Ensammåltider

Tog snabbtåget till Götet för att hinna kolla i affärer och äta lunch på favoritstället innan jag skulle träffa C. Men då västtrafik och tider inte går ihop så hann jag varken det ena eller det andra. Fick springa av tåget och leta upp första bästa matställe. Hade faktiskt tänkt välja något annat än sushi idag. För lite variation. Men då jag inte orkade sätta spinn på planeringshjärnan så valde jag ett säkert kort helt enkelt. Bra val, till viss del i allafall.
 
Fina lunchen idag!
 
Ni alla har nog märkt hur jag blir när jag måste göra snabba val gällande lunchen. Det går liksom inte riktigt för mig. Kan inte bara "ta något". Därför tycker jag inte om att äta lunch i min ensamhet. Måste tänka så mycket då. Kan tänka och grubbla lååång tid innan speciella måltider. Rätt knäppt när man tänker efter. Väldigt knäppt. Frukost/kvällis klarar jag utan bråkiga beslutsångest–tankar. För då vet jag vad jag ska äta! 
Det går även an när jag äter ute, för då vet jag också vad jag ska äta. Sushi, som idag. Men andra bullar blir det när jag ska äta själv här hemma. Det går åt så otroligt mycket onödig energi till att planera mina ensammåltider. Energi som borde ägnas åt viktiga saker – inte matplanering. 
 
Återigen så är det ingen tillfällighet att det är just vid ensammåltiderna som tankeverksamheten sätter igång. Allt har ett samband även där som jag nu har fått hjälp med att lista ut. En av utmaningarna denna veckan kommer därför att handla om just mina "ensammåltider". Inte bara pga av beslutsångesten utan även pga att jag ett flertal gånger lyckats tabba mig just där. Och tänk vad mycket mer relevanta saker jag kan tänka på om dagarna istället för matplanering om jag får bukt med denna utmaning. Frihet. 


Kommentarer

åå va gott, vad har du för sushi favorit ställen i GBG?:)

Svar: Åh, har egentligen många!! :) Beror på om jag endast vill ha sushi eller både sushi och thaibuffé ;) Provat Yamma sushi vid paddan ? :)
Cecilia

2013-01-24 @ 20:26:32
Lova

WORD. Är tyvärr precis likadan och jag fullkomligt hatar det, känns som att hur mycket jag än tänker "skitsamma jag kan äta allt" så kommer ÄS och gör felval,ännu värre är det nu när jag är i Sverige igen och efter ett par veckor hos föräldrarna flyttat tillbaka till Helsingborg för plugget. I vilket fall så SKA det jobbas bort, det finns inget alternativ. Det finns bara en väg mot frihet.

Lustigt btw det där med tröttheten efter möten. Jag hade också behandling idag va dödstrött när jag gick därifån, så mycket man måste ta in på kort tid som dessutom sätter rejäl spinn på tankarna!

Sov gott inatt nu! Kram

2013-01-24 @ 23:06:12
打に絵っぁ

Var köpte du sushin på bilden?

Och var finns bästa sushi+thai-bufféstället? :3

2013-01-24 @ 23:06:35
URL: http://captivatedminds.blogg.se/
Em

jag vill också gärna planera måltider i förväg, för annars kan det hända att jag står där när jag ska äta och inte har nån aning om vad jag ska ta. lätt att det blir panik då, och kanske dessutom för lite mat

2013-01-25 @ 05:33:03
URL: http://addictedtorunning.blogg.se
Linda

Hejsan,Jo e väl sådär med mig,ska upp till Mora MHE på Måndag,behövs.Har du några planer för denna kalla helg?Kram Linda

Svar: Va skönt att du ska dit! :) Jag ska iväg till sommarstugan över helgen :) Supermysigt!
Cecilia

2013-01-25 @ 09:27:47
Linda

Åh,Vad mysigt du skall ha i helgen då:)Hade vart trevligt om vi kunde luncha ihop en dag.KRAM Linda

Svar: Jag hade velat se vem du är :) Har du ingen bild på dig själv?
Cecilia

2013-01-25 @ 09:48:34
Linda

Jo, men inte som jag kan lägga upp, vi kan sms el emaila varann, då jag kan skicka bild på mig.Kram Linda

Svar: Maila till [email protected] kul att se vem du är :)
Cecilia

2013-01-25 @ 10:22:22
Linda

Hej jag har emailat dig :) Kram Linda

2013-01-25 @ 14:15:40


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0