Drogad och gröna fingrar.

 
Känner mig drogad. På riktigt, drogad. 
 
Har gått i en dimma hela dagen. Mina händer har darrat och jag svettas och fryser om vart annat.
Svimfärdig och ont i huvudet. Mår illa och har ont i magen. 
Nej. Så får det inte fortsätta. Mådde likadant i går. Misstänker mediciner. Något min kropp inte riktigt tål eller är van vid. Ska fortstätta i några dagar och blir det inte bättre så får jag ta mig ett snack med läkaren i veckan. Sov ju förfasen fler timmar i natt än vad jag brukar göra på en hel vecka. 
 
Seg dag. Har ätit fläskfilé med klyftpotatis till lunch. Söndagsmat! Har även gjort påskpyssel (!!) haha och fixat lite presenter till min fina bror som fyller år snart. Han fyller jämt så det är lite tråkigt att inte kunna vara med och fira. Men istället får jag skicka lite varma hälsningar på posten. Personliga sådana. Tycker det är så mycket roligare att ge andra saker än vad jag tycker det är att
 
 
Ska försöka hinna med en runda till växthuset innan det blir kvällis. Fick en XXL räkmacka till kvällsmål igår. Med ägg, majjo och sallad. Och ikväll blir det yoghurt + flingor, vilket faller mig lite mer i smaken. 
Har föresten lyckats odla fram både smultron och jordgubbar. Har nog lite gröna fingrar trots allt. De bara växer och växer. Hoppas bara på att de hinner mogna innan det är vinter. Haha. 
 
Hoppas ni får er en lugn och skön Söndag. Kram från lilla mig. 
 
 
 
 
 
 

Söndag.

Söndag.
 
Säger det mesta om mitt mående. Eller nej, vänta..
Såhär mådde jag igår också. I förrgår också för den delen. 
 
Det är visst söndag alla dagar i veckan för mig.
 
Pust. 
 
 
Pysslar med sockermålning idag. Precis som på dagis. 
 
Hoppas ni får en bra söndag. I morgon är det ny vecka och ny månad. 
Kram.
 

29 Juni

Är groggy och känner mig febrig.
 
Men, här ska det inte klagas. Blivit för mycket av den varan nu för tiden. Men ibland behöver man spy lite galla över saker och ting. Lätta på trycket! Behöver jobba på att pysa ut lite hela tiden. Visa vad jag känner här och nu – i denna stund. Brukar inte bävra och tänka speciellt mycket inför måltiderna. Heller inte under måltiderna. (Nåja, inte till den nivån så att jag inte äter upp åtminstånde). Det är först efter måltiderna jag börjar känna. 
 
Och då är det på något sätt för sent. Då har samlat på mig så mycket känslor och tankar att det exploderar som en bomb. Men samtidigt ska man inte tvinga fram några känslor. De ska komma när de behöver komma. Men det hade liksom vart rätt skönt att slippa det där måendet efter
 
Helg. Rätt dött i huset. Många som är iväg. Så jag roar mig bäst jag kan. Dvs vila, vara i växthuset, pyssla och kolla på tv. Korvgryta till lunch och digestive med ost till mellis. Sa ju att vi fick nostalgimat. 
 
Snart första Juli också. Och det är inte ens sommar ute. Snarare höst. 
Och därför ska jag börja sticka en halsduk nu.
 
Kram.

För lite, för mycket eller normalt?

Gratinerad köttfärsgratäng med tacosmak. Lax i chilisås med potatis. Dubbelrån med ost, var lite av dagens mat.
 
Det blev ingen tacofredag idag. Iallafall inte den klassiska tacosen. Blev en pastagratäng i stället. Och jag kan fortfarande inte få in i min skalle att man kan äta den här mängden mat och vara viktstabil. Ja, så småningom viktstabil i allafall. När kroppen är i balans! Får lita på deras ord. 
 
Gröten var i allafall saltad i morses. Tack och lov. Hatar osaltad gröt. Fick mannagrynsgröt i gårkväll. Nästan aldrig ätit det tidigare. Inte sedan jag var en liten knatte i allafall. Variation till den vanliga havregrynsgröten. Med mjölk och valfri "topping". Valde äpplemos. 
Får mycket "nostalgimat" här. Dubbelrån, ostkaka, panerad fisk, oboy.. ja, ni fattar. Sådan mat som väcker någon form av känslor och minnen. 
 
 
Tittade föresten bland alla mina matfoton förut. För att jämföra. Började flina. På riktigt – flina. Var det ett skämt? Trodde jag att det skulle räcka? Pffft. Det hade inte räckt med att tredubbla för att komma upp i rätta mängden. 
 
Och lika väl som jag nu har förstått att jag tidigare åt på tok för lite. Så kommer jag nog även inom snar framtid inse att den här mängden mat vi nu får är normal. Gäller bara att omprogramera hjärnan en aning. 
 
Snart kvällsmål. Kram.
 
 

Protester.

Har försökt att återhämta mig från gårdagen.
 
 
Har tagit akupunktur och haft mindfullness. Har ätit och försökt vila. Kroppen protesterar. Men huvudets protester skriker högre. Är skakig, darrig och det känns som jag har en myrstack i mina ben. Ingen koncentration. Orkar inte ens pyssla. 
 
Jag som var orolig för att inte känna. Tror inte att jag behöver oroa mig särskilt mycket över det. Känner mest hela tiden just nu. Men kanske sitter allt i vanor. Jag bestämmer mig för en sak och då måste det vara så. Får för mig så mycket saker! Och nu har jag bestämt mig för att bli frisk och fri. Och då måste det bli så. 
 
Utan att tänka och utan att fundera. Kanske är det bra för mig att bara göra. Det kanske räcker. 
 
 
Bara babblar. Vet inte vad jag försöker få fram. Virrivarrv. 
 
Det luktar tacos från köket. Mat väntar. Hoppas ni får en bra fredag och en fin helg!
Kram.

Vad hände där?

Är helt färdig. Tänk vad ens mående kan pendla fram och tillbaka på bara en dag. 
 
Det blev för mycket idag. Gällande allt.
Lunchen + efterrätten blev en katastrof. Ballade ur, precis som förra torsdagen. Inga lätta utmaningar man sätts inför här kan jag tala om för er. Men jag gjorde det och det är fortfarande det som räknas. Sen får det spruta hur mycket tårar det vill. Men-det-ska-göras.
Blev väl omhändetagen och sedan kom resten av fina familjen hit. Åh, de gör mig lugn och glad. Älskade familj! 
 
Åkte iväg i några timmar. Gick loss i lite affärer, fikade och sedan var det plötsligt dags att säga hejdå och åka tillbaka för middag, som även den gick mer eller mindre bra. Inte lätt att äta "svår" mat när man redan har mycket känslor och tankar. Lyckades iallafall säga hejdå relativt smärtfritt idag. Vi ses ju snart igen! 
 
Två bråkiga måltider som fick måendet i botten. Familjen på besök. Försöker vara glad och pigg, när jag egentligen bara vill lägga mig och sova. Rört mig utanför dessa väggar för första gången på länge. Långa samtal. Varma kramar. Mera gråt. 
 
....det slutade med en lång panikattack.
 
Jag orkar inte detta. 
 
 
Totalt slut, kallsvettig och trött. Bara två måltider kvar, sen får jag äntligen sova. 
 
Kram.
 

Frisk luft.

Ute och myser i det fina vädret med pappsen. Och snart kommer resten av familjen. Tänkt vilken ny energi man kan få av lite nära och kära. Bästa!!

Men först - Sopplunch + efterrätt.....
Ha en bra dag. Kram.

Hårfint + besök.

Blev lite fin i håret.
 
 
Känner mig som en femåring igen med alla dessa flätor. Har det lyxigt här. Har blivit försökskanin på en mängd olika frisyrer. Och så har jag fått mitt hår färgat! Och ikväll ska vi ha spakväll.
Med fotbad, manikyr och ansiktsmasker. 
 
Reparerar både in och utsida.
 
Visst blev det läckert?
 
Frukost, lunch och mellis i magen. Två gigantiska panerade fiskfiléer med potatis och kall sås till lunch och fruktsallad med glass till mellis. Förvisso var det inte sådana där "skolpanetter". Dessa var hemmagjorda från grunden. Och sådant uppskattar jag. För även om en del saker tar emot så finns det alltid positiva saker man kan se – med allt. Middag om ett tag och sedan får jag besök. Äntligen
Pappsen stannar tills i morgon då resten av familjen tittar förbi. Ska ta oss en lite utflykt till havet. (Om det blir fint väder vill säga). Mysigt så in i bomben.
 
Hoppas ni har en fin dag. Och åter igen – tack för era kommentarer. Det lyser upp mina dagar. 
 
 

Knocked down.

Har kommit till en punkt då jag skäms. Väldigt mycket. Känner skam. 
Kanske borde jag känna tvärtom. Borde känna mig stark
 
Men jag kan inte låta bli att känna vad jag faktiskt känner. Skäms att jag bara gör – och äter. Har gått emot allt vad "mina principer" heter. Äter, vilar och äter. Dag ut – dag in.
Men varför skämmas över att man har tagit ett kliv mot livet? Det är ju det jag är här för. Det tar emot, varje jävla dag. Att gå från mina portionsstorlekar hemma, till detta, får mig att känna mig... ja, ni vill inte ens veta. 
 
Folk säger fel saker. Saker som kanske är snällt menade, men som sätter sig som en tagg hos mig. Som får mig att känna just skam. Dumma, dumma tankar. Ni gör så jag får ont i huvudet.
 
"My strenght did not come from lifting weights.
My strenght came from lifting my self up when I was knocked down"

Mår illa. Vart vaken sedan klockan halv sex. Kan inte sova. Tänker. Men nu är det dags att förbereda sig för onsdagen. Och lika väl som jag har lärt mig så har säkert även ni fattat vad onsdag innebär. 
 
Oboyfrukost.
Tänker inte skämmas. Detta är normalt, detta är normalt, detta är normalt. (Försöker banka in det där).
 
 

Hundra frågor om lilla mig.

Målat slut mina pennor. Så istället roar jag mig med en (snodd) lista.
 
1. Hur gammal är du om fem år? 26 år

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mig själv och massa andra flickor (och pojke).

3. Hur lång är du? 174 cm över jorden står jag.  

4. Vilken är den senaste filmen du sett? The Notebook. Lika bra varje gång. 

5. Vem ringde du senast? Pappsen

6. Vem ringde dig senast? Pappsen  

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Bra, säg till när du får reda på det. Puss"

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms. 

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta & glada.

10. När såg du senast din mamma? Huh, snart två och en halv vecka sedan. Alldeles för längesedan.

11. Vilken ögonfärg har du? Blåa. 

12. När vaknade du i dag? Har jag ens somnat? Haha. Nä, men klockan halv sju. 

13. Vilken är din favoritjulsång? Grown up christmas list. Underbar låt.

14. Vilken är din favoritplats? Oj, beror på årstid och humör. Gärna vid havet.
Här spenderar jag gärna min tid.

15. Vilken plats föredrar du minst? Alla ställen där det är kallt.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Då har jag mitt eget (rosa) krypin och bor tillsammans med min snygga man och änglabarn. Och en hund. Och en (två) katter.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? De dumma figurerna i Sagan om ringen. Japp! haha. 

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Haha. Ska vi inte ens gå in på. Misstolkning, big time. 

19. Hur stor är din säng? Hemma har jag 120 cm.

20. Har du stationär eller bärbar dator? En bärbar liten rackare. 

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Stor t-shirt. 

22. Hur många kuddar har du i sängen? Brukar ha sex stycken. 

23. Hur många landskap har du bott i? Ett

24. Vilka städer har du bott i? Alingsås, endast. 

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Föredrar strumpor. Korta sådana. Och rosa. 
 
26. Är du social? Ja, det skulle jag vilja säga. Men jag lyssnar mycket hellre än jag pratar. 

27. Vilken är din favoritglass? Magnum Mystica hänger kvar. Annars allt med choklad. Eller saltlakrits. 

28. Vilken är din favoritefterrätt? Tur att jag har fått testa lite olika sedan jag kom hit. Haha. Men jag föredrar något lätt och fräscht till efterrätt. Gärna frukt, glass. Eller jordgubbar och lite choklad. 

29. Tycker du om kinamat? Det är något av det bästa jag vet. Men då ska det vara Kinamat – från Kina. 
 
30. Tycker du om kaffe? Japp.

31. Vad dricker du helst? Bubbelvatten, saft eller cola. 

32. Sover du på någon särskild sida? Somnar alltid på högersidan. 

33. Kan du spela poker? Urkass. Kan bara Hej knäckt. 

34. Tycker du om att mysa/kela? Närhet tycker väl alla om?

35. Är du en beroendemänniska? Svar: Ja. Men är samtidigt en periodare. Så mina beroenden kan lätt bytas ut.

