Min tid kommer den med.

Vet inte vad jag tycker och tänker längre. Vet heller inte hur jag mår eller vad jag känner. Ena dagen känner jag allt. Då skrattar jag och gråter om vartannat. Rena känslomonstret. Andra dagar känner jag ingenting. Då stirrar jag bara rakt ut i tomma intet och ser bara ett mörkt, svart hål. 
Men något jag vet – det är att det är förbannat skönt att komma ut hit, till Tjörn, de dagar då jag inte känner någonting. Ett ställe där jag kan andas ut och inte tänka på någon annan än mig. Allt annat är så långt borta när jag är här. Försvinner in i en liten drömvärld. 
 
Kvällis framför brasan tillsammans med fint folk. 

Jämför mig för mycket med folket omkring mig. "De gör , då ska jag med göra ". Eller "de gör inte så, då ska inte jag heller göra så". Måste lära mig att gå min egen väg och inse att jag i dagsläget inte är som dem. Måste tänka på mig själv och försöka bortse från allt som kan komma att påverka mig negativt. Dvs världen. Jag gör detta för min skull, för att jag ska må bra. 
Kan ibland känna mig  ivägen eller glupsk när jag vill äta, trots att ingen annan vill. Inte så konstigt egentligen, med tanke på hur min hjärna fungerar.. men det är egentligen varken att vara glupsk eller ivägen. Det kallas snarare sunt förnuft. För jag är inte som dem. De kan hoppa över, sova bort frukosten eller träna arslet av sig om de så vill. Det kommer jag också kunna göra. (Trots att fallet inte kommer att bli så..). Men-inte-just-nu. Är i en annan situation just nu där ingenting kan missas. 
 
Känslorna bubblade upp när jag fick kommentaren "Ska du äta igen?". "Åh, öh, njaah.. alltså JAA. Det ska jag". Jag är hungrig och behöver det för tusan (!!!) Suck. 
 
Nåväl. Skönt att vara här. Har bunkrat upp med mat som räcker i två veckor, minst. Och vi ska bara vara här i lite mer än ett dygn. Jag säger då det.. Haha. Dags att försöka se klart på filmen. Koncentartionen ligger på; NOLL. 
 
Ha en fin kväll. Puss & Kram


Kommentarer
Elin

Åh så underbart att se ännu mer vilja hos dig, love it! :) kan inget annat än imponeras av din vilja, för viljan tar en dit man vill har jag lärt mig! ;)

Ät så mycket du klarar av, om någon säger att du äter IGEN eller liknande, då vet inte den hur det är att vara hungrig och behöva maten! Jag själv tränar väldigt mycket och kan ibland nästan känna hur kroppen suger åt sig näringen!!! Så länge kroppen får näring så tackar den och tar emot ;-)

Blir glad av att läsa, ännu en gång!!! Kram!

Svar: Tycker också att det är underbart – att KÄNNA viljan :) Tror också att den kan ta mig rätt långt :)) Precis, de vet inte hur min situation är till 100% så ska försöka slå bort sådana kommentarer :)

Ha en fin fredag. Stor kram!! :)
Cecilia

2013-01-03 @ 21:54:11
Julia

Usch, jag förstår att det är en jobbig kommentar att få, men försök tänka förbi den genom att tänka att folk som själv inte haft en ätstörning inte riktigt vet hur "våra" hjärnor fungerar och hur fel vi kan tolka vissa saker.. Den kommentaren har personen som yttrade den säkert redan glömt, men den stannar och gnager i oss.. Kan ju inte vara lätt att veta som utomstående.

Men måste bara säga att du verkar göra ett otroligt bra jobb när det gäller att ta sig framåt! Fortsätt kämpa och ditt mål kommer komma närmre för var dag spm går!
kram

2013-01-03 @ 22:25:47
URL: http://juliajensen.se/
Sanna

DU är så himla bra!!! Härligt att se lite kämpar glöd från dig, känna som att ditt 2013 kommer bli toppen och att du har hittat viljan och vägrar låta något så basalt som mat stå ivägen. Visst kommer det bli tufft upp och ned som en bergochdalbana och människor runt om kring som inte är i samma situation förstår inte hur viktig varje litet mellanmål är, för just nu kanske det är så skört så ett enda missat mål kan få en att falla och tappa självförtroendet.
Du är verkligen jätte duktig och en riktig insperation till att bli frisk! Ha det underbart och vila upp dig ordentligt! Kramar

Svar: Tack!! Tror också att detta året kommer att bli riktigt fint. Livet är tillräckligt kämpigt ändå, oavsett hur "frisk" man är. Så det är dumt att låta något naturligt som mat få vara ännu en bov till att man mår dåligt! Kul att höra att man är en inspiration! Tack :) Kram
Cecilia

2013-01-03 @ 22:38:15
Mikis

GUD vad jag känner igen mig i det där att känna sig "glupsk" och att man äter "hela tiden". Jag behöver äta regelbundet. Har varit hos familjen över julen och de åt typ 2 gånger om dagen medan jag åt MINST 4 gånger, kanske 5-6. Fick också en sån där "ska du äta igen?!"-kommentar från min mammas sambo. Men, vad tusan...

2013-01-03 @ 23:38:48
URL: http://mikismat.blogg.se
Wilma

Måste bara fråga; vad är det dina yoghurtskålar består utav egentligen? Ser så satans gott ut, varje gång! ;)

Svar: Skrev ett helt inlägg om det för ett tag sedan ;) Du får kika runt och leta. Annars kan jag lägga upp ett nytt så såningom :)
Cecilia

2013-01-03 @ 23:43:21
Hanna

inte riktiga vänner som lägger en sån kommentar när dom vet om din situation..
Hejaheja dig!
KRAM

Svar: Inte precis va :(
Tackk. Kram!
Cecilia

2013-01-03 @ 23:47:18
sandrra

vart köper du mullbär?

Svar: I en liten Eko-affär :) Men det finns på andra ställen med! :)
Cecilia

2013-01-04 @ 04:40:51
Johanna

Jag finns här Cecilia! Det kommer bli bättre, du kommer komma framåt! Kram

2013-01-04 @ 09:06:45
URL: http://johannacarolina.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0