Klicka på länken!

http://everylittleword.se 
 
(Min nya blogg för er som inte lyckades komma in på det)
Kram.

everylittleword.blogg.se

Hej hörni!
 
Nu kände jag att det var dags för en liten nystart i bloggandet. Så jag har bytt över till en ny blogg. Ni hittar mig istället på everylittleword.blogg.se. Hoppas ni flyttar dit med mig och fortsätter att läsa det jag skriver.
 
everylittleword.blogg.se
everylittleword.blogg.se
 
 
Same, old me. Bara ett nytt bloggnamn.
Hoppas vi ses där istället. Kram!
 

Frågor och svar.

Hejsan,
tänkte börja med att säga att jag älskar din blogg! Den känns ärlig och är väldigt inspirerande! 
Jag har även några frågor som jag undrar om du kunde svara på om/när du har tid och lust. Det är lite om behandlingen på capio... Hur den ser ut.
 
 
Får man olika matschemat eller hur ser det ut med det?
I början när det kommer kan ens matscheman se lite olika ut. Vissa äter halva portioner i några veckor medans vissa börjar med fulla portioner direkt. Det är individuellt det där. Men förutom det så brukar allas matscheman se ungefär likadana ut. Det är som sagt normal mängd vi äter och för de som behöver öka i vikt kan näringsdrycker sättas in. De som är vegetarianer har ett litet annat upplägg. Men i stora hela så är det samma för alla! 
 
Får man en målvikt och vägs man under behandlingen, får man i så fall beta vad man väger eller inte?
Varje måndag är det vägning. Och ja, man får veta sin vikt, vilket jag tycker är rätt bra. Målvikten beror lite på ålder. Men ja, man får en målvikt som man ska nå. 
 
Har man själv mycket att säga till om vad gäller hur behandlingen ska se ut?
Ja, jag tycker att man har väldigt mycket att säga till om gällande hur behandlingen ser ut faktiskt. Grundkonceptet är lika för alla men själva upplägget med planering osv gör man med sin egen behandare. Mycket är individuellt medans grunden är densamma för alla som sagt. Alla behöver ju jobba på olika saker då vi har olika problem. 
 
 
 
 
Vad gör man om dagarna, vad fokuserar man på i samtal osv.
Vad man får och gör på dagarna beror lite på vilket steg man är på i behandlingen och hur långt man har kommit. I början får man knappt gå runt huset medans man efter ett tag får börja röra sig allt mer fritt. Som att gå ner till havet, promenera, åka till stan och fika osv. Annars så sysselsätter man sig med filmer, pyssel, pratar med de andra. (Tur att ni finns J&E) Tiden går faktiskt rätt fort! Det är mycket äta och vila. Dagarna ser rätt likadana ut.
Samtalen? Man fokuserar på det man behöver hjälp med. 
 
Får man vara ute och hur mycket i så fall? 
Som sagt; Olika för alla och det varierar väldigt mycket beroende vart i behandlingen man är. Vissa mycket och andra lite.
 
Är det någon tid på hur länge man får/ska/borde/måste vara där?
Alla har och är olika tid där. Men jag tänker i allafall vara där tills jag är frisk. Nough said!
 
Hoppas du fick svar på alla dina frågor. Någon annan som undrar något? Fråga, iså fall.
 

26 November.

Hej och godkväll.
 
Inte så mycket att komma med idag mer än att jag har haft en mysig dag. Och att jag är trött som en gnu då. Vet inte riktigt vart denna plötsliga trötthet har kommit från. Kanske börjar jag bli sjuk. Eller så behöver jag bara lite extra vila och sömn just nu. Simple as that! 
 
Langar en tänkvärd bild istället medans brödet står i ugnen och doftar ljuvligt.
Några skivor nybakat bröd med stark ost samt en kopp chokladté får avsluta den här dagen. 
 
 
Kram till er. 
 

Resan är målet.

Hej!
 
Sov minsann ikapp en del förlorade timmar inatt. Rättare sagt: Jag sov i tolv timmar. Minns inte när det hände senast. Vaken fram och tillbaka men fortfarande – tolv timmar. Haha. Det tar på krafterna att må som man gör ibland.
 
Insåg nyss att det är mindre än en månad kvar till julafton. Detta året har gått satans fort. Men fortfarande känns det som en evighetsedan det var sommar. Som sagt. Jag, kyla och vinter klingar inte så bra ihop. Fast jag ska nog mäkta med den här vintern bättre än förra åtminstånde! Åker iväg efter julen. En efterlängtad och behövlig liten resa. En vecka med familjen, längst nere i Europa. 
 
Nåväl. Det blev en lite senare frukost (nybakat bröd by me) och en snabblagad lunch. Älskar Keldas soppor när man inte orkar stå och fixa eget. Köpte fisksoppan och slängde i massa morötterpurjokryddor och kräftstjärtar. Till det en macka med prästost och kallrökt lax. Enkelt och gott!
 
 
Dagens horoskop; Resan är målet. 
Och min koppling till det? Man måste slita, kämpa och slåss för att nå det slutgiltliga målet.
Utan resan kommer man aldrig att komma dit. 
 
Ha en fin kväll. Kram!
 
 

25 November.

Efter regn kommer solsken.
 
Ett jäkligt uttjatat citat men som faktiskt stämmer. Mitt liv går upp och ned. Men hur dåligt jag än mår ibland så vet jag att en bättre tid väntar. Det kan inte regna i all evighet! 
Jag blir nästan "glad" (Ja, bara nästan) när jag mår dåligt över andra saker som har med mat, vikt och allt det där tramset att göra. Det där tar inte upp all min tankekraft längre. Men när jag mår dåligt över något så har jag, likväl som många av er, lätt att ta till maten som "utväg". Ett sätt att få utlopp för sina känslor när man annars inte vet vad man ska göra av dem. Något att kontrollera. Och i många fall helt omedvetet, utan att man kanske tänker på det.
 
Det sitter som en tagg.
 
Men det finns inget livet som ska få ta ifrån mig allt som jag nu byggt upp.
Inget och ingen är värd den smärtan igen. Måste hitta nya sätt att hantera motgångar på.
 
