9 Januari

9 Januari.. kunde lika gärna vart början på November eller liknande! Det enda som påminner mig om att det är Januari är att det står 2013 på min kalender. Tur för mig att jag tycker om mörker i allafall :) Var nog en grottmänniska i mitt tidigare liv. ;)
Känner mig lite piggare idag i åtminstånde. Inte pigg – men piggare. Tillräckligt på benen för att inta ett långt jobbpass sen i allafall. Var rätt beslut att vara hemma igår i vilket fall som helst. Hade nog inte mått lika bra idag annars. Är ju ledig de kommande dagarna så får gott om tid att vila upp mig ändå. Hoppas jag. Har en del saker inplanerade som kommer ta på krafterna som sagt. Dock bara psykiskt. 
 
Märker verkligen hur nere och självkritisk jag blir när kroppen är ur balans. Kanske inte så konstigt i och för sig. Men idag är det nya tag må ni tro! Bra besked redan från början. Blir glad av dessa besked nu för tiden – inte skräckslagen och gråtfärdig som förut. Det är ju den här vägen jag ska gå. Nu är det bara att fortsätta. 
 
 
Ska ner till stan en stund innan jobbet. Om jag orkar. Känner att positionen jag sitter i nu lockar lite mer. Soffpositionen. Har blivit frälst i Glee, igen! Haha. Denna underbara serie. Och jag som inte ens tycker om serier.. Blir till att laga lite god mat också. Idag vill jag dock ha något nytt och spännande. Tips?
Men nu blir det frukost såklart. Ha en fin dag. Puss


Kommentarer
Hanna

Åh nytt och spännande så kan jag föreslå det vi åt igårkväll, svartrotssoppa. Det låter ju sådär lagom häftigt men det var riktigt gott, för att inte tala om enkelt. Koka upp ungefär lika mycket svartrot som potatis med buljong, salt och peppar. När det är nästan mjukt tillsätt ett par matskedar vitt vin och lite timjan. När det väl är mjukt, mixa och tillsätt lite grädde av något slag. Vi hade havregrädde.

Annars, vilken soppa som helst, känns verkligen som soppväder just nu. Morotssoppa med ingefära, palsternackssoppa med lite senap i (jag älskar senap). Fisksoppa, gärna med lite (utmanings?)aioli. Svampsoppa. Linssoppa. Potatis och purjolökssoppa... åh, soppdreggel på hög nivå=p Eller en god tomatsoppa med vitlök och basilika och så en liten bit mozarella som får smälta i..

Sen får man ju äta god macka till soppa också, det är inte dumt.

2013-01-09 @ 11:17:31
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Hanna

Men alltså, soppa är ju typ det bästa.. eller i alla fall vansinnigt gott. Tur att jag bor med någon som gillar det, eller ja han gillar allt utom kalvsylta. Möjligen så ogillar han typ hjärna och testiklar också, tror inte han provat men i övrigt äter han allt, fatta va skönt att ha någon som bara slevar i sig oavsett vad man lagar och dessutom tycker att det är gott.

Fiskpaten är så enkel så det är larvigt. 500 g räfsk fisk (eller upptinad) 3 ägg och 3 dl grädde. Ha allt i en bunke, salta och peppra. Mixa ihop det och ha örtkrydda efter smak, typ persilja eller dill. Vill man ha den i två färger kan man göra två smeter, en med lax och en med vit fisk och hälla i den ena först och sen den andra. I formen alltså=p Formen i fråga ska vara smord rätt ordentligt med fett om man inte har en sjukt bra teflonform då räcker det med lite mindre. Jag använder en sån rund sockerkaksform med hål i mitten och gräddar i 30 minuter på 225 grader. Äter man den varm kan man kalla den fiskpuddin=P Låter man den kallna blir den en fiskpate. I julas gjorde jag den lite annorlunda genom att lägga en sträng kallrökt lax mellan laxsmeten och torsksmeten.

2013-01-09 @ 12:41:55
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Maja

Härligt att du är piggare idag, det gillar vi!
När det bara ösregnar utanför känner i alla fall jag för något varmt och mumsigt. Soppa t.ex. Även helt okomplicerad mat - "barnmat" som köttbullar och mos är riktigt mysigt då man inte orkar något annat och det är ju så förbannat gott!
Kram! <3

2013-01-09 @ 15:19:39
URL: http://cuilenya.blogg.se
J

Viktuppg?:) bra gjort!

2013-01-09 @ 16:04:42
URL: http://thejen.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0