Tillbakablick

Fick en fråga om jag kunde beskriva hur dagarna såg ut då jag mådde som sämst – jämfört med nu. Samt om jag var besatt av träning eller om det främst var maten jag drog ner på. Och visst kan jag det!
Vet inte om jag har skrivit det förut. Men det var efter min resa till USA som jag började falla tillbaka igen. Det var väl redan under resans gång som jag började tänka på vad jag stoppade i mig, men det var främst efter resan – när jag hade kommit hem igen som det rasade.
Jag har egentligen inget riktigt svar på varför jag hamnade här igen. Det var aldrig med "vilje" om man säger så. För hade jag fått rutiner på mitt liv direkt när jag kom hem igen så hade jag aldrig hamnat här igen, det är jag nästan säker på.
Väl hemma så började jag på nytt jobb (vikarie). Och inom det jobbet så är rutinerna som bortblåsta. Man vet aldrig när man börjar, om man ska ha med matlåda eller ej, eller när man slutar osv. Och i mitt undermedvetna så var nog mina mattider – redan då, A och O för att jag skulle må bra. Men de där tiderna.. ja, de existerade inte med tanke på att jag aldrig kunde planera mer än en dag i förväg. Så maten minskades rätt omedvetet samtidigt som träningen ökade och vikten rasade. Tiden gick och sedan var jag fast. Fast i helvetet som jag en gång hade lyckats ta mig upp från.
Vikten rasade drastiskt under några månaders tid. Jag visste "vad jag hade gett mig in på" med tanke på att jag har vart här en gång förut. Så en dag bestämde jag mig för att det tamejfan fick vara nog. Minns den dagen väl. Jag satt här hemma i soffan och hade haft en helvetes dag på jobbet och orkade helt enkelt inte mer. Orkade inte vara kall, klen, trött och ätstörd person längre. Det blev snack om inläggning hit och dit. Men nej, aldrig i mitt liv att jag skulle bli inlagd.
Jag bestämde mig för att vända på steken och börja leva igen. Sagt och gjort. Sedan den dagen har jag bara gjort framsteg efter framsteg. (Men även failat x antal gånger) Samtidigt som jag hamnade längre ner i skiten viktmässigt den här omgången jag vart sjuk så har tankarna inte alls vart detsamma. Visst, jag har haft/har ätstörda tankar, men inte alls på samma sätt som under förra helvetesperioden. Nu är jag mer medveten om allting och tycker själv att jag är alldels för smal. Friskheten skrämmer mig som sagt inte nu, för jag vet vad som väntar. Jag har fortfarande long way to go, men eftersom jag är medveten om allting på ett helt annat sätt den här gången som tvivlar jag inte på att jag faktiskt kan ta mig upp ur allt utan hjälp. Jag känner mig på något sätt som en normal person i en för tunn kropp. Om ni förstår ;)
Men jag märker även en enorm skillnad på hur jag kämpar nu – jämfört med den dagen då jag bestämde mig för att vända på allt. Då trodde jag att en extra knäckemacka skulle få mig att gå upp i vikt. Och mjaa.. lite mer än så har jag väl insett att det har krävts.
Det är fortfarande väldigt många saker som jag behöver jobba på. Har fortfarande många livsmedel som skrämmer mig, många tvångstankar och ett gäng olika saker för mig som inte kan klassas som normalt, för fem öre. Men jag känner att allt blir bättre för var dag som går. Och jag tror även att det bara kommer bli bättre för varje kilo som jag går upp. Tankarna kommer klarna och jag kommer må bättre och bättre och så småningom hoppas jag att alla ätstörda fixeringar jag har för mig kommer att släppa.
En frisk, pigg och glad moi

När jag väl är uppe ur denna skiten så kommer jag aldrig falla tillbaka igen. Det ska jag tamejfan se till! Idag mår jag faktiskt riktigt bra. Jag äter, skrattar, gråter, äter lite till, går upp i vikt, jobbar, är med vänner och lever faktiskt ett ganska normalt liv. Det enda som drar mig tillbaka är egentligen bara tiderna och orken i kroppen. Men det är så det får vara ett tag fram över och det har jag accepterat.
Blev ett långt – och kanske aningen luddigt inlägg. Är något oklart så släng iväg en fråga bara. 

31 Maj

God eftermiddag! :)
Lugn och skön dag på jobbet idag. skönt att kunna äta i lugn och ro. Fick även mina jobbtider för två veckor framåt. Och jag kan säga att det hjälper att vara öppen. Har nämligen snackat med min chef och sagt hur det ligger till med allt. Så nu har jag fått tider som passar mig som handen i handsken. Det är jag otroligt, otroligt tacksam över. :)
Jag har velat fram och tillbaka om hur vida jag tycker om att jobba på sommaren eller inte. Men jag har kommit fram till att det bara är posetivt för mig just nu. I vanliga fall brukar jag ta mitt pick och pack och flytta ut till sommarstugan i tio veckor. Men i år kommer jag som sagt spendera sommaren med att pendla mellan sommarstugan och Alingsås, på grund av att jag ska jobba.
Dagarna vid stugan brukar ägnas åt att springa, gå promenader, åka vattenskidor och vara allmänt "aktiv". Men det hade jag inte kunnat iår med tanke på hur allt ser ut just nu. Och man ska komma ihåg att det regnar rätt mycket på sommaren också.. så mina dagar vid stugan hade nog blivit rätt sega i slutändan. Så det känns bra att jobba helt enkelt :)
Nåja, klådan äntligen avtagit iallafall– så nu är jag bara brun. Höhö. Så det var liiiite värt att sola trots allt ;) Föresten är det ett helt jävla årsedan jag tog studenten i morgon. Lite galet! En av de bästa dagarna i mitt liv :) Nu blir det dusch. Det är ett moln av stekos runt mig! ;) Puss & Kram

Kloka ord

"Jag är intresserad av framtiden för jag kommer att tillbringa resten av mitt liv där"

"Det är bara i ögonblicket som du kan åstadkomma något"

"Det viktigaste är inte att aldrig falla, utan att kunna resa sig upp efter varje fall"
Godnatt

Solariumfanskap

Gaaaahh. Har sådan klåda på magen/bröstet så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Kliar snart sönder mig själv här hemma. Solade solarium idag. Och mjaa, min kropp var väl inte van vid att få sol på sig helt enkelt. Fått massa jobbiga utslag. S-u-c-k. Har suttit och kylt mig med ett gäng laxfiléer – utan vidare resultat. Haha. Lär inte lägga mig i något förbannat solarium på ett tag i allafall.
Lunchen var god i allafall. ;) Förnyade mig och körde på massa nya sushi-bitar idag. Gott så gott! Nu är även hela familjen samlad och ikväll blir det som sagt räkmys. Precis som jag misstänkte.
Ville bara kika in och säga hej. Vi hörs i morgon – när min jävla klåda har försvunnit. 

Tio små ting

Ett: Har börjat känna mig piggare på senatse tiden. I både kropp och knopp.
Två: Har insett att det är skillnad på att kämpa och kämpa.
Tre: Har insett att jag är väldigt svag för torkad frukt och nötter. (Kokosbitar och rostade mandlar, damn)
Fyra: Nojjan inför de kommande resorna minskar för var dag som går.
Fem: Man känner sig betydligt mer frisk/fräsch med lite färg på kroppen – vilket jag har fått för mycket av. (Det kliiiiar)
Sex: Dagens mående – pigg och posetiv.
Sju: Jag är inte rädd längre. Jag känner mig motiverad. Motiverad till att få börja leva det riktiga livet!
Åtta: Har börjat missbruka vaniljpulver.
Nio: Mitt nya objektiv – stooor puss till det.
Tio: Magen kurrar – sushidags.
Fått lite mycket färg på min stackars kropp som ni kan skåda.

30 Maj

Inte många sekunders sömn för mig i natt. Drömde mardrömmar och kallsvettades om vartannat. Usch och fy. Skönt att jag är ledig idag så jag kan ladda om ordentligt. Jobbet igår gick förövrigt hur bra som helst. Hade faktiskt en riktigt, riktigt rolig kväll på jobbet :) Det är viktigt att man trivs med de man jobbar med – vilket jag också gör. Man blir som en liten familj där i kiosken. Man är på varandra konstant där inne. Så det är viktigt att man inte jobbar med något stolpskott.
Nåja, har i allafall vaknat i vanlig ordning, gått upp – ätit frukost i form av två frallor, keso/kvargröra toppat med mandlar och kokos samt fruktsallad och nu har jag precis städat mina syskons rum. Har nämligen använt de rummen som garderob de senaste halvåret ;) Men idag blir familjen fulländad igen då båda syskonen flyttar hem över sommaren, så jag var tvungen att städa upp efter mig så de kan komma in i deras rum. Haha. Kommer kännas konstigt att ha fullt hus här hemma igen. Men ack så kul!
Har blivit en fröken fräken

Jag ska snart pallra mig ner mot stan för *truummvirveell* sushilunch. Och i eftermiddag ska jag på lite studentfirande hos en familjevän. Mycket god mat idag med andra ord! Och känner jag min syster rätt så kommer hon vilja ha räkor ikväll dessutom. Lär inte lägga mig med kurrande mage ikväll iallafall.
Ha en finfin dag 

Gratinerad Paprika

Jag är en sådan person som avskyr att slänga mat. Blir det mat över från middagen så återskapar jag den maten till en ny, god rätt som kan ätas dagen efter, eller så slänger ihop ett gäng matlådor. Det är inte mycket mat som åker i soporna här hemma faktiskt, och det känns bra. Så istället för att laga "ny" mat idag så slängde jag ihop en rätt av vad som fanns i kyl och frys. Och om det blev gott? Mmhmm.
Idag blev det ugnsgratinerad paprika med fyllning. En rätt som jag aldrig har provat innan faktiskt. 
Innan ugnen

Efter ugnen. Redo att huggas in på!

Visst ser det gott ut? Fyllde min paprika med tacofärs och toppade allt med lite keso (och tacosås efter jag hade tagit ut den ur ugnen) ;) Grymme gott! Och detta är återigen en rätt man kan variera i all oändliget, och det gillar vi. Man kan ha i olika fyllningar, byta ut paprikan mot tex aubergine osv.
Känner att detta har blivit någon jäkla matblogg på senaste. Ni får säga till om ni tröttnar. (Kanske inte slutar lägga upp sådana här inlägg för det, men ändå) hoho. Nu är jag mätt och belåten och ska bege mig ner till ICA för att hämta ut ett paket. Det spritter i fingrarna på mig!! Ni ska få se sen vad det är jag hämtar :)
Puss & Kram

29 Maj

Godmorgon, och tack för svaren på förra inlägget. Känner mig lite lugnare nu. Kroppen är smart – så det verkar bara som jag behöver lyssna på den så sköter sig resten av sig självt.
Känns som det är måndag idag förövrigt, men det beror nog på att jag var ledig igår. Men idag vankas det kvällsjobb. Innan dess ska jag signera sjuttio tavlor. Hann med en del tavlor igår, men det är fortfarande många kvar. Snygga som tusan blev de i allafall :) Nu ska jag bara leverera dem till alla som har beställt också!
En liten del av frullen

Jag är så förbannat glad över att jag alltid har sovmorgon. Tycker om att ligga och dra mig på morgonen, ta en varm dusch och sedan sätta sig med en tidning och äta frukost i sisådär en timma. Idag blev det två mackor med skinka/keso/färsk basilika från min lilla odling, keso/kvarg-röra med frukt och vaniljpulver samt en liten fruktsallad brevid. Alldeles perfekt.
Sitter och funderar på vad jag ska äta till lunch idag. Ska nämligen äta själv idag – och då kan jag passa på att äta sådant som resterande i familjen inte är så förtjusta i. Haha. Nåväl, får åka till affären och hitta något gott lite senare. :)
Nu ska jag sätta mig och få skrivkramp. 

Kvällstankar

Man skulle kunna tro att jag har ryggat tillbaka när det gäller maten idag. Men så är då inte läget – snarare tvärt om. Har vart ovanligt hungrig idag, vilket har resulterat till större och fler måltider än vanligt. Måste bara dela med mig av en tanke som slog mig förut. Nu går jag ju upp i vikt utan näringsdrycker, och då kanske ni förstår hur mycket jag behöver gorma i mig på dagarna ;) Jag mår bra av att slippa näringsdryckerna, men sen då? När jag väl är uppe på normalvikt? Vad ska jag ta bort för att inte fortsätta rusa upp i vikt?
När man går upp i vikt med hjälp av näringsdrycker så äter man normala portioner och dricker dem utöver – för att just gå upp i vikt. När man väl har nått sin målvikt så plockar man bort de där drickorna, men fortsätter att äta som man har gjort och står då still i vikt. Men nu när jag bara äter och äter så vet jag inte hur mycket jag ska "minska" i matväg för att sluta gå upp. Visst, det är lång tid tills jag behöver minska på något överhuvud taget, men det var bara en tanke som slog mig. Och en tanke som ni kanske har svar på?
Jag inser att det lättaste hade vart om jag istället gick upp i vikt med hjälp av ND´s, men jag är samtidigt glad att jag klarar allt utan dem. För mat är mycket godare, faktiskt!
Fundersam tjej

Så, har ni några smarta tips på hur man ska gå till väga när man väl har nåt sin målvikt och ska sluta gå ner i vikt? Tror nämligen att risken finns att man tar bort för mycket – för att vara på "säkra sidan". Och det vill jag inte ska hända. När jag väl är uppe ur detta jävla träsket så kan jag försäkra er om att jag adrig kommer trilla tillbaka. En gång är för mycket – och två gånger är två gånger för mycket.
Nu – tv och sedan blir det bingen. 