 
Jag pratar om alla motgångar. Stora som små.
Prata. Det fungerar alltid.
 
Dags att ordna sopplunch. Kram.
 

En sådan dag.

Hjärtat är det enda instrument som kan krossas men ändå ticka vidare.
 
Det skulle bli den bästa helgen på länge...
....tji fick jag.
 
Hemma igen. Trött efter en halvtimmas sömn inatt. Tåg i flera timmar och en hjärna som inte riktigt hänger med idag. Precis ätit en jäkla massa tacopaj och känner för att somna i hundra år och vakna som Törnrosa gjorde. Och med de drömmarna säger jag tack och hej tills i morgon. 
 
 
Fram och tillbaka. Men vet ni; Det som inte dödar gör en starkare.
Kram.
 

22 November

Godmorgon Fredag!
 
Sovit gott men var uppe tidigt. Packat och äter nu frukost. Det blir en helg längst ner i landet för mig. Minst sagt mysigt. Lilla bloggen får vara lite tom tills på söndag då jag kommer hem. 
Utmanande men kul att åka iväg. Varje dag blir lite av en utmaning. Men med rätt sällskap så orkar man på något sätt inte bry sig. Go with the flow. 
 
Hoppas ni får en mysig helg ni med. Hörs snart. Och om ni vill så kan ni alltid kika vad jag har för mig på instagram osv. Ceciliarosell heter jag där.
 
 
Dags att göra sig i ordning. Och föresten. Jag har namnsdag idag. Haha grattis till lilla Cissi!
Kram och kram.
 

Ramar med luckor.

Vad jag gör på dagarna?
 
Det beror på vad jag har att göra. Haha. Det kan se rätt olika ut. Vaknar av mig själv senast halv nio. Sen tar jag emot dagen med öppna armar på ett sätt jag aldrig tidigare trodde att jag skulle våga. Planerade dagar med luckor för spontanitet. Inom ramarna för att det inte ska bli för lite. Inom ramar som det går att rucka på nu för tiden. Minuter, sekunder och timmar spelar mig inte så stor roll längre. Eller rättare sagt; Det dominerar inte mitt liv!
 
Jag träffar vänner, lunchar ute, hemma och med andra. Jag går lugna promenader, är i stan, bakar och tar hand om mig själv. Med ett lugnt tempo försökert jag normalisera min vardag så gott som det går. Och istället för att jag ger pekpinnar så försöker jag att inte lägga mig i så mycket – gällande allt. Sedan sitter det kanske inristat hos min omgivning att det är jag som sitter inne på pekpinnarna, men jag försöker få bort det! Men samtidigt: Jag tycker ju det är kul (och viktigt) att laga, planera osv osv... Alla människor behöver planering. (Nåja, många i allafall) Inget konstigt med det egentligen. Bara man inte blir för styrd av det!
 
Jag och min pluttis.

Men idag då?
Har vart i Göteborg hela dagen. Kollat lite julklappar och haft ett möte på en skola. Blev ju pluggsugen helt plötsligt. Men.. tja, jag vet inte! Måste som sagt hitta något som inte stressar. Och i dagsläget känns det som minsta lilla ansvar stressar. Borde nog börja jäkligt lugnt med något jag verkligen tycker är kul. Annars vet man aldrig hur det kan sluta! 
 
Nu ska jag kolla på en Oväntad Vänskap. Den är fin den! 
Hoppas ni har haft en bra dag hörni. Kram från mig! :)

21 November

Torsdag.
 
Men vill hellre ha fredag. Fast jag har roliga saker på schemat idag. Men först – äggfrukost. Har tagit tag i det där med utbildning nu. Eller tja, jag har i allafall börjat! Vill ta det lugnt i början. Inte göra något jag blir stressad av. Utan nu ska jag fokusera på det jag tycker är roligt. Och det är skapande, design och foto. 
 
Fast först ska jag bli fri och frisk. Och nu ska jag iväg till Göteborg en snabbis!
 
 
Har ni nåt "önskeinlägg" kanske? Skriv på i såfall. Hoppas ni får en bra torsdag. 
Kram!
 

En wrap, kanske?

Hur man fixar en lunch på...
...fem, ynka minuter!
 
Magen kurrade och jag ville ha något snabbt. Inte snabbt som i en halvtimma utan snabbt som i nu. En kombination av en sjuhelvetes otålig människa och en hungrig mage. Haha. 
Längesedan jag åt själv nu. Bortsett från ensamluncher ute på stan då. Uppskattade att äta i min ensamhet förut. Tyckte det var skönt – och tryggt. Nu är det tvärtom. Det är kul med sällskap och jag trivs med att ha folk omkring mig när jag äter nu för tiden. Måltider är en mysig och social stund. Nog för att jag är duktig på att vara själv, om ni förstår. Men det är alltid kul att ha en liten lunch och middagsdejt.
 
Salladskyckling, tacobröd, creme fraiche, spenat, majs,lök, tomat gurka, tacosås och lite solrosfrön. Ja, inte fasen tog det lång tid att fixa i allafall. Gott, enkelt och färgglatt!
 
 
Har haft en bra dag idag! Var iväg på en liten "konsert" i morses. Det var tjugofem helmlösa Afrikaner som sjöng, dansade och spelade. Sån sjuk rytm de har. Allaihopa. Femåringar som tjugofemårngar. Man blev glad bara av att se dem! Vi behöver lite sån där glädje här i Sverige. Vi tenderar till att vara torra, torrbollar ibland. 
 
Nåväl. Middag i magen (laxburgare med blomkål/potatismos) och nu ska jag sätta igång och leta lägenheter. Yessyess! Ha en fin kväll hörni. Kram till er.
 
 

20 November

Godmorgon!
 
Tänk vad fort man kan få nya vanor. Ibland räcker det med att göra samma sak om och om igen några få gånger för att få in ett nytänkt. Det man gjorde igår, blir lättare idag! Så är det för mig. Men samtidigt kan ett litet sedsteg få mig att tappa greppet totalt. Små, små triggers! Oskyldiga till en början och kan tyckas vara obetydliga. Men jag tror att det är viktigt att vara jäkligt uppmärksam. 
 
