Vad äter ni?

Har gett upp hoppet om att variera frukosten. För det är ju inte det att jag inte kan. Det är bara det att jag inte vill. En jäkla skillnad. Man ska väl ändå få äta det man tycker är allra godast? 
Förr i tiden var jag verkligen ingen frukostmänniska. Slängde i mig en skål med smaksatt fruktyoghurt och lite flingor innan jag begav mig till skolan. Idag är det tvärtom. Frukosten är nästan det största målet under hela dagen. Viktigaste också dessutom. Och godast. (Och finast).
 
Samma som alltid. <3
 
Från hjärtat nu; Är ni duktiga på att variera? Eller äter ni också samma frukost dag ut och dag in? Och i såfall – vad är er standardfrulle? En macka? Gröt? Ingenting alls? Middagsmat? Tell me. :) Kan vara bra att få inspiration ifall jag skulle få ryck och prova nytt någon dag. 
 
Puss


Kommentarer
Anonym

Tinade bär med lite sötningsmedel+kesella+massa kanel och 1 msk kokosflingor. Till det frukt, t ex ett äpple, eller kiwi/clementiner, samt 1-2 knäckemackor/alt riskakor med kaviar och gurka. Jättesvårt att bryta den vanan :P, men jag har faktiskt börjat experimentera med ditt frullealternativ och det är jättegott! :) Jag känner mig ofta sugen på typ flingor, men i och med att jag hetsåt detta i mina dagar förut, har jag idag ångest för flingor med havre och mjölk, så flingor är tyvärr en alldeles för stor utmaning fortfarande, men gott är det :P.

Svar: Det lät dock rätt gott! ;) Och riskakor med kaviar är en höjdare. :) Då förstår jag att det kan vara svårt med flingor. Men testa att börja med andra saker istället för flingor. (Typ som den blandningen jag gör på morgnarna). :) Kanske är lättare!

Ha en fin dag :)
Cecilia

2013-01-15 @ 12:53:38
Elin

Tyvärr lite för dålig på att variera!! Gröt nästan varje dag, med kanel och liiiiite mjölk. Annars brukar det bli knäckebröd med slinka och gurka plus frukt. Sjukt tråkigt låter det ju, men det är gott! Haha ;)

Svar: Gröt..ysch! ;) Haha. Men jag misstänker att det är många som har för vana att äta gröt till frukost. :) Äter också alltid frukt till frukosten, som du nog vet ;) Får en dålig start på dagen annars. Haha. Kram!
Cecilia

2013-01-15 @ 13:19:59
Rebecca

Jag äter alltid samma - gröt med proteinpulver. Enda gångn jag äter annat är när jag är hos föräldrarna, då blir det mackor eller frallor :)

2013-01-15 @ 13:26:56
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se
Elin

Haha, det är många som tkr att gröt smakar papper typ. Men jag hatade det oxå från början, men hade i hallon och banan för att ta bor den äckliga (ja, då var det äckligt!) smaken av bara gröten. Nu gillar jag smaken, fiberhavregryn är mycket godare! Det viktiga är att ha tillräckligt med salt!! Sen vet jag att folk har i typ proteinpulver med chokladsmak och annat konstigt :) hehe

Oooo ja, frukten släpper du inte! På sommaren är mina favoriter vattenmelon och jordgubbar! Sen amerikanska blåbär är också en hit, speciellt när man har egna buskar ;) men en riktigt god apelsin är inte fy skam det inte, för att inte tala om mango.... Osv....

Svar: Hallon och banan i låter gott!! :) Jag har även provat quinoagröt. Helt okej faktiskt. Men det slår inte yoghurt.. tyvärr ;)Något annat som många ger tummen upp åt är ju davosgröt. Kanske det skulle passa mig :) Gröt och yoghurt i ett. Får prova!

