Äpplechips

Ibland är det melon, ibland ananas, apelsinperioden höll i sig ett halvår, jordgubbsperioden brukar vara över sommaren men en period som jag aldrig kommer att komma ur är äppleperioden. Knaprar minst ett eller två äpplen om dagen och det har jag gjort så länge jag kan minnas. Helst ska de vara sådär stora och hårda. Och så ska de ätas med en liten skalkniv. Alltid med skalkniv. Det smakar så mycket bättre då!
 
Såg att det har kommit upp recept på äpplechips lite varstand på senaste tiden. Och självklart tänkte jag att det kunde vara något för mig. Äpplefantast, som sagt. Förstod inte varför jag inte har provat på det tidigare. Men nu förstår jag. Tror att mina år av "skära-så-tunna-ringar-som-möjligt" har satt sina spår. Chipsen blev nog lite för tunna vilket resulterade till att de blev krispiga och hårda redan efter en enstaka timma i ugnen. Krispigt är gott, men inte krispigt som i bränt. Men jag är envis. Bra eller dåligt? Det visade sig vara bra. Gjorde en ny omgång och körde in i ugnen. Lite tjockare bitar den här gången dock. 
 
Äpplechips med kanel!
 
Nå, inte så pjåkigt trots allt?! Doftar juletider här i hemmet nu. Lite förvirrande – men härligt och gott. Hade på lite sötning och en överdos av kanel. Och de smakar faktskt betydligt bättre än vad de ser ut att göra. Ska ha ett gäng på min yoghurtskål redan ikväll tillsammans med alla de vanliga gottigheterna. 
 
Finns det andra frukter man kan göra såhär med? Päron? Sharon? Mango? Åt torkad mango varje dag när vi var iväg och reste. Har dock inte hittat några här hemma som har fallit mig i smaken. Här hemma i affärerna kan man bara hitta översockrade och på tok för söta för min smak. Kanske hemmagjorda vore något istället med andra ord. 
 
Nu ska jag fixa mig en skål yoghurt med en överdos av gottigheter. Plus mackor och ännu mer frukt, såklart! Puss


Kommentarer
Elin

Åh, hårda stora äpplen!! Jazz är min favorit, såååå himla goda! Tyvärr är inte torkad frukt någon favorit hos mig, överlåter det till dig tills jag lär mig ;) haha

Svar: Jag gjorde faktiskt chipsen på just Jazz ;) Älskar den sorten!! Haha mer torkad frukt till mig med andra ord. Tackar och tar emot ;)
Cecilia

2013-01-27 @ 20:54:29
Mikis

Nämen vad najs! :D Är det bara på med kanel, in i ugnen? Hur många grader hade du på ugnen, och hur länge lät du de vara i? Jag är verkligen i en äppelperiod nu...! Slukar i mig äpplen :D

2013-01-27 @ 22:11:41
URL: http://mikismat.blogg.se
Yvonne

Det låter riktigt smarrigt det där! måste prova det nångång. Hade du bara kanel på? :)

2013-01-28 @ 08:31:33
URL: http://itsnonne.blogg.se
Sara

Såg ju kanongoda ut, har tänkt att prova det ett tag själv :) När jag har surfat på att torka frukt har jag gått uppfattningen om att det går bra med den mesta frukt, man får nog prova sig fram :)

Kramar

2013-01-28 @ 09:11:29
URL: http://resanmotsundvikt.blogspot.com
Lisa

Åh äppelchips! Gör typ en ny satts varje helg här hemma! Så himla mumsiga!

2013-01-28 @ 11:15:43
URL: http://koffeinpralin.blogg.se
Elina

hur gjorde du äppelchipsen? :D

2013-01-28 @ 15:53:34
Dannis

Hur gjorde du dom? Äppelchipsen alltså! Ungsgradet osv...

2013-02-05 @ 15:57:38


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0