Kokosbröd.

Sött men ändå gott som en macka. (Eller till fika..)
 
Doft av kokos är något av det bästa jag vet. Och att det dessutom är ett ljust bröd men som ändå mättar och är nyttigt gör det kanske ännu bättre. Bara att röra ihop alla ingredienser och skjutsa in i ugnen. Ingen jäsning och inga krusiduller. Simpelt och gott. 
 
Har bakat bröd varje dag den här veckan. Varje dag. Och varenda smula har gått åt här hemma. Uppskattat med andra ord! Tror minsann att jag kommer bli en redig hemmafru så småningom. Lyckost min framtida man.. (hö-hö).
 
 Kokosbröd.
Ingredienser för en limpa:
– 50 g smält kokosolja.
– 5 ägg
– 1 dl kokosmjöl
– 1 msk fiberhusk
– 1 tsk bakpulver
 
– Sesamfrön, pumpakärnor, solroskärnor (bananchips).
 
Hur?
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen fluffiga och tillsätt sedan den smälta kokosoljan,kokosmjöletfiberhusken och bakpulvret. Fortsätt vispa tills det blir en deg. Klä en brödform med bakplåtspapper. Toppa sedan med de fröer du vill ha. Sesam, pumpa, solros, linfrön... Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
 
Tips: 
Gjorde två olika omgångar. (Då den första gick åt som smör...). Och på den andra toppade jag istället med bananchips. Fungerade bra ihop! Ät brödet som det är eller med olika pålägg. Perfekt helgfrukost då det går snabbt att göra. 
 
Kram.
 


Kommentarer
Elin

Hahaha, man måste ju träna inför framtiden!!!! ;) kokos luktar verkligen gott!!!! Och det där ser ju oxå gott ut, bra kombo!

2013-06-05 @ 18:02:58
matilda

Hur fort fick du komma till capio efter att du vart på bedömningssamtal? Kram, lycka till!

Svar: Det är väldigt individuellt hur snabbt man får komma dit! Och så beror det självklart på om det är kö osv med :)
Cecilia

2013-06-05 @ 22:30:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0