Frukt är gott – och nyttigt.

Frukt-är-nyttigt. Oavsett vad alla förbannade tidningsartiklar trackar på er. Tror inte att vi hade blivit rekommenderade minst 500 g frukt och grönt om det faktiskt inte var så at det var just nyttigt. Ändå tycks många ha "svårt" med en del frukter. 
 
Tänk om.
 
Avokado – Nyttig för både in och utsida. Innehåller bla E-vitamin, olika antioxidanter och nyttiga, fleromättade fetter. Sägs vara extra bra för hjärtat och huden men är även bra för synen och kolestrolvärdet. 
Kaliumhalten är också hög vilket hjälper till att reglera blodtrycket och är bra för musklerna. 
 
Hur ska man äta den?
Har man den inte i hårinpackning eller i ansiktsmasken så kan man ha den på mackan tillsammans med keso, i en sås till tacosen, gröp ur med sked och ät med örtsalt, ät den i salladen eller mosa och lägg på mackan tillsammans med kaviar. En superfrukt, helt enkelt!
 
(Tips: Om du vill spara avokado och förhindra att den mörknar så ska du lägga ner kärnan tillsammans med den urgröpta avokadon eller droppa lite citron på)
 
BananBananer är naturligt lugnande: Bananer innehåller en aminosyra som kallas tryptofan som i kroppen omvandlas till serotonin, ett ämne som är känt för att förbättra humöret och främja glädje och avkoppling.
Bananer ska även lindra pms och kan även bidra till att lindra baksmälla och magont. Och att den innehåller massa nyttiga fetter och vitaminer har ni nog koll på. 
 
Hur ska man äta den?
Banan är en av de frukter som fungerar till det mesta tycker jag. Som mellanmål, i yoghurten, frys in den och ät med kanel, ha den i kycklinggrytan, på mackan, i fruktsalladen, i gröten.. En kanonfrukt som kan användas till det mesta!
 
VindruvorVindruvor är nyttiga och har många hälsoeffekter. Vindruvor sänker blodtrycket, är positiva för hjärtat, minskar kroppens nivåer av inflammation, förebygger diabetes, ger bättre blodsockerbalans osv. 
 
Hur ska de ätas?
Frysta, precis som de är, i fruktsalladen eller på ostbrickan. 
 
 
Ingenting är nyttigt i för stor mängd. Men det gäller allt. Många har olika åsikter om det mesta och det kommer alltid finnas folk som är mot och för saker som tex frukt. Jag frossar i frukt och än så länge har väl inget knäppt hänt med mig? Och det är heller inget jag kommer sluta med. Jag är och kommer alltid vara en fruktoman, så är det bara! Ät och njut för tusan. 


Kommentarer
Anonym

:D vill verkligen börja äta mer frukt. Älskar frukt men det är så mycket som är förbjudet... Men hallon, äpplen, ananas, kiwi, päron osv äter jag nästan dagligen :) ska börja utmana fruktförådet snart. Ta hand om dig! Älskar fin uppmuntrande blogg, du verkar vara så stark! Kram

2013-02-17 @ 12:52:32
URL: http://motfrihet.blogg.se
Ina

Frysta vindruvor alltså. GODASTE!

Svar: Visst är det gott :D
Cecilia

2013-02-17 @ 12:53:46


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0