Tonfisklunch.

Efter att ha tänkt till lite så tror jag att alla mår bäst av att äta när de väl äter. Dvs inget sparande. Inte det att man ska äta måltider för det. Men att äta rejält och att äta upp. Såklart att man kan lämna. Men att lämna mat för att man är proppmätt pga av att man smällt i sig en halv tårta innan maten känns för mig lite fel. Det där med småätande osv är kanske friskt, men kanske inget som passar just mig i längden. Vill hålla mig till regelbundet och "rätt" mängd från början. Av många (friska) anledningar. 
 
Och tack för era åsikter. Uppskattas!
 
Åt en kanongod lunch/middag förut. Jag hör till den kategorin som tycker om burkmat. Tonfisk, makrill... Många tycker det hör hemma i kattskålen men jag kan inte låta bli att tycka det är rätt gott trots allt. Men det går nog inte upp emot en färsk tonfiskfilé. Åh. Grillad dessutom. Med grillad potatis, keso och ajvar.  
 
Söndagslunch
 
Gjorde en skörd i trädgården förut på rabarber. Recepthjärnan sattes igång på direkten. "Vad ska man göra av dessa..." Åkte därför förbi affären på vägen hem och köpte allt som behövdes för att göra rabarberchutney. Mangochutney har jag provat men inte med rabarber. Sägs vara gott till mycket. Blir en av morgondagens sysslor med andra ord.
 
Nu däremot är det lite matdags. Hoppas ni haft en fin söndag. Kram


Kommentarer
helene

Tycker också det är bäst att äta ordentligt. Sparade mig ju förut, som jag skrev till dig:P Men känner mig mycket ärligare mot mig själv nu när jag äter ordentligt till huvudmålen och inte tänker på "sen". Tycker dock man ska kunna göra undantag. Har man ätit mellanmål och någon frågar om man vill fika fast man egentligen tänkt äta middag, så tycker jag det friskaste är att tacka ja till fikan och sen äta middag när man blir hungrig nästa gång. Eventuellt kanske man inte blir hungrig igen, men då kan man ju ta något litet ändå. Tycker ändå det är skönast att inte vara vrålhungrig när jag ska äta :)

2013-06-02 @ 19:39:02
URL: http://helenesoderberg.blogg.se
juliajensen.se

Tycker du kämpar på bra, men måste bara skriva att jag tror att du definierar "äta rejält" annorlunda jämfört med andra, då din tolkning på rejält troligtvis inte är så mycket trots allt, för då hade du oundvikligen gått upp i vikt...

Lura inte dig själv för mycket bara, du är smartare än så!!
kram

2013-06-02 @ 22:34:21
URL: http://juliajensen.se/
Jahapp

Det är svårt att gå upp i vikt om man fyller tallriken med 95% grönsaker gumman

Svar: haha. Tack, då vet jag!
Cecilia

2013-06-03 @ 23:06:02


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0