Jag har fått in väldigt mycket nytänk det senaste. Har också fått höra från flera håll under tiden att jag varit hemma att jag blivit en helt ny person. Och det kanske jag har. Jag fokuserar oftare på de små delarna istället för att se helheten. Och ser man på just helheten så kan nog även jag se en jäkla skillnad! Bättre att fokusera på de framsteg man gjort istället på småtabbar. 
 
Frukost i magen. Någon undra vilket té jag drack. Det är ett chokladté från Yogité! 
 
Nu ska jag snart iväg på en liten konsert. Hemlösa barn som har satt ihop något fint.
Ha en bra onsdag. Kram till er.
 
 

”Klok blir man av erfarenheter – erfarenheter får man av dumheter”

 
Alla våra drömmar, var blev de av?
Vi lär oss leva vidare med det vi har.
Alla våra drömmar, som ingen tycks förstå.
Vi låtsas att vi glömt dem och sen fortsätter vi att gå.
 
 
Som sagt; Nästan så man ville göra ett vårskrik igår!
 

Bara för att...

Vet ni vad man gör när man har tråkigt? Sådan här.

1. Hur gammal är du? 21år är stora jag.

2. Hur gammal känner du dig?
Nu äntligen börjar jag känna mig så gammal som jag faktiskt är. Har känt mig som en käring i flera år. Haha

3. Vad har du gjort i dag? Har hunnit med en hel del. Städat, gått en skön promenad runt sjön, ätit köttbullar med potatis + brunsås (och lingon) hos farfar. Har även vart på stan och kollat nya bågar samt köpt lite saker till de små fyrbenta djuren här hemma. 

4. Vilken film såg du senast? What´s your number. Helt okej får jag säga! 

5. Vem ringde du senast? En vän! :)

6. är du besatt av någonting? 
Haha, får man svara rosa på denna? 

7. Är du rädd för blod? Nej, sådant tål jag rätt bra. Fast inte öppna, djupa sår. Det klarar jag dock inte.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? I en mjuk, vit soffa med en vit, mjuk filt på mig. Även en katt i knät. Och en stor kopp kaffe breve mig!

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Sorry, inte så insatt... ;)

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Haha. Då hade jag nog svarat på den frågan!

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Rosa och svart. Inga konstigheter.

12. När vaknade du i dag? 
kl 08.00 på ett ungefär

13. Vilken är din favorithögtid? Jul är mysigt. Men jag skapar här och nu en ny högtid. Och det får bli våren! Den tycker jag om. När man har det bra, men ändå har det bästa framför sig!

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Där det är varmt, avkopplande och ljust!

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Haha var nära på att säga alla vinterställen jag vart på. Men nä... blir nog Bulgarien! 

16. Hur vill du tillbringa din pension? Oj. Ska bli en bakande rockmormor/farmor med förståelse. Vill ha många lediga år tillsammans med min man jag har vart med sedan årtionden tillbaka. Ska resa stup i kvarten och umgås mycket med mina barnbarn som jag ska skämma bort rejält. 

17. Vad lyssnar du på just nu? Knappande på tangenterna samt tv:en i bakgrunden.

18. Har du någon gång brutit ett ben? Jajemen. Och inte var det mitt fel. Haha (tack, broder) Bägge benen för att vara exakt! Ena när jag var 6 månader och andra när jag var typ 1,5 år! Har kvar gipset. Mini mini!!

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  
Yoghurt, flingor, pålägg och mackor. Sen är jag nöjd och resten av maten finns väl i frysen. 

20. Vem är din favoritkändis?  Kate Hudson och Katherine Heigl.

21. Vad är du på för humör just nu?  Trött och lite förväntansfull.
  
22. Vilka världsdelar har du varit i? Alla utom Australien och Afrika. (Men dit ska jag om några veckor). Ska bli satans kul!! :)

23. Snarkar du? Nej, ingen som har klagat i allafall! 

24. Vilka yrken har du provat på? Inte hunnit plöja mig igenom så många än. Provat på barnomsorgen i något år samt varit i restaurangbranchen. 

25. Hur går du helst klädd? Gärna baggy-jeans och en snygg hoodie. Eller en enkel klänning med svarta strumpbyxor. 

26. Vilket stjärntecken är du född i? Oxen!

27. Vilket är ditt favoritgodis? Müslitoppar, choklad i alla former och sura körsbär!

28. Vad sa du senast? "
Ja, jag följer gärna med på det. Kul!"

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Text och foto får jag nog säga!

30. Vad har du på dig just nu? Svarta, tighta jeans, svart tröja och en grå hoodie/väst! 

31. Vilken är din favoritaffär? Ullared och TGR när det gäller småskit. Maxi, när det gäller mat. H&M och Gina Tricot när det kommer till kläder och sminkaffär...tja, där det går att köpa en blå mascara! Haha
  
32. Vad har du för storlek i kläder? En lagom sådan! 
 
33. Vad har du i dina fickor? Har inga fickor just nu. Men annars; reflex, (jajamen) småmynt och läppstift. 

34. Vad köpte du senast? Ett stort halsband samt ett lysrör! Gillar blandningen.

35. Hur många gånger har du flyttat? Oj. En halv gång får jag väl säga! Resten får vänta tills nästa höst.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Mobilt internet, telefon och en väska med mat! 

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Inget av det. Lite jobbigt faktiskt. Men om jag ska välja så får det bli morgonmänniska! 
 
38. Senaste filmen du såg på bio? Känn ingen sorg. Grym film! Se den.

39. Har du blivit sydd någon gång? Ja, rätt många stygn i huvudet efter att ha fått ett tack i huvudet.

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Självklart. Hör till en av sommartraditionerna!
 
41. Vad åt du till frukost? En stor skål med yoghurt, flingor och bär samt en rullmacka med keso och skinka.
 
42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Det var nog rätt bekymmerslöst. Det enda man bråkade om var väl om man skulle ha cykelhjälm eller inte. Haha.
 
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nix. "Bara" parkeringsböter.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Lite fina ord osv. Annars hoppas jag på att det kommer snart!

