Trotsdag!

 
Kikar runt på olika bloggar och läser olika artiklar. Samtidigt som samhället aldrig tycks ha vart med fixerat vid "hälsosamma livsstilar och sund mat" så verkar folk aldrig heller tidgare vart så trötta på allt det där. Fler krav på hur man "ska" leva och fler lär det bli. 
Det verkar inte bara vara jag som har svårt med det där ordet lagom. Känns inte som det existerar längre och för eller senare försvinner det väl ur ordboken också för den delen. Allt eller inget, gällande allt! Balansen, vart tog den vägen? Och livet, vart tog det vägen? 
 
Har dragit ner lite på bloggandet som ni kanske märkt. Vill inte ha yttligare en sak att känna mig stressad över. Här ska man skriva när man vill, inte för att man känner sig tvungen. 
Och det fick mig återigen att tänka på det där med krav. Krav som jag tror kommer att komma under tiden då jag är frisk och kry igen.
Men hur tusan kan jag inbilla mig att ett frisk liv kan vara mer kravfyllt än det liv jag lever idag? Visst, vi snackar olika slags krav men kraven som jag tror mig vänta kommer aldrig att inträffa så länge man sträcker på sig lite och går efter sina egna viljor och inte andras. Självsäkerhet och självförtroende kallas det. 
Och hur mycket självförtroende jag än må ha i dag så går dagens krav inte att undgå. Det är inte där det sitter för tillfället. Dessa krav är baserat på något annat, mycket djupare känns det som. Ingrodda tankar – inte brist på självsäkerhet. 
 
 
Vet inte vad jag ville säga. Vill bara göra uppror mot världen känns det som. Vill ställa mig på kungsgatan med microfon och skrika ut vad jag känner. En trotsdag gällande det mesta helt enkelt. Vill bara leva och må bra. Skratta och vara lycklig. Ta dagen som den kommer och leva det liv alla bör göra. 
 
Men så var det just det där. Man kan inte påverka speciellt mycket, hur  mycket man än hade velat. Istället får man ta livet med en klackspark och göra så gott man kan. 


Kommentarer
Mikis

Ja, jag känner mig mer trött än någonsin på uppmuntrandet av "hälsosamma livsstilar". Tidningarna skriver som besatta, reklamen pumpar ut filmer om Viktväktarna, Allévo och Nutrilett och folk på Facebook tjatar om sina träningar och någon skrev häromdagen "-15 kg wohoooo 14 kvar!!". Man blir liiiite less. :( (Speciellt när man ju själv kämpar sig ur en ätstörning och strävar efter att äta mer)

Klart att du inte ska behöva känna dig stressad över bloggen! Blogga när/om DU vill och känner för det. :) <3

Kramis!

2013-02-12 @ 08:25:45
URL: http://mikismat.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0