Och nu då?

Att anpassa sig efter andra.

Det var något jag gav mig tusan på att göra under den här resan. Tidigare har det kretsat runt mina tider. Men samtidigt, om jag ska anpassa mig efter dem så ska väl de kunna anpassa sig efter mig ibland? Kompromisser.
 
Men det har inte behövt bli några kompromisser under resan. Allt har kommit naturligt. Den enda gången jag har sagt ifrån är när det har gått för lång tid mellan målen och blodsockernivån har dippat till bottnivå. Och har det inte passat sig för de andra så har jag fått äta dubbla mellis istället. 
Det är det som är skillnaden nu för tiden. Om det är någon gång jag säger ifrån så gäller det endast för att det inte ska bli för lite. Förr kompromissade jag för att komma undan. Men det där förekommer inte längre! 
 
En annan klarar sig utan mat i fem-sex timmar. Men jag är "tyvärr" inte en av dem ännu. Jag behöver mina regelbunda måltider och därför har jag sett till att det har blivit så också. Planering och förberedelser utan att vara oflexibel. 
 
 
Efter förra resan var jag fast i mitt spindelnät så fort jag klev innanför dörren igen. Och det var jag medveten om den här gången och kunde därför förhindra det.
Nog för att jag slängde mig över favoritmaten på direkten, men det var inte det som var problemet tidigare. Det var på sättet jag gjorde det, sättet jag åt, tiderna jag åt och mängden jag åt.. Onödiga tvång. 
 
Har man klarat av att äta annorlunda mat, olika mängd på olika tider under tre veckors tid – varje dag – så ska det nog inte vara några problem att fixa det även på hemmaplan! 
Känner sådan pepp på förändring nu så ni förstår inte. Har skrivit en låång handlingslista på saker som ska köpas hem för att ta nästa kliv. Har även bockat av en och annan sak den andra utmaningslistan. Små som stora. Allt i rätt riktning räknas!
 
En bra tid väntar. Det är jag säker på. 
 


Kommentarer
Sara

Inte fel att ha rutiner i vardagen, det har de flesta. Problemet blir när de styr vardagen. Låter som du har tagit enorma kliv framåt, har själv svårt att släppa på kontrollen, vill så gärna kunna planera och få hippa det "rätt".
Håll nu i detta och fall inte tillbaka.
Kramar

2013-05-01 @ 09:15:34
URL: http://resanmotsundvikt.blogspot.se/
JJ

Rutiner är viktigt för oss som vill och behöver öka i vikt såntror mer på relativt ungefärliga mat tider eller iallafall ett visst antal mål per dag så man alltid får i sig det man behöver för att kroppen ska må ba och öka. Helt friska människor har "råd"att missa måltider osv men ställer till det för oss med denna bakgrund främst tankemässigt (lätt att alltid hoppa det målet sen osv, benen there done that) men även fysiskt. Någon dag funkar för mig nu men försöker ändå hålla mina rutiner för att inte halka ner igen. Inte värt det. Satsa mer på att öka portionerna än att försöka vara spontan. Prioritera viktuppgång innan du börjar leva ett sk à friskt liv. Som du beskrivit har du ju ändå ett x antal kilo att gå upp. Inget illa menat bara delar med mig av mina egna erfarenheter :) kram

2013-05-01 @ 21:31:19
URL: http://thejen.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0