Prata inte om jordgubbar. ÅH vad jag längtar. :( Haha. Plockar varje dag på sommaren. Går åt flera liter om dagen hemma ;) Kanske tur att det bara äts en gång per år. Hade nog förätit mig annars.
Cecilia

2013-01-15 @ 13:47:58
helene

Jag äter också samma frukost varje dag, om jag inte är hos någon annan... Fast det blir i stort sett samma då också, eftersom mackor inte är något ovanligt att ha hemma:P Lite annat pålägg blir det kanske. Men två mackor med pålägg brukar jag äta. När jag var hos mormor blev det dock gröt och macka, vilket var väldigt gott. Men är lite för lat för att stå och koka gröt hemma och diska sen... Men nån gång kanske det blir av :) Anledningen till att jag håller fast vid den här frukosten är mest av bekväma skäl. Jag vill inte fundera och krångla, jag vill bara ha frukost, och jag vill ha något jag vet att jag tycker om.

2013-01-15 @ 14:51:51
URL: http://nystig.blogg.se
evelina

Jag har blivit duktig på att variera mig faktiskt! Idag åt jag en skål med två lager i, ena lagret var mosad banan med jordötssmör och kakao, andra var kvarg/keso med mosade hallon och vaniljpulver.
Igår åt jag kesopannkakor, dagen innan bananpannkakor.. Skönt att inte vara låst vid en och samma måltid bara för att det är så gott. Då missar man ju allt annat gott med ;) kram

2013-01-15 @ 15:14:16
URL: http://svindlandefrihet.blogg.se
39

Äter tyvärr ingenting, men ska börja med kaffe och en frukt. Det är bättre än ingenting. :3

2013-01-15 @ 15:22:02
URL: http://deerheart.blogg.se
Anonym

1 knäckemacka med smör, ost och skinka, ett äpple och ett antal glas mjölk. Försöker börja äta yoghurt och variera mig på olika sätt, men man blir lätt fast i ett mönster. Jag är ofta sugen på andra saker om vi har nya saker hemma, men då vill jag alltid ha mina "vanliga" saker också och då blir jag för mätt :(

Svar: Man brukar oftast vilja ha sina "egna saker". Men att du blir för mätt är inget argument hörredu. Är du sugen på att variera så kan man ju äta lite av varje :)
Cecilia

2013-01-15 @ 16:07:41
Mikis

Jag tycker inte att du ska ha dåligt samvete för att du inte varierar dina frukostar... :) Du äter ju det du gillar och det ser ju nyttigt och bra ut! Jag brukar äta havregrynsgröt de dagar jag går i skolan för ultimat mättnad och kraft, och när jag är ledig brukar jag äta en röra av keso/kvarg/yoghurt, vispad äggvita, stevia och vaniljpulver. :) Eller bara kvarg, eller kvarg/äggvita...! Skulle vilja våga mig på mackor också...

2013-01-15 @ 16:12:33
URL: http://mikismat.blogg.se
Maja

Jag är urdålig på att variera mig. Dels för att jag älskar det som jag äter och för att jag inte vet vad jag skulle äta annars...
Min standardfrulle är en portion gröt, en mjuk macka med ost och en hård med saltrulle. Sedan ett glas proviva och en kopp te. + en liten sked sylt på gröten såklart! :)
Kram! <3

2013-01-15 @ 17:14:38
URL: http://cuilenya.blogg.se
Hanna

Jag är väldigt bra på att variera. Ibland mackor, hårda eller mjuka och med olika pålägg. Oftast ost visserligen men även keso, middagsrester, kaviar, rökt lax..

Jag äter också gärna gröt och har alltid frukt på/till. Samma sak om jag äter yoghurt då är det frukt i som gället.

Jag gillar också att äta ägg i olika former, kokta, stekta, omelett, äggröra.. för sig själva eller på macka. Alltid mycket grönsaker till när det vankas äggig frukost.

Ibland blir det rester också. I förrgår åt jag wok till frukost.

2013-01-15 @ 17:42:06
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Mia Olsen

Oj. Nu när di väl säger det så... JAG VARIERAR FÖR EN GÅNGS SKULL!

Kvarg röra med olika toppingar & smaker varje gång nästan.
Olika sorters gröt (olika gryn, smaker, toppingar)
Flingor och yoghurt/fil/mjölk (varierar även mina flingor)
Keso/kvarg röror med diverse smaksättningar och toppingar
Knäckisar med pålägg.
Välling, varma fruktsoppor, fruktsallader med gooood yoghurt och nötter till (standard på sommaren).