Laxburgare

Jag fortsätter att förvåna mig själv gång på gång. Jag lyckas med vikten, jag varierar min kost, jag provar på nya smaker och jag njuter för fulla muggar. Även idag åt jag något som jag inte har ätit på evigheter. Nämligen hamburgare. Bara ordet "hamburgare" klingar falskt i mina öron. Men att äta en hamburgare behöver inte betyda att det ska vara "Kaloribomben" som vi säljer på jobbet. Och ja, den heter så ;)
Det var jag som föreslog att vi skulle äta hamburgare idag. För att förnya – men samtidigt få in det jag tycker om bäst (dvs lax) så slog vi ihop det och åt inget mindre än laxburgare.
Laxburgare

Visst ser det riktigt gott ut? Ser änna ut som en riktig hälsotallrik, trots att det är en sådan där "burgare" på tallriken. ;) Skenet bedrar. Men snabbmat, ja det var det sannerligen. Fast detta hörni, det är snabbmat när den är som bäst. Hamburgare är faktiskt något man kan variera väldigt mycket också. Man kan ha olika bröd, olika typ av protein, olika grönsaker och allt vad man nu kan hitta på.
Mellan mina två fina brön´ (höhö) så hade jag en laxburgare, hemmagjord dressing med färska örter, tomat, gurka bostongurka, sallad, lök och persilja. Till det åts det även broccoli, haricots verts och lite blandsallad :) Mätt och belåten! 

Idag..

..blev jag helförvirrad när jag skådade "dedärsiffrornana, ni vet". Belöningsshopping big time. Men jag har även kännt mig rätt svullen de senaste dagarna. Har sett det på framför allt anklar och fingrar. Har det med värmen att göra tro? Så för att jag inte ska bli helt avskrämd så ska jag ta ett möte med vågen om några dagar igen – för att kolla så att det verkligen stämmer.
Nu gäller det att inte bli för rädd och rygga tillbaka. Jag har fortfarande long way to go, så det gäller fortfarande att växla upp – inte ner. Tror att det är rätt vanligt att man blir rädd när vågen visar för mycket uppåt och det resulterar till att man börjar dra ner på maten igen. Men det ska inte hända, tro mig. För går det i den här takten så kan jag använda alla mina fina sommarkläder redan nästa månad känns det som. Okej, det var lite väl optimistiskt..
Men jag måste erkänna att jag vid första anblicken blev aningen panikslagen, men samtidigt kände jag en enorm lättnad. Allt jobb jag gör ger faktiskt resultat och jag visar även för alla – och inte minst mig själv – att jag faktiskt klarar av detta! :) Stooor tumme upp till mig idag.
EF 85 mm f/1.8 USM

Såå.. det där objektivet blev belöningsshoppingen trots allt. Visste ju inte om jag var värd det – men det kan ni ge er fan på att jag faktiskt var. ;) Så det passade utmärkt att det fanns att hämta på posten just idag. Nu vet jag vad jag ska roa mig med resten av dagen i allafall. Wihoooo! Är redan nöjd, trots att jag bara har hunnit knäppa av två foton. Hoho.
Har föresten fått alldeles för mycket färg på min arma kropp idag. "Jag tar en power nap i solen", tänkte jag. Tänkt och gjort – och det var inge bra, alls. Nu ska jag laga mat. En ny maträtt idag. Hoppas att ni har det bra gullungar 

Blåbär

Kvällsmat när den är som bäst!
Två mackor med skinka/färsk basilika och grönsaker samt en tallrik keso/kvarg/vaniljpulver/blåbär

Tacomiddag

Vilken fin dag detta blev, trots att det är söndag. Visst, några söndagstårar har jag dock hunnit med. Orohetstårar inför kommande vecka. Men efter ett långt samtal med mamma så är jag inte lika orolig längre. Det känns så skönt att kunna köra med "öppna kort" här hemma och verkligen säga hur man tycker och tänker kring allt. Man mår så mycket bättre av att lätta på hjärtat ibland – och hade jag inte gjort det så hade jag fortfarande gått och oroat mig. Men efter snacket så inser jag att det är totalt onödigt att gå och oroa sig för kommande veckor. Allt blir bra – så länge jag får hålla på mina rutiner.
Tacomiddag

Imorses kände jag ett otroligt sug efter tacos. Har inte ätit det på säkert ett halvår. Så det fick bli vår morsdagmiddag idag. Glammigt, huh ? ;) Gott som tusan var det också och jag kan garantera att det inte kommer dröja sex månader tills det slinker ner tacos i magen igen. (Får nog bli tacorester till lunch i morgon) ;) hoho.
Det är så roligt att höra vad andra har i sina tacoskal. Det brukar alltid finnas någon annorlunda sak på bordet hos varje familj – utöver standardsakerna. I mitt skal finns det till största delen majs, majs, majs och köttfärs. ;) (Och lök, gurka, keso, sallad, gurka, pepperoni, paprika, svamp och tacosås). Älskar keso i tacos!! Fräscht och gott. Något annat som är gott att ha i är äpple och banan, tro det eller ej.
Brukar ni ha något lite udda i era skal tro?

27 Maj

Hej hörni! :)
Söndag, sol och i morgon väntar ännu en ny vecka. En vecka som jag har fruktat ett tag – men som jag samtidigt har längtat  mycket efter. Ska försöka hålla på mina rutiner så mycket jag bara kan så ska allt nog gå vägen. Har i allafall haft en härlig förmiddag. Åkte ner till stranden och solade en stund med några vänner. Fräknarna börjar ploppa upp lite varstanns och det är ett tecken på att jag börjar få lite färg. Finally!
Förut på stranden

Nu ska jag förbereda inför lite morsdag-mys här hemma. Ska laga god mat (mat som jag inte har ätit på över ett halv år) duka fint och så har jag köpt lite fina blommor som står på bordet. Sedan blir det jobb med företaget all day long. Får sätta mig ute i solstolen med en kopp kaffe och "jobba" ;) Sämre kan man ha det!
Firar ni morsdag idag?

Släktkalas

Godkväll alla fina! I´m back in town efter ett riktigt fint dygn som har tillbringats lite längre ner i landet. Direkt efter jobbet igår så begav vi oss mot Halmstad. Tanken var att jag skulle följa med min bror och hans vänner och kolla på Maskinen. Men efter många om och men så blev det en kväll i hans mysiga lägenhet istället tillsammans med massa god mat och en bra film.
Dagen idag har däremot spenderats nere i Skummeslöv på ett stort släktkalas. Och till och med jag – som inte riktigt klarar av släktkalas tyckte att det blev en riktigt lyckad dag. Solsken, nya (?) ansikten (minns inte alla pysslingar hit och dit) ;) god mat, lite tipspromenader och mycket prat gjorde denna dagen väldigt bra.

Bild ett: Väl där bjöds det på hembakat fröknäcke, cider och lite annat gott tilltugg.
Bild två/tre: God buffémat bestående av massa kallskuret
Bild fyra: Min goda plocktallrik (nummer ett i ordningen) bestående av skinka, rostbiff, marinerad kycklingfilé, god sallad och massa annat smått och gott.
Bild fem: Somliga blev trötta och bestämde sig för att sova lite middag.
Bild sex: Fikadags. Kärleksmums, kladdkaka med smak av lakrits och en jordgubbskaka stod på bordet.
Bild sju: Jordgubbskaka
Bild åtta: Kvällen avslutades i min broders lägenhet med en väldigt, väldigt god kvällsmat. Rimmad lax, färska jordgubbar, färskt bröd, ägg, goda ostar och lite andra mumsiga pålägg.
Ja, en hel del mat blev det trots allt som ni ser. Men det är så det ska vara på kalas, right? Nu är jag hemma i lilla Alingsås igen och ska snart styra mot sängen. Men först blir det yttligare lite mer mat. Har en god fruktsallad breve mig som ska slinka ner i magen.
Hoppas att er lördag har vart fin 

Halmstad - Skummeslöv - Alingsås

Hej mina hjärtegull! Tyvärr hinner jag inte skriva så mycket idag, och inte i morgon heller. Kan börja med att säga att måendet idag ser betydligt mer lovande ut än igår. Känner mig faktiskt riktigt glöad och nöjd idag :)
Snart blir det jobb fram till i eftermiddag. Sedan hem, packa väskan och sedan åker jag till Halmstad med familjen – för att sedan åka vidare till Skummeslöv i morgon. (Vettefan vad det är för ställe) haha
Min bror har nämligen dragit med mig på en rolig sak ikväll. Först samlas sisådär 1500 studenter och äter, dricker och har det gott i solen. Sedan beger sig alla åt deras studentkår för att lyssna på Maskinen som spelar där. Kommer bli awsome tror jag!! :)
Morgondagen blir nog dock inte lika grym, tyvärr ;) Släktkalas väntar! Ett sådant där släktkalas då det kommer både kusiner, pysslingar, sysslingar och allt tusan vad det heter. Kommer knappt känna någon, så kommer mest umgås med familjen. Släktkalas ligger inte högt upp på min lista förstår ni. Får hoppas att vi får massa gott att äta i allafall. Det ryktades om buffé – inte mig emot!
Där har ni mina helgplaner – och en förklaring till varför det kommer eka tomt på ord här ett tag. Ni får gärna passa på att fråga något, om det nu är något ni undrar vill säga ;)

Återfunnen energi

Det blev ett fejkleende som övergick till äkta tårar. Många sådana. Ännu ett samtal idag – ett givande och peppande sådant. Så tårarna var någon form av lättnadstårar. Efter det lilla (långa) samtalet åkte jag och mamma och köpte ett par fina byxor till mig. Luftiga, mönstrade sommarbrallor som ska ersätta mina kvava jeans dessa sommardagar. Välbehövligt.
Så nu sitter jag här, lättad, rödögd men med ett äkta leende på läpparna den här gången. Vissa människor vet hur man vänder på ens humör rätt rejält. Lunchen har precis åkt ner i magen med. Slevade upp mer än en normalportion – två gånger om. För nu jävlar. Ja, jag säger bara det – nu jävlar.


No shit?!

Nu ska jag göra lite nytta. Energin har hittat tillbaka för stunden, så får passa på innan den bestämmer sig för att försvinna. Och hörni, ge aldrig upp för guds skull. Kämpa, blicka framåt, gör upp framtidsdrömmar och det viktigaste av allt – var din egen bästa vän!

24 Maj

Försöker dra på ett leende på läpparna idag, trots att det inte riktigt är äkta. Ont i magen av en för stor frukost, men kan åtminstånde glädja mig åt att den var god – och nödvändig. Det känns som att allt har gått för bra den sista tiden och nu kommer det där bakslaget man kan känna efter ett tag "när allt har gått för bra." (Om ni förstår). Det är dock inget bakslag iform av nu-ger-jag-upp-tankar. Det är bakslag i form av känslor som jag inte kan sätta ord på. Irriterande känslor, som kan gå och ta sig någonstans(!!)
Det var någon mer än jag som var hungrig

Har sällskap här hemma hela dagen, och tur är väl det. Annars hade jag klättrat på väggarna av rastlöshet varvat med stunder under täcket pga orkeslöshet. Upp och ner, ner och upp. Men nu ska jag sluta klaga, för jag vet att det blir bättre :) Det är helt enkelt bara till att acceptera trötthetskänslorna ibland. Man måste tillåta sig själv att må dåligt ibland.
Nu ska jag ner en runda till stan och sedan bär det av hemmåt igen för en god lunch. Kanske ska passa på att få lite färg på min likbleka kropp också. Ser levande död ut förtillfället. Inte så smickrande. Ska även försöka hitta lite sommarkläder på stan. Sommarkläder som jag vågar bära i dagsläget. Känner att jeansen börjar bli lite varma nu förstår ni..
Vad har ni för planer idag? Kramen

Bräcklig

Idag har jag vart ovanligt bräcklig. Har skrattat och gråtit om vartannat. Jag har känt mig ensam och sådär "jag-behöver-en-kram-ynklig". Har även fått lyssna till kloka ord. Ord som först skrämde livet ur mig, men som vid närmare eftertanke bara var sanning. Det var ord som fick mig att gråta, men det var även ord som fick mig att öppna ögonen en aning.
Jag vet inte om jag känner pepp eller tveksamhet denna kväll. Mer tveksamhet än pepp, just nu. Men i morgonbitti kommer allt ha sjunkit in – och då omvänds allt till jävlaranamma, hoppas jag.
Nu ska jag dra täcket över huvudet, snyfta en stund och sedan sova – länge. 

