4 Januari
Jag hoppas verkligen du vågar dig på att test det här brödet, det är helt underbart, förhoppningsvis har du inte smakat det innan.
Min mamma (och nu mer jag också) brukar alltid baka detta runt jul, fast det är egentligen inget "speciellt jul bröd", det har bara blivit så här hemma. Det är utsökt, speciellt när det är nybakat (vad är inte som godast då liksom?) med några skivor ost och smör som smälte sådär nam! (annars är jag varken vanlig ost+smör fantast alls) men har även käkat det med ägg/kaviar, keso, kvarg, cream cheese mm. det är delikat! haha. nu ska jag sluta tjata om hur gott det är och istället dela med mig av receptet kanske. haha detta börjar ju likna en smärre roman. förlåt.
skriv gärna vad du tyckte osv om det senare om du testar! :)
Kram på dig snygging!
DET BÄSTA GODASTE KRYDDBRÖDET I VÄRLDEN:
Ingredienser:
1dl grahamsmjöl
5dl grovt rågmjöl
3dl kokande vatten
Rör ihop, låt stå över natten i en täckt bunke.
2 dl ljummen apelsinjuice
50g jäst
1msk fänkål
1 msk anis
2 tsk salt
½dl sirap
6dl vetemjöl
Do it like this:
Smala jästen och kryddorna i en bunke, blanda i en del av juicen så att jästen löses upp.
Tillsätt den skållade degen och rör ihop. Häll i resten av juicen, vetemjölet och sirapen.
Se upp gör limpan.
Täck över låt jäsa 30 minuter. Forma rund boll, olja händerna och bakbord.
Jäsa ytterligare 30minuter. Grädda 50minuter i 175grader!
(Har bara kopierat mammas recept rakt av, och hon skriver typ "gammeldags skrivstil" så ja, förhoppningsvis så har jag skrivit så du förstår på hur man gör, för alla ingredienser och så är som det ska vara!) :)