Hot Pot.
Jag åt det när jag var i Kina också, flera gånger dessutom! När jag åt var det två olika sorters soppor man doppade i, en starkare och en lite svagare. Köttet som serverades var fårkött. Jag var dessvärre inte så jätteförtjust i det, det var väl mest fårköttet som skrämde då. Men det var över fem år sedan, jag var tolv, så nu skulle jag säkert gilla det! Njut så mycket du bara kan av Kinaresan :D
Matfavoriten för mig var helt klart rätten tomatmedägg :D Knepet att få till det hemma är massor av vitlök och en hel del salt. Man skär tomaten i grova skivor, rör äggen med salt i en skål och wokar sedan på väldigt hög värme i olja. :D
Svar: Jag var i Beijing i någon dag, men sedan mest i Yangling - fem mil från Xi'an, där terrakottaarmén finns. Var även i Xi'an några gånger och tittade på armén och gick omkring i staden. Fantastiskt! :D
Vart i Kina är det du har varit? Det som kännetecknade min provins var nog den stora mängden vitlök i allt.. Hahah, man åt vitlök med pinnar! Bara som de var. Helt sjukt..