36. Känner du till någon med samma födelsedag som din? Ja, faktiskt. 

37. Vill du ha barn? Självklart. Två eller tre små knattar. 

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska. Räknas rövarspråket?

39. Har du någonsin åkt ambulans? Inte vad jag kan komma ihåg. 

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Beror på. Är det fint vatten så föredrar jag havet, såklart. 

41. Vad spenderar du helst pengar på? Nöjen och resor. 

42. Äger du dyrbara smycken? - Bla en D&G-klockan och några dyra halsband. 

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Sveriges Mästerkock och DH.

44. Kan du rulla med tungan? Absolut.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Den var svår. Vet inte exakt.

46. Sover du med gosedjur? Barbapappa är en trogen vän i sängen.
 
47. Vad har du för ringsignal? Har haft min på ljudlös så länge jag haft den. Haha. Så har ingen aning. 

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Massvis faktiskt. Ligger och skräpar. 

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En fåtölj. 

50. Flirtar du mycket? Har legat på latsidan där ett tag. Haha. Men det kommer ;)

51. Kan du byta olja på bilen? En tjej ska klara sig själv? haha. Men ja, det kan jag. 

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej, men några eländiga parkeringsboter.

53. Vilken var den senaste boken du läste? En bok om Utöya. Superbra. 

54. Läser du dagstidningen? Ja, ibland så. 

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, inte just nu. 

56. Dansar du i bilen? Det händer rätt ofta faktiskt. Haha. 

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Mix Megapol. 

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Motivationsord. 

59. När var du i kyrkan senast? Hatar kyrkor. Får rysningar. Minns inte senaste gången faktiskt. 

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Lars.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Upp emot en vecka i allafall.

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Personen som jag fick fint brev från. <3

63. Vad lyssnar du på just nu? Radion som står på och spelar Avicci. 

64. Har du varit med i tidningen? Flertal gånger faktiskt.

65. Vad är det konstigaste du ätit? Manet, ankhjärna, orm...

66. Vem såg dig naken senast? Haha. Den ni! 

67. Vad är det för färg på din tandborste? En knallrosa, såklart. 

68. Hur imponerar man på dig? Med ett charmigt leende, lite barnslig – men mogen och ser mig

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Mamma eller pappa brukar det bli. Eller ingen alls. 

70. Har du någon piercing? Japp. Öronen, tungan, läppen och naveln. 

71. Din största vinst? Stjärnvinst på Liseberg om det räknas? Haha. Har fett otur i spel.

72. Civilstånd? Singel 

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Olika bloggar och oftast Aftonbladet. 

74. Är du fåfäng? Där är nog vi alla. Så ja, jag är väl det. I lagom dos. Att gå till affären i mjukisar är liksom nemas problemas. 

75. Ångrar du någonting du gjort? Ja, faktiskt så gör jag detta. Men samtidigt; Gör om, gör rätt!

76. Hur gammal är din pappa? 54

77. Vilket är ditt drömjobb? Vill ha människor omkring mig i allafall. Fast drömjobbet hade nog vart reklamfotograf.

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? Massor med saker. Främst gäller det resor. Men även att skaffa eget krypin. Drömresan går just nu till Sydafrika. 

79. Vad har du haft för husdjur? Två katter. Petter & Pia. 
 
80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? Är ganska tystlåten av mig, men när det gäller att träffa nytt folk och ta första steget så är jag väldigt framåt. Har brutit båda mina ben, sytt sex stygn i huvudet då jag fick ett rack i skallen, älskar kombinationen ris + sås, tror på karma och avskyr kallt kaffe. 

81. Svär du ofta? Jo, har ju fått höra att jag gör detta. 

82. Sverige när det är som bäst? Sen vår eller solig sommar. 

83. Kan du åka slalom? Jadå. Har åkt en del. Men är väl ingen superhejjare direkt. 

84. Vad har du ätit i dag? Jesus. Tänker inte ens tänka efter. Bäst så. Men det senaste jag åt var PyttiPanna + massa tillbehör. 

85. Vad har du för utbildning? Gymnasieutbildning än så länge. 

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Räknas tänder? Om inte – håret. Om inte håret... helheten. 

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Sådant ska man inte lägga energi på mina vänner. 

88. Vilken är din bästa egenskap? Envis, nyfiken, positiv och ödmjuk. 

89. Vilken är din sämsta egenskap? Nojjig och grubblare. Samt planeringsfreak till viss del. 

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Inte en enda. 

91. Saknar du något? En väldans massa saker just nu. Familj, katter, vänner, frihet.. 

92. Är det viktigt att fira födelsedagen? Ja, det tycker jag. Det ska vara en speciell dag. 

93. Vad gör dig ledsen? Att bråka med någon, se någon annan ledsen, när jag/andra blir orättvist behandlade. 

94. Vad gör dig glad? Livet i helhet kanske. Resor, familj, vänner, katterna, att lyckas med något, att få komplimanger, att se andra glada osv.

95. Har du varit gift eller förlovad? Kanske ska skaffa pojkvän först. 

96. Vad ska du göra i helgen? Äta & vila. Yallayalla. Ni då? (Bio, sola, bada, shoppa..) inte alls avis. Haha.

97. Vad är det knasigaste du gjort? Knasigaste eller mest olagliga? Hänger nog ihop ;) You only live once.

98. Vad har du för laster? Cola (hade). Inte druckit på snart tre veckor. Hör och häpna.  

99. Vem är din förebild? Starka människor som har lyckats med något jag vill göra.

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Äta frukt och kolla på tv. 
 

Att landa.

Ett: Ryggen tar död på mig. 
Två: Är grinig så in i bomben.
 
Tror att jag börjar landa nu. En tidsfråga. Huvudet börjar komma i kapp. Har fasat inför den här perioden jag tror att jag är på väg in i. Perioden då jag inte bara gör, utan även känner efter samtidigt. 
En nödvändig process för att kunna ta del av behandlingen. Men det kan ta tid att landa. Men tiden verkar vara på gång. Viktigt att inte stänga av! Men det är just det är jag en jäkel på att göra. 
 
Vet att jag tjatar. Men jag är rädd att just stänga av hela resan. Bara göra, för att jag måste. Rädd att det fungerar här, där allt är fyrkantigt. Där man måste och där någon ser till att det blir av.
Men det är väl det permissioner är till för. Att få öva så att det fungerar hemma. Och att då inse vad man behöver öva yttligare på. Hem, tillbaka hit, hem osv... sedan ska jag nog ha vant mig!
 
Kanske behöver jag äta efter ett matschema i hela mitt liv? Är fortfarande rädd för det spontana. 
Låt oss hoppas att jag har fel. 
 
 
 
Lugn förmiddag.
Har haft BK och målad. Var okoncentrerad och fick inte ut något av det idag. Bättre lycka nästa gång. 

Snart lunch. Hoppas ni får en fin dag. Kram.
 
 

Se, inse – agera.

Har haft sådana smärtor i ryggen på senaste tiden att jag tror att jag ska gå av. Har haft det ett bra tag. Till och från i flera år. Hade till och med ryggskott för något år sedan och låg som en pinne i flera dagar. 
Men nu är det andra smärtor som spökar. Antar att det är från spänningar. Lätt att få när man är stressad. Men när det gör så att man knappt kan sitta upprätt på en stol.. ja, då börjar det bli irriterande. De tyckte att jag skulle ta mig till sjukgymnasten. Kanske är det bara lite eländiga knutar eller något. 
 
Har planerat finbesök i veckan också. Käraste familjen. Det gjorde den här mångagen lite ljusare. De rekommenderar att man ska vänta ganska länge med att ta hit folk då det kan stöka till det en del. Men nej, nu kan jag inte hålla mig längre. Ska försöka komma ut på lite äventyr med dem. Lugna sådana. Men ändå få se lite annat. 
 
Skulle ju egentligen inte skriva om varken ointressanta smärtor eller besök.
Skulle bara visa er mina två senaste verk
 
 
Målar, limmar och klipper om vart annat. Suttit ute i solen och gottat mig med pennorna en stund. 
 
Middag om ett tag. Fick ugnsbakad lax och färskpotatis till lunch. Men nu misstänker jag kyckling och ris. Får se om jag har rätt. Brukar nästan alltid lyckas pricka in vad vi ska få. 
 
Ha en fortsatt trevlig dag. Kram från mig. 
 
 

Flyttmåndag.

Måndag
 
Börjar med att hänga läpp. Ja, måndag, ni vet.
 
Men det varade inte länge. Blev distraherad. Flyttmåndag. Inte hem och inte till uppföljningen. Bara en liten trappa upp. skönt. Är lite mer för mig själv här samtidigt som de flesta bor på övervåningen. Här har jag egen dusch och toa, vilket jag uppskattar. 
 
Redan fått i ordning allt. Packat upp och redan stökat till det. Som vanligt. 
 
Hälsa
Du har varit duktig med att tolka kroppens signaler och skött om dig väl
så idag kan du faktiskt belöna dig själv med något onyttigt.
 
Say what? Ätit sötsaker hela veckan känns det som. Men det kanske var just det som var att tolka kroppens siglaner? Vad vet jag? Men ja, jag har vart duktig på att lyssna på både kroppen och mina "överhuvuden" här den senaste tiden. Lydig, minst sagt. Kanske för lydig. Tack, tugga och se glad ut. 
 
Dags för mindfullness. Hoppas ni får en bra start på veckan kära vänner. Kram. 
 
 
 

Tänk att jag gjorde det.

Se, inseagera.
Jag har sett. Jag har även insett. Men jag har då fan inte agerat..
 
..förens nu. 
 
Det var något som faktiskt slog mig idag. Jag har agerat. Efter  mycket prat och väldigt lite verkstad under något år så har jag faktiskt börjat vägen mot ett liv. Har inte riktigt förstått det förens nu. Nu, när allt har börjat sjunka in. Tänk att jag vågade. Jag vågade söka hjälp ocu nu sitter jag här, utan kontroll och utan något att säga till om. Trodde aldrig att jag skulle gå med på det här. 
 
Lika många som har trott på mig har även tvivlat. Att det tar för lång tid och att jag aldrig gör som jag säger att jag ska. Och jag kan förstå bägge delar. Men innerst inne visste jag att jag skulle få tummen ur. Det var bara en tidsfråga! Har varken vart mottaglig eller redo för detta förens nu. Kanske en bortförklaring, kanske inte. Men det viktigtaste just nu är att jag är här. Varken för sent eller för tidigt får jag säga.
 
Märker att jag har gjort ett bra jobb hemma. Och samtidigt som jag har fallit tillbaka lite i mitt beteende sedan jag kom hit så har jag ändå med mig mycket från jobbet hemifrån. Försöker hålla fast vid det så gott det går. För det lönar sig i slutendan. 
 
 
Trött tjej som behöver sola. 
 
Motivationen pendlar dagligen. Precis som jag misstänkt. Jag tar timma för timma –  dag för dag. Kan vakna upp som en sol och somna som ett åskmoln. Oförutsägbart! 
 
Vill återigen säga till er som vill, men inte vågar: Det kommer att vara värt det. Just do it!
 
Kram.
 
 
 

Är det bara söndag?

Har adrig känt en sådan här trötthet tidigare. Har heller aldrig vart med om en sådan omtumlande och långsam helg. På rikigt, det känns som den varat i en evighet. Vill bara ha måndag och nystart. 
Men måndagar här gör att veckan kan starta i ren kaos. Det jag är här för är det som skrämmer mest. 
 
Fick komma till en affär för första gången på två veckor igår. Tycks vara en hejjare på att fjäska då jag egentligen inte får ha sådana "aktiviteter" över huvudtaget. Blev som ett barn och ville ha allt. Fick dock bara två små minuter på mig då vi hade brådis. Men fick i allafall med mig det jag var ute efter. Dvs pennor. Nu ska här kladdas! Längtar tills jag får lite mer frihet. Då kommer jag ta bilen in till stan varje dag. Så länge får jag uppskatta det lilla. (Vilket jag är duktig på). 
 
(Mina blommor står sig än)
 
Ett under att jag har hållt dessa vid liv då jag har lyckats få död på kaktusar
 
Söndag, söndag. I morgon ska jag träffa en ny behandlare. Semestertider, ni vet. Men han verkar vara toppen. Och det är bara för någon enstaka vecka. Och det kom i rätt tid. För den "riktiga" friskhetsprocessen börjar inte förens om några veckor då semsetertiden är slut. 
Just nu är det bara en tid för att få kroppen stabil. Och hur lång den tiden är, ja, det vet man inte riktigt. Med andra ord kanske den jävligaste tiden inte ens har börjat än? (Påminnelse till mig själv: Inte ta ut något i förskott....). Saker löser sig och lättar med tiden. 
 
