Strong Is The New Skinny

"Strong is the new skinny". Hälsosamt eller inte? Mer hälsosamt än att vara skinny, absolut. Men jag tvivlar fortfarande på att det är hälsosamt. Tror att många går över gränsen även där. Sen tvivlar jag inte på att det finns folk som håller det nya "mottot" på en hälsosam nivå, men jag tror fortfarande att det är lika många som inte lyckas hålla det på en nivå som är lagom. Faktiskt. 
Men så kommer det nog alltid att vara. Det finns de personer som lyckas med det där ordet "lagom" och så finns det personer som inte lyckas lika bra. Det känns bara som det är sådan jäkla hets kring allt. En tävligt.
Men det känns fortfarande som om de personer som har gått från "skinny" till "strong" bara har hittat ett annat sätt att ta ut sina känslor på. De går till överdrift åt andra hållet istället. Förstår ni hur jag menar?
 
 
Sen kanske det bara är jag som ser på allt svart eller vitt. Vet att jag kan vara duktig på det. Och samtidigt som jag blir lite frustrerad över detta nya "begrepp" så tror jag nog att det kan ha hjälpt många att ändra sin osunda, skinny, livsstil till något mer hälsosamt. För att bygga muskler krävs mat. Mycket mat. Och väljer man att ändra sin livsstil från skinny till strong så ser jag det trots allt som en bra förändring. Så länge man håller det på en lagom nivå, vill säga.
 
Önskar dock att alla kunde sluta hetsa kring dieter, mat och träning. Men jag tror inte att det kommer gå. För världen vi lever i är inte speciellt sund i sig. Lagom med träning, tallriksmetoden och inte utesluta något. Det är vad som håller i längden. 
 
Vad har ni för åsikter om allt detta tro? Dela med er. 
 


Kommentarer
Anonym

Det är så sjukt svårt för mig som tjej på 16 år (och en massa andra ungdomar) att leva i detta samhälle! All denna hets kring vikt,mat och träning och sjuka ideal gav mig min hemska ätstörning som gjorde så att jag fick ett sjukligt underviktigt BMI. Jag förstår inte hur denhär världen fungerar!? Det är helt och hållet SJUKT och en massa ungdomar mår dåligt pga detta och försöker jämt ändra på sig och hitta fel! Nu är jag iofs hyfsat frisk och äter som jag ska. Jag tackar så mycket för att människor som dig uppmuntrar till att äta normalt och bra och framförallt att inte utesluta något, det hjälper mycket!

2013-01-08 @ 19:10:26
Mia Olsen

JAAAAG HÅLLER MED DIG TILL 100% och ingen kan ändra min åsikt där!
ÖVERDRIFT ÄR ORDET!

Dör lite på alls insta och blogg people som verkligen går all in och glömmer bort att faktiskt njuta av livet också...

2013-01-08 @ 20:15:14
URL: http://marslammet.blogg.se
Elin

Dieter kan vara bra ibland, och träning i lagom mängd är viktigt för att kroppen ska hålla och vara frisk. Och visst är det bra att vara lite noga med vad man får i sig osv men jag håller med dig, det är en jäkla hets. Det känns på något sätt som mat och träning, och att ha stenhård kontroll över dessa, är enda sättet att visa att man är duktig och har kontroll över sitt liv. Det gör dig lite " speciell" att du tränar mer än alla andra eller går på diet. Jag håller med om att träningen kan vara ett sätt att bli frisk från sin äs, men jag tror även att man i vissa fall bara applicerar sin matkontroll på något annat och tankarna finns kvar, bara i annan form. Men men, alla ska hitta en balans i livet som passar just en själv och om det är att ligga på soffan och äta praliner eller flåsa på gymmet avgör man bäst själv. Bra inlägg föresten :)

2013-01-08 @ 20:20:51
synne

hållar med dig! tycker det kan bli för mycket press til att man måste trena och eta rett hela tiden... balance is key tyckar jag :D

Svar: Japp, Balans är ordet!!!
Cecilia

2013-01-08 @ 20:49:26
Emma

Hej. Vad och hur mycket motionerar du?

Svar: Märks att du inte brukar läsa här du :)
Cecilia

2013-01-08 @ 20:53:14
emma

Jag tycker verkligen precis som du, det känns "farligt" att gå från något tvångsmässigt till ett annat, fortfarande lite utseendefixerat! Just nu tränar jag lite gym, men enbart för att stärka mage/rygg/axlar eftersom jag verkligen har NOLL muskler. Ändå är jag fortfarande rädd för att fastna i träningen, och med anledning skulle jag tro med tanke på ortorexi!
Ett mycket bra och viktigt inlägg, som du så ofta lyckas med!!!!
Stor kram <3

2013-01-08 @ 22:15:11
URL: http://www.ungefaer.blogg.se
Elin

Du har sååååå rätt i det du säger!!! All denna hets från olika håll, det vänds ändå alltid till det negativa, om man inte har en sund inställning till träning och kost.

Det gäller att hitta en balans och även om jag bara är 18, så är jag glad att jag inte var 15-16 idag. För mycket hets till det ena och det andra, tyvärr! Men du satte huvudet på spiken med dina ord!

Svar: Jag håller med dig om att det är skönt att inte vara 15-16 i dagens samhälle. Visst påverkas jag säkert lika mycket som dem..fast inte i samma grad! Dumt att växa upp till dåliga ideal redan från början. Suck.
Hoppas du får en fin dag :)
Cecilia

2013-01-08 @ 22:15:52
Hanna

Så länge man äter nog kan man träna så mycket man trivs med. Men det är ju just det, man ska vilja träna den mängd man gör för att man trivs med det och mår bra av det. Inte för att det göder något destruktivt oavsett om det är att se smal ut eller se vältränad ut. Det är egentligen skitsamma för mig. Överdrifter är fel åt alla håll.

Sen ska man inte glömma alla dom som älskar att träna. Som mår som allra bäst av att träna mycket och ofta. Som får ut mest av sitt liv på så sätt. Ibland känns det som att många tror att alla egentlgien vill ligga på en sommaräng och titta på blommor i lugn och ro. Jag för min del är nog mer åt det första hållet. En del undrar hur tusan jag kan få ut något av naturen och omgivningen när jag promenerar för jag går fort, väldigt fort. Men det fungerar utmärkt för mig, jag har det tempot i kroppen och blir mest frustrerad av att försöka strosa och blir rastlös och upplever mindre av det som finns runt mig för jag hamnar i en negativitet och får svårt att fokusera.

Men på det stora hela så vi nog sams du och jag. För mycket av något är aldrig bra. Lagom är liksom det som gäller men sen är ju lagom väldigt olika från person till person och man måste hitta sitt eget lagom.

2013-01-08 @ 22:44:13
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Felicia

Förstår hur du menar och håller med till viss del :)

Fysiskt sett är det bättre i och med att kroppen inte är underviktig. Man kan dock fortfarande vara undernärd trots att man inte har ett underviktigt eller ens normalt BMI. Viktigt!!
Men psykiskt håller jag med dig Cicci, det känns som att ersätta ett problem med ett annat, eller att fortsätta "dölja" det riktiga problemet.

Nu pratar jag om förvandlingen "skinny" (underviktig och klen ;)) till "strong" :)

Svar: Precis. Såklart att det är bättre att ha en stark kropp jämför med en skinny. Men det är själva beteendet som är osunt enligt mig :)
Cecilia

2013-01-09 @ 01:23:27


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0