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? Antingen under lakanet (haha) eller på nattduksbordet!

46. Vad var det sista du åt? Hemmarullade köttbullar, potatis, sås och lingon!

47. Vem är världens vackraste kvinna? Någon som strålar är Kate Hudson i allafall!

48. Är du blyg? Är nog antingen eller!

49. Vilken var den sista konserten du var på? Strunt i den sista. Men den 7 dec blir det Håkan!!

50. Vad heter du i andra namn? Kristina. Som alla andra i min släkt! 

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej. (pepppaaar peppaaar).

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? En hel del saker, ja!! Och så får det förbli.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Att gå mellan soffan och köket. Haha Näää, men i så fall step och löpning. Och dans, såklart!

54. Har du några husdjur? Petter och Pia som är små katter och en orm.

55. Vill du gifta dig? Såklart. I rosa klänning! 

56. Vad är du sugen på just nu? Ett glas rödvin. Haha whoops.

57. Vad är klockan? Lite över tre. 

58. Vad är det konstigaste du ätit? Får nog bli manet, orm eller ankhjärna! Uuuurk.

59. Har du någon udda förmåga? Kan stänga av ljudet i mina öron (seriöst, ja), vicka på öronen och rulla på magen. Sen känns det som jag kan vara tankeläsare ibland också! Men inte gällande mina tankar – bara andras!

60. Var växte dina föräldrar upp? I samma stad som jag bor nu! 

61. Vad önskar du dig i julklapp? Snackade precis om det. Blir nog en fin klocka bla. Allt utom kläder. 

62. Har du någon gång uppträtt inför massa människor? Bara på dansuppvisningar. Annars inte! 

63. Göteborg eller stockholm? Göteborg.

64. Har du sett någon dö? Bara djur. Annars inte en enda!

65. Har du någon gång ringt polisen? Ja, några gånger har det allt blivit!

66. Hur många grader är det ute? Fem, på sin höjd! 

67. Vilken färg har ditt hus? Vitt och vitt!

68. Vad sjöng du senast? Haha till One Direction! 

69. Har du insett vilka som är dina äkta vänner? Yes, det har jag verkligen!

70. Har du någon gång varit ”medverkande” i en rättegång? Bara åskådare!

71. Har du svenskt ursprung? Ja, det har jag!

72. Hur mycket väger du? Inte en aning för tillfället!

73. Har du ett turnummer? Nummer åtta fungerar i alla lägen.

74. Vem kramade du sist? Mamma!

75. Har du någon gång åkt snowboard? Ja, eller tja... hasat mig ner för en backe. Föredrar skidor! 

76. Kan du åka skateboard? Longboard om det räknas. Åh, va härligt! 

77. Nämn någon du beundrar och varför? Olika personer varje dag. Kan vara allt från någon kändis till någon person på stan!

78. Har du gröna fingrar? Nej, inte et dugg! 

79. Har du svimmat någon gång? Många gånger. Rätt "komiska" gånger får jag erkänna. Haha. 

80. När lärde du dig senast någonting nytt? Vi blir nog aldrig fullärda. 

81. Har du, eller har haft, något smeknamn? Cissi brukar det bli! 

82. Vad skulle du göra om du fick full lön i ett år utan att behöva jobba? Gjort sådant jag alltid velat, men inte riktigt kunnat! 

83. Är du vidskeplig? Ja, i många lägen! Fast nycklarna på bordet struntar jag i. För jag äger inte en enda nyckel. Haha.  

84. Vilka är dina största svagheter? Förbannat otålig och lite av en katastroftänkare!

85. Vad händer till helgen? Far längst ner i landet. 

86. Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då? Haha, nej! Men allt har väl sitt pris. Men nej, inte en chans!

87. Vad har du gjort idag för att ditt liv ska vara bättre imorgon? Ojoj, mycket må ni tro! Gör man rätt sex gånger om dagen så blir även det lättare i morgon. 

88. Nämn tre saker du absolut inte kan göra? Dricka en flaska rödvin utan att bli full, äta tjugo korvar under fem minuter. Och så kan jag inte flyga heller!

89. Vilken är din favoritrestaurang? Kagens. En tepanyaki-restaurang precis i min smak!

90. Bada eller duscha? Duscha!

91. Är du bra på att laga mat? Det är ingen som vågar säga annat. Men ska jag vara ärlig: Ja. Iallafall som hemmakock. Inte annars!

92. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb du har haft? Nah, uniform kan jag inte kalla det. Bara speciella jobbkläder!

93. När och varför var du på sjukhus senast? Inflammation mellan revbenen som gjorde det svårt att andas.

94. Vilket är ditt drömyrke? Åh, nu drömde jag mig bort. Något kreativt sådant!

95. Har du några Piercings? Ja, elva stycken om man räknar med öronen. 

96. Löskokta, hårdkokta eller stekta ägg? Efter max fem minuter har man det perfekt ägget.

 97. Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara? Det var en klurig fråga. Får nog klura på den ett tag!

98. Vad gjorde du 8.00 imorse? Tryckte på snooz-knappen

99. Har du gråtit idag? Inte ens i närheten.

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Sova. Fast nej. Ska laga mat!

If you fall. I´ll be there.

Godmorgon!
 
Tisdag och jag startar dagen med en kopp chokladte,
rullmacka och en skål med yoghurt, bär och flingor. 
 
Och ett sådant här fint budskap fick jag på min tépåse idag.
 
 
Regn och rusk. Får kurera mig inomhus! Ha en bra dag. Kram!
 

Litet men ack så stort!

Hej Måndag..
 
..men det känns som söndag. Kanske beror på att jag har vart iväg över natten. Hamnade i Halmstad hos min syster m.fl. Åt supergod wokbuffé igår innan det blev en bra film och myskväll. 
Påvägen hem idag så blev jag glad, ja tänka sig – glad när jag hamnade i en timmas bilkö. Satt där medans min såkallade "mattid" passerade. Kände ingenting. Ingen stress, ingen ångest och ingen oro. Hade detta vart för ett årsedan så hade jag börjar gråta (storgråta). Så en sådan liten och obetydlig sak fick mig att inse hur fri jag har på ett sätt har blivit. Litet och fruktansvärt obetydligt för många, men stort för mig! 
 
