Att tro på andar

Hade en del att göra på jobbet igår. Försökte sätta mig ner i lugn och ro för att äta. Lyckades inte. Slängde i mig maten i all hast och fick rackarns ont i magen. Det gav mig ångest. Och efter det att jag hävt i mig sista tuggan så har vi inte en enda kund på över en timma. Det gav mig ännu mer ångest. 
Har fortfarande kvar tänket om att matstunderna "bör" vara heliga. Och jag tror att det är med tanke på de stressiga matsituationerna på jobbet som får mig att vilja ha det ännu mer heligt när jag väl kan. Som här hemma. Här passar jag på extra mycket, just för att jag kan. Men det är väl inget konstigt, egentligen? 
 
Låg länge inatt och grubblade över hur jag ska hantera allt som känns jobbigt. Både gällande jobbet och hela livssituationen. Känner mig stressad gällande det mesta. Tiden går fort och snart är den där ljuvliga sommaren här. Sommaren som tydligen ska bli "min bästa". Tss.
I dagsläget går det åt alldeles för mycket energi åt att just planera och oroa sig över småsaker. Som matsituationerna på jobbet tex. Jag grämer mig mycket över detta och det är inte så det ska behöva vara. De andra klarar ju av det utan att ligga och grubbla om nätterna, så varför skulle inte jag?
 
Kom inte fram till någon strategi innan jag somnade. Istället kom idéerna till mig. I morses vaknade jag och läste mitt horoskop som vanligt. Och fortsätter det såhär så kommer jag nog att börja tro på andar eller liknande snart.
 
Dagens Horoskop!
 Du bär på en tung börda vad gäller problem. Du måste börja lägga ifrån dig en del av detta, annars kommer svårigheterna bara fortsätta att växa. Kom fram till en en strategi för att hantera utmaningarna både inom privatlivet utan att slösa för mycket energi på samma gång. Samtidigt ska du inte lägga för mycket energi till att fundera på detta. Varje dag som går är en förlorad dag. Därför är det dags att ta itu med saker och ting på riktigt och sluta skjuta på det. 
 
Sa ju att jag kommer börja tro på andar snart. De sätter ord på mina känslor och situationer på pricken. Fick frågan om vart jag hittar dessa Horoskop. Och just dessa finner jag på min mobil genom en app som heter; Horoscope. Laddar ni ner den så varnar jag er för att bli andliga, så ni vet ;) Haha. 
 
 
Ska äta frukost nu och sedan tar jag tåget till Göteborg för Kbt-möte. Tre av fyra utmaningar fixade jag i allafall den här veckan. Hoppas på ett bra möte – utan slag i magen.
Hoppas ni får er en fin dag. Hörs senare. Puss
 


Kommentarer

Vet hur du menar, att stressa i sig mat å bli mätt för snabbt, å sen helt i onödan typ...

JAG HATAR stress kring maten!! Mobiler å bråk, folk runt omkring osv..
Detta e mkt för jag kört lastbil, alltid stressat att få i sig mat på 5min!! Eller i skolan, när man hade med sig mellanmål och kasta i sig.

Nä fyfan, tycker vi som ska upp i vikt ifrån ätstörningar verkligen ska få ha lite förståelse för lugn och ro dessutom, det räcker med att kan vara jobbigt med maten ändå. <3

2013-01-24 @ 10:40:51
Caroline

Undrat länge vad de gula/oranga små sakerna du har på keso mackan är för något?

2013-01-24 @ 13:00:58
URL: http://carro6.blogspot.compot.com
Genus

Hej Cecilia! Läser man horoskoptexten så blir det nästan som uppmaning till en mer ordnad form av behandling, jag menar det att ta itu med saker på riktigt och lägga ifrån en del av den här belastningen. Överväger du en sådan lösning? Visst skulle det kännas bra att kunna lägga ansvar för maten på någon annan, någon som kan detta? Då skulle du slippa alla tankar och få mer tid åt dig själv? För det låter som att du nästan blir less på allt tänkande och planerande? Och det tar ju så otroligt mycket av din tid och dina krafter. Man kan väl knappast ta tag i något annat problem i livet om det är så mycket som händer kring maten. Det känns nästan som om matsituationer gör att allt annat hamnar i skymundan? Jag förstår att du gör ditt bästa och kämpar varje dag, men det måste vara en stor belastning du bär med dig!
Håller i tummarna för dig! Hälsningar/Genus

2013-01-24 @ 16:24:51
URL: http://fyratassarvidminsida.blogspot.se
Linda

Hej, Hoppas att allt e väl med dig, hade du fler tips ider om vad jag mer kan ha i veg sushi? Mango va ju mums. KRAM LINDA

Svar: Hejj! :) Allt är fint. Hur mår du ? :) Jag har provat räkor, crab sticks, lax, avokado, mango och ja.. det är väl det ;) En favorit är alltid lax med gurka och någon krämig sås :)
Cecilia

2013-01-24 @ 16:59:32
Esmeralda

Du är så jäkla bra, underbar och fin. En sånn enormt stor inspirationkälla för så otroligt många. Det är du som får mig att orka lite extra varje dag. Du är super =BÄST keep up the good work <3 Kramis från lilla mig.

2013-01-26 @ 11:20:12
URL: http://esmeii.devote.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0