Nu blev det tomt, brukar iaf variera mig bland det ovan. Fast har hamnat i ett kvarg-träsk nu... Men varierar iaf smaksättning och tillbehören till det. Det är ju alltid något! Haha ^^

2013-01-15 @ 17:58:44
URL: http://marslammet.blogg.se
emma

Hahah, skäms INTE! Jag är helkass på variation, provar dock olika brödsorter IBLAND, men annars är det en macka med ost/skinka/ägg och en skål havregrynsgröt med hackade torkad frukt och vaniljyogurt/mjölk!

2013-01-15 @ 18:34:43
URL: http://www.ungefaer.blogg.se
Sanna

Frulle är bästa målet helt klart :) Går i behandling på MHE så blir rejälare frukost numera :) varieras dock ganska mycket men typ yoghurt blandat med keso/kvarg och fruktmusli eller branflakes o nån frukt (bästa är sharonfrukt nomnom!) eller bär (ibland gröt istället, eller davos), öser på med kryddor som kanel/saffran/kardemumma. Och så en eller två mackor med smör och ost och gurka. Och icke att förglömma - ett par koppar te eller kaffe :) lycka!

Svar: Håller med! Helt och hållet bästa målet :) Och viktigaste! Åh, sharonfrukt är så gott :)) Fast ännu godare är färska jordgubbar i yoghurten ;)
Cecilia

2013-01-15 @ 19:56:09
Anna

Jag varierar mellan två frukostar.
Fil, flingor & musli eller två mackor. Och alltid två apelsiner och en balja te :)

2013-01-15 @ 20:02:23
URL: http://chokladpralin.devote.se
Anonym

Äter så gott som alltid gröt med banan och jordnötssmör. Kokad på mjölk såklart. Mmmmh! :)

Svar: Ska faktiskt prova på just gröt med jordnötssmör någon gång :) Verkar gott (trots att jag inte tycker om gröt..) Haha
Cecilia

2013-01-15 @ 20:24:12
Julia

Jag äter oftast havregrynsgröt till frukost, någon av dessa kombinationer:
-kakaogröt och toppar med kvarg och frukt tex sharon och kiwi
-gröt som jag äter med keso och blandade tinade bär tex blåbär, hallon och jordgubbar
-gröt som toppas med björnbärs/hallon/blåbärs kvarg och frukt tex sharon (älskar!) och kiwi

Om jag är extra hungrig brukar jag även äta kokt ägg eller flatbröd med ost+tomat / kalkon+gurka+paprika

Annars är det gott att blanda ihop keso+naturell yoggi med kakao+stevia och toppa med goda frukter!

Svar: Gröt med keso lät gott! Även med kakao :) Det ha jag provat.. men tyvärr låter det så mycket godare än vad det är. Haha. Håller mig till mina müsliblandningar istället ;)
Håller med om att sharon är supergott. :D Älskar det!!
Cecilia

2013-01-15 @ 20:42:14
mathilda

äter aldrig frukost men den godaste frukosten måste ju vara baugette/croissant med nutella haha! det åt vi jämt i frankrike, längtar tills jag klarar av att äta de igen

2013-01-15 @ 21:07:03
URL: http://www.invisibletears.blogg.se
Karin

- Bananpannkakor är gott, smakar inte så mycket banan som man kan tro. Äts med fördel tillsammans med keso och varma bär (eller i mitt fall önos gudomliga hallonsylt)
- Russinfralla med smör, ost och kaviar. Eller med skinka och keso. Gärna ett glas mjölk eller yoghurt/müsli till.
- Yoghurt med värmda hallon och flingor (havreringar är toppen, även Pauluns kanel/dinkelflingor är smaskens) eller med hemgjord müsli.
- Yohgurt med Ica:s crünchy med jordgubb/yoghurt smaken. Gudomligt god, men kanske inte så himla nyttig.
- Kvarg blandat med fil, eller keso/kvarg/fil, eller keso-fil, med valfri topping (frukt, bär, flingor, musli)

2013-01-15 @ 21:38:39
URL: http://tinythings.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0