Well. Hoppas ni får er en bra söndag! Och om inte; Ha det ändå. Kram
 
 
 
 

Uppe med tuppen.

Godmorgon.
Har nog aldrig somnat så tidigt på midsommarafton någon gång. Men vad tusan gör det. Såg i kors. Fick i allafall gjort det viktigaste innan jag knoppade i säng. Plocka blommor. 

Jag är en drömmare. Både dagtid och nattetid. Brukar drömma otroligt mycket om nätterna. Men varje midsommar, när jag lagt sju sorters blommor under kudden, så drömmer jag ta mig fan ingen ting. Fast det kanske berodde på att jag tog den sjunde blomman från min bukett i rummet. Eller kanske är det inte meningen att jag ska träffa min prince charming. Eller så är det meningen att det ska bli en stor överraskning.
 
Hade i allafal en bra kväll innan John Blund kom och tog mig på bar gärning. Såg på film. Niceville. En riktigt, riktigt bra film! Tips. Se den! 
 
Sommarfin i håret.
 
Sju sorters blommor.
 
I säng tidigt och vaken tidigt. Var uppe och tvättade klockan halv sju (!!) Yallayalla. Vaknade med en jäkla värk i magen. Den har ballat ur den senaste tiden! Huh. Regn och rusk i dag. Så ska plöja filmer och måla. 
 
Annars? Det händer saker. I både kropp och knopp. Redan efter en och en halv vecka. Det skrämmer mig. Mycket. Kommer det fortsätta såhär? Rädd att det går för fort. Att huvudet inte ska hinna följa med. Är en jäkel på att stänga av huvudet och bara göra som jag blir tillsdagd, utan att tänka efter. Och det skrämmer mig om något. Har mycket att jobba på, men vad?
Det fungerar ju här, när jag måste och då har jag heller inte så mycket frågor och funderingar. Mitt problem är när jag kommer hem. Hem, där jag ska leva vardagen. Men samtidigt hade jag inte kommit hit om jag inte behövde.
 
För tidigt att grubbla på? Hoppas det. 
 
Snart frukost. Yoghurtfrukost idag! Ha en fin Lördag, eller vilken dag det nu är. Kram. 
 
 

Ändra dina tankar och du ändrar din värld.

Blev sill, färskpotatis, gräslök och gräddfil till lunch.
Jordgubbar till efterrätt och glass med jordgubbar till mellis.
 
 
Tycker ni om sill föresten? Eller håller ni er till det andra? Har alltid tyckt om sill faktiskt. Sedan jag var liten. Var dock lite rädd att man skulle få en överfylld tallrik med bara sill idag. I vanliga fall kan man ju ta lite av varje. Det hade blivit lite mastigt. Men det blev okej. Har även blivit midsommarfin i håret! Ja, det blev lite midsommarstämning trots allt. Annars? Suttit ute i solen och pysslat med det ena och det andra. Små fina askar med betydande budskap. 
 
Ändra dina tankar och du ändrar din värld. Visst ligger det något i det?
 
Visst blev de söta?
 
Ville bara kika in och säga hej igen. Hej. Har haft mycket på hjärtat idag. Men jag återkommer när jag kan sätta ord på vad jag känner. Alltid när det snurrar sådär i huvudet så vet jag att jag är påväg att inse något. Låter kanske knäppt. Och det är det väl också. Ska bara se till att samla ihop allt och sätta ord på tankeverksamheten.
 
Ätit middag och ikväll väntar film (och mer jordgubbar). 
Hoppas ni har haft en fin midsommar hittils. Kram
 
 
 

Sommarblommor.

Midsommar för mig brukar (brukade) innebära att dansa kring midsommarstången, umgås med släkt och familj, äta sill och polkagrisar. Och som pricken över i:t gör mamma alltid årets höjdpunkt; Jordgubbstårtan
Förra året och året innan det såg ut ungefär så. Minus orken och minus "årets höjdpunkt."
 
Det här året ser annorlunda ut. Både bra och dåligt. Nu firar jag mer eller mindre mer främlingar istället för familjen. Men det är nu jag lär mig så jag kommer kunna fira midsommar på det sätt jag vill, resten av livet! Med alla pusselbitar lagda. Så jag ska kunna ta del av jordgubbtårtan. Som det ska vara. 
 
 
Midsommarklänningen är på och vi har precis vart ute och plockat blommor. Sedan väntar midsommarlunch och vad jag misstänker lite goda jordgubbar till mellis. Har allt spanat in flaket med röda små bär i köket. Underbart!
 
Hade en helknas dag igår. Men idag känner jag lite ny energi. Ny tag. Bara att köra på. 
 
Hoppas att ni får en fin midsommar. Hur ska ni fira? Eller firar ni över huvud taget? Kram.
 

Soppdag.

Torsdag. Har lärt mig vad det betyder nu. 
 
Soppdag + efterrätt.
 
Bullar hit och kakor dit. Efterrätter och sötsaker. Räcker det inte med någon enstaka dag i veckan? Ärligt talat. Det tog sin tid. Lång tid. För lång tid. Det tog ju för fan aldrig slut. Hade nog inte insett vad en normal portion av soppe faktiskt innebar. Tom blick och inga känslor. För de kommer när jag är klar med jobbet. Det är först då jag kommer tillbaka till mig själv och tillåter mig att få ut allt som jag kände. Och tydligen kände jag mycket. Pust och stånk. Bra stöd omkring mig.
 
FIick lätta på tankarna och gå på promenad (rullning) längs havet med min behandlare en halvitmma. Åh, vad man plötsligt uppskattar småsaker. Som att få se något annat, bara för en ynka halvtimma. Det var skönt att komma ut lite. Småprata och andas havsluft!

 
Njutit i solen så mycket jag bara hunnit. Suttit på balkongen och löst korsord. Har även fått mitt hår färgat och ikväll ska ögonbryn och ögonfransar få sig en omgång. Lite midsommarfin får man försöka bli!
 
Hälsa
Hälsan kan svänga lite upp och ner idag men det är inget du kan göra något åt.
Istället bör du ta vara på de roliga stunderna.

Hoppas ni haft en fin torsdag. I morgon är det fredag, midsommar och helgen närmar sig. Puss
 

Svar omgång två.

Här kommer svar omgång två. Hoppas att jag har fått med det mesta. Annars är det bara att fråga igen. 

Hur länge ska du vara i Varberg?

Tills jag mår bra. Och hur lång tid det tar har jag ingen aning om. Ingen stress! Det finns liksom ingen exakt tidsbegränsning. Men minst några månader kommer det att bli. Samtidigt som jag inte ska stressa på så ska jag ändå försöka att komma härifrån så fort jag kan. 

Har ni pratat om permission?

Nej. Inte än. Det blir inte den första månaden i allafall.

Hur långt har du till bmi 20 o vad tycker du om att capio säger att alla ska komma upp till just det bmiet?

Det krävs en del dit, ja. Jag har olika åsikter om just det där. Tror att det kommer skrämma mig mindre och mindre ju mer jag närmar mig. Det är ju normalvikt, alltså inget att skrämmas av. 

Vilken är din största utmaning vad gäller ätstörningen?

Vikten. Helt klart.

Äter alla måltider tillsammans och hur det känns? Brukar ni prata med varandra i så fall, eller är alla inne i sitt? Märker du av någon tävling om att t.ex. vara sjukast eller bli fortast frisk?

Ja. Alla måltider äts tillsammans här på Kliniken med behandlare. Ibland pratas det och ibland är det lite mer tryckt stämning. Beror oftast på vad det är som serveras eller vilken dag det är. Allt pendlar. 

Nej. Med tanke på att det finns alla möjliga slags ätstörningar här så fokuserar man på sitt. Åtminstånde försöker.

Största utmaningen när du kommer hem på perm?

Har inte vågat tänka så långt än. Här är det tryggt, för här måste man. Någon som ser till att det faktiskt blir av. Men den största utmaningen när jag kommer hem är att inte falla tillbaka i gamla rutiner. Småtvång, tider...att följa ett schema i sig. Ska ta mycket stöd hemifrån samtidigt som jag vill lära mig stå på egna ben!

Får ni godis ibland på Capio?

Ja, i lördags ställdes det fram en godisskål efter kvällsfikat till de som ville ha. Men fika får vi desto oftare till mellanmål och efterrätt osv.  

Har du gått i någon annan behandling än denna?

Har gått på Capio tidigare också. Dock fungerade det inte så värst bra. Just i den behandlingen var det vikten, enbart vikten, som låg i fokus. Kroppen blev okej.. men tankarna glömdes bort. Och det är nog mycket pga det som jag trillade tillbaka.

Har även provat en hel del olika psykologer, KBT, livscoacher osv..

Vad är det jobbigaste med att vara inlagd?

Att inte kunna göra som man vill och att hela tiden vara övervakad. 

Vad gör man, om man vet att svälten är farlig men ändå alltid lyckas välja den? Är det då det är dags att be om hjälp?

Ja, det låter som om det är god tid att söka hjälp. Ta hand om dig.

Din favorit... plats: Någonstans där jag känner mig trygg! Gärna nära havet. Frukt: Äpplen, jordgubbar (om det gills), annanas och mango. Film: Hur man blir av med en kille på tio dagar. Låt? Everything med Michael Bublé, alla gånger. Plagg: Mina mjukisbrallor. Färg: Pink Lady. 

Kaffe eller te? Film eller serie? Kväll eller morgon? (Inget, tyvärr..haha) Fest eller filmkväll? Fläta eller hästsvans? (Har alltid bägge i ett) Ros eller tulpan? Hallon eller jordgubbar? Klänning eller kjol? Rita eller sjunga? Solsemester eller stadsvandring?

Fryser du mkt? och isåfall när som mest? efter maten kanske?

Ja, men det har sin logiska förklaring.

Hur ser en matdag ut för dig nu?

Sex måltider om dagen och fullstora portioner.  

Kram

Försök.

Oboy till frukost, största portionen potatissallad till lunch och kladdkakemuffins till fikat. 
 
Vad i helvete hände där? Hmm..
 
Det slår slint i huvudet ibland. Man reagerar på ett sätt man inte är van vid. Blir en annan person. Men jag försöker att slå bort de där tankarna i de där situationerna. Stänga av och blicka långsiktit. Viktigt att vara medveten och närvarande, men ibland sätts försvarsmekanismerna igång. Den här vistelsen har föresten blivit precis som jag misstänkte innan jag åkte hit.
 
Som ni vet så mådde jag okej hemma. Till och med bra ibland. Why? För att jag kunde styra och ställe som jag ville såklart. Nu när jag har blivit ifråntagen all kontroll och alla val så mår jag inte sådär bra längre. Sätts inför situationer jag inte har upplevt på flera, flera år. Så egentligen är det inte konstigt att jag reagerar lite annorlunda jämfört med vad jag är van vid. Jag är ju van vid att det går lätt. 

Pysslat lite. 
 
Ja, dagarna går emot "mina" principer. Ja, jag går bananas vid vissa situationer och ja ibland orkar jag inte riktigt mer. Men den som inte provar får heller inte veta. Har provat på detta livet (det sjuka) för länge nu. Och min nyfikenhet lockar mig till att prova på det friska, normala livet också. Man ska inte döma innan man provat! För jag vet att jag kommer trivas så mycket bättre. Åtminstånde hoppas jag på det. Och gör jag inte det.. ja, då är det ju bara att gå tillbaka till den här skiten om jag så vill. (Vilken jag betvivlar kommer ske). 
 
Känner verkligen att jag är på rätt väg. Och det är jag tacksam in i själven för. 
Kram
 
 

Första frågorna.

Japp. Ni sysselsatte mig. Har försökt att svara så gott jag bara kan. 
 
Varför blev du sjuk?
Hade hoppats jag kunnat svara på den. Men jag vet tyvärr inte själv. Och jag tror inte man ska grubbla och fokusera så mycket på det om anledningen inte sjävklar. Många trillar dit, utan några speciella anledningar.
Dåliga vanor satte väl igång det mesta. Första gången jag blev sjuk så berodde det mycket på osäkerhet. Fjorton år, ung och osäker. Medans andra gången var det helt andra saker som satte igång det. 
 
Tror egentligen aldrig att jag blev helt frisk och det resulterade till att jag trillade tillbaka igen. Fokuserade på helt fel saker. Eller inte jag – utan behandlingen.
 