23 Maj

Trött tjej som sitter här och skriver. Hur sent jag än lägger mig så är kroppen inställd på att vakna rätt tidigt. Men jag ska inte klaga – för jag har all tid i världen att vila på dagarna. (Och tro mig, det gör jag) ;) Dock har jag lite saker inplanerat idag, så någon power nap hinner jag nog dessvärre inte med.
Nåja, om ett tag blir det lunch med papi här hemma och sedan ska jag ner till stan och bli förbannad på alla som springer runt i vita, tunna sommaklänningar. (Skämt å sido). Fast lite sannings låg det i den meningen.. hoho. Men ska faktiskt ner på lite födelsedagsfika med ett gäng tjejer :) Blir mysigt! Ska ta mig en god iskaffe idag hade jag tänkt.
Vi hinner med en dagens också...
Dagens uppstigning: Klockan nio var jag pigg som en mört, men låg änna och drog mig lite länge..
Dagens mat: Än så länge en väldans god frukost och ett litet mellanmål. Frukosten idag bestod av keso/kvarg med smak av annanas och passionsfrukt toppat med torkad frukt och nötter samt två mackor med skinka och massa grönsaker.
Klädsel: Haremsbrallor och pippitröja
Frisyr: En fläta
Har gjort: Hunnit med en snabbvisit i affären för att köpa saker till lunchen, degat på altanen och ja.. degat på altanen. :D
Ska göra: Fika, äta och sedan jobb. (Snälla gud – låt kokkorvarna ligga där de ska idag)
Längtan: För att vara lite realistisk i mitt längtande så tar jag och längtar till småsaker istället. ;) Så dagens längtan blir helgen då det väntas massa skoj. Fast oj.. höll på att glömma. Längtar nog liiiite mer efter mitt objektiv än till helgen, faktiskt.
Mående: Trötter men glader
Bästa: Mamis lilla meddelande i form av en lapp som hon lämnat på bordet. Fina ord – fin start på dagen.
Sämsta: Vart är energin?
Köp: Mat och snus, så att jag överlever lixom ;)
Ha en fin dag kära ni 

Klumpiga C

Godkväll kära ni!
Har precis kommit hem från jobbet och sitter och äter min nattamat. Förbannat gott och förbannat nödvändigt. Det var en relativt lugn kväll på jobbet idag. Dock var klumpiga Cissi i farten och tabbade sig rätt rejält. En hel bytta med kokkorvar och korvspad åkte rakt ner i backen. Whoops! Haha. Men som en klok man en gång sa. "Man får göra alla misstag, bara man inte gör om dem". ;) Så det var bara till att dra fram moppen och hålla tummarna på att ingen ville köpa kokt korv under resten av kvällen. Så det kan gå...
God lunch

Här är dagens goda lunch föresten. Blev en liten udda kombo, men gott som tusan blev det. Köttfärssås med färska kryddor, champinjoner, vitlök och krossade tomater stod på bordet idag. Till det åt jag mathavre (gudagott) och god sallad. Allt avnjöts på altanen tillsammans med pappsen. I veckan ska jag försöka dra fram grillen, om jag nu hittar den bland allt bråte. Annars blir det till att göra en gourmétmiddag på engångsgrillar ;) Man tager vad man haver!
Nu ska jag äta upp och sedan trippa till sängen. Hoppas att ni har haft en finfin kväll 

Växla upp – igen!

När Herr Ågren väl hälsar på nu för tiden så är det ett annorlunda besök än vad jag är van vid. Jag känner oftare "Tusan, nu har jag ätit för lite", istället för "Åh, fan vad jag är mätt – dags att kompensera". Och anledningen till det då? Jo, vädret.
Folk springer runt på stan i korta, vita klänningar, folk ligger och solar i bikini, folk uppdaterar stup i kvarten om vilken häääärlig power walk/springrunda de tog i morses innan frukosten åkte i magen... De har orken till att göra vad de vill samt att de har fina, välmående kroppar att visa upp – dvs allt som inte jag har (i dagsläget). Och det är när jag ser alla dessa övertaggade människor som Ågren mer än gärna kommer på besök.
Jag vill också kunna springa runt med endast en tunn "avslöjande" klänning på stan, jag vill också kunna ta mig en springarunda innan frukosten – som sedan avslutas med ett dopp i sjön – i bikini. Men idagsläget känner jag inte att jag klarar av det. Och nej, det beror inte på några "tjockiskänslor", helt tvärt om.
Detta ger mig ännu mer motivation till att öka maten yttligare. Vilket jag också har gjort på senaste tiden. Men jag är rädd att tappa kontrollen när jag får dessa känslor. Fast det är kanske det som behöver hända.. att jag tappar kontrollen – fast på rätt sätt. Men så länge jag håller mig till mina måltider och äter mig mätt (liite mer än mätt), så behöver jag nog inte oroa mig för att tappa kontrollen där emellan.

.
En tjej med lite extra längtan
Blev kanske lite osammahnhängande, men jag förstod vad jag menade i allafall ;) Dags att växla upp yttligare en gång. Och ni ska veta att det inte bara är "ord och ingen verkstad", för när jag säger att jag ska göra något – då ser jag tamejfan till att göra det också. För jag vill komma tillbaka till livet – på riktigt!


Blommor och bin

Har precis strosat runt bland blommor och bin tillsammans med min kamera. Äntligen är fotoinspirationen tillbaka. Och vet ni? För sisådär fyra minuter sedan så klickade jag hem ett sprillans nytt objektiv som jag så länge har suktat efter. Har velat fram och tillbaka och tänkt att jag väntar med att köpa det. Men idag slog jag till och jag tvivlar starkt på att jag kommer ångra mig. Så nu hoppas jag bara på att postgubbarna arbetar snabbt de kommande dagarna. Lycka! Kommer även kunna utöka utbudet bilder att sälja nu också. För jag räknar med att få enormt läckra bilder med det nya objektivet. (Så det kanske går plus i plånkan ändå)
Äntligen sommar

Detta kallas för belöningsshopping, utan dess like ;) Dock har jag inte tagit reda på om jag verkligen var värd det. Men jag har ju faktiskt utmanat, ökat maten och vart mer än duktig på senaste tiden – så jag kände mig faktiskt värd det trots allt.
Nu blir det lunch i solskenet 

Hallonbär

Godmorgon hörrni! :) Avnjöt frukosten ute i solstolen idag. Äntligen! Trodde aldrig att sommaren skulle komma – men nu verkar den vara här för att stanna. Ska se till att ta fram lite sommarkläder idag och lägga vinterjackan på hyllan. Känns som att det är dags för det nu. :)
Keso/Kvarg/Vaniljpulver/Hallon

Gjorde mig en riktig sommarfrukost idag. En god "risifruttiblandning", mackor och en god fruktsallad med sommarfrukter vid sidan om. Har börjat öka på min frukost en aning också. Ska även se till att börja öka på mina mellanmål i veckan. Det passar ju perfekt att äta/dricka en god smoothie till mellanmål i dessa tider. Man kan ju blanda ner både det ena och det andra för att göra de lite matigare med :)
Idag kommer pappa hem och äter med mig. Skönt med lite sällskap ibland. Och ikväll blir det jobb, lixom resten av veckan. Väldigt mycket stängningar får jag. Men det passar mina mattider förbannat bra. Hinner äta alla mina måltider här hemma innan jag beger mig, vilket är skönt. Annars blir det "slänga-i-sig-maten-måltider" – och det står inte högt upp på listan hos mig.
Nu ska jag kila över till en vän och dricka saft. PUSS

Fortune cookie

Om jag bara kunde vara lika snäll mot mig själv med ;)

21 Maj

Trots att jag inte tillbringat allt för många minuter i solen så är jag ändå helt dåsig. Det är nog den kvava åskvärmen som spökar till det tror jag. Har mest suttit i skuggan och gottat mig :) Har även vart en redig hemmafru idag och planterat. Haha. Tycker att det är så fantastiskt gott med färska kryddor i maten, så jag och mamma gjorde en fin liten kryddodling ;)
Oregano, timjan, rosmarin, citronmeliss, gräslök och lite annat smått och gott!

Det blev en riktigt bra dag idag. (Trots att det kändes som rastlösheten skulle äta upp mig innefrån i morses.) Var iväg och handlade studentpresenter, mat, födelsedagspresenter och lite andra nödvändigheter nu på eftermiddan. Men nu är jag hemma igen och är bänkad i framför teven – precis i vanlig ordning. Kvällsmaten ska även ner i magen snart – också i vanlig ordning. Ska nog göra något extra somrigt idag. :)
Ny kofta

Middagen gick förövrigt kanoners idag. Ska äta samma mat i morgon igen. (Blev ett helt lass över) Men det var bara bra, för gör man en sak tillräckligt många gånger så känns det helt plötsligt inte lika skrämmande längre som sagt. Så nu ska jag nöta in denna maten så lär det inte vara några problem sen :) Nästa vecka ska det nötas in något annat gott!
Hoppas att ni har haft en fin dag 

Solskensmellis

Var uppe redan innan nio idag, trots att jag jobbade sent igår kväll. Katt+solstrålar+fågelkvitter drog upp mig ur sängen denna morgon. Helt okej sätt att vakna på, faktiskt. Är ledig hela dagen idag. Ledighet, sol och värme..det betyder oftast bara en sak för mig – rastlöshet. Tusan. Har iallafall roat mig med lite bakning, en runda på stan och mellis ute på gräsmattan.
Mellanmål i solen

Lilla mamma vet att jag kan känna mig rastlös när jag är ledig en hel dag, så i eftermiddag ska vi bege oss ut och göra lite ärenden. Blir kanske en solskensfika på stan också! Men innan dess så blir det utmaningsmiddag. Och angående utmaningar. Visst är det konstigt att man "väljer" att utesluta vissa livsmedel ur sin kost? Och i mitt fall är det inte bara såkallade "onyttiga" livsmedel som har uteslutits, utan även vanliga, nyttiga livsmedel aswell. Sådant som jag bara har tyckt vart jobbigt att äta, trots att det är nyttig vardagsmat. Men avbockningslistan på saker jag ska äta har redan påbörjats, för längesedan. Och jag har bockat av rätt många saker ska ni veta. Men nu är det dags att ta steget längre och börja utmana lite extra, varje dag.
Nåväl, nu ska jag sätta mig en stund i solen och läsa och dricka upp min saft! Hur har ni det denna fina dag? 

Snackis

Har suttit ute på altanen från halv tre tills nu – halv sju. Har läst, ätit, halvsovit, gassat i solen och haft en samtal med mamma på sisådär en och en halv timma. Fina mamma. Har pratat om kroatienresan och hur allt kommer gå med maten där osv. Har även planerat in "utmaningsdagar" den här veckan då det ska provas nya "farliga" livsmedel till middag. En och annan tår trillade ner för kinden. Men det var inga jobba tårar – snarare tvärt om. Givande samtal som fick mig på bättre tankar var det iallafall. :)
Söndagsmidag á la standard

Middagen satt fint i magen också. Tror allt att jag var en fisk i mitt tidigare liv. Längtar tills all god mat på resorna i sommar. Grillspett, svärdfisk (åh), tzatsiki, oliver, goda sallader... Maten på utlandsresor är halv nöjet enligt mig. Haha.
Nu ska jag iväg och jobba kväll/natt. Puss & Kram 

Lunch i solen

Hann visst med att vara lite social mellan måltiderna trots allt. Åkte ner till stan och hade det mysigt med några vänner på trappan. Sablar vad varmt! Hade jeans och svart t-shirt på mig medans de andra hade bestämt sig för att inviga både klänningar, shorts och tunna linnen. Kanske borde plocka fram sommarkläderna jag också...suck.
Moi idag
Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. Söndagsmiddag á la standard skulle man väl kunna säga. Fast idag ska den avnjutas i solen. Tänk vad mycket omega 3 jag får i mig av all lax egentligen. Överdos skulle jag villa kalla det!
Jag har förövrigt väldans mycket tankar jag vill dela med mig av – men som jag inte riktigt kan sätta ord på. Det bara är ett enda stort virrvarr som behöver ventileras, men det går som sagt inte riktigt. Och åter igen så är det när vädret blir fint som detta virrvarr sätts igång. Visst är det knepigt det där?! Får en känsla av rastlöshet som jag inte klarar av.
Bort med det sura minerna, för nu ska jag äta. Pussen 

20 Maj

Känns verkligen inte som helg. Det beror nog på att jag var ledig hela veckan och jobbar istället för att vara ledig den här helgen. Dagarna flyter ihop till en gröt. Hinner inte med så mycket på dagarna då jag jobbar kväll heller för den delen, trots att jag börjar rätt sent. Och anledningen till det då? Mattider. Man hinner knappt göra något mellan måltiderna. Men det är så det får se ut ett tag fram över. När jag sedan blir mer flexibel (och frisk) så spelar det ju ingen roll om målen blir lite senare/tidigare än vanligt. Fast i dagsläget, för att få in alla mål, så behöver jag de där tiderna för att allt ska fungera.
Funderar på att fylla på den rosa färgen lite?!