Hemma igen. Pratat med min behandlare idag på telefon. Fått mer tid i Varberg. Tillräckligt mycket för att bli helt klar. Nåja, helt klart kan man nog inte bli där. Det tar flera år att ble helt frisk till 100% tror jag. Och det jobbet måste på ett sätt fixas på hemmaplan! Man kan lägga grunden där, men man måste slutföra det hemma. Så kommer det i allafall bli för mig. Och jag känner att jag är på god väg! Några pusselbitar hit och dit som behöver hittas bara. Det är nog inte lika komplicerat som jag har trott! Think outside the box, så kommer du långt!
 
 
Lika utmanande som det är att vara helt själv är det att ha mycket folk omkring mig. För det är just de två tillfällena där jag kan tabba mig.
När jag är själv kan jag göra precis vad jag vill, när jag vill och hur jag vill. Och när jag har mycket folk kring mig kan jag inte göra hur jag vill, när jag vill och hur jag vill. Utmanande på två helt olika sätt! Full frihet eller ingen alls, typ!
 
Slappekväll i soffan. Yoghurt, müsli och massa färsk frukt till kvällsmål.
Kram!
 
 
 

16 November

Hej!
 
Har ni haft en bra helg såhär långt? Snart lördagskväll. Redan. Och det är bra. Tiden får gärna gå fort: först fram tills jul. Och efter det – fort tills i April och efter det så är det ju plötsigt sommar. Detta året (halvåret?!) som gått har verkligen gått satans fort. Men tänker man tillbaka på hur man delvis mådde för ca ett årsedan, vad man gjorde och vad man hade för tankar. Ja, då känns det plötsligt som om det har gått flera år sedan den tiden.
 
Har fortfarande mycket att ta i tu med. Men man kan inte bli helt frisk på ett halvår. Iallafall inte jag. Man behöver mer tid än så. Tid att klara sig själv på, utmana och både göra snedsteg och framsteg på. 
Med tanke på hur många månader och år som man har blivit nötad med alla dessa elak tankar så vore det nästan ett under att kunna bli frisk över en natt. Det är en process och jag låter det ta den tid det tar.
 
Annars? Lunchat på stan, träffat lite vänner och nu sitter jag med hårfärg i håret. Just nu är det en salig blandning av blont, gult, turkost, grönt, blått, rosa och lila. Haha. Även detta lär ta sin tid idag! För sådär många fäger ska jag faktiskt inte ha när jag är klart. (Min frisööör (J) vart är du?) 
 
 
Ska snart sätta igång med lasagne som får bli dagens middag. Gott och går snabbt. Nåja, iallafall när jag gör det på mitt lilla vis. En liten frusklasagne. Men grymt god för det!
Ha en bra kväll. Kram!
 

En bild säger mer än tusen ord.

Hej vänner. Och hej fredag.
 
Haft en bra dag. Åkte in och spenderade förmiddagen i Göteborg. Sushilunch och lite spring i affärer. 
Låter bilder tala idag. Hoppas det räcker. Och ha en bra fredag. Själv kör jag på en slappekväll med idol, fotboll och varma mackor. Helt okej för min del!
 
Nåväl, lite bilder från de senaste veckorna.
 
       Bild ett: Mysig lunch hos grannen (nåja, made by me) ;) Lax, sås och couscous!
       Bild två: Morgonté med fina ord.
 
        Bild tre: Lilla jag.
        Bild fyra: Min sovbuddy.
 
        Bild fem: Utsikt över Klädesholmen. Fina Tjörn.
        Bild sex: Lånade en väns ena öga. Crazy eeeye.
 
        Bild sju: Två portioner av hemmalagade pannbiffar med gräddsås och stekt lök.
        Bild åtta: Skinksås med ris, ärtor och sharon. 
 
Puss, kram och puss till er. 
 
 
 

14 November.

Godkväll.
 
Man är pigg när man ska sova och trött när man vill vara pigg.
Lottaproblem det där. Har gäspat mig igenom den här dagen. Liksom alla andra dagar den här veckan. Har väl flängt fram och tillbaka lite mycket. Varberg, Alingsås, Halmstad, Varberg, Tjörn, Alingsås...Tja. Kanske inte förens nu jag har hunnit landa ordentligt. Totalt dödstrött
 
Det kommer att finnas dagar då fel sida av mig talar.
Det kommer att finnas dagar då man känner att att man inte orkar mer.
Det kommer att finnas dagar då du behöver vara den "starka" när de andra gör tvärtom.
Det kommer att finnas dagar då du gör misstag.
Det kommer att finnas dagar då du undrar vad du gett dig in på.
Det kommer att finnas dagar med bakslag.
 
Men vet ni vad det viktigaste är? Att aldrig, aldrig släppa ögonen från målet. Det är okej att göra misstag – bara man lär sig av dem och gör rätt nästa gång. Livet är inte felfritt. Inte du heller. Och definitivt inte jag heller för den delen. Gör om och gör rätt. Det är bara du som kan göra jobbet! Och det går om man vill. 
 
En snäll våg. 
 
Nyss ätit skinksås med ris. Favorit sedan skolan! Med massa ärtor så blir det en himmelsk röra. Haft en bra dag! Lunchat med vänner och spenderat lite tid i affärer.
Nu är det soffan för mig som gäller. Något annat orkar jag inte med. Ha en bra kväll.
Kram till er. 
 
 
 
 

Smultron med mjölk.

Godmorgon Torsdag.
 
Oj, vad veckorna går. Och i detta läget tycker jag att det är bra. Har en del att se fram emot som jag vill ska inträffa nu, nu och nu! Allt från konserter, småtripper nedåt i landet, advent och till sist en veckas resa över nyår. Jag har inget tålamod, för er som missat det. Haha. Är en rätt ivrig person! På gott och ont får jag säga.
 
Precis ätit äggfrukost. Är det okej att redan sova frukost? Haha. Nä. Ska åka iväg och luncha med lilla E innan det blir en sväng till Göteborg senare. Sen får jag hoppas på att det redan är kväll så jag kan somna gott. Har vaknat varje timma i natt. Olika anledningar men fortfarande djävulskt frustrerande.
 
