Utmaningar

Jag tycker att en utmaning kan vara så mycket mer än att våga äta "något farligt". En utmaning för mig är att ta sig an något som känns jobbigt, som man inte är van vid. Det kan vara allt från att bryta ätstörda mönster, äta på annorlunda tider eller bara släppa på kontrollen lite. Varje framsteg räknas. 
 
Under resans gång har jag ställts inför många utmaningar. Både stora som små. Och även om utamingarna inte har inneburit "farliga" livsmedel alla gånger, så har det ändå vart utmaningar. Åtminstånde i mitt fall. 
 
Ett: För det första så var resan i helhet en enda stor utmaning. Att åka bort från trygga livsmedel och säkra rutiner kändes till en början skrämmande, men det visade sig gå alldeles utmärkt. Utmaning ett – check.

Två: Att äta på restaurang brukar gå utmärkt för mig. Men man vet aldrig vad ställena har att erbjuda och jag hade inte alltid något att säga till om gällande val av restaurang. Så jag ser det som ett stort steg att jag faktiskt bara kunde flyta med och äta vad som fanns att erbjuda på menyn. Utmaning två – check. 
 
Tre: Här hemma är mina mattider A och O för mig. Visst, jag klarar av lite förändringar ibland men brukar försöka hålla mig till tiderna för att underlätta. Men under den här veckan så har tiderna blivit knasiga. Verkligen helknasiga. Den enda måltiden som det var rutin på var middagen på kvällen. De andra målen kunde bli vart som helst och när som helst. Klarade jag av dagarna ändå? Alldeles utmärkt faktiskt. Utmaning tre – check. 
 
Vet inte hur många sådana här halvor som åts. Mums!
 
Alla utmaningar räknas som sagt. Både stora som små. Känner mig stolt att jag klarade av den här resan så pass bra som jag gjorde. Ska slänga upp ett inlägg om något lärorikt jag har lärt mig under den här resan lite senare. Eller i morgon blir det nog, för ögonen börjar bli aningen dimmiga må ni tro.
 
Nu ska jag kika klart på en film med mami och sedan blir det bingen. Kram från mig!
 
 
 


Kommentarer
Caroline

Ja jag går på eriksbergsgården i Örebro. Har psykolog, läkare mm.
Har mat schema, som jag försöker hålla. Men är svårt. ät tränar och ska börja på tisdag med mat och prat grupp.
Har ingen speciell vikt som jag vill gå upp till (vill ju knappt gå upp) men min psykolog skulle kolla upp tills näsa gång vad jag borde väga och hur mycket jag behöver gå upp. Har blivit sjukskriven nu också.
Blev du sjukskriven något?

2012-08-16 @ 22:22:40
URL: http://carro6.blogspot.com
Caroline

Ja precis. Vill väl ha all hjälp jag kan få så jag kommer på rätt spår :)
Jag är 24, (varför känner jag mig så gammal när jag pratar om anorexi?) aja. Jobbar på ett korttidsboende för barn och ungdomar. Det kan ofta bli långa pass 12-24 h eftersom vi sover där. Orkar inte de passen längre. Blir att må jätte dåligt när jag kommer hem.

2012-08-17 @ 08:05:42
URL: http://carro6.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0