Idag är det en av de varmaste dagarna på länge. "Slänga-på-sig-sommarklännings-väder". Blir nog en lunch ute i solen sen. Även den dagliga power napen innan jobbet får nog bli ute i solen. :)
Annars är dagens planer lite oklara. Verkar som det blir en slappis-söndag frams till ikväll. Och det är precis vad mina ben behöver. De är som geléråttor.
Vad har ni för söndagsplaner? 

Recept: Tonfisklasagne

Ingredienser 1 portion:
– I burk tonfisk med smak av tomat och basilika
– Spenat (färsk eller fryst)
– Keso
– Aubergine
– Rödlök
How to do:
Skär några tunna skivor av auberginen, peppra och salta och stek skivorna på medelhög värme tills de blir mjuka och får fin färg. Varva sedan aubergineskivorna med spenat/lök och tonfisken. Toppa sedan lasagnen med keson. Sätt sedan in lasagnen i ugnen på 200 grader i ca. 15-20 minuter. Allt är redan tillagat, så det ska egentligen bara bli genomvarmt samt att keson ska få lite fin yta.
Tips: Servera lasagnen med haricots verts, broccoli och en bit bröd. Varför inte vitlöksbröd som man har i ugnen samtidigt som lasagnen?!
Tonfisklasagne
Jag följde inget recept utan gjorde lite på måfå som ni kanske märkte. Men det är då det brukar bli som bäst med. Tycker det är roligare att testa sig fram isället för att följa ett recept till fullo. Detta är verkligen en maträtt som är lättlagad till max. Fick tips på att prova tonfisk med smak. (Tack för tipset!) Så istället för att göra en egen tomatsås så passade jag istället på att använda den smaksatta tonfisken med tomatsås och basilika, så jag slapp göra egen sås. Perfekt om man har lite brådis.
Så nu tycker jag att ni ska prova detta och säga vad ni tycker! 

Tonfisklasagne

I did it again! Dvs ännu en j*vligt god middag, samt att jag varierade mig. Och den här gången kan jag meddela er att resultatet blev något utav det bästa jag har ätit på länge. Det är när jag är själv hemma som jag verkligen vågar ta ut svängarna, prova nya saker, äta mer, exprimentera i köket osv. Många tror att man kanske lättare fuskar eller liknande när man äter själv. Men i mitt fall är det faktiskt tvärt om, konstigt nog.
Dagens middag blev en tonfisklasagne toppad med keso. Det låter faktiskt inget vidare med tonfisklasagne. Men tro mig kära ni. Jag kom till mathimmlen där för en stund. Har alltid älskat lasagne, men det är också en sådan där sak som jag inte har ätit på gud-vet-hur-länge. Så idag var det dags, trots att det kanske inte var den "klassiska" varianten så var det ju fortfarande en lasagne ;)
Innan ugnen
Ready to eat!

Nu är matkistan välfylld för några timmar framåt ska ni veta. Kommer utan tvekan att göra denna maträtten snart igen. Det går ju att variera lasagne väldigt mycket också. Olika kryddningar, fyllningar och allt vad man kan göra. Nästa gång blir det nog med qournfärs istället för tonfisk tror jag allt. Vill ni ha recept så är det bara att hojta!

Nu ska jag städa, tvätta och rensa ut i skåpen här hemma. Något måste man roa sig med när man är ensam hemma, inte sant ? ;) 

Hektisk dag

Den mest hektiska dagen på jobbet sedan jag började. Busslass efter busslas kom in. Men allting och har gått kanon och jag har bannemej inte tabbat mej en endaste gång. Tiden går fort när man har mycket att göra också. Dock blir det lite jobbigt med maten när det är mycket att göra. Det är inte det att jag inte får i mig det jag ska, men kruxet är att jag får slänga i mig maten på bara några få minuter. Vilket är något jag avskyr. Jag vill kunna sitta ner i lugn och ro och njuta av mina måltider – vilket jag inte har kunnat göra idag.
Som tur är så har jag inte så många sådana här dumma jobbtider kommande veckor. Så det känns iallafall rätt bra :) Nu är jag hemma igen och har precis ätit kvällsmat. Var hungrig som en varg när jag kom hem. Trots att jag har ätit som en "vanlig dag" så var jag ändå hungrigare än vanligt när kvällsmaten skulle i magen. Och det är ju yttligare ett tecken på att det går åt mycket energi av att stå upp och jobba hela dagarna.
Resten av kvällen ägnas åt att vila benen, dricka té, kolla på tv och vara allmänt slapp. En fredag som jag uppskattar helt enkelt. Och så vill jag tacka för alla fina kommentarer jag får. Det uppskattas det med. Hoppas ni får en lugn och fin 

18 Maj

Gormorgon!
Sovit som en gud inatt. Vaknade innan klockan och ställde mig och gjorde en dunderfrukost. Fick även frågan frågan om jag kunde jobba tills åtta ikväll istället för fyra. Varför inte tänkte jag. Tjänster och gentjänster. Så det blir en lång dag idag känner jag på mig. Och ingen matlåda hade jag klar heller. Så i ren panik slängde jag ihop någon form av kycklinglåda med grönsaker, bulgur och en kall sås till det. Blir nog bra.
Ville bara önska er en fin fredag. 

Hemmaplan

Då var man på hemmaplan igen efter en snabbvisit i sommarhuset! Päronen blir dock kvar där en natt till. Men jag var tvungen att bege mig hemåt – för i morgon bitti vankas det jobb. Tur att jag har mina fina katter som sällskap här hemma. :)
När jag satt i bilen hem (och lyssnade på hög, sorglig musik) så överöstes jag av en "hopplöshetskänsla". Var längesedan jag kände en sådan jobbig och påträngande känsla. Tror det har att göra med att nästa gång jag återvänder till Tjörn så är det sommar. Dvs om TIO fjuttiga dagar. Sommren som jag har så länge har sett fram emot, men samtidigt fasat. Min tanke var att jag skulle vara fit for fight när sommaren väl drog igång. Och mjaa, riktigt fit for fight är jag väl kanske inte riktigt. Så nu är stresstankarna på helspinn, som vanligt nu för tiden. Men jag ska inte känna mig misslyckad för det. En dag i taget och det går ju faktiskt framåt – det får vi inte glömma.
Egenblandad müsli
Nåväl, nu ska jag iväg och kolla hockey med några vänner. Och tur är väl det. Hade jag vart här hemma i min ensamhet så hade "hopplöshetskänslan" förmodligen blivit ännu större.
Men innan dess blir det kvällsmat. Är rätt kräsen när det gäller müsli. Brukar aldrig hitta någon som riktigt faller mig i smaken. Så jag slänge helt enkelt ihop min egen på Ica förut. Perfekt. Dinkelpuffar, torkad frukt, havregryn och massa annat gott åkte ner i påsen. Mums!

Syttonde Maj

Hej hörni!
Har det jätteskönt här ute. Sitter i soffan, framför brasan och har det allmänt lugnt och skönt. Men har även hunnit med att rensa i skåpen och lite andra nödvändiga saker.
Sitter och planerar inför helgen då jag kommer vara själv hemma. Och det betyder i sin tur att jag ska laga mat till endast mig själv. Jag behöver inspiration. Så nu vill jag att ni tipsar mig om era bästa frukostar samt eran favoritmat till lunch/middag. Hit me!

Räkor – igen!

Ett lugnt och fint hav utanför fönstrerna, några räkmackor i magen och det är ljust ute – klockan halv tio. Plus att jag befinner mig i sommarhuset. Fina saker! Dock är sommarfeelingen noll, tyvärr. Men det beror nog på vädret.
Skönt att pausa här ute lite. Att få komma bort från vardagslivet – om det så bara är för ett dygn – gör så mycket för mig. Det är viktigt att hinna ta igen sig. Inte för att mina dagar är så väldans hektiska där hemma, men här ute kopplar man av på ett helt annat sätt.
Föresten så har maten gått väldigt bra på senaste tiden. Jag äter, njuter av maten och äter lite till. Nu är det bara att hålla tummarna att det är tillräckligt också. Och om inte – shame on me!
Ville mest kika in och säga godkväll. Hoppas ni har några dagar ledigt ni med. Kramen

Tonfisk

Det har hänt igen. Att jag varierade mig alltså. Två gånger på en och samma dag, inte illa. Vet inte vad som har flugit i mig. Måste ha fått någon form av upptäcka-nya-smaker-feber. Fast det är klart, tonfisk har jag ju faktiskt ätit förut, men ändå. Rätt underskattad fisk det där. God, nyttig, billig och går snabbare än snabbast att tillaga.
Hade lite ont om tid när jag skulle sätta igång med lunchen, och vad passar då egentligen bättre än att endast behöva öppna en burk? - Inte mycket skulle jag tro. Snabbmat när den är som bäst helt enkelt :)
Tonfisklunch

Får lite utlandskänsla när jag äter tonfisk. Brukar nämligen äta det till lunch när vi är ute och reser. Så idag blev längtan till resorna i sommar ännu större, om det nu är möjligt. Gudagod var lunchen iallafall. :) Det är så kul att upptäcka "nya" livsmedel som man har glömt av under en tid då man endast stirrat sig blind på biffar och lax. Haha. Hädan efter får jag nöja mig med lax och biffar fem dagar i veckan och prova något nytt resterande två ;) Sounds like a plan!
Nu ska jag snart iväg och hämta mamma och pappa för att sedan bege oss mot sommarstugan. Ska även förbi Allum en snabbis på vägen för att köpa lite saker. Nu ska jag packa. PUSS

Risifrutti á la sommar

Dagens frukost var en fröjd för smaklökarna. I morses valde jag att variera min frukost ännu en gång, i hopp om att det skulle bli gott den här gången. Dock valde jag bort kvargplättarna och provade något annat istället. Och för att inte bli besviken ännu en gång så hade jag kvar delar av mina vanliga frukost också, utifall att ;)
Ekologiskt vaniljpulver

Bestämde mig för att göra hemmagjord risifrutti till frukost i morses. Så klockan nio bar det av till mataffären för att inhandla både det ena och det andra till frullen. För har jag bestämt att jag ska äta något – då ska jag tamej tusan äta det med! Så det var bara att pallra sig iväg, och det ångrar jag inte en sekund.
Hemmagjord risifrutti á la sommar

How to dooo:
Blanda kvarg, naturell keso, vaniljpulver och kanel. Blanda sedan ner ett gäng varma jordgubbar. Mosa lite, rör om, ät och njuuuuut!
Det smakade som en sommardröm, fast bättre. Man kan även göra en nyttigare variant av Ris á la malta på detta sättet och det ska jag prova i morgon var tanken. Då är det helt enkelt bara att byta ut jordgubbarna mot några apelsinklyftor och violá.
Mackorna, såklart!

Självklart fick standardmackorna sin plats på frukostbordet även den här morgonen. Men jag ger mig själv en tumme upp för att jag faktiskt har börjat variera mig lite när det gäller frukosten. Och när resultatet blev så gott som det blev idag så tror jag bannemej att jag ska börja variera mig lite oftare. Finns ju så mycket gott man kan göra!!
Vad åt ni till frukost denna morgon?

Om lycka

Godnatt

Tisdagslyx!

Fyndar-Cecilia har vart i farten igen. En rymdtröja samt en lång svart skjortklänning fick följa med hem från stan. Nu har jag väldigt mycket nya kläder som bara ligger och väntar på mig. Köper som sagt min vanliga storlek, dvs den som kommer passa om ett litet tag. Så de får ligga på hyllan ett litet tag till. "Växa-i-kläder" så att säga. Bättre det än att köpa kläder som passar nu med medvetandet om att de får kastas bort i sinom tid.
Åhååå!
Jag förnyade mig idag. Hör och häpna. Brukar alltid välja endast Makirullar. Men idag slog jag på stort och tog fyra maki och fyra nigri istället. Helt klart rätt beslut, då det var väldans gott. Kommer nog äta dessa i fortsättningen istället. Lite mer mättande också. Och självklart beställde jag extra ingefära, två gånger om dessutom. Haha. :D 

Fråga

Tänkte svara på några frågor som jag fick av sandra!

Hej! har läst din blogg ett tag =) Undrar om du får någon hjälp av något slag och vad du har för bmi (om du inte vill säga det så förstår jag, men har du långt till normalvikt eller är du normalviktig?)

Hur ser en matdag ut för dig? kan du äta typ en läkerol eller tuggummi mellan måltider, och kan du småäta och så?
Hur mycket rör du dig/sitter under en dag?

