Recept – Currykyckling med Mango
The Master Of improvisation? Känner mig träffad på den punkten. ;) Tar vad som finns i kyl och frys och försöker göra det bästa utav det hela. Och den här gången utgick jag från mango och kyckling. Godaste kryddan ihop med det? Curry, såklart. Vad får man då? Currykyckling med mango, såklart.
Recept för två personer;
- Två kycklingfiléer
- Tärnad mango efter smak
- Purjolök
- Paprika i olika färger
- Matlagningsgrädde
- Hönsbuljong
- Soja
- Curry
- Banan
- Jordnötter
How to do;
Förstek kycklingen i smör tills den nästan är klar. Lägg åt sidan. Hacka purjo och paprika och fräs i smör tills det mjuknat. Tillsätt grädden, buljongen och soja. Smaka av med curry (behövs rätt mycket). Lägg i kycklingen och låt stå och puttra en stund. Lägg i mangon en stund innan servering så den hinner bli varm. Lätt som en plätt!
Serveringstips;
Servera gärna med skivad banan, extra mango och jordnötter. Den söta frukten passar utmärkt till den starka curryn. Jag serverade även med couscous, men det kan nog även vara gott med ris eller nudlar till!
Smaklig måltid.
Kommentarer
Sara
Låter riktigt gott, får se till att prova det :)
Älskar också frukt i maten!
Linda
Hej, Jag gjorde sushi idag med mango,det va ju gott.KRAM LINDA
Svar:
Cecilia
Linda
Ja, godare än jag trodde, mer ider tack?hihii.Kram Linda
jen
bra att du iaf "vågar" steka mat i smör, för det har du svårt med på mackorna väl? Grejen är faktiskt den att när man steker kött osv i fett så avdunstar fettet i köttet och blir magrare än om man steker i vatten. Plus att fett gör att de fettlösliga proteinerna tas upp mycket mer i kroppen!
Kram:)
L
Har du vågat använda vispgrädde i maten än elr finns det bland prövningarna? :) kram
Svar:
Cecilia
Trackback