Ibland är det melon, ibland ananas, apelsinperioden höll i sig ett halvår, jordgubbsperioden brukar vara över sommaren men en period som jag aldrig kommer att komma ur är äppleperioden. Knaprar minst ett eller två äpplen om dagen och det har jag gjort så länge jag kan minnas. Helst ska de vara sådär stora och hårda. Och så ska de ätas med en liten skalkniv. Alltid med skalkniv. Det smakar så mycket bättre då!
Såg att det har kommit upp recept på äpplechips lite varstand på senaste tiden. Och självklart tänkte jag att det kunde vara något för mig. Äpplefantast, som sagt. Förstod inte varför jag inte har provat på det tidigare. Men nu förstår jag. Tror att mina år av "skära-så-tunna-ringar-som-möjligt" har satt sina spår. Chipsen blev nog lite för tunna vilket resulterade till att de blev krispiga och hårda redan efter en enstaka timma i ugnen. Krispigt är gott, men inte krispigt som i bränt. Men jag är envis. Bra eller dåligt? Det visade sig vara bra. Gjorde en ny omgång och körde in i ugnen. Lite tjockare bitar den här gången dock.
Nå, inte så pjåkigt trots allt?! Doftar juletider här i hemmet nu. Lite förvirrande – men härligt och gott. Hade på lite sötning och en överdos av kanel. Och de smakar faktskt betydligt bättre än vad de ser ut att göra. Ska ha ett gäng på min yoghurtskål redan ikväll tillsammans med alla de vanliga gottigheterna.
Finns det andra frukter man kan göra såhär med? Päron? Sharon? Mango? Åt torkad mango varje dag när vi var iväg och reste. Har dock inte hittat några här hemma som har fallit mig i smaken. Här hemma i affärerna kan man bara hitta översockrade och på tok för söta för min smak. Kanske hemmagjorda vore något istället med andra ord.
Nu ska jag fixa mig en skål yoghurt med en överdos av gottigheter. Plus mackor och ännu mer frukt, såklart! Puss