Just i dagsläget får jag ingen form av hjälp. Många av er kanske tycker att det är lite dumt, då jag kanske hade behövt en spark i baken vissa dagar samt att många inte tror att man kan fixa sånt här på egen hand. Men jag har valt att klara av detta utan hjälp och jag är fast besluten om att klara det.
Jag har gått i behandling förut. Då gick jag på Capio. (Fyra år sedan). Så jag vet hur behandlingssättet ser ut och hur mycket man ska äta osv.
BMI-frågan passar jag på, men jag kan säga att jag är långt ifrån normalviktig, tyvärr. Kroppen är i sämre skick nu, än om man jämför med hur den var när jag gick på behandling för fyra år sedan. Dock är tankarna mycket klarare och friskare "den här gången". Känner mig knappt sjuk i tankarna längre, utan det är bara vikten som är lite (mycket) för låg.
Och med tanke på att kroppen är i sämre skick nu, än vad den var när jag gick på Capio så vet jag att jag har en ännu längre resa att göra den här gången. Dels för att jag gör detta själv, jag dricker inga näringsdrycker och jag följer inget matschema fullt ut. Och resan upp som jag gjorde förra gången tog väldigt lång tid, trots samtal, ND´s och matschema.
Men alla i min omgivning märker att mina tankar är annorlunda den här gången. Jag ser inte mig själv som "tjock", utan jag vill gå upp i vikt, då jag faktiskt tycker att jag är alldeles för mager nu. Men jag har mellan 10-15 kilo kvar till min målvikt. Ja, ni hör ju själva. Detta kommer ta tid!
Mina matdagar kan se väldigt olika ut med tanke på jobbet. Men jag försöker få i mig tre stabila mål per dag samt några mellanmål utöver det. Ibland blir det mer och ibland lite mindre. Men jag "skippar" inte måltider för att jag har jobbiga tankar eller liknande. Utan anledningen till varför det blir mindre ibland är för att jag kanske sover lite längre vissa dagar och då försvinner ju automatiskt ett mål mat. Men då ser jag till att äta en stabil brunch istället för en vanlig frukost. Så det går jämt ut i slutendan tror jag allt! :)
Ja, självklart kan jag äta läkerol och tuggummin mellan måltiderna. Det är nämligen ett beroende jag har i livet! ;) Missbrukar nämligen läkerol samt tuggummin, så det är inga som helst problem. Och det där med småätandet har jag egentligen inte heller så stora problem med. Ibland slinker det ner lite nötter eller liknande, trots att det inte är "ett planerat mål". Och anledningen till att jag faktiskt vågar göra det är att jag inte följer något matschema, faktiskt. För nu väljer jag när, vad och hur mycket jag ska äta, och då vågar jag prova lite nytt i medvetandet om att jag inte kommer bli tvingad att äta si och så mycket vid nästa mål. Det är inte det att jag kompenserar, utan mer att jag kan välja helt själv varifrån mina kalorier kommer ifrån, samt när de ska hamna i magen. Förstår ni?
Självklart anser jag mig inte helt frisk i tankarna. Det vore en lögn. Jag förbjuder mig fortfarande vissa livsmedel, jag får besök av herr Ågren titt som tätt, jag har tvångstankar kring maten, måste äta på mina tider och lite sådant. Hade jag vart helt frisk i tankarna så hade jag nog kommit lite längre än vad jag faktiskt har gjort idag. Men huvudsaken är att det går framåt – och det gör det.
Och svaret på hur mycket jag rör mig på en dag är = noll. Visst, jag står upp hela dagarna på jobbet, jag går på stan, åker och handlar och allt det där vardagliga, men utöver det så rör jag mig iprincip ingenting. Det är jag själv som har förbjudit mig all träning. Dels för att jag inte har orken och dels för att jag inte vill slösa den energin jag får i mig på det. Att gå upp i vikt är svårt, det vet nog många vid det här laget! Och med tanke på att jag inte dricker de där förbannade ND´s osv så är det viktigt att all den energin jag får i mig faktiskt stannar i kroppen. :)
Väldigt vad långt svar detta blev! Men hoppas du fick svar på dina frågor :) Och är det någon annan fråga som dyker upp så är det bara att fråga på. 

15 Maj

Tycker alltid att jag sitter här i soffan och äter frukost. Ett tecken på att tiden går fasligt fort helt enkelt. Det är nu man ska passa på att njuta – när man har hela sommaren framför sig. Så oavsett om det är en tråkig vardag så ska man ändå försöka att se det fina med dagen. "Det är viktigt att njuta av den grå vardagen", så att säga.
Och idag blir det njutning på hög nivå, mina vänner. Ledighet, sushi och en runda på stan står på dagens schema. I morgon beger jag mig till sommarstugan och där njuter jag ännu mer. Det är något visst med att vakna upp där ute och mötas av ett spegelblankt hav när man kliver upp på morgonen. Pricken över i:et är när man äter en jordgubbsfrukost i hammocken. Åhå! Snart så :)
Vad har ni för planer denna tisdag? 

Nattinatti

Insåg precis att jag är ledig tills på fredag. Weihoo! Jobbar nämligen stängning hela helgen, så jag fick mina lediga dagar nu istället. Känns annorlunda att vara ledig på vardagarna, då alla jobbar och istället jobba på helgen, då alla är lediga. Haha. Men det ska nog kännas bra ändå! :)

Dagens uppstigning: Vid tiotiden i hopp om att få äta en god frukost. Höhö

Dagens mat: Godaste som hamnat i magen är i allafall Skyr Vanilj med nedskuret päron, som jag åt till mellis.

Klädsel: Förutom jobbkläder så har det vart myskläder.

Frisyr: Toffs

Har gjort: Jobbat, gjort lite ärenden, ätit och kollat på tv

Ska göra: Inte ett skvatt. Tvätta bort sminket om det räknas?

Längtan: Får man lov att säga sushi-lunchen i morgon tro?

Mående: Faktiskt riktigt bra. Vart lite seg, men ändå pigg i hjärnan.

Bästa: Att det gick bra på jobbet!

Sämsta: Behöver jag ens nämna kvargplättarna ? :D

Köp: Sallad, svamp, apelsiner, loka och snus.


Nu – tvätta bort smink (som är något av de tråkigaste man kan göra) och sova!

Kvargplättar

Hej alla fina!
Vaknade av att det blåste storm ute i morses. Lite mysigt faktiskt! Klockan tio pallrade jag mig upp ur min varma säng för att göra något ovanligt. Äta frukost. Nåja, frukost äter jag varje dag – men idag hade jag bestämt mig för att prova något nytt. Kvargplättar stod på menyn (var tanken).
För att inte fega ur vid frukosten i morses så planerade jag noggrant i gårkväll vad jag skulle äta. Annars blir det lätt att jag kränger ihop min vanliga frukost, för att det helt enkelt känns säkrast. Jag vet hur mätt jag blir, hur mycket jag ska ta osv. Säkra före det osäkra liksom.
För att få skryta lite så brukar jag vara en j*vel i köket ska ni veta ;) Tycker att det är kul att prova nya recept – och gott, det brukar det bli! Men i dag gick något lite (mycket) fel och jag tror att jag ska hålla mig till det säkra före det osäkra i fortsättningen. Haha. De där kvargplättarna blev allt annat än goda. Det enda positiva var väl att de var rosa och fina.
Visst ser de goda ut? Men skenet bedrar ;)

När jag väl varierar mig så går det åt pipsvängen. Men man kan inte lyckas varje gång. Ska bannemej försöka mig på dessa plättar snart igen, och då ska jag lyckas. Något annat jag ska prova till frukost/mellis snart är bananpannkaka. Vart sugen på att prova det ett tag – men som sagt, jag har valt det säkra före det osäkra istället, så det har inte blivit av.
Mackisar

Hade även planerat tiden det skulle ta för att göra de där plättarna. Skulle ju nämligen iväg och jobba. Så när jag satte mig för att äta och insåg att de var oätbara så var tiden knapp för att jag skulle hinna laga ny frulle innan jag skulle iväg till jobbet. Så resultatet blev några snabbt smörade mackor med keso och skinka + frukt. Fungerar det med! ;)
Pjuuh, nu har jag förbannat kvargplättar tillräckligt för idag tror jag. Jobbet gick finfint idag föresten. Lagom mycket folk och tiden gick fort. Nu sitter jag i soffan och kollar lite tv och planerar kvällsmål. Magen kurrar lite. Dock är det inget att planera – för det blir det vanliga. Hoho. Dags att göra ord till handlingar istället.
Haft en fin dag där ute? 

Marknad

I morses begav jag mig, tillsammans med världens finaste vän, mot ett ytterst spännande ställe. Närmare bestämt en marknad. Det är en marknad som är känd för att sälja lite "oärliga" saker. Haha. Och ja, känslan jag fick på marknaden motbevisade väl inte det precis.
Det var som att komma till utlandet. Kebablukten spred sig över hela stället och "vackra flicka" var det första vi hörde när vi klev ur bilen. Man kunde fynda billiga smycken, sidentyg, väskor, kläder, skor, bildelar (som de sålde ur sina bagageluckor), mobiler (hmmpf), parfymer, kött, nötter & torkad frukt, skor och massa, massa mer. "Billigt, billigt" – hördes lite varstans ifrån. ;) Det var ett riktigt stort ställe som hade mycket att erbjuda om man säger så!
Och som ni vet så älskar jag att fynda. Det är lite av tjusningen av att shoppa tycker jag. Att komma hem med mängder av påsar – utan att ha bränt en förmögenhet. Då mår jag bra :D Haha. Jag passade rätt bra på detta stället som ni hör ;)
Bild 1: Sex örhängen som föll mig i smaken. Fint!
Bild 2: Har vart på jakt efter sådana här skor under ett års tid. Och så hittar jag dem där. Så-jävla-nöjd.
Bild 3: Marknaden
Bild 4: Turkosa och fina örhängen.
Denna fina lilla tripp gjorde att söndagsångesten höll sig borta. Väl hemma möttes jag även av lukten av nylagad mat också – det gjorde det hela ännu bättre. Fin dag må jag säga. Nu blir det kvällsmål och bingolotto 

Kalorier

Kalrorier. Bara ordet är kalorier är känsloladdat för många. "Så många kalorier förbränner du om du utför den här aktiviteten si och så länge", "Jag måste förbränna Xantal kalorier innan jag får äta", "Nu åt jag Xkalorier och nu måste jag förbränna Xkalorier för att inte dö av ångest", "Så många kalorier innehåller din fika", "Så många kalorier behöver du minska per dag för att gå ner ett kilo varje vecka" Eller "Såhär många kalorier behöver du för att gå upp ett kilo i veckan".

Det är väl egentligen den där sista meningen som blev min ovän under ett tag. Kalorikoll – det har jag, precis som många andra alldeles för mycket koll på. Man räknar, dividerar och multiplicerar för att det ska bli rätt mängd under en dag.
Efter att ha ätit alldeles för få kalorier – under alldeles för lång tid så vande jag mig vid det låga "kaloritalet" som jag skrev upp i min matdagbok varje dag. Men när jag sedan bestämde mig för att öka i vikt, så var jag även medveten om att jag var tvungen att öka på mitt kaloriintag/dag.
"Gör man en sak tillräckligt många gånger så blir det en vana". Och ja, det stämmer. Det där låga kaloritalet som jag under så lång tid hade skrivit upp blev som en måttstock för mig. Jag var rädd att överskrida den siffran, trots att jag ville öka i vikt. Tudelat, javisst!
Kompensation, nejtack!
Så för några veckor sedan, när det gick för långsamt med vikten, så bestämde jag mig för att försöka sluta med allt räknande, dividerande och multiplicerande – då det bara begränsade mig i mitt tillfrisknande. Och vet ni? Efter den dagen då jag slutade skriva upp allt vad jag stoppade i mig om dagarna så har matintaget ökat något enormt. Visst, miniräknaren kommer alltid att finnas i ett ätstört huvud. Men nu är det en miniräknare med dåligt batteri. En miniräknare som "inte riktigt orkar räkna exakt". Det är även en miniräknare som har koll så att jag inte får i mig för lite, faktiskt.
När jag var "tvungen" att hålla mig till den kalorimängden som monstret i hjärnan hade satt upp som mål så vågade jag helt enkelt inte överskrida den. Så jag tänkte att det var bättre att helt enkelt inte veta hur mycket kalorier jag får i mig. Låter kanske dumt. Men så länge jag mår bättre samt äter mer med den metoden så är det nog lika bra. Jag äter lixom tills jag tappar räkningen. Haha.
Det jag ville säga med detta inlägget är nog egentligen bara – Fan vad skönt det är att slippa räkna kalorier!!

