Andra Juni.

Ett: Jag + värme + mat = Dum kombo. 
Två: Jag anpassar mig gärna efter andra. Men när anpassa sig efter andra innebär att det går tokmånga timmar mellan målen så går jag min egen väg – av rätt anledning. Tråkigt eller ej, strunt samma! Jag behöver mat och sov-klockan just nu, så är det bara. 
 
Kyligare dag och magen är i form igen. Konstigt hur man påverkas av väder. Magen känns full mest hela tiden när det är för varmt. Men trots att magen är "full" så behöver ändå kroppen och orken energipåfyllnad. Hänger liksom inte riktigt ihop! Blir bara obalans i kroppen. Därför är det nödvändigt med mat-och-sov-klocka. (Även bestämda mängder).
 
Söndag. Idag ska det bottenmålas båtar och storhandlas inför nästa helg. Har ni tips på bjudmat för fyrtiofem personer så kom gärna med lite tips. Lär ju kunna äta rester hela sommaren.. Haha. Så därför är det bäst att det bjuds på god mat! ;) 
 
Dags för frukost. (Rosta bröd, på med keso, skinka, saltgurka och färsk basilika. Fina grejer.) En skål med yoghurt, nötter, flingor och jordgubbar. Och ananas. Och melon. Och kaffe. Nöjer jag mig sen? Återstår att se. Haha. Mycket tankar kring detta med varation och matschema också. Hur man ska få de två att hänga ihop. Ska skriva lite mer om det sen..
 
Hoppas ni får en fin söndag mina vänner! Puss&Kram.


Kommentarer
juliajensen.se

Samma där för mig, värme totalt dödar min redan dåliga aptit och man känner sig mätt konstant.
Haha, så klagar vi nu och sommaren har precis börjat ;)

kram

2013-06-02 @ 10:32:45
URL: http://juliajensen.se/
Anonym

Hur ser ditt matschema ut? Kram!

Svar: Äter inte efter något exakt matschema :)
Cecilia

2013-06-02 @ 10:49:10
Elin

Storhandling är lite fridfullt tycker jag, eller bara att strosa runt i mataffären själv när man inte har någon tid att passa, är fridfullt! Finns så mkt kul att titta på! Haha :)
Men mat... Hmm... Min mamma gör en pastasallad med pesto i, grymt god! (Och att göra pesten själv gör att det blir supergott). Man kan ju ha i precis vad man vill! Sen är det ju alltid en hit med olika grillspett, typ med kyckling! Minipizzor (om man gillar det, jag gör det inte! Haha) ja... Hmm... Kanske gav jag lite inspiration :)

Svar: Åh, jag bara älskar att storhandla! Gör det varje dag, typ.. haha. Avkoppling :)
Pstasallader är alltid ett säkert kort! Man kan ju även ha pasta som grund och ha alla tillbehören breve. Så man får plocka ihop sin egna :) Hmm. Mycket val och planering. Är inte så mycket för kalas egentligen.. Men men ;) Det ska nog bli kul!!

Grillat är ju gott också.. men blir ett jäckla mäck till så många. Slutar la med körv å bröd ;)
Cecilia

2013-06-02 @ 12:10:21
Hanna

Alla ätstördas skräckmat, PAJ! Världens bästa bjudmat. Går att göra jättepajer i långpanna i ugnen eller någon lasagneform eller så. Sedan lite goda sallader, lite hembakat bröd och ett gäng röror (gucamole, hoummus, hemgjord pesto...)

2013-06-02 @ 12:43:45
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
Elin

Lite som terapi :))
Ja det är smart, så alla får välja precis vad de vill ha! Man vet ju själv hur det är om man inte gillar nåt och så! ;) haha, kalas kan bli lite för jobbigt ibland! Speciellt hetsen med tårta (om det är ett sådant kalas), tårta är typ det värsta jag vet. In med jordgubbar och glass istället!!!! Mmmmmmmm :)

Svar: Tårtan är utesluten. Vet du vad det blir istället? TIO frödinge kladdkakor! Haha. Den du ;)
Cecilia

2013-06-02 @ 13:33:05
Elin

Aaaaaahhhh, den är ju sååååå god! Kommer ihåg på högstadiet, då gick vi och köpte en liten sån kladdkaka och delade på! Hahah!!! :)
Känns som vi lever samma liv just nu, för jag har just bakat bröd! Haha!

2013-06-02 @ 15:51:31
Emma

Hej. Hur funkar det för dig då du verkar vara så strikt med dina mattider och samtidigt får hela din familj att matcha sig efter dig utan bråk? Samtidigt som du skriver att du gärna anpassar dig efter andra? Tacksam för svar då jag själv har dessa problem. Kram på dig!

Svar: Hej! :) Många av tiderna faller sig naurligt. Och sedan sitter det inristat att jag vill äta vid en viss tid, vilket gör att vi äter den tiden "automatiskt". Sen tycker jag att det är viktigt att jag anpassar mig efter de andra ibland. Vissa dagar kanske någon ska iväg vilket resulterar att vi måste äta tidigare/senare. Och då hänger jag på den tiden istället :) Jobbigt ibland, men det är så livet är. Det kan inte alltid bli samma. Blir inte något bråk alls här hemma över tider! Vi är öppna och pratar mycket.

Då vi jobbar helt olika här hemma så är vi inte alltid hemma och äter tillsammans. Olika helt enkelt :) Det är viktigt att du pratar med din familj om hur du känner. :) Kram!
Cecilia

2013-06-02 @ 19:00:28


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0