31 Oktober

Godmorgon i stugorna!
 
Konstiga drömmar inatt. Bubblande kärlek blandat med drömmat om jobbet. Haha. Ser det dock som ett framsteg att inte alla drömmar handlar om siffror och mat längre. Och om jag har kunnat få bort det nattetid så ska jag även kunna rensa ur det ur skallen, även under dagtid. 
 
Sitter och knaprar frukost. Brända frukostbröd tillsammans med favoritblandningen. Dagens misslyckade bak fick mig att inse att det kanske är dags att ge sig på lite köpebröd snart. Envisas med att ständigt äta mitt bröd som jag bakar själv. Nog för att det är väldigt gott, men jag tror det finns godare.. Det är bara jag som inte får tummen ur att prova!
 
Idag är det återigen jobb. En sådan där nervös jobbdag. Därav alla jobbdrömmarna. Men något jag har lärt mig är att man inte kan göra mer än sitt bästa. Och något annat jag lärt mig är att det inte blir bättre av att vara nervös och tänka på det i förväg. Kan inte göra något åt saken hemifrån ändå! 
Det blir ett rätt långt pass för att vara "mig". Dags att hålla tummarna för att man får lite matro ikväll med andra ord. Hinner iallafall med en golunch innan. 
 
Önskar er en fin dag! Puss & Kram

Dagens Horoskop

Hälsa
Din trötthet skulle lätt kunna botas med en promenad. Se gärna till att det blir en vana.
Och jag som tänkte säga; "Horoskop stämmer alltid in på mig"
 
"Dagen blir stillsamt sensuell, en sådan där dag som skänker vila men också nya mål och tankar "
Så jag spanade in ett annat horoskop istället. Det kändes bättre!
 
 

Lussegröt

Senaste dagarna har jag som sagt gått i någon slags "orkar-inte-bry-mig-dvala". Men idag mina vänner, idag kände jag att jag fick någon slags nytändning. Fick upp ögonen på nytt efter läkarbesöket och började känna den där känslan jag förut kände av varje dag – kämparglöden. Visste väl att den var påväg att återvända! 
Och när vindarna ändå hade vänt så ville jag inte sätta mig ner med samma gamla mat som vanligt. Dags att bryta, åtminstånde på vissa plan. Ville ha något nytt – och värmande (!!) 
 
Lussegröt
 
...så varför inte prova på den där förbannade gröten igen tänkte jag. Med tanke på att mina smaklökar är fuckade så har jag alltid tyckt att gröt smakar alldeles för lite. Men hey, det är ju inte gröten det har vart fel på, utan kryddningen såklart. Så idag tog jag ut svängarna och den blev allt annat än just smaklös. 
Kokade ihop en gröt med smak av pepparkaka, saffran och kanel. Alla julsmaker i ett! Toppade sedan med kokos och gojibär och avnjöt tillsammans med knäcke. Gott eftermiddagsmål, minst sagt. Tror jag har kokat min tidigare gröt med på tok för mycket vatten. Idag hade jag istället i hälften av vad det stod på paketet och då blev det superb. Som en deg, på ett ungefär. Lussebullsdeg (!!)
 
Nu är jag återigen hemma efter en liten utflykt med min kära mamma. Har laddat upp med massa bra filmer inför kvällen. Och med massa god mat såklart! Köpte även hem nya smaken av Loka, "Äpple och Kanel". Nog för att jag missbrukar båda smakerna, men nej.. hellre i tuggmotstånd än i flytande form. Not my cup of tea tyvärr.
 
Nu ska jag krypa ner framför en bra film. Puss
 

Arma kropp

Har gått och grubblat mycket på läkarbesöket idag. Tänk ändå vad mycket skit man utsatt sin kropp för. Hade en "lista" med mig på saker jag skulle ta upp. Och det var fasen inga bra grejer som stod nedskrivna. Hjärtat, benskörhet, håret, trötthet, sömn, yrsel.. ja, ni hör ju själva. Fyfasen så korkad man är egentligen. Och nog för att jag inte är ur detta än. Men sakerna som händer i kroppen nu är "förseningar" på saker man gjorde (inte gjorde) för flera månader sedan. Tänk då om jag inte får stopp på detta snarast vilka andra saker som kanske dyker upp om yttligare några månader, eller år... Om jag ångrar mig nu – tänk då sen! 
Frågade även om hon tyckte att jag skulle gå promenader för att stärka skelettet. (Det som jag tog upp med er igår). Men det var ett big no no från hennes sida!! Noll motion och mycket vila för att spara på all näring. Det hade stjälpt mer än det hade hjälp i mitt läge sa hon. Skönt att ha det klart för sig i allafall, trots att det var det ja misstänkte. Rätt bra, älskar att vara soffpotatis ;) 
 
