Frågor/Svar 2

Hur såg en vanlig matdag för dig ut innan du blev drabbad av en ätstörning? 
En sådan kunde se väldigt olika ut, precis som det ska vara. Ingen planering – jag bara åt. Frukost brukade vara ett gäng mackor, frukt + ägg, lunch åt jag på den tiden i skolan, familjemiddag här hemma och kvällsmys framför teven på kvällen. Åt vad som erbjöds iprincip. Hade inget förbjudet eller liknande. Åt allt med måtta precis när jag kände för det. 
 
Har du någon "udda" talang? 
Vicka på öronen och "rulla" på magen om det räknas?
 
Ditt favoritplagg? 
Allt som är bekvämt. Har levt i mina stickade tröjor under den senaste tiden! Inte mycket som slår det.
 
Myströjor! 
 
En vanlig matdag för dig? 
Tre huvudmål och något mellis brukar det bli.
 
Har du några tips på hur jag ska göra sen för att stanna och sluta gå upp i vikt när jag är normalviktig?
Kroppen är smart och det där är inget man behöver tänka eller lägga energi på. 
 
Vad är den största utmaningen som du har klarat? 
Oj, bra fråga. Kanske är det alla resor jag klarat av utan en massa krångel? Trodde aldrig att jag skulle fixa det så bra som jag gjorde.
 
Fina resor.
 
Hur länge sen var det du började med att vända ditt liv? 
Nästan exakt ett årsedan.
 
Vad är din största motivation till att bli frisk? 
Att kunna leva. Ha en välfungerande kropp som inte "är i vägen", orka med vardagen, skratta umgås.. Ja, att kunna leva, helt enkelt.
 
Vad gillar du för musik? 
Uppskattar lugn musik men kan lyssna på det mesta som inte bara är en jävla massa skrik.
 
Vilket är ditt favoritgodis? 
Kinderägg, marabou mintkrokant, sådana där sura saker som smakar körsbär & all choklad egentligen. Och klubbor. Fullkomligt älskar klubbor. 
 
I vilka klädbutiker shoppar du helst? 
Varierar. Ibland second hand, ibland H&M, Gina, Lindex, Monki, Hollywood, Weakday.. Hittar mina små fynd lite varstans.
 
Vilken stad i Sverige tycker du mest om? 
Har väl inte vart i sådär supermånga städer för att kunna veta exakt. Trivs bra i lilla Alingsås, men tycker även om Halmstad och Götet. Och Tjörn, såklart.
 
Fina Alingsås
 
Vad har du för tips på vad man kan hitta på om man har riktigt tråkigt? 
Skapa något. Alltid lika roligt. Fota, baka, sticka, måla.. Eller varför inte göra något spontant och bara ta sitt pick och pack och dra iväg någonstans? Kanske åka på picknick med det man just bakat? ;)
 
Hur ser din syn på alkohol ut? 
Drick måttligt. Det är väl en bra syn? Tycker det är lika okej att festa och dricka som att inte göra det. Det är ett val man gör. Alla tycker vi olika. Och alkohol behöver inte bara betyda fest. Sitter gärna med ett par vänner och dricker rödvin med en stor ostbricka framför mig. 
 
Räknar du kalorier? 
I det stora hela – nej. Och det är förbaskat skönt att slippa. Men har man en gång räknat så är det nog svårt att sluta helt. Ibland går det liksom på automatik och man räknar utan att tänka på att man gör det. Huvudsaken är dock att det inte låter matintaget styras. Vilket det inte gör för min del. 
 
Hur hanterar din familj din ätstörning? Pratar ni mycket om det?
De är med mig genom hela resan såklart. Jag är väldigt öppen mot dem när det gäller det mesta – även detta. De stöttar och peppar precis som vilken annan familj hade gjort. Fina, fina familj. 
 
Skulle du kunna tänka dig att bli vegetarian? 
Absolut inte. Haha. Kött är något av det absolut bästa jag vet. Dock tycker jag om vegetarisk mat och äter det gärna någon gång ibland. Men att bli utan både lax, biffar och skaldjur hade liksom inte fungerat. 
 
 Vegetarian = Ingen laxsushi. Ohnej. Hade inte fungerat.
 
Hur hanterar dina vänner din situation?
Finns väl inte så mycket "de kan göra". De vet att jag är på banan och jobbar på mot det bättre. De stöttar så gott de kan men "särbehandlar" mig inte pga av detta, vilket jag tycker är skönt. Är vänner precis som vanligt. De accepterar att jag inte har ork till långa utekvällar osv. 
 
Hur lång är du, och är du nöjd med din längd? 
Jag är ca 174, men läkarna säger att jag ska bli 176..verkar dock ha stannat här. Och ja då, är nöjd med min längd. :)  
 
Hur pass intresserad av politik är du? 
Önskar att jag kunde säga att jag var intresserad. Men jag är tyvärr inte insatt i det där för fem öre. 
 
Vilken maträtt gillar du allra mest samt vilken maträtt avskyr du? 
Kan inte välja en juh. Så jag säger tre; Sushi, Gräddiga pastarätter och all Kinamat (blev nog med än tre då) haha. Och frukostmat. Älskar frukostmat. Jag kan inte komma på någon maträtt jag verkligen avskyr. Skulle väl vara lever eller något då. En anledning till varför jag inte skulle tycka om maten är om den var för överstekt/hårt grillad. Usch. Skosulor tycker jag inte om. 
 
Går man upp i vikt om man har två ätardagar i veckan? Dvs två dagar som jag äter pizza, hamburgare, ben & Jerry's, godis, chips osv på?
Det där beror ju helt på. I slutendan är det energin in och energi ut som spelar roll. Ät och njut för guds skull!
 
Lika viktigt som det är att äta för att kroppen ska må bra är det även att äta för själen ska må bra.
 
Tror jag fick med de flesta frågor. Hojjta om jag missat någon. Kul att ni ställde så många finurliga frågor. Och har ni fler så är det bara att fortsätta att fråga på. Puss 


Kommentarer
Elin

Åh, körsbärsgodis! Dom där som är lite sura, alla tkr jag är konstig som gillar dom?!? :) visste inte att du var så lång, men det är ju sjukt snyggt m långa tjejer, så du ska vara stolt över det med ;)

2013-02-01 @ 17:14:00
Ronja

Har en liten fundering,du skriver att du äter 3 huvudmål och ett mellanmål.Betyder det att ditt kvällsmys med mackor,frukt,yoghurt o musli är ditt mellis eller är det din "middag".För du skriver ju alltid att du är så himla hungrig på kvällen och så vansinnigt hungrig brukar man ju inte vara ifall man ätit en rejäl middag.Hoppas du inte tar illa upp!

2013-02-01 @ 20:36:10
Hanna

Varför äter du inte 6 ggr per dag? :) en viktuppgång är lika med mycket mat och mycket vila men så klok är ju du också ;)

Svar: Jag skrev aldrig hur många gånger per dag jag åt? :) Och dessutom spelar det ingen roll hur många gånger per dag man äter. Det är energi in och ut som räknas :)
Cecilia

2013-02-01 @ 23:08:12


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0