Vad vill du bli när du blir frisk?
Inte kommit så långt i min livsplanering än. Har alltid velat öppna ett Rosa Café. Allt skulle vara rosa. Inredning, bakverken...Undra vilken typ av folk som skulle komma dit? (I would).

Hur länge har du varit sjuk?
Fram och tillbaka i sex-sju år kanske. Men en liten bra tid emellan. 

Framtidsplaner? 5-10 år?
Påbörjat plugget igen och har vart ute i världen och testat mina vingar ett tag. Kanske har en prince charming i sängen istället för Barba också, vem vet.
 
Vad gör dom där för att förändra eran självbild, era tankemönster, vanor o så där?
Samtal och mycket olika övningar. Och gällande vanorna så är allt fyrkantigt och inrutat här. Så vanorna "kan" man liksom inte styra själv. Och om det är vanor gällande maten som de inte tycker om så blir man tillsagd. Har även diskussionsgrupper osv som jag tror ger mycket. 
 
 
 
Hur ser dina dagar ut?
I-n-r-u-t-a-d-e.
Alla måltider + vila och sittid. Och däremellan är det oftast någon form av "aktivitet" som mindfullness osv. Varannan dag träffar man sin behandlare också. Man hinner oftast inte så mycket mer på dagarna – faktiskt.
 
Annars försöker jag tillbringa så mycket tid jag bara kan utomhus i solen. (När den väl är framme) Frisk luft har kommit att blivit väldigt viktig sedan jag kom hit. Läser även böcker, kollar filmer, stickar, är i verkstaden och pysslar.. försöker sysselsätta mig bäst jag kan. Men har även kommit in i en period då jag är förbannat trött, trots all vila. Kroppen får äntligen ta igen sig lite. Och det försöker jag låta den göra.
 
Vad är det för olika aktiviteter som man gör?
Förutom äta och vila så har vi mindfullness flera dagar i veckan. Det är en form av mediatation där man försöker leva i nuet och fokusera på det som är viktigt för stunden. Vi har även Basal kroppsskännedom, Taktil och en dag i veckan en diskussionsgrupp. En del saker är obligatoriska, en del inte och en del saker görs i grupp och andra individuellt. 
 
Hur är folket som bor där?
Som folk är. Väldigt olika. Alla bär på olika problem och personligheter. En del mer motiverade än andra.
 
Blir du mycket påverkad av de andra?
Ja. På gott och ont. I början var det bara på ont och oundvikligt. Gick i taket de första dagarna! Trodde faktiskt inte jag skulle kunna stå emot. Tror att alla påverkas av varandra mer eller mindre. Går liksom inte att komma ifrån det här. Men nu på senare har jag börjat vända på steken. Försöker bli påverkad positivt. Se det från den sidan så att det stärker mig istället. Fokusera på mina styrkor och försöka det liv jag vill ut till.
 
Är det bra personal?
Somliga tycker man om bättre än andra. Så är det alltid. Men överlag så är de toppen!
 
Kan du inte lägga upp matschemat?
Olika mat varje dag. Även lite olika mängder. Följer inte något exakt matschema. Men det är väl det där "vanliga", ni vet. Normalportioner är det sm gäller! Man ska lära sig att äta med ögat direkt. Än så länge får jag upplagd mat. Men såsmåningom kommer jag få lägga upp själv med hjälp av personalen. 
 
Har man en egen kontaktperson som man pratar med regelbundet? Hur ofta?
Ja, man har en egen behandlare som man träffar ca tre gånger i veckan. Lite oftare i början. De rör sig även här omkring så vill man sin behandlare något så är det lätt att få tag i personen. 
 
Kommer mer lite senare :) 
 
 
 
 

Artonde Juni.

Helkass dag.
 
Men från vilket perspektiv? Något man får fråga sig själv om. 
 
Magen har fått kämpa på idag. Även hjärta och huvud har gått på höga varv. Är inte van vid det här. Om det är såhär man känner i magen efter en så kallad normalportion så har jag tydligen lurat mig själv i flera år. Jesus.
Annars? Haft basal, "gruppen" och snack med behandlaren. Givande att ha den där gruppen. Det är ett tillfälle då vi diskuterar ämnen som verkligen betyder något för alla. 
 
Idag pratade vi om fällor och bakslag. Situationer i vardagen som kan trigga igång ätstörningen och även hur man kan förhindra och förebygga eventuella bakslag. För sådana kommer alltid, till 100%. Gör om, gör rätt!
 
Lapat sol på ballen idag.
 
Skönt att alltid veta att det kommer en morgondag. Men först ska man ta sig igenom natten. Blir mycket mobilspel om nätterna må ni tro! 
 
Nu ska jag sätta mig i kvällssolen en stund innan kvällsfika kallar. Kram.
 
 
 

Om att bli helt frisk.

Vad innebär frihet för dig och är du beredd att satsa allt för att nå dit
eller nöjer du dig med att va frisk på pappret men inte i huvudet?
 
En gång fick jag höra att jag aldrig kommer kunna bli helt frisk. Att jag ständigt kommer att få handskas med tankar – livet ut. Det tog hårt på mig. Som ett slag i magen. Efter det tappade jag hoppet en aning. Varför ens försöka om jag ändå gör det förgäves?
 
Det var längesedan jag hade ett liv utan dumma tankar. Så längesedan att jag knappt minns hur det känns. Det här har blivit min vardag. Men faktum är att kroppen är just kroppen. En del av mig. Det går inte att undvika att ha tankar om något som står oss så nära. Det vore nog inte möjligt. Alla, även friska, har tankar om vikt och kropp. Så är det bara!
 
 
– Hos en ätstörd person så handlar 95% av tankarna om mat, vikt och kropp. Vilket gör att man endast har 5% kvar till annat. Så som livet, vänner, intressen. Det är inte speciellt mycket och med tanke på hur mycket tid man lägger på kroppen så är det inte konstigt att man inte har ork till de andra 5 procenten. 
 
– Hos en frisk människa så är det tvärtom. Där är det 5% som tas upp av mat, kropp och vikt medans de andra 95% ägnas åt allat annat. Det såkallade livet med vänner, intressen och allt det där.
 
Som ni ser går det inte att undvika tankarna, helt. Men det är dit jag vill nå. Till den punkten där endast 5% tas upp av det som i dagsläget tar upp 95%. Och de där ynka procenten som tillslut är kvar kommer alltid till att finnas kvar. Men då har man så mycket annat för sig att det endast kommer vara just tankar. Tankar som flyger förbi, men som man inte bryr sig om. Då man är tillräckligt stark för att stå emot. 
 
Nu menar jag inte att det bara går att bli frisk till 95%, om ni nu tolkade det så. Hoppas att ni förstår vad jag försöker få fram. Och som svar på frågan; Jag nöjer mig inte förens jag är frisk. Både på papper, i kroppen och i huvudet. Den saken är säker. Är klar med detta nu. 
 
Kram.

Något ni undrar?

Fråga, i så fall.
 
Om livet här eller hemma. Om dåtid eller framtid.
Så kan jag få något att sysselsätta mig med också. Två flugor i en smäll.
 
Hit me!
 
 
 
 

Är det ny dag snart?

"Den rätta tiden att reparera taket är när solen skiner."

Man ska passa på när motivationen väl är framme. Jobba på de dagar man mår som bäst för att sedan kunna stå emot allt när man mår som sämst. Med tiden kommer jag kunna dra ner på dåliga veckor till dåliga dagar istället. Och tillslut från dåliga dagar till dåliga timmar. Dåliga timmar kanske kommer stanna kvar livet ut. Men då handlar det förhoppningsvis om allt annat än det här.

Fortfarande tomt. Jag gör, utan att känna efter. Vilket skrämmer mig. 

För jag menar.. sen då? Vad händer då? Är allt bra sen?

Regnet smattrade mot rutan hela dagen igår. Tycker om det. 
 
Ja. Kanske är det faktiskt så att det är bra sen. Den som väntar får se. Men jag är otålig och vill veta allt om framtiden nu. Den skrämmer mig men gör mig samtidigt nyfiken. 
Fick höra att jag var just en väldigt nyfiken person idag. Det var tydligen väldigt positivt. 
 
Tur att framtiden inträffar redan i morgon. Ny dag, tack!
 

 

Sjuttonde Juni.

Måndag. Ny vecka. Och jag har vart här i en hel vecka.
Dagarna går långsamt men veckorna går fort.
Och tickar veckorna iväg i den här farten så kommer jag snart vara hemma på ett kick. 
 
Vägningsdag. 
 
Bubbel i kropp och knopp. Överlåter jag det ena ansvaret till dem så kan jag lika gärna överlämna detta också.
 
Försöka att inte bry sig. Försöka.

Jag & min fina vän.
 
Har inte mycket till ork idag. Har gjort kroppsscanning och fått en form av massage. Avkopplande och lyckas man bara fokusera under dessa övningar så tror jag att det kan ge mycket.
Att bli medveten om sin kropp och dess gränser samt att försöka infinna sig i nuet.
 
Ska gosa ner mig med min vän i sängen en stund. Viska lite hemlisar osv. 
Hoppas ni får en bra start på veckan vänner. Kram från mig. 
 
 

Sjuttonde Juni.

Måndag. Ny vecka. Och jag har vart här i en hel vecka.
Dagarna går långsamt men veckorna går fort.
Och tickar veckorna iväg i den här farten så kommer jag snart vara hemma på ett kick. 
 
Vägningsdag. 
 
Bubbel i kropp och knopp. Överlåter jag det ena ansvaret till dem så kan jag lika gärna överlämna detta också.
 
Försöka att inte bry sig. Försöka.

Jag & min fina vän.
 
Har inte mycket till ork idag. Har gjort kroppsscanning och fått en form av massage. Avkopplande och lyckas man bara fokusera under dessa övningar så tror jag att det kan ge mycket.
Att bli medveten om sin kropp och dess gränser samt att försöka infinna sig i nuet.
 
Ska gosa ner mig med min vän i sängen en stund. Viska lite hemlisar osv. 
Hoppas ni får en bra start på veckan vänner. Kram från mig. 
 
 

Allting går, om man själv vill.

Smärtan du känner idag, är styrkan du känner i morgon.
 
Ibland känns det som om jag inte har en susning om vart jag ska. Men jag vet att jag är påväg. Och just för att jag inte vet vart jag ska så är det heller ingen idé att skynda.
 
Detta är ingen resa där jag kommer finna mig själv. Så långt har jag förstått. Men det är nu grunden byggs. Grunden för att kunna vara stabil och ha något stadigt att stå på i framtiden. 
 
Till er som vill, men inte vågar och till er som känner er nöjda – men kunde haft det bättre. 
Tänk på att det alltid verkar omöjligt – tills dess att det är gjort. 
 
 
Att leva är att uppleva och jag vill inte missa en sekund till. 
Så jag gör sådant jag tidigare inte trodde att jag kunde och vågade.
Så jag gör sådant jag kommer tacka mig själv för i framtiden.
 
Jag, fröken prata-men-inte-agera börjar mer och mer leva som jag en gång lärde. Ja, tänka sig. Lång väg att vandra. Men så länge jag har vågat börjat så är jag nöjd. 
 
Kram.

Att få se sig omkring.

Drömde att jag snörade på mig löparskorna inatt.
 
Jag sprang och sprang, utan att ge vika. Orken följde med mig och jag kände mig fri.
Är det inte ett tecken på spring i benen, så säg? Är inte van vid så här mycket vila. Jag är van vid att kunna gå ut när jag vill, göra vad jag vill och vila – när jag vill. Jag är vuxen och kan faktiskt sköta mig. 
 
Fick i allafall komma ut och se området lite idag. Blev förvisso skjutsad. Tycker inte om det, alls.
Jag har ben som är till för att användas. 
 
 
Fick tunnbrödsrulle till kvällsfika igår. Med räkor, avokado och ägg. Lite lördagspiff. Tur för mig att jag tycker om skaldjur. Blir hela tiden tvingad att ändra på mina matvanor. Eller inte maten i sig, utan sättet jag hanterar den på. Matvett. Nog för att man ska äta på rätt sätt. Men så länge man äter och ser glad ut så tycker jag inte att det borde spela roll. 
 
Ska greppa kameran en stund & sedan väntar lunch. 
Hoppas ni får en fin söndag mina vänner. Kram från mig. En stor sådan. 
 

Vad äter vi?

Många frågor om vad vi äter och hur mycket. 
 
