Simple as that!

Svårt att bryta eländiga tvång? Ni är nog inte ensamma. 
Tror att alla har sina svaga punkter och saker som man bör vara extra uppmärksam på. Saker som begränsar och styr ens vardag. Tvångstankar och ritualer. Och det är saker som man gör per automatik, men som man egentligen vet är ett konstigt och sjukt beteende. 
 
Hur gör man för att gå emot och bryta det där?
 
En frisk person hade förmodligen sagt; "Gör det bara inte. Låt bli". 
 
Lättare sagt än gjort kan tyckas. (Eller?) Har man utfört tvång och rutinmässiga saker så är det inte så lätt att "bara bryta". Dels för att man kanske inte tänker på att man gör det i alla lägen och dels för att det sitter så djupt inristat att man måste göra det. 
 
Själv har jag lyckats bryta en hel del tvång. Vilket jag är evigt tacksam över. Och hur lyckades jag med det?
 
Jag bestämde mig för att skriva upp alla tvång jag ville bli av med. Och när tillfället väl var inne och jag visste att tvånget skulle dyka upp så stannade jag upp, tänkte till – och gjorde tvärt om. För egentligen är det inte svårare än så! Ställer man sig frågan om det är ett sjukt eller normalt beteende man precis ska utföra och svaret är sjukt.. Ja, då är det bara att gå emot och göra tvärtom, just för att göra det friska valet. För vet man bara med sig att man har sjuka beteenden och uppmärksammar dessa så är det så mycket lättare att göra tvärtom.
 
Kanske låter detta helgalet, men det har faktiskt fungerat för mig. Och trots att detta låter knasigt så tycker jag ändå att ni ska prova. Nästa gång ni vet med er om att ni är på väg att göra något som ni vet är ett onormalt beteende. Stanna då upp och tänk till – och gör raka motsatsen. Simple as that. 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0