Energikaka.

Ätit god lunch på stan och haft det härligt i solen. Haft en bra dag och nu åker jag till Tjörn. 
Men först ska jag dela med mig av ett gott recept
 
Jag äter regelbundet och får sällan dippar i energin längre. Lärt mig vad jag behöver för att förhindra det. Men ibland kommer ändå de där dipparna. Stunden då man måste ha något nu (!!) annars riskerar man att bli grinig, hängig och darrig. Då krävs det snabb energi. Något som går fort att ta till för stunden – för att sedan fylla på med mer. Perfekt mellan målen med andra ord. Även kallat mellanmål (dööööh)
 
Ville prova något annat än rawbollar. Så idag blev det ett ihopsläng som slutade med en energikaka
 
Energikaka.
Nu har jag inga exakta mått, men...
 
– 2 äggvitor
– 1/2-1 övermogen banan
– 1/2 dl solroskärnor
– 1 dl hasselnötter
– 1/2 linfrön
– 2 dl havregryn (glutenfria om man vill)
– 2-3 msk kakao
– Torkad frukt. (Hackade ner russin & torkade plommon)
– 1 dl proteinpulver (hade vanilj den här gången men kan uteslutas eller ersättas helt om man vill)
– Alt. sötning.
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Mosa bananen, hacka nötter och blanda ihop allt. Smeta ut på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca tio minuter eller tills kakan har blivit lite fast. Grädda inte för länge. Hellre för kort så de blir lite degiga. 
Går utmärkt att frysa in och servera vid andra tillfällen!
 
Snabb energi. God energi.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0