Gomössan åkte på idag
 
Blev inget snackmöte idag, tyvärr. Bokade om det till nästa vecka istället. Kanske var bra det, för "läxan" var då icke gjord. Men nu har jag yttligare några dagar på mig att göra det som bestämts. Usch så jag håller på ibland. Börjar bli helgalen och tröttna en aning på mig själv. Måste få tummen uuuuuur.
 
En fika på stan har hunnits med i allafall. Drack ett té som skulle vara bra för hjärtat. Varför inte liksom. Och god mat har jag ätit med. Ni får bilder på det sen. För jag förvånade mig själv idag. Okej, inte det minsta farligt kanske, bara ovanligt – för att vara mig! ;) 
 
Nu ska jag städa undan efter mig som vanligt. Bara stökar ner och har mig. Virrvarr både i huvudet och allt som jag kommer åt. Hoppas ni har en fin dag. Skickar en liten varm kram till er. <3

Läkarbesök

Det var väldigt vilken stressig och effektiv morgon det blev då. Vaknade upp 25 minuter innan jag skulle vara hos läkaren. Dumma väckarklocka. Det blev till att hoppa i första bästa kläderna och bege sig helt enkelt. Sådant gillar vi inte
Det var iallafall skönt att äntligen få komma till en läkare. Hade tusen frågor jag tog upp. Fick dock inte svar på alla, tyckte mest hon satt och gav mig "Lilla-gumman-vad-har-du-gjort-med-dig-själv-blickar". Och så kände jag mig påhoppad av vissa påståenden. Nekade och försvarade. Visst, de är läkare men har fortfarande inte rätt att döma min "livsstil" utifrån vikten. 
Fick iallafall lite tabletter utskrivna att knapra på, fick mina frågor ställda och så togs det en massa prover. Hatar att ta prover, speciellt i armen. Blir helt yr och svimfärdig, varje gång. Och att mina ådror var för "tunna", så att de var tvungna att sticka mig fyra gånger extra gjorde inte saken bättre. 
 
Dagens sena, men goda frukost

Resten av dagen kommer bestå av fika med vänner följt av möte med "pratperson" och till sist en lugn kväll hemma. Det blir lite pussel med maten idag. Skönt att jag är ledig i allafall så att jag kan planera och flytta runt hur jag vill. Det ska nog kunna lösa sig rätt bra!
 
Dags att äta upp och fixa i ordning sig. Hoppas ni får en bra dag. Pusss

Uppbyggnad

Dagens horoskop
Hälsa
Viktigare än motion för dig just nu är att få koppla av. Gör sådant du mår bra av.
 
 
Skönt. För något annat än att sitta i soffan hade jag inte tänkt mig idag. Har även tänkt på just detta ett tag. Motion. Det är en stor del i mångas liv. Och det var det även i mitt. Har egentligen aldrig haft någon vidare sund relation till träning, förutom när jag dansade. Då tränade jag för att jag älskade det jag gjorde! Tycker till viss del att det är skönt att ha gett mig själv "träningsförbud", men samtidigt kanske jag borde börja lite smått igen? Kroppen mår ju faktiskt bra av det i viss mån. Är rädd att bli fast i träningsträsket igen bara..
Nu talar jag inte om milslopp ute i skogen. Snarare någon form av uppbyggnad utav kroppen. Stärka den igen. Bygga upp muskler så att jag orkar mer. Orkar vardagsgrejer. Känner ju att ryggen har tagit stryk något enormt och jag får ofta smärtor vid ländryggen samt mellan skuldrorna. Får nog förvisso en hel del vardagsmotion på jobbet, men jag vill påbörja det mer grundligt. Inget ansträngande. Yoga, kanske? 
 
