Guidad tur!

Har återigen fått frågor om vad jag har i min frukost/kvällis-skål. Och jag förstår er, för det ser rätt gott ut. Smakar desto godare också vilket är ett plus. Nu för tiden händer det dock att jag varierar mig lite. En sådan här skål hamnar dagligen i magen åtminstånde och oftast två. Men då jag nu börjat äta lite annat till framför allt kvällsmål så blir det extra gott att sätta i sig en sådan här tallrik + favoritmackorna till frukosten. 
 
Nåväl, tänkte iallafall ge er en liten reminder på hur ni ska gå till väga för att hamna i mathimlen. Och för er som ännu inte har testat. Det är på tiden nu...
 
 
Steg 1: Blanda naturell yoghurt med tinade bär. Jag brukar variera mellan blåbär, hallon och jordgubbar. Byter och väljer lite efter säsong. Just nu är jag inne i en period då jag alltid använder mig utav blåbär. Blanda ihop och rör ner lite vaniljpulver. Har ni i hallon så kan det bli aningen beskt och så kan man enkelt tillsätta lite sötning av något slag. 
 
Steg 2: Ös på med ett lager quinoapuffar.
 
 
Steg 3: På med ett lager med dinkelpuffar. Dessa är förbannat goda. Det räcker inte med ett lager. Brukar alltid ha påsen brevid och fylla på allt eftersom. På så vis slipper de bli sådär mjuka och degiga också. 
 
Steg 4: Häll på en omgång med min goda favoritblandning.
 
 
Brukar alltid ha skålen med müslin brevid. Lägger i pö om pö. Precis som med dinkelpuffarna. Blir godast så. Tycker om att äta müsli med yoghurt och inte tvärtom, som sagt.
 
Vad finns i min müsliblandning då?
Kokosflakes, mullbär, gojibär, gula/svarta russin, nötter och bananchips. 
 
Val av nötter varierar. Just nu brukar det bli pistage och pekannötter som hackas ner. Och för er som inte har testat på mullbär – do it! De har en kolaaktig smak som inte riktigt går att förklara. De är till och med så goda att de går att tugga på precis som de är. Perfekt att äta framför teven med lite nötter! 
 
Hoppas det smakar. För ja, ni ska smaka!!!
Puss
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Genus

Vad gott och nyttigt! Har två frysar hemma fullproppade med lingon, blåbär, hjortron och vildhallon!
Får jag fråga hur du får tag i mullbären? Går det att plocka från träden där du bor och frysa in? Jag minns vi åt dem som barn, då plockade vi dem och åt direkt under träden... :-) Skulle så gärna smaka på dem igen men har aldrig sett dem i frysdisken, inte heller i naturen (har för mig att mullbärsträd föredrar värmare klimat än det norrländska tyvärr)

2013-01-07 @ 19:49:39
URL: http://fyratassarvidminsida.blogspot.se
BusinessBird

Åhhh, ser verkligen supermumsigt ut!!

2013-01-07 @ 21:15:09
URL: http://vivelafrance.blogg.se/
Anonym

jag trodde att du bare anvende dinkelpuffar, såg jo aldri det under....ahahaha så fel kan man ta:P Gissa vad jag skal ha som kvelds!

2013-01-07 @ 22:54:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0