Hittade en söt lite skylt med.
Ha en bra torsdag. Kram, puss och kram!
 

Förbjudet? Nädu.

Fearfood
 
Fullkomligt hatar det ordet. Begreppet fearfood är ologiskt och olika för alla. Och just pga det så tycker jag just att det är så jäkla ologiskt. Den ena tycker att det jobbigaste som finns att äta är något av det jag har lätt för. Och det jag tycker är jobbigt att äta, ja det tycker någon annan är rena leken. 
 
Jag har haft en del livsmedel som har vart jobbigare än andra att äta. Kommer dock inte nämna några, då det ändå inte spelar någon roll! Som jag sa; Alla har vi våra olika svårigheter. Grundproblematiken må vara samma hos många av oss – maten. Men bortsett från det så har vi alla många olika erfarenheter, bakgrunder, svårigheter  och allt det där. 
 
Innan jag kom in till Varberg så var allt jobbigt att äta om det var på fel tid. Det kunde räcka med en ynka liten gurkbit och jag kunde känna stark ångest om det var just på fel tid. Urfånigt. 
Många av mina rädslor för livsmedel har försvunnit det senaste halvåret. Idag kan jag sätta mig på ett fik och spontanfika med en vän utan att känna någon vidare ångest alls! Trodde på riktigt aldrig att jag skulle kunna klara av det igen. Jag menar; när gjorde jag det senast? Var många, många år sedan jag fikade på stan. Bortsett från en svart kopp kaffe då. Vad är det man är rädd för? Att ha en mysig stund med en vän och äta lite gott? 
 
Jag har alltid hållt fast vid "Man ska äta för både kropp och själ". Har dock inte alltid levt efter det budskapet. Men det börjar det bli ändring på. Vägrar att utesluta livsmedel ur min kost igen. Ju oftare jag ätit det desto lättare har det blivit. Allt med mig har på något sätt med vanor att göra. Gör man en sak tillräckligt många gånger så känns det hela plötsligt inte lika farligt längre. I början när jag satte igång att äta en del "förbjudna" livsmedel igen så ballade jag ur totalt. Det gick inte alls och jag trodde aldrig att det skulle gå smärtfritt. Men prova själv och ät "något svårt" varje dag i någon vecka. Ingenting farligt kommer att hända. Du kanske bara känner dig lite mer hög på livet, vad vet jag! 
 
 
Färdigbabblat för idag. Nu ska jag laga pasta med skinksås. En av mina favoriträtter. Och ikväll ska jag iväg på handbollsmatch. Hoppas ni får en fin kväll ni med. :) 
Kram och kram till er!!
 

En liten fråga.

Några små frågor. 
 
Hej! Jag har en liten fråga :) Jag undrar vad du tycker har varit det svåraste och jobbigaste förändringen (som har med beteende/kroppen/mat) att göra och hur du har tacklat det hindret? Och vad du har lärt dig från det? 
 
Jobbigast? Hmm. Alltså en del saker som har vart jobbiga är fortfarande jobbiga. Ovant, skrämmande och främmande. Men en del förändringar har vart skrämmande, men är inte längre ett så stort hinder som det tidigare vart. Det jag vant mig vid och det som gör livet lättare att leva är – maten. Och bara att ha med sig hur mycket mat man ska (bör?) äta gör det lättare för mig att leva ett spontant liv.
 
Man har mer spelrum nu. Är inte fast vid si och så många måltider per dag och är inte fast vid tidpunkter hit och dit. Och bara det gör att dagarna kan bli mer spontana.
Jag får i mig det jag ska men det kan vara på helt olika tider. Regelbundet, men ändå inte. Spontant, fast med rutiner. Alla mår bra av rutiner. Men en minut, en halvtimma eller en timma hit och dit spelar ingen roll längre. Och bara det gör mig fri. 
 
 
Beteenden? Ju närmre friskheten jag kommer desto färre blir även alla dessa säkerhetsbeteenden, tvångsmässigheten osv osv. Inte heller det spelar så stor roll längre. I och med att gamla vanor (ovanor) har brutits så har även sjuka beteenden brutits. De har annars gått hand i hand. 
 
Något som fortfarande gnager? Ja, hela tiden. Försöker acceptera min "nya" kropp. Jag jobbar på det. Även det är ovant och rätt främmande. Men jag ger det tid. Det kommer ta tid. Inte så konstigt egentligen. 
 
Det var det, det! Kram till er. 
 

Tisdag.

Godmorgon.
 
Ja, visst är det okej att klaga ibland. Men jag kan inte låta bli att få lite dåligt samvete över allt klagande när jag kollar på hur situationen är nere i Filippinerna just nu. Jag var på ett av de ställena där katastrofen har inträffat för ungefär ett år sedan. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Har smsat iväg lite pengar för att ge en hjälpande hand.
 
Nåväl. Tisdag. Iväg å luncha och sedan åka iväg till Göteborg med en vän.
Ska svara på era frågor senare. Blir så glad att ni tycker det är kul att följa min resa. Hoppas ni hänger med mig enda in i mål. :) Hoppas ni med sliter på! Det är inte värt att ägna fler år åt sjukdomen. Totalt, jäkla meningslöst. 
 
Bild av mig. (Filippinerna)
 
Kram till er och ha en bra tisdag. Kram så länge. 
 

Sluttramsat.

 
Lite skillnad. 
 
Man märker att man har tagit ett stort kliv framåt när man blir sur på de som fuskar, missköter sig och håller kvar vid sina sjuka beteenden. Sur, istället för att bli triggad
Jag har också vart där. Långt nere i det där mörktet. Det är inte så jag menar. Men jag ser det ändå som ett tecken på att jag har kommit långt när jag kan se det från det perspektivet istället.
 