Vad vi äter?
Mat. Riktig mat. Husmanskost. Sådan mat som ger näring. Näring för kroppen men ibland även för själen. Båda delar tycks vara lika viktigt! Ingenting ska uteslutas. Har blivit serverad en mängd olika rätter. Ingen har hittils vart den andra lik. Oftast är det gott och ibland.. lite mindre gott. Och ibland går den ner smärtfritt och bland.. mindre smärtfritt.
Fast egentligen är det nog inte fråga om smak, utan mer en fråga om vana. Återupplevt smaker och ätit rätter jag inte har vågat mig på under flera års tid. Och det på en ynka liten vecka. 
 
Frukost. Varannan dag får man välja på gröt/välling-frukost & varannan dag fil/yoghurtfrukost. Alltid mackor till, såklart. Och ibland blir det ägg till. Proviva dricks även varje morgon och kaffe/té till den som vill. 
Flingor och müsli varierar. Ibland ljusa och ibland grova. Samma med mackorna. (Som ibland är hembakta och helt färska) Variation! Det är även oboyfrukost en dag i veckan för alla. 
 
Lunch/middag. Fått allt från lax, torsk, köttfärssås, grönsakssoppa till kycklinggryta med nudlar, bulgursallad och korvgryta. 
 
Mellis. Macka, smoothie, rån med mjukost, digestive, kräm, bulle. Väldigt olika. Till kvällsmellis blir det däremot ett lite större mål. Då kan det vara allt från gröt, yoghurt, oboy, mackor eller tunnbrödsrulle osv..
 
Mängd? Normalportioner såklart.
 
 
Maten är vår medicin så jag är glad att det inte är någon "sjukhusmat". Det är vällagad mat. Men jag skulle ljuga om sa att jag inte saknade min mat där hemma. Fast samtidigt så är det så förbannat, jäkla skönt att någon annan tänker och planerar åt en själv. Jag gör mitt jobb som just nu är att äta, vila & jobba med mig själv – resten sköter personalen. 
 
Ät & lev mina vänner. Uteslut inget och ge din kropp och själ vad den behöver. Den kommer tacka dig! 
 
Kram.
 

Solterapi.

Värme från både familj & sol.
Och nu känner jag mig genast lite piggare igen. 
 
Helg och det är lite dött i huset. Försöker sysselsätta mig bäst jag kan. Suttit ute på gräsmattan och fått årets första fästing. Läser, tappar koncentrationen. Stickar och får kramp i fingrarna. Försöker med en film men börjar spela mobilspel istället. 
 
..och tillsist hamnar jag – här. Skönt för mig, men för er? Kanske inte. 
Har liksom inte mycket att dela med mig av då det enda jag gör är att äta och vila. Men ändå är det skönt att låta fingrarna få skriva lite. Sitter och kollar på "morötter". Drömresemål och planerar framtiden. Det är alltid bra att ha saker att se fram emot. En riktig jävla friskhetsresa nr.2 ska jag göra när jag kommer hem. För nr.1 pågår nämligen i skrivande stund. 
 
Mina goa.
 
 
Ska tillbringa dagen med Glee. Det kan man aldrig få nog av. 
Hoppas ni har en fin helg. Kram och varsågoda för ett intressant inlägg. ;) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag...fem?

Pyser ut och får feed back.
 
 
Jag är plikttrogen och gör oftast vad jag blir tillsagd. Iallafall i de flesta fallen. Och just därför är det viktigt att ta det i ett lugnt tempo. Inte stressa iväg. Annars står man där efter en tid och undrar ”vad fan har jag lärt mig egentligen?” Lätt att tro allt går himla bra, bara för att man gör det man ska.
Men man blir inte frisk efter en måltid och man blir inte frisk för vikten tickar uppåt. Man blir inte frisk förens alla saker går hand i hand och hänger samman.
 
Man måste hinna stanna upp, vänja sig, för att sedan fortsätta. Hela tiden försöka vara delaktig! Tillslut komma alla pusselbitar att falla på plats. Och ibland känns det inte som jag behöver säga något. Tankar och åsikter jag har tycks vara rätt ”typiska”. Så det räcker med att påbörja en mening och de förstår hur jag menar. Känns bra. För ibland kan jag bli rädd för mig själv. Skämmas. Men andra sitter/har säkert suttit på samma frågor och funderingar. Och för att inte tala om samma oro.
 
 
Strassar runt i mjukiskäder regnet till ära. Och om en vecka är det midsommar. Blir det ett lass med färskpotatis, sill och gräslök då tro? Eller ett gäng jordgubbar? Tur att jag fått blombud så jag har sju sorters blommor att lägga under kudden i allafall.
 
Babbel. Hoppas er kväll blir fin. Kram från mig & Barba.
 
 
 

Blombud.

Som en stormvind men ändå likgiltlig
Får det inte riktigt att hänga ihop. Har aldrig känt såhär mycket. Men ändå är det tomt. 
 
Fick stora chocken i morses. Magen lika så. Men det gick. För det gör det – om man vill.
Hängde lite läpp men måendet ändrades när jag kom in på mitt rum. Där väntade verkligen världens finaste blombud. Ärligt talat.. Vilka människor jag har att leva för där hemma. Tacksam in i själen. 
 
Behöver bli påmind om varför jag gör det här ibland. Det finns ju faktiskt ett liv där ute. Lätt att man hamnar i en bubbla här och ser allt svart eller vitt när man går här. Men det är det utanför detta som jag kämpar för. Det som kan kännas lite långt bort ibland. 
 
Man får väl försöka..
 
Måltid för måltid. Timma för timma. 
Det är man får tänka. Måendet kan förändras snabbt. Upp och ned. 
 
Fredagsmeditation avklarad. Om koncentrationen fanns? Nah. Koncentrationsnivån räcker inte längre än till barnkorsord. Det är där nivån ligger. Men det är alltid något.
 
Hoppas ni har några fina fredagsplaner. Här ska det hyras film. Hoppas ni får en bra dag. Kram
 
 

Att välja.

Vad är jag sugen på?
 
Har redan ätit ett flertal saker här som jag tidigare velat ha, men inte vågat äta. Många nya smaker som upptäcks ska ni veta. Och det får mig att inse hur mycket jag faktiskt lurat mig själv. Att göra val kan vara svårt. Men jag inser att mina val oftast har skett automatiskt. Jag har tagit det enklaste alternativet, för att underlätta och inte valt det jag velat ha. 
 
Fast underlätta för vad? För stunden, ja. För framtiden, nej. Inget som fungerar i längden. 
 
Det enkla alternativet behöver inte vara det felaktiga. Men det blir det felaktiga om man väljer det av fel anledningar. Och det är precis vad jag gjort! 
Har vart medveten om det. Men nu har jag fått det svart på vitt. Det är sådan här mat man ska ge kroppen. Mat som fyller en funktion och ger som kroppen den näring den behöver – inte bara bukfylla
 
Att befinna sig här, i nuet. 
 
Rädd att ge ifrån mig ansvaret för mycket. Det kommer kanske fungera här, med lite toppar och dalar, när jag måste. Men det är på hemmaplan det ska fungera. I min vardag som jag ska leva i resten av mitt liv. Måste göra de rätta valen själv, utan tillsägelse. 
 
Ska inte tänka för långt fram. Ska fokusera här och nu istället. Har så lätt att springa iväg. 
Blandad dag. Tryckt dag. Ätit sötsliskig efterrätt. Första på åratal. På tiden? Kanske det. 
 
Barbapappa. Ja, han blir min vän i kväll.
 

Barba & Jag.

Barbapappa.
 
En riktig stöttepelare må ni tro.
Det är han och dagboken som jag delar mina känslor med om nätterna. 
 
Annars? Har börjat knapra piller och ökat en del portioner. Och idag är det torsdag vilket innebär soppdag + efterrätt. Yada. Regnar ute idag. Typiskt. Men – avkopplande. Blir lugn av regn. Får mig att kunna koppla av och vila lite lättare. 
Har iallafall lyckats sova lite bättre inatt. Rätt gott till och med. Är helt slut i huvudet på kvällarna. Och tack för alla filmtips. Lär komma till användning må ni tro. Har även satt igång med stickningen. Sysselsätta fingrarna lite.
 
Lilla Barba och jag.

Nu slår klockan lunch. Ville bara säga hej. Skriva lite. Sådant som kan vara rätt skönt – men ointressant. Stå ut! För det är precis vad man får göra ibland. 
 
"Ansträngning är inte ansträngning förens det börjar göra ont".
 
Det ska kännas. Då gör man rätt. Ha en bra dag. Kram.

Dag tre.

Summering av dagen; Magknip & illamående.
 
Men bortser man från det så kan jag istället summera såhär; Stickning, vila, filmer, lite skratt, sol och spel. 
 
En helt okej dag. Är inte med på allt den första veckan. Måste få tid att landa lite först. Dagarna går fort men känns samtidigt väldigt långa. Tiden lär dessutom gå fortare när jag får delta i allting sen. 
Haft möte med behandlaren och jag känner verkligen att jag kan pysa ut där. Tror nog att personalen här har hört det mesta. Så jag frågar, klagar och erkänner bäst jag vill. Låter åsikter och tankar flöda fritt! Tror man kommer längst på det sättet. Inte gömma undan något. Det visar sig tillslut ändå. 
 
Har redan fått blombud också. Den tackar vi för! En rosa orkidé som får en fin plats i fönstret. 
 
 
Fem mål avklarde, one to go. Blev en söt päronkräm med mjölk till mellis. Inte ätit det sedan jag var en liten knatte. Fast då vare jordgubbskräm som gällde. Oboy & kräm på en och samma dag. Sicka minnen va...
 
F-i-l-m-t-i-p-s? Ös på. Tjejfilmer, serier, må-bra-filmer? Tycker om det mesta. Dela gärna med er. :)
 
Ha en fin kväll. 
 

Gör, bara gör.

Jag bara gör.
 
Frukost brukar vara det lättaste målet på dagen. Men hittils har det vart det svåraste. Det är på morgonen jag är som mest känslig också. Trött och jävlig. 
Ett gigantiskt glas med oerhört söt oboy, ett glas med tjock proviva, ett med kaffe och ett med en tjock sörja som ska hålla i gång magen. Och mjuka + hårda mackor. "Första oboyfrukosten brukar alltid vara den jobbigaste". I hope so. Några värmande kramar på det och jag kände mig riktigt jävla stolt efter avklarad måltid faktiskt. 
 
 
Fattar inte varför jag reagerar som jag gör. Antar att det grundar sig på ovana. Okänd mat och en mättnad jag inte är van vid för fem öre. Om någon vecka kommer den där frukosten gå ner utan problem. (Och helt utan tårar) Och då kommer det dessutom vara hel portion. 
Men idag gick det inte riktigt vägen. Hann inte känna smak. Kände mest en salt smak av tårar. Ingen idé att hålla tillbaka. Ut med det bara.
Men oj, vilket stöd man får trots allt. Och jag har liksom insett att det ändå måste göras. Jag kan sitta och peta och glo på maten i all evighet. Men de är envisa här. Precis som jag. Så någon gång måste fat och glas ändå tömmas.
 
Tankar finns. Tårar forsar. Ångest ploppar upp. Men jag gör det.
 
 
 
 

Oboy, någon?

Godmorgon. 
 
Blev väckt tidigt. Tryck hit och puls dit. 
Snart frukost. Och ja. Oboyfrukost står på onsdagsmenyn. 'Nough said.
 
Tänkte bara kika in och dela med mig av mitt horoskop. Spännande va? (haha)
 
"Du kommer inom kort möta nya utmaningar du måste brottas med.
Kanske är det någon som försöker motarbeta dig eller något som helt enkelt rubbar din jämvikt
bara genom att finnas där.
Det är därför av betydelse att du tar dessa hinder under beaktanade,
annars kan de lätt påverka ditt liv på ett skadligt sätt om du inte tar itu med dessa."
 
 
Gråter så fort någon nämner fel saker. Känner mig så långt ifrån på topp man bara kan. Trots det så får jag höra "Är du alltid såhär glad och positiv?". Och ja, I guess so. Hade nog aldrig orkat bära på en fasad här. Det är väl ändå här man kan vara sig själv på något vis?
 
Och trots alla floder på kinderna så försöker jag vara sådär jobbigt positiv. Men nu väntar jag bara på det där stora bakslaget. När orken bara dras ur mig och jag bara går och stirrar rakt fram i några veckor..
 
Frukostdags vare. Kram.
 

Lite matsnack sådär.

Jag jobbade på rätt bra hemma. Tillräckligt för att hålla igång kroppen. 
Men mer än så var det tydligen inte. 
 
Det jag trodde var tillräckligt för att ta mig uppåt var i själva verket en bråkdel av det som behövdes. Till och med en bråkdel av det som behövs för att endast leva. Kroppen kräver så mycket mer än många vågar tro. Även jag. Har redan, efter ett ynka litet dygn, insett hur mycket man faktiskt kan fylla magen med utan att det händer något! Den där "gränsen" som har funnits i mitt bakhuvud på hemmaplan har överskridits med bravuuuu ska jag säga er. 
 
