Proteinpulver?

Jag älskar recept. Jag älskar att prova nytt och kan sitta i timmar och spana recept på internet. Av rent intresse – inget annat. 
Men något jag märkt är att många av de recepten jag vill prova inhehåller någon form av proteinpulver. Inte så konstigt, med tanke på att var och varannan människa klunkar/äter pulver nu för tiden. Bra? Vad vet jag? Och det är det jag tänkte fråga er om.
 
I min sits, om man får uttrycka sig så. Är proteinpulver något dåligt då? Eller kan det till och med vara bra?
 
Först och främst kanske jag ska säga att jag inte ska äta det för att jag tränar. För någon träning utför jag inte, som ni redan vet. Och nummer två; Jag ska inte ersätta det med något annat. 
Men det kanske hade hjälpt mig på traven? Och även ifall det främst ska intas när man faktiskt tränar så kanske det ändå hade gett lite positivt effekt på mina små muskler trots allt? Eller gör det varken eller?
Är inte så insatt – därför jag frågar.
 
Tänker främst ha det som ingrediens i bak osv. Kommer nog få höra delade åsikter. Men jag undrar, så därför frågar jag. För jag vet många som använder det i gröt/muggkakor osv trots att de inte tränar utan äter det för att det är gott och en bra ingrediens. Finns ju mycket spännande saker man faktiskt kan göra med proteinpulver. 
 
Dricker/äter ni proteinpulver? Och i så fall i vilket syfte?
Och vad använder ni det till? Dricker? Bakar med det?
 
Tell me. 


Kommentarer
Anonym

Vart hittade du sweatleaf-steviadroppar? Har bara hittat på bodystore... Ps. Du behöver inte proteinpulver, snarare kolhydrater... du får i dig protein så det räcker genom keso, kvarg, kött osv osv. Men du kan ju alltid passa på innan behandling, ska inte sticka under stol med att jag skulle gjort det, funderar själv på att testa haha.

Svar: Jag köpte på Life! :) Rätt dyra – men dryga så in i bomben. Ja, du kanske har rätt! Men kan inte låta bli att bli lite nyfiken.. haha.
Cecilia

2013-05-07 @ 20:19:24
jen

jag har börjat med kasein utöver precis innan läggdags. Vassle är mer efter träning för att hindra nedbrytning och öka muskelmassa snabbt in i kroppen medans kasein går långsamt ut i kroppen och gör att man lättare bibehåller musklerna och undehåller dem med protein. Alltså bäst innan läggdags då man inte ska äta på ett par timmar.

LÄS PÅ och skaffa dig fakta innan är mitt tips och sen bara prova. UTÖVER viktigt :) Det kan ju göra gott eftersom dina muskler mer innehåller vatten än protein nu. Godast enligt mig är vanilla ice cream, strawberry och päronsplitt (body sciende märket).

Bara du känner att du klarar lägga till det och inte byter ut :)

Kramar finis

2013-05-07 @ 20:31:44
URL: http://thejen.blogg.se
Viccy

VANLIG mat vännen. Inga pulver och sån dret, ägg är t.ex. perfekt protein! :)

2013-05-07 @ 20:43:02
URL: http://springaren.blogg.se
Vonskareng

Håller med Viccy! :) (testat köpa de EN gång förra året - äckligaste ngnsin, smakade plastigt bara.. I muffins o dyl också, blev triggad av protte-trenden..rekommenderas inte iaf!! Isch) så återigen; håller med henne ;) nyttigare, godara, BÄTTRE med riktigt käk skulle jag säga. Kramis!! :))

2013-05-07 @ 20:57:40
URL: http://vonskareng.blogg.se
Kristina

Hej! Läser till läkare och känner att jag måste uttala mig, proteinpulver är inget du ska ta, finns ingen anledning, ät riktig mat istället, då slipper du pajade njurar

Svar: Jag har hört att det endast är en myt att njurarna tar skada?
Cecilia

2013-05-07 @ 22:14:59
ungefaer.blogg.se

Håller med Vccy, VANLIG MAT! De flesta recepten som innehåller proteinpulver känns lite ÄS..

2013-05-07 @ 22:49:10
URL: http://ungefaer.blogg.se/
Anonym

Ok tack. Beställde med smak av english toffee på bodystore, köpte även whey-80 med päron-vanilj och cookies and cream för att testa :) kunde inte låta bli, hade tänkt på det ett bra tag... tyvärr :/ har kommit in i en sån där nyttofreak-period... så svårt att motstå och inte dras ned... + att jag för några veckor sedan köpte gymkort på dygnet runt öppet (och obemannat förutom mån-tors 16-19... beroende på anläggning, men "min" huvudanläggning..) suck. Blir så trött på mig själv. Men kanske kan jag hitta nån balans (vem försöker jag lura? ingen balans i sikte på långa vägar...) hoppas att du lyckas bättre än jag :/

