Nytta Med Nöje!

Äntligen kan jag andas ut. Trodde att det skulle bli en tuff dag idag. Vilket det till viss del blev, men inte alls i samma grad som väntat. Det blev helt enkelt en riktigt, riktigt fin dag! 
Ännu ett kbt-möte är avklarat också. Ibland är jag nöjd när jag går därifrån med huvudvärk och gråten i ögonen. Tro det eller ej. Men då vet jag att hon har tryckt på mina svaga punkter, vilket kan behövas ibland. Men idag gick jag därifrån med en helt annan känsla. En känsla av lättnad och hopp. Och det uppskattas nästan mer! Man behöver båda delarna för att komma framåt.
 
Var lite nervös över att hon skulle vara besviken då jag inte har utfört hemläxan som jag fick tills idag. (Äta en speiell sak minst en gång i veckan) Hade som sagt tre veckor på mig. Men då jag förklarade anledningarna som faktiskt stämde samt nämnde alla andra saker som jag istället lyckats med så tyckte hon inte att det gjorde något. Tvärt om. Utmaningarna jag istället har utfört ansåg jag som sagt som större utmaningar än de vi satt upp och på så vis så kan man ju inte vara något annat än nöjd. 
 
 
Förklarade även mina självkritiska känslor som uppståt på senaste tiden. Att det känns som jag har kommit till en återvändsgränd och att jag inte gör tillräckligt bra ifrån mig. Sakerna som jag har framför mig känns liksom omöjliga. Och när jag bara ser målet och inte vägen dit så känns det ännu mer omöjligt på något vis. Det kommer inte vara någon dans på rosor direkt om vi säger så.
Men saker som jag tidigare har trott att jag aldrig skulle klara av har jag i dagsläget fixat. Det fanns inte ens på kartan för ett tag sedan att jag en dag skulle sitta och knapra praliner – utan ångest. Och med tanke på att jag har fixat saker som jag ansåg vara svåra så borde det heller inte vara några problem med att fixa det som jag idag ser som svårigheter, längre fram i tiden. Allt tar sin tid. Det kommer, bara man har tålamod!
 
Just nu ser jag bara målet och inte vägen dit. Jag har målat upp min drömvardag och satt upp alldeles för höga mål för mig själv. Lite orealistiska mål kan tyckas. Visst, det ska inte gå för långsamt, men hon tycker heller inte att jag ska skynda. Jag kommer ju framåt..
Mycket babbel. Ni kanske inte fattar ett dugg. But I do ;) Och det är väl huvudsaken! Känns på något sätt som en sten lättade från mina axlar idag. Pjuh. 
 
Nåväl. Nytta med nöje idag som sagt. Sushi, möte och en väldans massa shopping med fina syster. Nu blir det kvällis. Puss
 


Kommentarer
jen

bästa sättet äratt ha ett långsktligt mål och bryta upp i delmål som hela tiden motiverar dig framåt och känna nåbara inom en kortare tidsintervall. Förstår du vad jag menar? Ha konkreta och tidsbaserade delmål som leder till det slutgiltiga målet. Det har jag med erfarenhet, terapi och tack vare min högskole utbildning lärt mig fungerar bäst för att komma dit man vill. Har man orealisktiska stora och mål som är långt borta så tappar man lätt orken och viljan samt motivation eftersom det känns för jobbigt, kämpigt och omöjligt. Så sätt specifika kortsiktiga delmål, det tror jag på!

2013-01-10 @ 19:29:18
URL: http://thejen.blogg.se
Anna

Fina Cecilia, jag förstår precis (tror jag hehe) hur du känner. Jag är troligen i exakt samma situation. Jag vet hur det ser ut när jag är i mål, men kan inte se vägen dit....
Bra att du verka ha hittat en vettig och bra terapeut. Guld värt!
Det har inte jag tyvärr. Känner bara oro och rädsla när jag ska dit varje vecka. Och nästan lite triggande åt fel håll med denna vägning varje vecka.
Japp, lite babbel från mig. Men ibland är det så skönt på nåt vis att bolla med någon i samma situation.
Hoppas du har en fin kväll, kraaaaaam!

2013-01-10 @ 19:48:49
URL: http://chokladpralin.devote.se
Emma

Kan du videoblogga någon gång? :-)

Svar: Haha.. nah! Passar nog på den ;) Håller mig helst bakom kameran istället.
Cecilia

2013-01-10 @ 20:54:59
ellen

Åh, vad skönt att du är feberfri samt att mötet i dag gick bra, fortsätter hålla tummen för att det går minst lika bra i morgon!
Blir det jobb i helgen el är du ledig?
Pluggandet går segt och är hur mkt som helst att försöka banka in till tentan nästa fred...
och känner återigen igen mig grymt mkt i det att inte riktigt se vägen framför sig utan antingen se bakåt på det man misslyckats med el målet långt, långt därframme dit man vill och måla upp någon slags drömtillvaro. Kanske på ett vis en flykt för att slippa ta itu med det jobbiga som är här och nu?
Sov gott och hoppas som sagt att mötet i morgon går bra!

2013-01-10 @ 21:17:18
URL: http://sandal.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0