Upplägget här (som ni kanske redan vet) går ut på att man först ska bli trygg med maten. Det är först lite senare, när vikten har blivit stabil, som man börjar jobba på viktuppgången med hjälp av de där förtjusande näringsdryckerna. Ni vet nog vad jag tycker om Nd´s vid det här laget. Men trots det så tycker jag ändå om det upplägget. Det får en säker i maten och man vet vad ens kropp behöver för att vara viktstabil. Vilket kan vara rätt bra när man så småningom slutar med de där näringsdryckerna. 
 
Ska det vara gröt så ska det vara min gröt. Med salt
 
Mat, vila, sittid, mat, sittid, mat... Börjar redan bli rastlös för tusan! Och nog för att jag inte ätit så många måltider här ännu, men det verkar som om maten överlag är god och bra. Hederlig husmanskost. Mycket variation. Frukosten blev dock osaltad gröt + allt det där andra, förstås. Mat som mat. Tugga, svälj. Så man får tänka när det inte riktigt faller en i smaken.
Lunchen blev köttfärslimpa, potatis, lingon + gräddsås. Middagen bestod av kyckling med ännu gräddigare sås och quinoa. 
 
Forsätter med halva portioner några dagar till. Känns bra. Men sen är det bara att tuta och köra. Att vänta gör inte saken lättare. Snarare tvärtom. 
 
Nu slår klockan kvällsmat. Kram.

Mjau.

Saknar min gosigaste gose. Han om någon vet vad ordet kärlek innebär.
 
 
 

Dag nummer två.

Tårarna fortsätter. Men det är inte tårar för att jag tappat motivationen. Det är mer tårar, bara för att. Kan liksom inte heja dem! Alla nya intryck, alla förbannade känslor, går emot "mina principer".. jag följer bara med på ett sätt jag inte vågat tidigare. Har lämnat ifrån mig ansvaret. Men det till kunniga personer. Så jag oroar mig inte!
 
Ja, jag gråter mig igenom måltiderna och ja, jag blir redan övermätt av portionerna, trots att de inte är fulla än. Men samtidigt är det vid måltiderna jag på något vis mår som bäst. Visst låter det konstigt? Men det är under den andra tiden jag hinner tänka.
 
Och så var det detta med att fokusera på mitt. Tycks vara lättare sagt än gjort. Försöker ha tunnelseende och inte släppa blicken från det jag ska ha. Mina förutsättningar, min behandling. Alla är olika. 
 
Sneak peak.
 
Ätit frukost och vart på labb. Fick mig lite tid i solen också. Annars får jag inte göra så mycket. Äta och vila, ni vet. Min fria, rätt aktiva vardag jag hade hemma känns rätt långt borta nu ska jag säga er. Men känner på mig att dagarna kommer flyta samman här. Kommer inte veta om det är onsdag eller lördag. Lika bra det kanske. 
 
Era ord är guld värda. Hoppas ni förstår det. 

DrippDropp.

Har nog aldrig fällt såhär många tårar under en och samma dag. Hopplöst. Kände redan att jag behövde ventilera någonstans. Precis som jag hade räknat med.
Jag trodde att jag var stark. Men ärligt talat; Styrkan? – vart fan är du när jag behöver dig?
 
Det är bara i början det kommer vara såhär va? För visst blir det lättare? (Eller blir det värre?) Har ju förtusan knappt börjat.
Numret på mitt rum är i allafall mitt lyckonummer. Bara det måste vara ett gott tecken. Har gjort mig lite hemmastadd i rummet och spridit ut alla mina rosa saker och gjort det så fint som det kan bli. 
 
Ja, typ här vill jag vara..
 
Ska snart gå och äta kvällsfika. Och vad det blir återstår att se. Sedan ska jag försöka sova. Min hjärna är totalt slutkörd. En urvriden trasa. Jag vill, men orkar inte. Och hur tusan det går ihop är en mycket bra fråga. 
 
Torka tårarna. Japp. I morgon tar jag nya tag och har förhoppningsvis andra känslor i kroppen. 

Here we go.

Vaknade tidigt
 
Inte så konstigt. Har stängt väskan (väskorna), ätit en sista favoritfrukost och snyftat i några omgångar.
Nu är det bara det jobbigaste kvar. Kramkalaset
 
Är totalt livrädd. För det är okej att erkänna va? Men samtidigt förväntansfull.
 
 
Åker om en timma. Sedan lär det bli full fart. 
Och nästa gång jag sätter foten i detta hus. Ja, vem är jag då? Hur mår jag då och hur långt har jag kommit? Och framförallt – när blir det? Satan mina vänner. Nu tänker jag tuta och köra. 
 
Och snälla; släng en tanke till lilla mig idag. En styrketanke

Hörs kanske ikväll. Kanske i morgon eller kanske om en vecka. Finns på mailen om det är något speciellt. Kram.

Missbruk.

Försöker föräta mig.
 
Lycka dessvärre inte. 
 
<3
 
Undra vad mitt nästa missbruk i frukostväg blir? Oboyfrukost? Grötfrukost? Mackor? 
Magkänslan säger mackor. Dels för att begäret redan finns, och dels för det går inte att tröttna på. 

En söndag. Och en fin helg.

Inte mycket att säga idag.
 
Jag och säga hejdå? Slutar alltid på samma sätt. Familjekär, ni vet. 
Ska packa ihop det sista idag och bara vara hemma. Funderar fortfarande på hur jag ska göra med bloggandet. Kanske blir något litet instick här och var. Men räkna med att det kommer stå rätt tomt här! Tror ändå att det är bäst att bryta med det mesta. Ha full fokus
 
Men samtidigt vill ni väl höra om mina framsteg? Och om inte så kommer jag vilja dela med mig. Det lär blir en del toppar och dalar under den kommande tiden. Och jag kommer nog känna stort behov till att skriva av mig kan jag tänka. Kommer nog gå omkring som en vandrande storm. Kommer skriva så fort jag känner att jag orkar helt enkelt. Och tack för alla snälla och värmande ord jag fått på senaste. Det har gjort mig lite lugnare! 
 
Fina, fina sommar.
 
Ja, en sådan här fin helg fick jag. Suveränt. Vet ni föresten? Jag tappade min mobil i golvet förut. Krasch, sa det! Hejdå med den. Så förbannat jäkla otajmat. Haha. Men inget ont som inte har något gott med sig. För en timma senare satt jag med en ny Iphone 5 i handen. Yeyy. Synd bara att jag inte säkerhetskopierat den andra.. Typiskt!
 
Dags att göra nytta. Och äta. Lax, såklart! Har rester för hela sommaren. 
Hörs kanske lite senare. Eller i morgon. Ha en fin söndag. Kram, puss & kärlek. 
 
 

Slut fred – med dig själv.

Det handlar om förlåtelse. Om att sluta fred. Oftast med sig själv. 
 
Att ta medicin är inte roligt i alla lägen men att ha roligt är bra medicin. 
Och för att orka ha roligt? Ja, då behöver man sin medicin. 
 
Inser allt mer för var dag som går hur mycket jag har att leva för. Vill blomma ut. Bli den jag vill vara. 
 
 
En dag i taget.
Snart kommer jag blicka tillbaka och rycka på axlarna samtidigt som jag lever det liv jag vill leva. 

Sommarlunch och fullt hus.

Jadå. En toppenfin dag. 
Mest glidit med. Och så har jag fått en och annan "lycka-till-du-har-tagit-rätt-beslut-och-vi-stöttar-dig-kramar". Rätt många sådana. Uppskattas. Men samtidigt har jag inte orkar prata så mycket. Har velat njuta av att vara här och inte behöva tänka på det
 
Så kul att jag hann vara med här ute den här helgen. Härliga sommarminnen att ta med sig! Mycket folk i huset. Kul – men jag blir matt. Har ätit god mat också. Mycket sådan. Hamnar automatiskt i köket. Ordnar, dekorerar, lägger upp, fyller på.. Tycker det är kul. Och vet ni? Ibland kan det vara skönt att slippa tänka på tider osv. Det blir som det blir ibland och oftast blir det bra. En tid är bara en siffra. Och ni vet nog vad jag tycker om siffror. Det är bara siffror. 
 
Lite gott från dagen.
 
 
Ser det inte härligt ut, så säg?
Lunchen blev färskpotatis, lax, hjortronsås/romsås & stor sallad + hembakat bröd. Sommarmat.
Och en god mellis/efterrätts-tallrik med hallon, melon osv. Och kakor och tio kladdkakor till de som ville ha. 
 
 
Nu blir det en kvällssväng med båten och sen blir det grill. Hoppas ni haft en fin lördag. Stor kram. 

Syskon.

Mina favoriter. I alla lägen.
 
 
 

Partaj.

Godmorgon.
 
Är helt matt innan dagen ens har startat. Jag och stora kalas går inte riktigt ihop. Visst är det roligt. Fast, njaah. Not my cup of tea, om man säger så. Fast idag är det inte jag som är huvudpunkten så jag kan nog smyga iväg och sätta mig i någon vrå ett tag. (Skämt å sido). Det kommer bli en rolig dag tror jag allt! :)
 
Framförallt – god mat. Det är huvudpunkten på våra kalas. Haha. Lax och färskpotatis på dagen, tårtor, kladdkakor och cookies till efterrätt, grillat framåt kvällen och sisådär fem stora påsar godis och chips på det. Man kan väl inte gå härifrån hungrig heller!
 
Godmorgonskål + mackor.
 
Bra "träning" att ha så mycket folk omkring mig. Tycker fortfarande att det är aningen jobbigt. Men som sagt, man kan ju inte sitta instängd i ett rum hela livet hus för att få äta i fred. Jag brukar dock ha mycket folk omkring mig när jag äter. Men inte dygnet runt. Och jag brukar förvisso vara bra på att hantera sådana situationer. Kunna delta i samtal och inte bara fokusera på maten. Men att inte kunna bestämma tider, mat och allt det där är fortfarande något jag tycker är lite...segt! Lika bra att släppa allt den här helgen. För det är väl så resten av tiden kommer se ut, inte sant? Lika bra att börja med en gång.
 
Hoppas ni får en bra dag mina vänner. Hörs kanske senare. Kram

Energikaka.

Ätit god lunch på stan och haft det härligt i solen. Haft en bra dag och nu åker jag till Tjörn. 
Men först ska jag dela med mig av ett gott recept
 
Jag äter regelbundet och får sällan dippar i energin längre. Lärt mig vad jag behöver för att förhindra det. Men ibland kommer ändå de där dipparna. Stunden då man måste ha något nu (!!) annars riskerar man att bli grinig, hängig och darrig. Då krävs det snabb energi. Något som går fort att ta till för stunden – för att sedan fylla på med mer. Perfekt mellan målen med andra ord. Även kallat mellanmål (dööööh)
 
Ville prova något annat än rawbollar. Så idag blev det ett ihopsläng som slutade med en energikaka
 
Energikaka.
Nu har jag inga exakta mått, men...
 
– 2 äggvitor
– 1/2-1 övermogen banan
– 1/2 dl solroskärnor
– 1 dl hasselnötter
– 1/2 linfrön
– 2 dl havregryn (glutenfria om man vill)
– 2-3 msk kakao
– Torkad frukt. (Hackade ner russin & torkade plommon)
– 1 dl proteinpulver (hade vanilj den här gången men kan uteslutas eller ersättas helt om man vill)
– Alt. sötning.
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Mosa bananen, hacka nötter och blanda ihop allt. Smeta ut på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca tio minuter eller tills kakan har blivit lite fast. Grädda inte för länge. Hellre för kort så de blir lite degiga. 
Går utmärkt att frysa in och servera vid andra tillfällen!
 
Snabb energi. God energi.

Matgott.

Enkelt, färgglatt och fräscht. Precis min melodi på sommaren.
 
Det blir mycket matiga sallader och färsk frukt när det är varmt ute. Bättre än varma soppor och ångande grytor. 
Har även en liten förkärlek till färskpotatis. Brukar koka dubbelt upp för att kunna använda dagen efter. Antingen i en potatissallad eller så steks den tillsammans med kassler. Det är nostalgikvällis för mig.
 
Och om jag har bakat bröd? Kanske det. Haha. En till två omgångar per dag. Och godast just nu?
Rostat kokosbröd. Och något annat ni bör prova är rostade ärtor. Går att göra själv, men mina är köpta. Smakar inte alls så hemskt som det tycks låta. Mina är rostade med vitlök och chili. Bra variation till nötter. 
 