Pepp

Återfunnen energi. En god natts sömns kan verkligen göra mycket. Gick och la mig i tid igår, något som inte har hänt på länge. Kvällen igår spenderades här hemma framför teven med en och annan räkmacka i magen. Har föresten börjat se det här med min viktuppgång som ett "roligt projekt". Låter kanske dumt, men det gäller att leta positiva saker i det hela.
Jag menar, det finns ju faktiskt inget som helst negativt med min viktuppgång i dagsläget. Kroppen kommer se sundare ut, måendet bättre, jag får tillbaka energin, jag kommer kunna bära upp mina kläder, jag kan sitta på en stol i mer än fem minuter innan jag får träsmak i baken, jag kan börja träna och jag kommer även kunna fylla ut mina fina (rosa) BH:ar igen. haha. Hela den här resan känns mer hanterbar för var dag som går. Det är på nåt sett kul att se hur kroppen kan utvecklas till det positiva med hjälp av god mat. :) Det känns inte så skrämmande när man faktiskt punktar upp och ser hur mycket positivt en viktuppgång medför.
Nyduschad och morgontrött
Känner mig lite peppad idag som ni märker. Ingen söndagspepp här inte! :) Nu har jag nyss ätit en god omelettfrulle. Omelett, två goda mackor och en apelsin slank ner fint i magen denna morgon.
Snart ska jag och en vän bege oss mot en stor marknad i närheten av Göteborg. Solen skiner och vi ska dunka härlig sommarmusik i bilen ner. WhoopWhoop! 

Städ

När energin är lägre än lägst och matkoman större än störst, så föreslår Papi att vi ska röja nere i "utklädnings-rummet". Sagt och gjort. Hela sju stora sopsäckar är påväg till tippen. Haha. Det är ett under hur allt faktiskt kunde få plats där inne i det lilla rummet.
Hur som helst. Middagen idag blev gudagod. Kladdigt, men mättande ;) Mamma trodde att hon hade köpt benfritt kött. Men så var då inte läget. Så fick sitta och gnaga och pilla med händerna. Men gott, det var det! :) Lite senare väntar även löjromstoast. Nåja – för min del blir det dock räkor. Och vet ni? En räkmacka med en god sås/röra på toppen är hundra gånger godare än en räkmacka med endast räkor – det har jag insett. Eller ja, det är väl något jag alltid har vetat, men inte har ätit, om man säger så. Ska det vá så ska det vá! 
Energin har tyvärr inte hittat tillbaka till mig ännu. Kroppen känns tung och huvudet ligger sisådär tre steg efter. Är det för att det är helg och jag kopplar av? Eller har det med något annat att göra? Jag vet inte, men jag hoppas att den hittar tillbaka tills i morgon.

Dagens mående - Energilös

Energin lyser med sin frånvaro idag. Magont har jag dragit på mig mitt upp i allt med. Har dock dragit på mig något fint också. Nämligen min nya myströja+haremsbyxor. Hög mysfaktor på dessa kläderna ska ni veta. Kommer leva i detta framöver. Slappt, luftigt och mjukt :D
Nu ska jag återfinna energin med hjälp av vänner och kaffe på stan och sedan väntar god lördagsmiddag. Vi hörs lite senare 

Instagram

Finns föresten på Instagram också. CeciliaRosell, är vad jag heter där. :)

Jacka 1,2,3

Bild1: Störtgo jacka i lite "militärstuk". Ett fynd utan dess like.
Bild2: Vet inte hur länge jag vart ute efter en skinnjacka. Antingen är de för korta, för fula, fel passform osv. Men idag – ja då hängde den mitt framför ögonen på mig och bara skrek mitt namn. Grymmenöjd är jag! Ett stort plus är även att det inte är några silverdetaljer på den, vilket det nästan är på alla skinnjackor nu för tiden. Är nämligen en guldtjej. Annars får det vara ;)
Bild3: Behöver jag säga mer? Kommer användas med mina lila sneakers i sommar. Och ljusa jeans. Åh!

Fin dag!

Ååh vad den här fredagen blev fin! :) Visst, matkoman satte in rätt hårt efter lunchen. Blev ruggigt mätt. Betydligt mer mätt än när jag äter mina middag här hemma, faktiskt. Och det betyder ju såklart att jag åt mer än när jag är hemma – och det betyder ju i sin tur att det inte blev för lite. Nåja, lite dumtankar började virra i skallen. Men lagom till det så var det dags för shopping, så herr Ågren försvann lika fort som han kom.

Min tallrik (tallrikar) bestod av två små smaskiga sushibitar, ingefära, ingefära och ingefära (hoho), lite wokad kyckling med grönsaker, strimladbiff med bambuskott och en klick köttfärssås – bara för att den såg så förbannat god ut och så lite annat smått och gott :) Sedan har de världens godaste salladsbuffé med mängder med frukt och grönt. Tog om sisådär fyra gånger. Den ni! Inte konstigt att jag faktiskt fick matkoma.
Men jag säger det igen. Jag ska upp i vikt. Så varför inte passa på att äta lite mer när det ändå är extra gott? :)
Fick med mig massa fina saker hem också. (Snällismamma) Ska visa er sen. Kan säga som så, att jag är tre jackor rikare. Haha nödvändigt, javisst! Puss & Kram 

Buffé

Skumt hur annorlunda man kan se ut med glasögon, jämfört med utan. Trivs dock rätt bra med brillor – och tur är väl det. Jag och linser går nämligen inte så bra ihop. Åkte in akut till Borås för något årsedan då jag inte såg ett skvatt på ena ögat. Då visade det sig att jag hade fått bucklor på hornhinnan av linserna. Fick roliga droppar som gjorde att ena pupillen såg ut som ett fisköga och den andra pupillen krympte till storleken av ett nålsöga. Såg galen ut.
Dags att bättra på den rosa färgen snart?
Nu är allt färdigstädat här hemma. Rent och fint! Mami kommer snart och hämtar upp mig och sedan beger vi oss. Det är som sagt ett bufféställe vi ska luncha på. Både jobbigt och bra. Skönt att man får välja själv vad man ska ha. Men det jobbiga är att veta hur mycket man ska ta, då man vill ha lite av varje.
Det är lättare när man äter "ren och enkel mat". Tex biffar med potatis. Då vet jag att jag ska ta si och så många biffar/potatisar för att det ska bli en normalportion. Annat är det dock med buffémat.
Jag vill ha både sushi, biff med bambuskott, deras goda strömming samt biffar med brunsås. (Fy vilken blandning egentligen) Haha. Får helt enkelt lägga upp och låta ögat avgöra om det blir tillräckligt eller ej. Fast får nog gå mer än en omgång också. För en blandning mellan strömming och thaimat låter sisådär i mina öron. ;)
Babbel babbel. Nu kilar jag 

11 Maj

Folk klagar på att ungdomar blir odrägliga när de dricker alkohol. Men vuxna... ja, de är tamejtusan hundra gånger värre. Vet inte hur många odrägligt fulla människor det var inne hos oss igår kväll på jobbet. Vi hade konstant kö mellan halv elva och tolv – bestående av otrevliga, snorkiga, ölluktande människor som alla var över 40. Mycket att göra med andra ord.
Det kom även in två stycken fyra minuter innan vi stängde och ville ha 150 grammare. "Det dröjer, för vi har inga klara. Går det bra med 90 grammare?," frågar vi. "Nej, vi väntar gääärna på att 150 g blir klara", säger dem. SUCK – var väl allt vi kände. Haha.
Var inte hemma förens väldigt sent i natt som ni kanske förstår. Somnade kring tre-snåret men var pigg som en mört vid nio. Skumt. Men nu är jag ledig hela helgen. All tid att sova ikapp mig!
Nu har jag nyss ätit frukost och nu väntar disk, tvätt och städning av mitt rum. Mindre roligt, men nödvändigt. Sedan blir det en tripp till Götet för att äta god mat samt för lite shopping. Det var ett litet tag sedan jag tog reda på om jag får belöningsshoppa eller ej. Samtidigt som jag vill ha koll så bryr jag mig faktiskt inte om siffrorna ett skvatt. Känns nästan skönare att inte veta. Men någon gång ska man väl face the fierce för den delen också. Men icke idag!!
Bjussar på en liten sommarbild på mig – bara för att det regnar idag.

Vad har ni för planer i helgen? 

Matlista

Nämn fem livsmedel du inte klarar dig utan: Köttfärs, lax(skaldjur), keso, mackor, frukt/grönt och så måste cola zero få följa med på ett hörn också.

Nämn tre livsmedel som du äter dagligen: Någon form av mackor, keso och frukt. Äter ju annat också – såklart. Men detta slinker ner i magen varje dag.

Fem favoriter bland lösgodiset: De där röd/svarta sura körsbärsflaskorna, dödskallar, klubbor, lysmelk och saltlakrits

Fem favoriter bland naturgodiset: Pistagenötter, japanmix, müslitoppar, paranötter med yoghurtöverdrag och cashewnötter med sourcream-smak.

Godaste chokladen: Marabou vinter, mörk choklad med havssalt och kinderägg (!!)

Godaste glassen: Magnum Mystica

Godaste isglassen: Calippo refresh

Godaste osten: Älskar starka ostar, så det riktigt bränner i gommen. Sedan tycker jag om grillad halloumi och friterad fetaost. Har ni smakat det? Himmelriket.

Detta beställer jag på restaurang: Beställer gärna en skaldjurspasta

Detta beställer jag i ett gatukök: Inte min favoritmat.. men något som är förbannat gott är en chorizo, mos + västkust. En halv special är inte heller fel. Eller köttbullar med mos och lingon. Haha.

Detta lagar jag om jag ska få gäster: Brukar göra massa smårätter. Lite tapas-liknande. Kycklingspett, olika laxar, ost och kex, massa olika frukter, parmaskinka, räkor, röror osv.. det brukar uppskattas och det är mysigt att sitta och plocka och välja bland det man tycker är godast. Sen är det ju väldans lätt att ”laga” också.

Något du äter/dricker idag som du aldrig trodde att du skulle tycka om: Musslor/skaldjur och rödvin. Skulle kunna leva på det i dagsläget!

Något du förätit dig på: Kan nog inte föräta mig på något. Det har jag fått bevisat under alla dessa år ;)

Vilken måltid gillar du bäst? Frukost, no doubt. Det roliga är att när jag var liten så klarade jag inte av frukostmat. Så innan jag gick till skolan så åt jag istället matrester från gårdagens middag till frukost. (Klockan halv sju på morgonen lixom). Haha. Annat är det idag då jag hade kunnat äta frukostmat till varje måltid.

 

Sommarmat
Frukostmat

Blev en mysig fika på stan och nu ligger middagen i magen. Mamma ordnade lax i ugn med god sås, potatis, sparris, broccoli och massa gott. Fin torsdagsmat det där :)
Nu ska jag sätta mig och sticka på min vårhalsduk. Pensionär, javisst! 

Dagens mående – Tummen upp!

Det var inte lätt att ta sig upp i morses. Med regnet smattrandes mot rutan och en trötthetskänsla från helvetet så kände jag att jag helst hade velat legat kvar i sängen hela dagen. Men upp och hoppa – frukost var tvunget att intas i tid, så jag åtminstånde hinner bli lite hungrig till lunchen. Ikväll är sista jobbkvällen för veckan så i morgon kan jag verkligen sova uuuut.
Jobbet gick förövrigt bättre igår. Möttes dock av en och annan gubbj*vel till kund, så tankarna var lite svävande, så några missar hann jag med under kvällen i allafall ;) Haha. Men det känns verkligen skönt att jag har kommit in i det nu. I början frågade jag tusen frågor. "Hur stor är en stor pommes?, vad ska det vara på denna hamburgaren?". Jag tappade mat, slog in fel i kassan, gav ut fel menyer..osv Men nu är det andra bullar. Nu är jag snabb som vinden ska ni veta ;) Och jag är inte mer än en liten människa, så jag tillåter mig själv att göra lite fel :)
Ska åka till stan och ta en kopp kaffe nu på förmiddagen. Sedan blir det lunch här hemma med Mami. Vill ni veta vad jag har ett konstigt sug efter idag? En krämig risotto. Va ? Vart kom det suget från undrar jag? Dock vet jag inte hur man gör en risotto, så det sugen får jag stilla på restaurang i sinom tid istället.
Föresten så är det mysigt när det regnar. Det innebär att man med gott samvete kan krypa ner under en filt och kolla på film hela dagen med värmedynan. (Det är precis så jag ska tillbringa eftermiddagen var tanken). Dock brukar jag alltid kunna göra det med gott samvete, men ändå ;) Jag är rätt lat av mig förstår ni.. hoho. PUSS

Gubbväska

Jag fullkomligt älskar att fynda på rea/second hand. Ekonomiskt och bra, inte sant? Här nedan ser ni iallafall min ful/snygga datorväska som fick följa med mig hem idag. Hela femtio riksdaler gick den på. Är grymt nöjd och min dator kommer trivas sååå bra i den tror jag. Dock inte lika bra som i min rosa (den är ju ändå rosa) – men nästan.
Second hand-fynd

På fredag ska jag och mamma åka in till Göteborg en stund. Ska nämligen möta upp bror för att kämna en tavla som han ska ha med sig till ett kalas. Så då tänkte vi passa på att handla och äta lite god mat samtidigt. Ska mötas på min och mammas favoritrestaurang och luncha. De serverar husmanskost, thaimat, kinamat, sushi och lite där till.. Vi ska även ta en sväng förbi myrorna så att jag kan få fynda lite ;) Inte mig emot! Kommer bli en fin dag.
Nu blir det lite mat och sedan jobb. Puss

9 Maj

Precis bänkat mig i soffan efter en väldigt välsmakande lunch. Märkte även att en sallad (som jag åt igår) inte är tillräckligt för mig. Igår kurrade magen redan efter någon enstaka timma – vilket den inte gör om jag äter mina vanliga måltider här hemma.
Dagens gourmetlunch bestod iallafall av biffar (no shit), buljongkokt couscous, stekta grönsaker (zucchini, svamp, broccoli, spenat, kronärtskocka, tomat och lök), samt en kall sås med curry och vitlök. Fint.
Dagens lunch

Vaknade och kände mig som en zombie i morses. Trött är bara förnamnet. Efter en lång dusch och med en stor frulle i magen så lyckades jag vakna till och begav mig mot stan. Ett linne, en kofta och en datorväska från second hand rikare – men inte många kronor fattigare för det. Rea och seconhand är allt bra fint! Ni ska få en titt på det inköpta lite senare :)
Nu ska jag ta det lilla lugna och ikväll blir det jobb som vanligt. Var riktigt stressigt på jobbet igår. Suck. Huvudet var inte alls med. Menyerna som beställdes gick in genom ena örat och ut genom det andra. Virrevarr i skallen hade jag! Hoppas jag är mer på hugget i kväll, annars ger jag mig själv smisk.
Vad gör ni denna regniga dag tro?