Livet behöver inte vara mer komplicerat än vad det redan är. Får kalla kårar när jag tänker på hur mina dagar såg ut för ett årsedan. Vilket fängelse och vilken ensam, jäkla själ jag var. Snacka om att vara självupptagen! Har släppt in andra människor på livet på ett sätt som förut hade känts obekvämt. 
Det gör liksom inte om det kommer "vänner ivägen". För istället för att vara ivägen så är det istället där och förgyller mina dagar nu för tiden. Det var bara jag som var ivägen förut – inte dem. Det behöver inte vara på mitt gamla, tråkiga sätt längre. Tar del av allt på ett annat sätt nu! Kunde bara ses vissa tider på dygnet. Och det var på tider som inte rubbade mina rutiner. Trams.
 
Fortsätter att äta regelbundet och fortsätter att hålla mig till det koncept jag nu behöver leva efter. Eller rättare sagt; Som alla mer eller mindre behöver leva efter. Jag kommer alltid behöva mina rutiner – livet ut. Men det på ett sätt som gör att livet styr maten och inte tvärtom. Det går att hitta en balans. Jag lovar. 
 
 
En rätt lång bit kvar innan jag är klar med all denna skiten. Men jag har minsann kommit en bra bit på vägen. Behöver fortfarande träna på en hel del saker. Och även acceptera en del.
Vill ni fråga nåt – fråga!! Brukar svara på det mesta. Nåja, sådant som gynnar både mig och er. Annars så fåre vara! Doing what you like is freedom. Liking what you do is happiness.
 
Kram.
 

Trött start på veckan.

Hej Måndag.
 
Samtidigt som jag må vara en rastlös själ så avskyr jag samtidigt att ha saker att göra. Jag tycker inte om att känna press, stress och ångest över saker jag måste uträtta. Då blir det genast att jag skjuter upp det eller lägger det åt sidan. Och på det viset blir det absolut inget gjort!

Kanske blir den saken bättre ju mer ork jag får. Fast å andra sidan behöver det inte vara saker som kräver just ork. Det kan räcka med att jag har mail att skicka, tavlor att beställa eller ett samtal med försäkringskassan som behöver fixa. Just det där med att ha saker som hänger över sig istället för att ta tag i det. Tja, det kan sitta och gnaga. Haha. Men har bara mig själv att skylla. Och sådant här gäller just mig själv. För när jag får ett uppdrag att göra något åt någon annan så är jag satans produktiv helt plötsligt.
 
Babbel. Tagit igen lördagens borttappade sömntimmar idag. Lagade klyftpotatis och biffar till lunch och sedan somnade jag som ett litet barn. Har precis gått ett varv runt sjön och nu jäklar ska jag skriva en lista på saker som ska bockas av att göra. 
 
Provade Renee Voltaire´s granola i morses. Lite smaklös, men god!
 
Hoppas ni har en bra start på veckan. 
Kram och puss från mig. 

En härlig afton.

Söndag
 
En sådan där söndag. När man fortfarande ser i kors efter gårdagen. Låt oss säga att det blev en kanonkväll. Vin, restaurang och det finaste vännerna. Firade som sagt fina E, som fyller år. 
Tog oss ut senare på kvällen. Dans och prat hela natten lång tills vi kom hem och ramlade i säng vid femtiden i morses. Uppe med tuppen efter tre timmars sömn och där har vi anledningen till ett härligt måeende. Haha. 
 
Skönt att få leva lite "ungdomsliv" igen. Det har vart bortglömt det senaste åren som ni vet. Inget fel med hemmakvällar i soffan. Men jesus, detta har jag saknat!
 
Från en afton som doftade lite YMCA
TACK älskade vänner ni är kärlek för mig!
 
 
En vampyr, ett flygande huvud och en födelsedagstjej!
 
Bra start på dessa veckorna hemma. Men nu ska jag vila, vila och vila. Inte planera in så jäkla mycket utan mest försöka ta det lilla lugna. På en normal nivå. Bort med den där stressen som ständigt gnager.
 
Nu ska jag slänga mig på soffan med en stor skål yoghurt och granola och kolla tv resten av kvällen.
Kärlek från mig till er. 
 

Exactly what you have to offer.

Hej Lördag.
 
Är helt slut i huvudet. Fram och tillbaka. Det tar liksom lite på kroppen med all omställning hit och dit. Men nu ska jag vara hemma såpass länge att jag kommer kunna landa ordentligt.
Men idag blir det då ingen vila. Ska iväg och fira lilla E som fyller. Restaurang följt av utgång. Hoppas på att ha orken på min sida idag. Ska bli riktigt kul!
 
Annars? Jag vet inte. Nu är det verkligen blankt. 
Men jag hoppas och tror att jag får en bra dag.
 
Ha en bra lördag. Kram och puss!
 

Rainbow.

Hej torsdag.
 
Har börjat snacka i gåtor igen. Förlåt för det. Haha. Men tja, är väl sådan ibland. Men nu blev det helt plötsligt ändrade planer. Och det är nog en planer som i dagsläget kommer fungera bra.
Far hem i morgon – igen. Kan, orkar inte, vill, vill inte, behöver, behöver inte vara här just nu. Så just därför blir det hemfärd igen under några veckors tid.
 
Sedan kommer jag tillbaka hit och slutför det jag redan påbörjat. Har lång tid kvar här innan jag är klar. 
Do not worry. Kommer inte snubbla på mållinjen som jag redan sagt. Jag är rätt självständig och klarar mig nog rätt bra på egen hand. Så vem vet; Kanske kan jag med mycket erfarenhet (bra sådan) i ryggsäcken ta mig längre fram på egen hand hemma jämfört med vad jag kan här. Får mer utrymme hemma. Och det är väl det jag behöver nu. Fortfarande skrämmande. Men jag vet vart jag står och vad jag klarar av. 
 
Och jag tror på mig själv. Det har jag alltid gjort. 
 
 
Everyone wants happiness no one wants pain.
But you can´t have a rainbow without a little rain. 
 
Stod för sopplunch + efterrätt idag. Pastasoppa med en supergod morotskaka till efterrätt. Det där gjorde jag bra minsann. Har pinsamt nog bara ätit morotskaka en gång innan. Var väl på tiden igen.
Dags att packa ner alla saker. Hoppas ni får en bra torsdagskväll. Kram till er från mig. 
 

Nu eller sen.

Onsdag.
 