Svar: Tänk till, tänk om – gör rätt! Det är lätt att dras med i allt nyttosnack. Man påverkas så lätt av media och människorna omkring sig. Hoppas du tar hand om dig! Kram.
Cecilia

2013-05-07 @ 22:54:05
Julia

Jag dricker proteinpulver, dock ENDAST efter ett gympass då jag tränat mina muskler. Detta för att få i mig någonting så snabbt som möjligt efter träningspasset. Jag brukar träna direkt efter skolan, och proteinpulver håller ju sig fräschast i väskan :)

Svar: Vilka är favoritsmakerna tro ? :)
Cecilia

2013-05-07 @ 23:21:09
Hanna

Njae... alltså. Det är inte så jävla gott som en del försöker hävda och det är inte direkt billigt. Skulle hålla mig till att baka vanligt och om du är mer intresserad av protein av någon anledning satsa på ägg, kvarg, baljväxter och mer kött.

2013-05-08 @ 08:20:12
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se
A

Inget proteinpulver, kan bytas ut mot lite mjöl i alla recept (eller äggvitor om det är proteinet man vill åt). Det är väldigt mättande och borde inte vara bra då man kämpar med mat. De som använder det och bakar med det gör det antagligen för att bibehålla/bygga muskelmassa i samband med mycket (!) träning men kanske ännu mer troligt för att det har blivit "normalt" tack vare de sociala medierna, och att så många går runt och smygdietar utan att förstå det själva.

Ha en bra dag vännen!

Svar: Jo, men det är främst smakerna jag vill åt. Kan ju inte låta bli att bli nyfiken :) Tror nog inte att det kan vara skadligt så länge jag inte ersätter det med något.
Detsamma! Kram. :)
Cecilia

2013-05-08 @ 08:49:20
Sandra

Egentligen tror jag att du klarar dig utan proteinpulver, vanlig mat & husmanskost i all ära. Bakning med proteinpulver känns lite äs håller med ovanstående kommentarer. Dock ska jag tillägga att jag äter & dricker det. Som tillägg utöver kosten istället för näringsdrycker för att få en extra skjuts. Som Jen skriver casein innan kvällsdags är inte så dumt.

2013-05-08 @ 08:56:39
URL: http://www.saaka.blogg.se
T

har också läst det om att för mycket protein kan vara skadligt för njurarna, så är kroppens hälsotillstånd redan nedsatt (undervikt) kanske inte det är det första man ska börja äta mer av :)

Svar: Nej, det kanske stämmer att det inte är speciellt "Bra". Men att det ska skada njurarna har jag hört är lite av en myt?! Beror väl på i vilken mängd osv såklart.. Men tanken var inte att sleva proteindrinkar var och varannan timma utan någon gång i bland :)
Cecilia

2013-05-08 @ 09:14:25
Linn

Jag skulle inte påstå att proteinpulver är dåligt för dig. Även om det alltid är bättre att få i sig protein via riktigt mat.

Men vill du ha pulvret till att kunna baka mumsiga saker (finns ju sååå mycket gott man kan göra!) tycker jag inte du ska hindra dig.
Och äter du dessutom detta UTÖVER annat, så gynnar det ju bara, på alla sätt.

Och de som säger att recept innehållande pulver känns ÄS? Alltså va?
I de flesta recepten är man ute efter att höja andelen protein, och komma undan sockret. Om det i slutändan hamnar på mer eller mindre kalorier spelar inte större roll.
Sedan att det oftare blir kalorisnålare pga att socker är så pass kaloritätt är ju en annan sak.

2013-05-08 @ 11:24:46
URL: http://list.blogg.se
Mia Olsen

Vanlig mat och råvaror gumman!
Även om prottepulverna är "bra" så nej... Vänta med det snälla du.
I recepten kan man ALLTID byta ut det mot något annat eller till och plocka bort helt utan att det blir sämre resultat.

Kram och håll dig till naturligt!

2013-05-08 @ 12:25:02
URL: http://marslammet.blogg.se
Helene

Proteinpulver är gott, men dyrt. Helt onödigt att använda om man inte vill bygga/försöker bygga väldigt mycket muskler. Proteinpulver är heller inte lika bra som vanlig mat ( de fullvärdiga proteinkällorna). Det ska ändas användas utöver. Man skulle lika gärna äta t.ex. Kyckling, men lite jobbigt att ta med det till gymmet:p proteinpulver är bra i bakning eftersom det är sött och smaksatt. Men för smakens skull går det ju att använda massa andra saker, samt stevia ist för socker. Själv har jag slutat med proteinpulver. Jag tränar inte tillräckligt extremt för att det ska finnas nån mening helt enkelt.

2013-05-08 @ 15:04:01
URL: http://helenesoderberg.blogg.se
Rebecca

Jag använder det... Olika mycket i olika perioder dock. Tar det innan eller efter träning, när hungern komme för tätt inpå träningen eller om jag ska köra många pass och inte kan ha något tungt i magen!

2013-05-08 @ 21:50:56
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0