Och ett tips till; Horse Beans. (Bondbönor). Har hittat saltrostade sådana. Otroligt beroendeframkallande!
 
Gott från de senaste veckorna.
 
Mat är gott. Färg är fint. Och jag äter både med smaklökar och ögon. Thumbs up!
 
Hoppas ni fick er lite inspiration. Kram.

Chokladfredag.

Godmorgon.
 
Tydligen sovit gott i natt. Drömmar om allt annat än mat för en gångs skull. Kanske beror på att jag har matdagen planerad? Think so. Redan fredag idag. Veckan har gått fort, likt alla andra veckor. Har en rolig helg framför mig. Fartfylld. Ska fira bror och flickvän som tagit examen och samtidigt ha hejdåfest då de snart flyr landet för en tid framöver. Bra avslut på sommaren här hemma. (Som knappt börjat?)
Ska åka och hämta sjuttio kakor och tio kilo lax idag. Ja, tio förbannade kilon. Och jag som trodde att jag förberedde mycket mat? Ska nog räcka och bli över!
 
Rätt lugn dag innan jag åker ut till Tjörn. Fredagslunch och lite fredagsshopping.  
 
Fredagsfrukost.
(Fortsätter att försöka bota chokladsuget – utan framgång)
 
God frukost denna morgon. Tjock yoghurt med mosade blåbär och choklad. Mackor och frukt också, såklart.
 
"Det finns ingen anledning att oroa sig i onödan" Klokt horoskop idag. Och vet ni? Jag oroar mig inte längre. Nu ska jag istället ha en bra helg och sedan tänker jag ta en dag i taget. Visst går det att planera framtiden. Men om det innebär att man endast går och blir förvirrad så är det bäst att tänka på det när framtiden väl är här. 
 
Hoppas ni får en bra fredag! Kram & Puss. 

Något på hjärtat?

Maila mig gärna om det är något speciellt. 
 
[email protected]
 
Kram.

Sommaren.

Sommar. Det brukar innebära en massa härligheter.
 
Ett: Oväder. Japp, minst lika bra som sol och värme. Gärna allt på en gång; Åska, regn och blåst.
Två: Mareld. Har ni upplevt det? Om inte – åk och bada på kusten, en sommarnatt i augusti. 
Tre: Stjärnfall. Såg åttiofem stycken på en timma för några somrar sedan. Många önskningar må ni tro.
Fyra: Bruna ben och fräknar.
Fem: Jordgubbar med mjölk & socker. När jag var lite tog jag alltid med sockerkaret till jordgubbslandet.
Man får väl vara smart. 
Sex: Grillkvällar. (Majkolvar med salt...)
Sju: Båtturer och tältövernattningar.
Åtta: Ljusterapi.
 
 
Svensk sommar är nog den bästa sommaren av de alla. 
 
 

Fråga till er.

Måste ju fråga er kloka och livserfarna själar där ute;
 
Är det någon av er som vart på Capio i Varberg? Eller känner ni någon som vart där? 
Hur var det? Hur länge var ni där och hur mår ni/de nu efter? Är det god mat? Vad gjorde ni för att sysselsätta er?Berätta gärna och dela med er! :) (Så mycket ni vet..)
 
 
Kram.
 

Nationaldagen.

Godmorgon Sverige. (Och grattis?!)
 
Dagarna susar förbi fort. Försöker få ut så mycket jag bara kan av dagarna. Då jag inte har en susning om när jag sätter foten i huset igen så känns det som allt jag gör, gör jag för "sista gången". Sorgligt det lät! Men egentligen är det inte så sorgligt. För nästa gången jag sätter foten i huset så kommer jag förmodligen ha en ny syn på både mig och livet. En mer positiv sådan.
 
Spenderade gårkvällen på studentskiva. Hela släkten samlad plus god mat. Såg alla tallrikar fyllas med diverse röror, olika sorters bröd, oljiga sallader och glasen fylldes med bubbel. Efter det fylldes nästa omgång tallrikar på med tre olika sorters tårta, småkakor, glass och praliner...
Min fylldes förvisso också på, men inte riktigt med samma saker. Kom återigen på mig själv att inte riktigt välja vad jag ville ha – av ren vana. Tar det jag brukar och nöjer mig! Det andra lockar nästan mer, men jag tar det inte. Men jag vill ta det.  
 
Det ska bli skönt att mer eller mindre bli "tvingad" att snart få äta sådant jag vill, men inte tar på egen hand. Starta om från början och bli vän med alla livsmedel igen. Det går att äta allt med måtta, det vet vi alla. Vi ska bara leva som vi lär också. 
 
 
Köpte boken "Ät Allt" igår. Samma författare som "Mattillåtet". Ska läsa och försöka ta åt mig. 
Men dagen då? Ska snart iväg på en utflyckt med en vän. Och lagom till lunch åker jag till stan för Sushi med lite andra vänner. Fint väder idag också. Lovely! Kvällen avslutas förmodligen med grill ikväll. 
 
Ser ur att bli en fin dag. Dags att påbörja frukost. 
Ha en fin dag kära ni. Puss

Kokosbröd.

Sött men ändå gott som en macka. (Eller till fika..)
 
Doft av kokos är något av det bästa jag vet. Och att det dessutom är ett ljust bröd men som ändå mättar och är nyttigt gör det kanske ännu bättre. Bara att röra ihop alla ingredienser och skjutsa in i ugnen. Ingen jäsning och inga krusiduller. Simpelt och gott. 
 
Har bakat bröd varje dag den här veckan. Varje dag. Och varenda smula har gått åt här hemma. Uppskattat med andra ord! Tror minsann att jag kommer bli en redig hemmafru så småningom. Lyckost min framtida man.. (hö-hö).
 
 Kokosbröd.
Ingredienser för en limpa:
– 50 g smält kokosolja.
– 5 ägg
– 1 dl kokosmjöl
– 1 msk fiberhusk
– 1 tsk bakpulver
 
– Sesamfrön, pumpakärnor, solroskärnor (bananchips).
 
Hur?
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen fluffiga och tillsätt sedan den smälta kokosoljan,kokosmjöletfiberhusken och bakpulvret. Fortsätt vispa tills det blir en deg. Klä en brödform med bakplåtspapper. Toppa sedan med de fröer du vill ha. Sesam, pumpa, solros, linfrön... Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
 
Tips: 
Gjorde två olika omgångar. (Då den första gick åt som smör...). Och på den andra toppade jag istället med bananchips. Fungerade bra ihop! Ät brödet som det är eller med olika pålägg. Perfekt helgfrukost då det går snabbt att göra. 
 
Kram.
 

Greece.

Pix pax godaste frukosten. 
Passar på att missbruka så länge jag bara kan. Har provat en hel del turkisk/grekisk yoghurt det senaste också. Har ätit det till mycket och inte bara till frukosten. Gott att göra såser på. Som tzatsiki och mangoyoghurt. Fint tillbehör att ha till maten. Eller varför inte lyxa till det med tjock yoghurt, valnötter och honung? 
 
Det finns så mycket gott att prova. Och på tal om Grekland..
..funderar på att skaffa mig en liten morot, något att se fram emot. Och lockar inte Grekland, så säg? 
 
Frukosten i morses.
 
Honung och valnötter blev det dock inte idag.
Men pistage, bananchips & choklad låter väl minst lika lockande? Älskade frukost.
 
Vad åt ni till frukost i morses?

Femte Juni.

Vad tusan. Jag kan ju inte redan börja orora mig över hur tiden efter kommer att se ut. Somnade med rödsprängda ögon och en täppt näsa igår. (När jag väl somnade...) Är det så varje kväll kommer se ut? Hoppas inte. Och att jag är hem och familjekär gör nog inte saken bättre. Haha. yaya, that´s me! Bara att bita i det sura äpplet ett tag. Men just nu vill jag bara spendera sommaren hemma!
 
Hade en fin kväll i går i allafall. Tog med familjen upp till sjön och hade kvällsmys med té. Skönt att bara vara. Kolla på solnedgången och prata! Behövligt ibland.
Ska till stan och köpa det sista idag. De kommande dagarna kommer jag ha noll tid till sådant. Har ju brakfest i helgen och kommer inte vara hemma här i huset under helgen. Måste fixa allt idag med andra ord. Stressigt! Och ärligt talat; Hur fan packar man? Mjukisar blandat med böcker, garn och datorn.. ? 
 
Fina Tjörn.
 
Ska på student i eftermiddag. Så vi hörs väl senare ikväll. Nu ska jag baka kokosbröd och sedan åka till stan. Är på sätta-mig-vid-en-sjö-och-filosofera-humör. Ensamvargen själv! Men nej, sådant hinner jag tyvärr inte idag! Och efter stan kommer mamma hem och äter lunch med mig. Köttfärslimpa med färskpotatis, inlagd gurka och lingon. God husmanskost! 
 
Hoppas er dag blir fin. Kärlek till er. 

Början på något nytt

Har inte hunnit känna efter än. Och det är väl lika bra. 
 
Samtidigt som det ringde så sattes låten på som jag lyssnade på under den bästa sommaren i mitt liv. It´s a sign, right? 
måndag börjar resan till mitt liv. Försvinner iväg till Capio i Varberg. Har hört mycket gott om det stället och jag får faktiskt säga att jag är glad att jag kommit in där. De verkar veta sin grej. Känner mig trygg redan där. Men samtidigt så är jag förbannat jävla nervös. Nervös inför det okända. Äta, sova, äta.. och repeat! Dagarna kommer gå ut på samma saker. Men det är bara för en tid. Tåls att upprepa det med. Detta kommer reparera både in och utsida. 
 
Har ett tungt jobb framför mig. Men nu är jag så sjukt trött på detta så det får liksom kosta vad det kosta vill. Tänker inte klamra mig fast vid det jag tror är rätt längre. Jag har provat på det sjuka ett bra tag nu, så nu är det dags att prova något nytt! För magkänslan säger mig att jag kommer trivas bättre med det nya.
 
 
Och så försvann hela den sommaren på ett kick. Men vad är en sommar om man jämför med ett heltliv? Inte ett skvatt. Det får ta den tid det tar. Hälsan och jag ska liksom hänga ihop livet nu.
 
Pust. 

En frisörs..

...värsta mardröm. Klipper mig max två eller tre gånger per år. Och varje gång låter det lika dant. "Klipp så liiiiite du bara kan". Och så fick det bli. Det är nog ingen mer än jag som märker skillnad. Hoppas inte det i allafall. Fast nu vill jag nog inte ha längre. Fattar inte hur det har kunnat växa så mycket. Växer sig tjockare och längre för varje dag. 
 
Visste ni att jag haft page? Rakat i nacken och långa piggar fram. Den ni. Svart page dessutom. 
 
 

Frukostburk

Godmorgon.
 
Är ni morgontrötta? Eller har ni svårt att få i er frukost? Jag tillhör dock inte någon av den kategorin. Kan fortfarande inte förstå de som klarar sig på en knäckemacka eller ett glas juice innan de drar igång dagen. Nog för att jag inte klarar hur tidig frukost som helst. Frukost måste jag ha men jag vaknar gärna till liv lite innan. Dock kan det hända att man inte har tid till att hacka nötter och bre mackor på morgonen. Vad gör man då? Förbereder frukosten kvällen innan. 
 
Finns mänder av varianter på frukostar man kan ordna kvällen innan. Provade en egen variant häromdagen. Varvade lite olika saker och ställde in i kylen över natten så allt fick gosa till sig ordentligt! På morgonen är det bara blanda i lite mer yoghurt för att få bättre konsitens. På med locket, skaka – ät. En smidig sak att ta med sig om man äter frukosten på språng eller om man helt enkelt vill ha något snabbt. 
 
 
Frukostburken.
 
Kaffegröt, tjock yoghurt, vaniljhallon, chokladgröt, chiapudding och blåbär. 

Bara att varva de olika lagren och sätta in i kylen. Simple as that. Smakstätt med vad du vill och variera bär osv. Godast blir med massa mer yoghurt på morgonen så det inte blir för mastigt! Prova vettja. Smidigt. 
 
Idag blir det däremot jordgubbsyoghurt till frukost. Hemmagjord. Godast så! Till det müsli och brödet som jag bakade igår. Efter det åker jag iväg till Göteborg för att inhandla lite nödvändigheter. Och eftermiddagen spenderar jag med vännerna. Ska nog bli en fin dag. 
 
Puss & Kram. 

Recept - Rabarberchutney.

Gjorde en skörd på rabarber. Gigantiska. Och idag kom de till användning. Gjorde storkok på rabarberchutney. Blev en spännande smak. En blandning av sött, surt, starkt och salt. Haha. Allt i ett. 
 