Har sovit på saken i två nätter men har ändå inte kunnat bestämma mig.
Kluven till tusen!
 
Nu eller sen? Men varför sen och inte nu? Samma sak. Bara det att jag förkortar den krokiga vägen om jag gör det nu. Men om jag inte är redo nu men kommer vara mer redo sen? Blir det bättre gjort då? 
Egentligen ingenting att grubbla på. För i detta fall ska jag göra det som skrämmer mig mest. För just i detta fall så är det nog just det som är det bästa beslutet. 
 
Vi får se helt enkelt. 
 
 
Mycket att se fram emot i allafall. Men får lägga det på ett plan så jag inte blir stressad.
Det ska vara kul, inte stressande.
 
Ha en bra onsdag. Kyckling och klyftpotatis-dags. Kram!
 
 
 
 
 

Tisdag.

Tisdag.
 
Kom hit igår med rätt bra humör. Det ändrades snabbt. Och helt plötsligt stod (står) jag inför ett val som jag måste ta på egen hand. Och jag är inte bra på att bestämma saker på egen hand. Vill bolla, diskutera och höra andras åsikter. Men nej, inte den här gången. Beslutet måste komma från mig och min magkänsla.
Inte en sådär jättebra dag om man säger så.
 
Detta kanske inte är rätt – just nu. Men varför skjuta upp problemet pga rädsla när jag ändå vet att jag kommer göra det fullt ut någon gång ändå. Men det kanske är så att det faktiskt inte är precis just nu jag ska ta hand om sista biten. Kanske är det så att jag faktiskt måste komma iväg en längre tid för att sen orka och kunna förankra allt på riktigt. Allt har liksom gått förbi mig med en axelryckning och det är först nu jag har insett att det faktiskt har varit så.
 
Kan nog inte förklara.
Ska sova på saken och ha bestämt mig i morgon.
 
 
 
 
Man ska komma ihåg att det är av rätt anledning. Det handlar inte om att ge upp och det handlar inte om att välja det sjuka. Tvärtom. Jag vill ju göra något annorlunda eftersom detta hittils inte har fungerat till 100%. Just för att jag verkligen vill lyckas. Inget annat. Dags att prova nya vägar för att se om de passar mig bättre!
 
Babbel. Lunchdags nu. Kram till er från idag en vilsen själv. 
 
 
 

Tillbaka i Varberg.

Måndag...
 
...och jag är tillbaka i Varberg efter två hela veckor hemma. Känns konstigt att vara tillbaka. Två veckor hemma jämfört med här känns som det dubbla. Har hunnit med så jäkla mycket saker.
Så mycket saker att bloggen har hamnat lite i kläm. Men nu är jag väl tillbaka antar jag. Så; Hej, igen! Hoppas även ni har haft några bra veckor.
 
Jag är glad att det känns lite tråkigt att vara tillbaka. Det betyder bara att jag är på rätt väg emot att klara mig hemma. Samtidigt hade jag aldrig klarat av att bli "lämnad" själv hemma nu. Det vet jag inte hade fungerat. Eller hade det det? Är det bara jag som inte tror tillräckligt på mig själv?
 
Det är små pusselbitar som är kvar. Pusselbitar som tycks vara obetydliga men samtidigt fullt nödvändiga att lägga. Helhjärtat eller inte alls. Vill ha bort allt tänk gällande marginaler hit och dit. Och jag vill ha bort självhat och jag vill ha bort allt som fortfarande sätter käppar i hjulet för att jag ska kunna vara själv
 
 
Ska satsa på lite utmaningar på egen hand den här veckan. Bestämma dem tillsammans men utföra dem på egen hand. Tror att det är en väldigt stor del för att kunna bli frisk.
Att kunna, våga och faktiskt göra rätt när det bara är en själv som är ens sällskap. Att göra det för ens egen skull. Delvis för att man måste men också för att man vill. 
 
Ska snart ha samtal. Får se vad som bestäms.
Ha en bra måndag. Kram!
 

Back on track.

Hejigen
 
Först nu börjar jag bli trött. Har gjort mer saker under dessa två veckorna hemma än vad jag har gjort tillsammans de senaste två åren känns det som. 
Oj, va saker jag har hunnit med! Kanske har vart ett lite för högt tempo. Kan nog vara klokt att komma tillbaka till Varberg och lugna ner allt lite. Prata och fortsätta framåt så att nästa gång jag är hemma bli ännu bättre.
 
Av eller
 
Behöver hitta ett lunk som är ett mellanting. Många mäktar med ett hektiskt tempo. Jag med, men inte mer – just nu. Tåls att tänka på vilken kort tid jag har tagit mig hit på. Några månader på behandlingen är egentligen ingenting. Det är lätt att bli ivrig och känna sig nöjd. Att tänka; "Jag behöver inte åka tillbaka till Capio, det har ju gått helt okej". Men jag säger det igen och jag vågar inte falla på målsnöret. 
 
Blir det inte gjort från gunden så kommer jag aldrig bli kvitt detta. Eller jo, kanske. Men jag kommer alltid att vara känslig för att trilla dit onödigt snabbt igen. Och jag ska aldrig tillbaka dit där jag var för bara ett halv årsedan. En tid med ständig, oro, ångest, självhat, grubbel och dividerande. På riktigt; A-l-d-r-i-g.
 
Så nu tänker jag åka tillbaka till Varberg. Och det med ny kraft och ny motivaion. Men dessa två veckor var otroligt nödvändiga. Klokt beslut trots allt! Precis som jag trodde. 
 
Tjörn. Fina Tjörn. 
 
Har vart ute på vift hela veckan. Haft det förbannat mysigt! Och det är sådant som får mig att vilja vara fri och leva som jag vill. Bort med allt dumt och in med det som får en att må bra!
 
Jag börjar hitta de sakerna. Och fan vad jag är glad för det. Det är nog inte så komplicerat egentligen. Jag snurrar, vrider och vänder på allt. Överanalyserar. Önödigt, för det behövs egentligen inte. 
 
Åker tillbaka först på måndag. Innan dess ska jag ha myshelg med miss E. <3
Ha en bra helg vänner. Kram!!

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0