4 Januari

Godmorgon!
Har precis dunkat i mig en stor frukost framför teven. Havet ser oroligt och mörkt ut. Regnar gör det också. Jag som hade tänkt ta mig en långpromenad längs med vattnet. Tror att de planerna får ändras till att stanna inne och roa mig med spel, film och böcker istället. 
Det känns som jag precis var här ute. Men det är redan en månad sedan. Allt bara seglar förbi i en väldans fart och snart är det vår, min födelsedag och vips så är det sommar igen! Har blivit otroligt duktig på att inte längta ihjäl mig. Försöker njuta av varje dag så gott det bara går. Men samtidigt är det omöjligt att inte längta ihjäl sig när man kommer ut hit. Båtliv, bad, fiske, segling, jordgubbsplock, sena nätter...allt det där lockar lite mer än slask, kyla (!!) och mörker. 
Tjat, tjat.. men jag hoppas bara att jag orkar med mitt "vanliga" somammarliv den här sommaren som kommer. Tror att det var tur att jag jobbade så pass mycket som jag gjorde förra sommaren. Hade nog känt mig instängd här ute då jag var så förbannat begränsad. Är fortfarande lika begränsad idag. Men det är idag det, inte om några månader.  
 
Dagens (vanliga) frukost.
 
Gårdagens sömn (brist på sömn) resulterade till att jag inte glömde något i matväg åtminstånde ;) Vilket nästan var synd. Det hade nog vart bra träning för mig om jag istället skulle vart tvungen att ta vad som fanns här i huset. Märks att bror och lite andra killar har bott här den här veckan minsann. Vitt rostbröd, chips, dipp och yoghurt var vad som fanns att erbjuda. Tacka vet jag mango, ananas, rediga pålägg, gott bröd, tacos och gott kött som istället ligger och väntar nu! 
 
Lugn dag väntar som sagt. Lite gäster på lunch och en och annan film. Får väl hoppas på att det blir lite uppehåll så man kan gå ner och känna på vattnet åtminstånde. Puss & Kram


Kommentarer
Mia Olsen

Jag hoppas verkligen du vågar dig på att test det här brödet, det är helt underbart, förhoppningsvis har du inte smakat det innan.
Min mamma (och nu mer jag också) brukar alltid baka detta runt jul, fast det är egentligen inget "speciellt jul bröd", det har bara blivit så här hemma. Det är utsökt, speciellt när det är nybakat (vad är inte som godast då liksom?) med några skivor ost och smör som smälte sådär nam! (annars är jag varken vanlig ost+smör fantast alls) men har även käkat det med ägg/kaviar, keso, kvarg, cream cheese mm. det är delikat! haha. nu ska jag sluta tjata om hur gott det är och istället dela med mig av receptet kanske. haha detta börjar ju likna en smärre roman. förlåt.
skriv gärna vad du tyckte osv om det senare om du testar! :)
Kram på dig snygging!

DET BÄSTA GODASTE KRYDDBRÖDET I VÄRLDEN:

Ingredienser:
1dl grahamsmjöl
5dl grovt rågmjöl
3dl kokande vatten

Rör ihop, låt stå över natten i en täckt bunke.

2 dl ljummen apelsinjuice
50g jäst
1msk fänkål
1 msk anis
2 tsk salt
½dl sirap
6dl vetemjöl

Do it like this:
Smala jästen och kryddorna i en bunke, blanda i en del av juicen så att jästen löses upp.
Tillsätt den skållade degen och rör ihop. Häll i resten av juicen, vetemjölet och sirapen.
Se upp gör limpan.
Täck över låt jäsa 30 minuter. Forma rund boll, olja händerna och bakbord.
Jäsa ytterligare 30minuter. Grädda 50minuter i 175grader!

(Har bara kopierat mammas recept rakt av, och hon skriver typ "gammeldags skrivstil" så ja, förhoppningsvis så har jag skrivit så du förstår på hur man gör, för alla ingredienser och så är som det ska vara!) :)

2013-01-04 @ 11:37:30
URL: http://marslammet.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0