Att välja.

Vad är jag sugen på?
 
Har redan ätit ett flertal saker här som jag tidigare velat ha, men inte vågat äta. Många nya smaker som upptäcks ska ni veta. Och det får mig att inse hur mycket jag faktiskt lurat mig själv. Att göra val kan vara svårt. Men jag inser att mina val oftast har skett automatiskt. Jag har tagit det enklaste alternativet, för att underlätta och inte valt det jag velat ha. 
 
Fast underlätta för vad? För stunden, ja. För framtiden, nej. Inget som fungerar i längden. 
 
Det enkla alternativet behöver inte vara det felaktiga. Men det blir det felaktiga om man väljer det av fel anledningar. Och det är precis vad jag gjort! 
Har vart medveten om det. Men nu har jag fått det svart på vitt. Det är sådan här mat man ska ge kroppen. Mat som fyller en funktion och ger som kroppen den näring den behöver – inte bara bukfylla
 
Att befinna sig här, i nuet. 
 
Rädd att ge ifrån mig ansvaret för mycket. Det kommer kanske fungera här, med lite toppar och dalar, när jag måste. Men det är på hemmaplan det ska fungera. I min vardag som jag ska leva i resten av mitt liv. Måste göra de rätta valen själv, utan tillsägelse. 
 
Ska inte tänka för långt fram. Ska fokusera här och nu istället. Har så lätt att springa iväg. 
Blandad dag. Tryckt dag. Ätit sötsliskig efterrätt. Första på åratal. På tiden? Kanske det. 
 
Barbapappa. Ja, han blir min vän i kväll.
 


Kommentarer
A

Jag vet precis vad du menar med att "lura" sig till enkla val. Och man påverkas så mycket av omgivningen och det som sägs/skrivs i bloggar etc. Menegentligen är man ju väldigt ofri när man lever så. Det är så otroligt många som undermedvetet är styrda av en massa dumma regler. Och de går miste om så mycket i livet.

Tids nog säger ju kroppen ifrån- den vill inte bara ha bukfylla. När jag möter nya utmaningar brukar jag tänka på hur det var innan jag blev sjuk och hur jag, min familj, vänner osv levde och åt innan man började skriva så jäkla mycket om nyttigt och onyttigt i media. Man åt bra mat när man var hungrig och tills man var mätt- och sötsaker och efterätter ibland. Jag tror på sätt och vis att människor var mer närvarande i nuet och sina kroppar då och att man var bättre på att lyssna på kroppens signaler.Nu är vi så styrda av vad andra tycker och anser. Jag önskar mig tillbaka till den där friheten.

Jag förstår att du tänker på hur det ska bli sen när det helt och hållet är ditt ansvar, men försök att inte tänka på det. Jag tror att ju längre in i processen ju mer medvetenkommer du bli om att du faktiskt VILL gör afria val även i framtiden. Att du inte vill falla tillbaka i den "enkla" vägen igen. Nu är ju allt så nytt så. Men försök ta en dag i taget och håll fast vid tron, hoppet och målmedvetenheten. Påminn dig själv om att du väljer livet. Livet som innebär att leva- inte bara existera. Kämpa på! Jag tänker på dig varjedag och hoppas att du hittar stunder av lycka också. Kram <3

Svar: Jag är rastlös MEN sedan jag kom hit så har jag ändå fått ett helt annat lugn i kroppen. Och det har helt och hållet att göra med maten. Vanlig mat som mättar och ger energi. Inte alls den där orohetskänslan kvar i kroppen. Och sen är det så skönt att slippa tänka. Man vet sina tider och grubblar inte mer på det..
Klokt tänkt. Och jag tror också att tankar och inställning kommer att förändras med tiden. Tillslut kommer jag istället välja de friska valen automatiskt som jag idag väljer de sjuka. För jag har ju inte tänkt att ge mig förens jag mår BRA, så egentligen behöver jag inte oroa mig för framtiden.

Åh. Det värmde. Tack. Hoppas du får en bra fredag. Kram !
Cecilia

2013-06-13 @ 22:37:54
Sara

När man hade valen hemma så valde jag (och fortfarande delvis) det lättare alternativet. Inte för det är vad jag är sugen på utan för det är lättare. I mina samtal pratar vi mycket om det.
Minns från när jag var inlagd vilken chock det blev för mig när jag insåg det, svårast för mig inrökande var att jag inte kunde kompensera efteråt. Det gjorde jag ju alltid hemma!
För mig hjälpte det mycket att skriva matdagbok - är det något ni gör?
Kramar

2013-06-14 @ 08:04:54
URL: http://resanmotsundvikt.blogspot.se/
Dedde

Du är stark!! <3

2013-06-14 @ 09:43:46
URL: http://deds.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0