

Jag ska klättra över skog och berg i hopp om att finna rosa mullbär. Den saken är så säker!
 
Är ni lika frälsta som jag?


Kommentarer
Ebba

Jag tycker gojibär smakar och luktar som hö :S :)

2013-04-13 @ 22:16:55
URL: http://mayfrihet.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0