Räksallad

Lunchen satt som en smäck ska ni veta. De andra drack kaffe, åt kladdkaka, panini osv – men jag tog mig min efterlängtade sallad. De snålade inte på räkor kan jag meddela. Det var verkligen ett lass med handskalade räkor. Lyxigt! Det är så mysigt att luncha på stan. Lite vardagslyx behövs i vardagen tycker jag. Men i morgon ska jag äta hemma – dock i min ensamhet, men ändå.
Jag märker föresten att jag vågar utmana samt äta mer när jag äter själv. Konstigt, men sant. Är glad att jag inte fegade ur vid lunchen också. För då hade jag gått miste om något väldigt gott. :)
Räksallad med vitlöksbröd

Nu har jag precis vaknat upp efter en timmas power nap. Jag sover så otroligt mycket skönare på dagen jämför med natten. Speciellt när jag ligger i soffan. Tycker det är mysigt att höra hur de andra går runt här hemma, det känns så tryggt. :) Tur att jag ska jobba, annars hade jag aldrig somnat ikväll. Och föresten, vet ni vem som kom in och köptr av mig i kiosken igår? Bert Karlsson him self ;) Lite roligt!
Nu är det dags att äta lite till. PUSS

Lunchdags

Har stått och rotat i garderoben efter kläder som jag kan använda – utan några som helst framsteg, tyvärr. Nu ligger det sisådär arton lager kläder på golvet och ett och annat klädesplagg i "skänka-bort-högen". Blir till att städa senare med andra ord. Men först ska jag in till stan och fika/luncha. Beslutsångest om vad jag ska beställa? Ja visst. Äter nere på stan istället för här hemma med andra ord. Så något rejält ska jag se till att få i mig. Är ju så sugen på sushi, men det är ingen av mina vänner som tycker om det. (Blööööh).
Det är svårt att veta vad som är en normalportion när man äter ute tycker jag. Men då hörni, då är det tur att man har hunger och mättnadskänslor som man kan lyssna på. Får förlita mig på det idag.
Lilla jag idag

Föresten, när ni äter ute på café eller liknande. Om ni tar tex en sallad, äter ni alltid bröd till då? Detsamma gäller soppa? Ska försöka få med mig tjejerna till ett café som har guddomliga sallader. Rena rama drömmen. Min favoritsallad där är en kallrökt laxsallad med västerbottencréme + hemmagjort fröknäcke. Ja, ni hör ju själva ;) Och så måste jag säga en sak till. För ett tag sedan så hade jag inte ens kommit på tanken att beställa lunch om ingen annan gjorde det. För äter inte dem, då behöver väl inte jag äta, right? (bullshit) Jag vet väl inte hur de har ätit tidigare under dagen? Eller kanske ska äta en brakmiddag direkt när de kommer hem? Men eftersom jag måste äta vid lunchtid idag, för att sedan hinna med mina andra mål innan jag ska jobba så finns det inget annat alternativ än att faktiskt beställa mat, trots att de andra kanske inte gör det. Och idag är jag helt lugn med det (tror jag). Betydligt mer lugn med det nu, än back in the days åtminstånde.
Ääääsch, nu ska jag bege mig. PUSS

Tisdagstrött

Det står inte mycket på dagens schema idag, förutom jobb senare ikväll. Jag mår lite konstigt idag. En sådan där jobbig ensamhets-känsla har börjat krypa sig på. Och det är inte bara när jag är själv som denna känslan infinner sig, utan även när jag är omringad av folk så kan den smyga sig på. Väldigt frustrerande, faktiskt!
Har inte allt för mycket vettigt att komma med denna morgon. Kan dock meddela att jag har planerat att äta en väldans god lunch i form av räkwok. Har mina "dille-perioder" och för tillfället består den av räkor och champinjoner. ;) Ska improvisera lite, brukar bli godast då.
Längtar tills det kommer plommon på detta trädet. Åh!
Nu ska jag rycka upp mig, ta en lång dusch och sedan bege mig mot stan för att köpa lite nödvändigheter. Blir kanske en liten fika också – om jag orkar. Kommer bli en lååång power nap idag känner jag. Vad har ni för tisdagsplaner? 

(O)vanor

Sitter i soffan och äter lite god mat. Har på senare tid kommit på mig själv att ha rätt knasiga beteenden för mig när jag äter. Beteenden som man inte kan ha i matsituationer då jag äter med folk. Ett steg i rätt riktning är att jag faktiskt kommer på mig själv när jag gör det. Men det är något jag behöver jobba bort, lär få konstiga blickar annars. Haha. Det är även lika bra att jobba bort det nu, så det inte blir till en ingrodd vana som inte går att få bort.
Nåväl. Var ute och fotade lite förut. Var ruggigt kallt ute bara. Sisådär 10 små grader. Burriburr. Ville mest kika in och önska er en god kväll. Tänk på mig när ni sitter i soffan och myser, då jag själv springer runt och stressar på jobbet. Men högre makter intalar mig om att det blir en lugn dag idag, så jag litar på det ;)

Grillskivor

Trots att jag är ledig hela dagarna fram tills sju så hinner jag knappt med att göra vad jag ska. Jag går upp vid tio, äter frukost, hamnar i soffan i någon timma, åker och handlar, lagar mat, sen sover jag middag och sen är det dags för mat igen innan det bär av till jobbet. Haha. Inrutat och bra!
Brukar ju säga att jag blir förbannat rastlös om jag inte gör något på dagarna. Men nu när jag jobbar på kvällen så blir jag inte det minsta rastlös. Det känns lixom okej att inte göra något vettigt då, med tanke på att jag faktiskt ska iväg och jobba.
Idag har jag iallafall hunnit med att fixa det sista med beställningarna. Skönt att ha det gjort. Har även tillbringat lite tid med en vän i solen i två olika omgångar, handlat och lagat mat till mig och mamma. Nu är det dags att sova lite middag och sedan är det mat – igen. Gott och nödvändigt!
Dagens lunch blev i stil med den här

Under våren/sommaren så finns det så otroligt mycket gott kött att hitta i affären. Sådana där färdigmarinerade grillskivor är en storfavorit hos mig när det kommer till sommarmat. (Tips!!) Mört, smakar guddomligt och är lätt att tillaga. Köpte en med bbq-smak idag och serverade tillsammans med en kall sås med gräslök, potatis och en blandsallad med massa gottigt i. Så till er som inte är vegetarianer där ute – iväg och köp grillskivor med er!!

7 Maj

Måndag, igen(!!) Snart är det ett helt årsedan som jag tog studenten. Tiden går skrämmande fort. Både bra och dåligt. Jag kan bli 21 år, sen får det fasen räcka. Det är mycket som kan hända på ett år. Men då finns det även hopp om att nästa år blir helt annorlunda jämfört med nu, och det verkar ju lite lovande såhär på måndagskvisten.
Detta året har både vart ett utav de sämsta, men även de bästa åren under mitt liv. Jag blev fri, samtidigt som jag blev mer begränsad och fastkedjad än jag någonsin tidigare vart. Fri från skolan och alla dess krav men samtidigt, mitt upp i friheten så drog jag på mig en tvångströja och blev fast här nere, igen. Sen får vi inte glömma den underbara resan jag har hunnit med att göra. (Och nu pratar jag om USA-resan). Tänker jag efter så var det nog den där resan som faktiskt gjorde att jag trillade tillbaka. Trots att jag åt som en dåre när jag var iväg så var det där allting sattes igång. Men jag misstänker att jag under nästa år kommer blicka tillbaka på detta året och tycka att det här resan, den som jag gör just nu, är ännu mer lyckad än den jag gjorde förra året. Två olika sorters resor, men lika givande på något vis.
Har nästan bestämt mig för att stanna hemma till hösten, oavsett om jag kommer in på skolan eller inte. Bo hemma, äta mammas goda mat, ha fint sällskap omkring mig, ha rutiner som jag trivs med till fullo och sedan, nästa vår så ska jag vara på benen igen hade jag tänkt mig och då blir det långresa. (Med betoning på lång). Anledningen till varför jag sökte till skolan var ju för att jag inte trivdes med min vardag här hemma. Rutinerna var ett enda stort blurr och excisterade knappt – tillskillnad från nu. Så det känns änna onödigt att starta om från ruta ett och skapa mig nya rutiner, som kanske inte ens funkar?!
Yoghurt med färska bär


Tomat eller gurka? Haha

Men nu är det slut på skrivandet, för nu väntar frukost. Yoghurt, mackor och färsk annanas står som startmat för veckan. Hittade även en rackarns skojig tomat i affären som jag var tvungen att köpa. Den är grön och ser ut som en vattenmelon på utsidan, en gurka i färgen och som en tomat inuti. Haha.
Vad har ni för planer för dagen? 

Tillbakablick

Blickade tillbaka några månader i min matdagbok. Om jag tyckte att jag åt bra och kämpade till mitt yttersta "på den tiden" – vad tusan gör jag inte nu då? Och hur kommer jag tänka om den här tiden som är nu om yttligare några månader framöver? Det är skillnad på att kämpa och att verkligen kämpa, mina vänner. Mängden mat som jag fick i mig för några månader sedan – när jag precis hade bestämt mig för att vända på detta, är minimala om man jämför med nu! Man ser verkligen stora framsteg, åtminstånde på matintaget.
Märker även en stor skillnad på nu och när jag läser om vilka livsmedel jag åt. Har utmanat, äter mer varierat (tro det eller ej) och nu äter jag även saker som jag aldrig trodde att jag skulle våga äta igen. Och jag säger det igen, märker jag en sådan här förändring nu, undra då hur stora föändringar jag kommer att märka om yttligare några månader. Den som väntar får se.
Om några månader (rätt många kanske, men ändå) så kommer jag säkert inte kunna förstå hur jag kunde välja ett äpple framför en äpplemuffins till mellanmål back in the days. Okej.. det där tar jag delvis tillbaka. För äpplen kommer jag aldrig att tröttna på. Men att byta ut sitt vanliga mellis (yoghurt, mackor, frukt osv) mot någon sötsak ska förhoppningsvis inte vara några problem lite längre fram.
Gofika (Pensionärsfika?) haha
Nåväl, något alla borde tänka på är att man ska äta för både kropp och själ. Punkt slut. 

I väntan...

...på att tiden ska gå.


