Planering...

 
Planering. Jag orkar inte riktigt mer. Vill slippa all planering. Så fort jag vet att det ska komma upp jobbiga dagar i form av knasiga tider osv så kan jag inte riktigt släppa det där. Går och grämer mig en vecka i förväg. Jag vet att det inte hjälper men ändå kan jag inte sluta. 
Har dagar den här veckan då jag mer eller mindre kommer "tvingas" till att fullfölja veckans utmaningar. (Lägga till fler mål mat). Och det är väl bra? Det är ju det som är tanken med utmaningen. Men min hjärna tänker inte riktigt logiskt och jag fokuserar bara på det jobbiga och inte på det bra. Det tar liksom tvärstopp
 
 
Hjärnan tänker automatiskt nej när jobbiga situationer kommer upp. Tänker bara i en bana och kan inte se de två olika valen jag har att göra. Det är antingen eller. Jag vill ha det som jag brukar. Men något jag inte riktigt förstått än är att jag inte kan ha det som jag brukar om jag faktiskt vill lägga på mig lite mer. Det är egentligen nu jag borde hurra och tacka för att jag "måste" utsätta mig för sådant som känns jobbigt. Och förr eller senare kommer jag väl göra just det – tacka. Men då måste jag ta tillfället i akt också, vilket jag kommer vara tvungen till den här gången. (Så tack på förhand...)
 
 
Hur gör man för att sluta grubbla över sådant som sker först om en vecka?
Sådana saker som man får ont i magen av att tänka på? Har ni tips så dela med er. 


Kommentarer
Elin

Även om vi absolut inte befinner oss i samma situation kan jag ändå känna igen mig. Jag har ett kontrollbehov som ibalnd kan gå lite över styr, när det gäller det mesta! Men när jag känner att det tar över för mycket (kan oxå börja planera en hel massa olika saker, onödigt egentligen!) så brukar jag tänka att jag ska ta en dag i taget. Jag vet ju inte vad som kan hända imorgon, så jag utgår utifrån dagen och mina förutsättningar jag har just den dagen. Sedan kan man ju såklart trappa ner det till en nivå där det är okej, viss planering behövs ju faktiskt!

Men helt enkelt att utgå ifrån dagen, eftersom man inte vet vad som kan eller kommer att hända! Sen går ju inte världen under om det händer något oförutsägbart eller om planeringen spricker, även om det kanske känns så just då!
Lite luddigt kanske men, haha :) kram på dig!

2013-02-18 @ 14:26:47
Maja

Känner igen mig delvis med planeringen, usch och fy vad jobbigt det är. Har inget riktigt svar på vad man kan göra. Men det är väl som du säger, utsätta sig för jobbiga situationer och tvinga sig själv till att tacka ja.

2013-02-18 @ 16:55:56
URL: http://cuilenya.blogg.se
Daniella

Skriv ner på ett papper, en rad med vad du vinner/får ut av på att fortsätta i samma tankebanor och fortsätter följa ätstörningens röst. Sen gör du en rad brevid där du skriver vad du vinner/får ut av att gå emot dessa dumma tankar.

Sen är det bara att jämföra de två raderna och se vilken du helst vill följa.

2013-02-18 @ 17:31:06
Mia Olsen

Har precis samma problem! Kan inte sova, magont, stress, ångest, Depp mode osv
Önskar jag kunde ge dig tips men både du & jag vet egentligen vad som måste göras.. Eller hur?
Kramar

2013-02-18 @ 20:46:53
URL: http://marslammet.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0