Vad kan man ha rabarberchurney till? Passar till grillat. Sen kan man även göra marmelader, sylt och saft. Men det får bli vid nästa skörd tänkte jag. Tycker sådana här saker är perfekta ge-bort-presenter. Häll upp i fina burkar, på med fint lock och ett snöre runt. Tycker om att ge bort saker som jag har skapat. 
 
Rabarberchutney.
 
Ingredienser:

500 g rabarber
1 tsk ingefära
5 dl socker
2 st rödlökar
1 1/2 msk ättikssprit 24%
3/4 dl vatten
1 1/2 msk curry 
2 tsk salt
2 tsk spansk peppar (chili)
8 st torkade aprikoser
 
Hur?

Skär rabarbern i ganska små bitar (1cm) och hacka rödlöcken fint. Riv ingefära. Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten i ca tio minuter. Lägg i övriga ingredienser och låt koka i 30-40 minuter. Rör om mycket under tiden! Låt svalna en aning och tappa upp i burkar. 
 
Smaklig spis. 

Stormväder.

Storm inombord. Hur kan man tveka innan man ens har börjat? Vanligt, sund förnuft är inte så vanligt. Men nu för tiden gör jag inte felaktika misstag. Nu för tiden gör jag nyttiga misstag. Sådana jag tar lärdom av. Första misstaget är just ett misstag. Men gör man om det så är det plötsligt ett val
 
Det sägs att tiden förändrar saker, men man måste faktiskt ändra dem själv. 
 
 
Förvirring är första steget mot något nytt.

Spindelnät.

Vet ni vad jag "längtar" efter allra mest? Att slippa tänka.

Tankarna framöver kommer nog snurra som aldrig förr. Men då på andra saker. Det ska bli skönt att slippa planera måltider, slippa tänka på om det blir tillräckligt, slippa tänka på om det är "för mycket".. Slippa tänka. Någon annan kommer sköta det där. 
I dagsläget tar det upp sådan otrolig energi i min vardag. Nog för att jag tycker att det är kul att planera och laga mat. Men i den grad det samtidigt stör mig är inte okej. Finns annat, mycket viktigare saker att lägga energi på!
 
Därför blir det ofta en "slippa-tänka-frukost". Sådant jag vet att jag blir mätt och och sådant jag vet att jag tycker om. För när jag väl får för mig att prova nytt så vill jag ju prova något gott. Nöjer mig inte med en "simpel macka". Nej, ska det vá så ska det vá. Och då sitter jag där och söker recept på diverse frukostkakor, grötrecept, fluff osv.. och där tappar jag oftast orken! Orkar inte planera och kör därför på det vanliga.
 
(Satan vad jag krånglar till allt..S-j-u-k-t.)
 
Måndagsfrukost. (Året-runt-frukost)
 
vad hittar man på idag? Blir nog stan om en stund. Sedan får jag se vart vindarna för mig. Dagarna blir ju så sjukt långa när man kickar igång två timmar innan klockan ringer.. Kan vara skönt det med!
Hoppas ni får en bra start på veckan mina vänner. Kram & Puss. 

Tonfisklunch.

Efter att ha tänkt till lite så tror jag att alla mår bäst av att äta när de väl äter. Dvs inget sparande. Inte det att man ska äta måltider för det. Men att äta rejält och att äta upp. Såklart att man kan lämna. Men att lämna mat för att man är proppmätt pga av att man smällt i sig en halv tårta innan maten känns för mig lite fel. Det där med småätande osv är kanske friskt, men kanske inget som passar just mig i längden. Vill hålla mig till regelbundet och "rätt" mängd från början. Av många (friska) anledningar. 
 
Och tack för era åsikter. Uppskattas!
 
Åt en kanongod lunch/middag förut. Jag hör till den kategorin som tycker om burkmat. Tonfisk, makrill... Många tycker det hör hemma i kattskålen men jag kan inte låta bli att tycka det är rätt gott trots allt. Men det går nog inte upp emot en färsk tonfiskfilé. Åh. Grillad dessutom. Med grillad potatis, keso och ajvar.  
 
Söndagslunch
 
Gjorde en skörd i trädgården förut på rabarber. Recepthjärnan sattes igång på direkten. "Vad ska man göra av dessa..." Åkte därför förbi affären på vägen hem och köpte allt som behövdes för att göra rabarberchutney. Mangochutney har jag provat men inte med rabarber. Sägs vara gott till mycket. Blir en av morgondagens sysslor med andra ord.
 
Nu däremot är det lite matdags. Hoppas ni haft en fin söndag. Kram

Hur får man...

...saker och ting att hänga ihop? 
 
Matscheman. Hjälper det eller får det en bara begränsad? I början av en behandling är det förmodligen nödvändigt. Skönt att ha något att luta sig mot, utan att behöva tänka. Man mäter upp det som står och på så vid vet man att det blir tillräckligt.
Men om jag inte är sugen på flingor till yoghurten utan vill ha jordgubbar istället? Eller om jag vill ha hemmagjord müsli och inte köpemüsli? Eller om jag är sugen på en lätt lunch med frukostmat? Eller om jag fortfarande är mätt efter lunchen och inte alls är sugen på mellis – men vill ha större middag? 
 
Jag vill ha friheten att äta det jag vill men ändå att det blir tillräckligt. Vill inte behöva följa några hänvisningar om att det ska ligga så och så många köttbullar på tallriken. Det känns liksom bara... fel! Är jag mätt efter sju köttbullar så vill jag nöja mig där. Men samtidigt; är jag inte nöjd efter åtta så vill jag kunna ta tio. Ja, ni hajjar. 
 
Är rädd att fastna i matschemat. Att inte våga ta varken mer eller mindre. Men om man ändå vill följa ett matschema men samtidigt variera utan att ta något mellisförslag från pappret. Ja, hur gör man då för att få ihop det?
 
 
Det är nu jag börjar oroa mig inför framtiden. Det är nog för tidigt, men ändå kan jag inte låta bli. Men jag vet att jag inte behöver oroa mig för framtiden. För i ett frisk liv så flyter det mesta på, utan att man tänker. Och den här gången ska jag inte nöja mig förens jag är frisk och fri – på riktigt. Så saker och ting lär lösa sig när jag väl är där. 
 
Jag tror nog att jag är bra mycket mer fri idag än vad jag egentligen är. Samtidigt som jag får äta det jag vill, utan massa bestämmelser så är jag bra mycket mer begränsad idag än vad jag kommer vara i framtiden. För då kommer jag tillåta mig allt, när som helst och vart som helst. Utan tankar! 
 
Är bara rädd att fastna. Bli manisk med det där jävla schemat. För jag är plikttrogen och gör oftast som jag blir tillsagd. Men jag vet att det bara är för en tid.. 
 

Andra Juni.

Ett: Jag + värme + mat = Dum kombo. 
Två: Jag anpassar mig gärna efter andra. Men när anpassa sig efter andra innebär att det går tokmånga timmar mellan målen så går jag min egen väg – av rätt anledning. Tråkigt eller ej, strunt samma! Jag behöver mat och sov-klockan just nu, så är det bara. 
 
Kyligare dag och magen är i form igen. Konstigt hur man påverkas av väder. Magen känns full mest hela tiden när det är för varmt. Men trots att magen är "full" så behöver ändå kroppen och orken energipåfyllnad. Hänger liksom inte riktigt ihop! Blir bara obalans i kroppen. Därför är det nödvändigt med mat-och-sov-klocka. (Även bestämda mängder).
 
Söndag. Idag ska det bottenmålas båtar och storhandlas inför nästa helg. Har ni tips på bjudmat för fyrtiofem personer så kom gärna med lite tips. Lär ju kunna äta rester hela sommaren.. Haha. Så därför är det bäst att det bjuds på god mat! ;) 
 
Dags för frukost. (Rosta bröd, på med keso, skinka, saltgurka och färsk basilika. Fina grejer.) En skål med yoghurt, nötter, flingor och jordgubbar. Och ananas. Och melon. Och kaffe. Nöjer jag mig sen? Återstår att se. Haha. Mycket tankar kring detta med varation och matschema också. Hur man ska få de två att hänga ihop. Ska skriva lite mer om det sen..
 
Hoppas ni får en fin söndag mina vänner! Puss&Kram.

Chiafrön.

Två matskedar Chiafrön sägs motsvara en laxfilé när det gäller innehåll av omega 3. Synd bara att jag inte är i behov av omega 3 då jag är lite av en laxoman. Men alltid bra att veta!
 
Fem gånger mer kalcium än mjölk, tre gånger mer antioxidanter än blåbär, femton gånger mer magnesium än brocccoli, innehåller mycket vitaminer och mineraler och är helt glutenfritt
Yttligare ett superfrö alltså? Kunde inte låta bli att prova då jag hört mycket spännande om just chiafrön
 
Hur äter man de då?
De går att baka med, göra pudding på, ha i müslin eller strö över salladen. 
 
Min personliga favorit?
Chiapudding. 
 
2-3 msk chiafrön
2 dl mjölk (mandel, kokos, havre, vanlig..)
2 msk kakao
Sötning 
Mosade jordgubbar (eller banan)
 
Blanda ihop allt och låt svälla över natten. Släng på massa bär och ät som en del av frukosten. 
 
 
Kul att prova. Men ärligt talat; Fungerar alla dessa superbär? 
Egentligen är det strunt samma. Är det gott – ät. Finns det andra godare saker, men som inte sägs vara lika nyttiga – ät då det. Och om det så är chiafrön, goji, blåbär, cornflakes, cocopops spelar ingen roll. För likaväl som man ska äta för kroppen ska man äta för själen. Viktigt!!
 

Väder.

Svensk sommar. 
 
Jag älskar oväder lika mycket som jag tycker om sol. Men ska det väl vara oväder så skare vá. Gärna allt på en gång. Åska, blåst, regn... sjukt facinerande med väder. Och ser ni det vita på havet på fotot? Det är en vägg av just regn som är påväg.
 
Något annat jag älskar med sommaren är mareld. Har ni upplevt det någon gång? Det är ett ljusfenomen som uppstår i havet med vissa algtyper. Syns bäst om nätterna. Brukar bada i marelden. Man ser ut som ett stort spöke som simmar omkring. 
 
Och stjärnfall. Såg åttiofem jäkla stjärnfall på under en timma för någon sommar sedan.
Många önskningar gjordes den kvällen må ni tro. 
 
Tjörn.
 
 

I skuggan.

"Den svenska sommaren är den bästa dagen på hela året"
Eller vad tusan man nu säger. Så man får helt enkelt passa på att njuta. Dock har jag åkt på feber – igen. Börjar tröttna. Men är man ledig så är man. Och nu när jag kommer vara väldigt ledig framöver..ja, kommer jag alltid ha feber då? Haha. Hoppas inte. 
 
Håller mig i skuggan med kall saft och en bra bok. Inte fyskam det heller. Avkoppling.
 
 
Ska snart starta grillen och äta lunch. Tonfiskfilé och småpotatis. (Från vår lilla odling). En bättre måltid får jag säga. Något annat som hör sommaren till som jag bara älskar är sill. Sill, färskpotatis, gräddfil och gräslök. Brukar dock bli nedröstad när jag för det på förslag. Haha Mer till mig helt enkelt..
 
Hoppas ni har det bra i solen. Kram.
 
 

1 Juni.

Fladderbyxor, strålande sol, stor frukost som snart ska huggas in på, Tjörn, ny sommarmånad familjen...
...idag ska bli en bra dag.
 
Hälsa
Du mår bra idag men kan bli trött framåt eftermiddagen.
Det är viktigt att inte slarva med sömnen.

Men inte tusan sover jag dåligt med flit heller? Huh. Konstiga drömmar och oro i kroppen. Kanske inte är så konstigt egentligen. Och att vakna klockan fem av fågelkvitter låter kanske mysigt. Men nästa gång blir det fasen luftgeväret. (Eller) så skickar jag ut katterna. Fast de tycks redan ha gjort sitt jobb då jag dammsög fjädrar under min säng två gånger igår...
 
...i solen.
 
Jag orkar inte påverkas av människor längre. Men hur låter man bli? Man kämpar i motvind när man försöker bli frisk i den här världen – omedvetet. Ständiga saker som kommer ivägen och jävlas med en.
Och just därför tror jag att det är bäst att ta avstånd från de "uppenbara" fällorna under tiden. Men vilka är de egentligen? Datorn, teven, tidningar, människor.. Haha. Ja, man får ta avstånd från livet verkar det som. Eller så är man tillräckligt stark för att stå emot. Fungerar det med!
 
Nu ska jag packa ihop mina saker. Sommarkläderna åker på. Kram.
   

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0