1. Fullständigt namn? Cecilia Rosell

2. hur gammal är du? 20

3. Vart bor du? Alingsås

4. Bor tillsammans med? Mami, Papi + två katter (syskonen bor inte hemma förtillfället)

5. Färg på ditt hus? Stenfärgat

6. Hus eller lägenhet? Villa

7. När är du född? 21 April

8. Klass? Ingen, och det är förjävla skönt ;)

9. Vilket år tar du studenten? 2011

10. Något jobb? Två stycken

11. När gick du upp i morse? Lite i 10

13. Duschat idag? Japp (och använt mirakel-hårinpackning dessutom)

14. Kramat någon idag? Jaa

15. Pussat någon idag? Nixx

16. Vad har du ätit idag? Utmaningsfrulle som var förjävla god, sushi och ett litet mellanmål

17. Dagens klädsel? Stora brallz, svart hoodie, en väst och sjal

18. Dagens smink? Blå mascara och lite rouge

19. Dagens sötnos? Tycker ni är rätt söta?!

20. Dagens roligaste? Antalet tavlor jag sålt det här veckan (!!)

 

Socialt:

21. Har du många vänner? Alldeles lagom många

22. Hur många har du kysst? Inte så fasligt många, men lagom!

23. Vem kramade du senast? Grannen. Haha

25. Hur många har varit otrogen mot dig? -

27. Har du pojk-/flickvän? Fri som en fågel

28. Vem pratade du med i telefon senast? Pappa och frågade om han ville ha 8 eller 12 bitar sushi.

29. Vem fick du senast sms ifrån? Mikkan

 

Favorit:

(just nu)

34. Dryck? Cola zero, som vanligt.

35. Färg? Roooosa

37. Stad? Hmm, någon fin stad i USA. Måste nog säga San Francisco

38. Land? Usa/Kina/Thailand/Sverige haha kan inte bestämma mig

39. Ämne i skolan? Svenska/text/foto

40. Människa? OJ, många!

 

Senaste..

41. Personen du tänkte på? Carro

42. Gången du åkte bil? För sisådär en timma sedan

43. Gången du spydde? Oj, det var ett par årsedan tror jag

44. Gången du grät? I förrgår, suck.

45. Pizzan du åt? Alldeles för längesedan, det kan vi åtminstånde konstatera.

46. Gången du var i Göteborg? Någon vecka sedan

47. Gången du var i stockholm? För cirkus tre år sedan

48. Gången du var full? Nyår

49. Gången du var hög? -

50. Gången du rökte? Härom dagen

Antingen eller:

51. Svart eller vitt? Svart

52. Hund eller katt? Katt

53. Ut och festa eller hemma och mysa? Beror helt klart på humör

54. Tvspel eller datorspel? Tv-spel

55. Singel eller upptagen? Just nu föredrar jag att vara singel

56. Hångla eller ha sex? Båda behövs ;)

57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead? Inget av det

58. Ragga eller bli uppraggad? Oj, uppraggad.

59. Big Brother eller Paradise hotel? Big Brother

60. Blondt eller svart hår? Blondt, på mig i allafall!

61. Har du blåa ögon eller bruna? Blåa

62. Choklad eller lakrits? Det är en god blandning faktiskt

63. Göteborg eller Stockholm? Båda är mysiga, men Gbg

64. Högerhänt eller vänsterhänt? Högerhänt

65. Coca cola eller fanta? Coke

66. Pizza eller kebab? Pizza

67. Randigt eller prickigt? Randigt

68. Älska eller älskas? Båda

69. Leva eller dö? Va fan. L.e.v.a

 

Antal:

70. Personer du älskar? Några få

71. Personer du hatar? oj, hmm. Kommer bara på några enstaka.

72. Gånger du varit full? Haha, Inte räknat

73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period? Ska jag vara ärlig, så en!

74. Glassar du ätit på en dag? Tre kanske?

75. Festivaler du varit på/ska på detta året? Hmm, inget bestämt än!

76. Gånger du haft minnesluckor? Några fåtal. Ung och dum ni vet.

77. Kuddar i sängen? Sex stycken

78. Personer du saknar just nu? Tre

79. Gånger ditt hjärta brustit? -

 

Vem:

80. Vill du kyssa nu? Ingen

81. Ska du träffa imorgon? No plans.

82. Sjöng du senast för? Duschen

83. Hade du senast en msn-konversation med? Minns inte när jag var inne där senast

84. Spelade du tvspel med senast? Familjen

85. Vill du ta med på resa nu? Ser fram emot båda resorna i sommar lika mycket. Så både familj och vänner – fast på olika resor ;)

86. Vill du kasta en sten i huvudet på? Hade gärna gjort många den tjänsten

87. Förtjänar att dö? Ingen

88. Är söt? Petter och Pia

89. Fick dig att gråta senast? I grunden mig själv.

 

Vad:

90. Gör dig glad? Framsteg, fina ord och resor

91. Gör dig ledsen? Stress, ångest och besvikelse

92. Vill du helst göra nu? Äta hotellfrukost på en strand. Haha

93. Önskar du att du slapp göra? Den här långa resan.

94. Vill du ha nu? Den riktiga Cecilia

95. Önskar du dig i födelsedagspresent? Fick allt fint jag ville ha + lite till.

96. Längtar du till? Tills man kan springa runt i blommiga klänningar utan att frysa

97. Tycker du om dina betyg? Rätt nöjd om jag får säga det själv

98. Ångrar du i ditt liv? Man ska inte ångra något – gör om, gör rätt i så fall!

99. Är det bästa som hänt dig? Det finns mängder med saker

100. Hur mycket är klockan? 17.20



Puss från mig

5 Maj

– Startade dagen med att äta ett pålägg på mackan som jag inte har ätit på ett år. (Vilket är rätt lång tid) Ett sådant där "farligt" pålägg ni vet. Det smakade rena rama himmelriket. Nu kommer jag säkert få dille på det och äta det varje dag.
– Sushi eller wokade räkor står på lunchmenyn. Hämtmat när den är som bäst helt enkelt.
– Dock ska vi äta räkor ikväll. Så lunchen får nog bli sushi. Inte mig emot.
– Vindruvsfatet breve mig är tomt. Och nu har jag ont i magen. Buhu.
Dagens mående: Känner mig taggad. På livet alltså. Eller snarare ett få leva livet.
Jag dör lite..

Dagens kommer spenderas på utställningen. Ska hinna med att göra klart alla beställningar idag. Och det blev som sagt en och annan (wiho) så det kommer ta sin lilla tid. Tur att det är mysigt här :) Men nu hörni, nu ska jag bege mig mot stan och hämta lite mat. 

Sweet like cola

Blev en sväng till farfar och sedan har jag tillbringat kvällen med att vara publik på en "fotbollsmatch". Matchen bestod mest utav rökpauser, men ändå. ;) Nu har jag hamnat där jag hör hemma. Dvs i soffan med en god plocktallrik breve mig. Mamma och pappa har gäster här ikväll, så det fanns massor med gottigt i kylskåpet. Sådant uppskattar vi! Till efterrätt ska jag ta mig lite honungsmelon och färsk annanas. gott! Dock svider det så förbannat mycket i gommen av annanas tycker jag. Tungan och gommen domnar lixom av. Haha Någon annan som har samma problem? (I-landsproblem?!)
Föresten så fick jag en liten rolig uppgift igår. Tidningen var ju som sagt och gjorde ett reportage om mig. De frågade även om jag ville vara med i tidningen som "veckans kock". Låter rätt fränt – men det är egentligen inte coolare än att det kommer visas ett recept som jag tycker om (och en liten bild på moi då såklart) ;). Men nu är frågan – vad ska jag skicka in för recept? Ska nog googla fram något ap-avancerat – bara för att verka lite duktig! För det är väl tillåtet? ;)
Nu ska jag kika film och sedan sova. Puss och Kram 

4 Maj

Om det blev en ledig dag för mig som jag hade räknat med? Naaae. Men det gör inte så mycket. Dock vart jag förbannat trött när de ringde mig i morses. Trodde som sagt att jag skulle vara ledig idag, så kom inte i säng förens vid tre i natt. Så det blev inte mycket till sömn för min del. Jobbade bara ett kort pass, så det var åtminstånde lite skönt.
Nu har jag precis ätit världens godaste sommarmat. Flintastek, tzatsiki, bakad potatis och en stor grönsallad. Man bugar och bockar. Har fortfarande lite svårt att veta vad som är en normalportion när man äter kött osv. Det är lättare att veta hur mycket jag ska ta om jag tex äter biffar eller liknande, för det är jag så van vid. Men försöker att titta på de andra runt matbordet för att se hur mycket de tar samt att jag kroppen säga till om det blir lagom eller inte. (För jag vågar lita på min kropp nu för tiden).
Lilla jag idag
Nu ska jag ta min fredagslur och sedan får jag se vad jag hittar på under kvällen. Lär nog inte göra så många knop om jag känner mig själv rätt. Tv, mackor, fruktsallad och pepsi max.. ja, något sådant lutar det åt. Haha.
Hur ska ni spendera er fredag?

Saftpaus

Så här tillbringar jag min eftermiddag. Ett glas med iskall jordgubssaft, filtar och sol. Om jag känner mig själv rätt så blir det även en liten power nap. Ska jobba kväll idag, så jag har faktiskt all rätt att ta en liten sovstund.
Blev även en god middag ute i solskenet med mamma förut. Maten smakar konstigt nog bättre när den äts utomhus – speciellt grillad mat. Var och handlade förut och köpte flintastek som vi ska grilla i morgon. Hoppas att vädret blir lika fint som idag bara. :) Flintastek, tzatsiki, bakad potatis och majskolv. (Längtar redan tills i morgon).


Ser inte fel ut va?

Ska försöka få lite sol på min bleka kropp också hade jag tänkt. Är inte den som gillar att sola, men i dagsläget är det behövligt – tro mig. Haha. Brukar föredra att ligga i skuggan eller guppa i havet. Men en och annan fräken (säger man så?!) har även ploppat upp på näsan. Ett tecken på att jag har fått liite färg ändå ;)
Hoppas ni har en mysig dag ute i solen/på jobbet, eller vad ni nu har för er. 

3 Maj

Godmorgon (god eftermiddag?) Ska snart iväg till utställningen för ett möte med tidningen. De ska nämligen skriva ett litet reportage om mig. Spännande. Dock vägrar jag att vara med på bild. Känner mig inte så bekväm när det kommer till det.
Nu har jag nyss intagit en god brunch. Rostat bröd, omelett med spenat/skinka, frukt och goda pålägg i form av keso, skinka och goda grönsaker. Mätt och belåten! Har föresten fått en liten dille på spenat, konstigt nog. Kan få cravings efter så sjukt udda saker ibland. Undra hur jag kommer bli när jag blir gravid.. kommer sukta efter de konstigaste sakerna i hela mataffären förmodligen. Haha.
I eftermiddag ska jag bege mig till en vitsippedal i närheten av där jag bor. Picknick och fotografering var tanken. Behöver sätta mig bland blommorna och filisofera lite – seriöst alltså ;) Tycker att det kan vara skönt att göra något i sin ensamhet ibland. Speciellt när man behöver klura ut både det ena och det andra.
Dagens mående: Än så länge är det bättre än igår. Har gett mig själv en och annan spark i baken! 

Lost in a daydream

Jag trodde att man skulle må bra av det fina vädret. Istället känner jag mig ensam och förvirrad. Prat om behandling fram och tillbaka. Tankarna spinner i 120km/h. Grejen är den att jag verkligen mår bra egentligen. Jag trivs med mitt jobb, jag har faktiskt inte så mycket jobbiga tankar om dagarna, (Ge mig en portion mat och jag äter upp det. No big deal!) jag fuskar inte, tränar inte, ökar maten varje vecka.. så nu är det bara den där jävla vikten som återstår. Frustration är det enda jag känner just nu.
Härliga vårdag

Var tvungen att ge mig ut och fota lite för att skingra tankarna. Och det hjälpte. Försvinner in i min egna lilla värld med kameran i handen. Just nu sitter jag på utställningen och håller ställningarna. Det har faktiskt varit en del folk här under veckan och jag har fått sålt en massa ska ni veta. Känns förbannat kul! :)
Nu ska jag sluta deppa. Mitt liv är faktiskt riktigt fint – något annat ska jag inte inbilla mig. Ikväll blir det jobb. Det var en som blev sjuk och då fick jag rycka in. Vad gör ni idag? Solar, gissar jag på?

Efter regn...

...kommer solsken. Den här dagen slutade i kaos. Jobbiga samtal som fick mig ännu mer stressad. Typiskt.

1 Maj

Klart godkänd kväll igår. Förväntningarna var inte skyhöga, och då brukar jag få kul. Kan räkna mina utgångar senaste året på en hand. Haha. Så det var extra roligt att komma ut och träffa lite folk och snurra ett och annat varv på dansgolvet. ;)
Jag har fortfarande inte den energin som jag hade velat ha, men det börjar bättra sig – det känner jag i både kropp och knopp. Dock kurrade magen när jag kom hem. Att göra piruetter på dansgolvet tar på krafterna ska ni veta. Fyllematen från grillen med vännerna får vänta ett tag till, istället blev det lite annat gott här hemma istället.
Jag igår

Då var det redan första Maj. Är det inte idag man brukar luras föresten? Röd dag är det i allafall vilket betyder att det blir en hektisk dag på jobbet – det kan jag vara så säker på. Får ändå hoppas på att jag hinner få i mig lite mat i lugn och ro. Och på tal om att slänga i sig mat... ge er aldrig på att försöka äta upp en skyr på sisådär tre minuter. Haha. Den är rätt mastig och satte sig som ett j*kla lock i magen på mig igår. Men god var den åtminstånde!
Hoppas att ni hade en rolig Valborg igår – och att ni får en fin dag i dag. Hörs ikväll 

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0