Att vara två olika personer, med två olika röster. 
 
Är fortfarande rädd att jag ska känna press och krav när detta är "över". Kanske fortfarande är det som får mig att stå och stampa? Bilden stämmer nog rätt bra in på mitt mående. (Tog den för ett skolarbete en gång i tiden) Två personer som jagar och brottas med varandra, dagligen. Tudelad och ambivalent. 
Samtidigt är ingens liv kravlöst. Det kommer alltid finnas saker man undrar och grubblar över. Men det är balansen som jag är rädd att inte hitta tillbaka till. Det har alltid varit antningen eller i mitt liv. Gällande det mesta. För mycket träning, ingen träning – för mycket mat, ingen mat... och så har det hållt på, om och om igen. 
 
Men samtidigt kommer jag växa upp, bli en mogen ung dam och förhoppningsvis inte bry mig så mycket om småsaker längre. Alla människor klarar av att leva en normal vardag med balans (Nåja, många i allafall..) så varför skulle inte jag klara av att leva ett sådant liv? 
 
Att vara stark är
Att leva livet som det är
Att acceptera dess kraft
och ta del av den
Att falla till botten
Slå sig hårt
Och alltid komma igen
 

Höstdag

Det var väldigt vad dagen flög fort förbi. Känns dock som att klockan är betydligt mer än vad den faktiskt är. Kolsvart ute. Och regnigt. Rätt mysigt! Har vart i full gång hela dagen lång, men nu sitter jag och pausar med ett snövitäpple, melon och varmt kaffe. Lunchen blev i stan med en fin vän. Jag föreslog antingen sushi eller en lunchbuffé. Behöver nog inte ens nämna vad beslutet blev. "Åttabitars med lax istället för omelett plus extra ingefära?" "Jatack."
Ska premiäranvända mitt sushikit i helgen också. Ska göra en form av sushi-tacos. Haha. Döm inte efter namnet, det är supergott och smidigt. Och för er som brukar göra egen sushi hemma; Prova att ha i mango. Det är grymmegott faktiskt. Kanske inte lika gott som laxbitarna, men nära inpå. 
 
 
Börjar bli lite nervös inför läkarbesöket (besöken) i morgon. Kommer alla värden vara bra? Hur mår mitt skelett? Ska bli skönt att få svar på alla frågor. Och så ska jag fråga om lilla hjärtat också. Det har en tendens till att skena iväg då och då. Inte alls behagligt. 
 
Blir en lugn eftermiddag för mig idag. Ska njuta av att ha en ledig kväll hemma för en gångs skull. Sådant uppskattas extra mycket ibland. Har ju förtusan inte kommit i säng förens två den senaste veckan. Inte konstigt att jag är yr i bollen när jag vaknar klockan nio av min inbyggda kroppsklocka. 
 
Ha en mysig kväll. Hörs sen. Puss

Ledig måndag

Godmorgon hjärtegull!

Sovit gott? Själv har jag sovit jäkligt hårt inatt. Vadå hårt? Haha. Har på senare tid vaknat upp och haft förbannat ont i kroppen. Inuti kroppen liksom. Som i skelettet. Så jag provade att byta ut min vanliga, mjuka madrass till en sådan där tempusmadrass. Så istället för att ha ont i kroppen så vaknade jag istället upp med någon slags träningsvärks-liknande känsla. Helskumt. Vaknade även upp i samma "position" som jag somnade i. Man sjunker ner i den där förbannade madrassen och rör sig tamej tusan inte på hela natten. 
 
F-a-v-o-r-i-t-e-n
Dagens goda frukost. 
 
Vaknade tidigt och bestämde mig därför för att dra igång brödbak. Lite lyx får man väl unna sig när man är ledig? Och att dessutom öppna en ny burk keso och ta det översta lagret. Aaah – det är lyx. Haha. ;) 
 
Ja, idag var man ledig. Hade förövrigt en superbra dag på jobbet igår. Har blivit som en öppen bok på sistonde och vi snackade om allt mellan himmel och jord i fem timmar. Känns på något sätt kul att få respons och höra åsikter från lite utomstående folk. Sådana som inte känner mig innan och utan, som kan dra egna slutsatser och komma med egna erfarenheter och åsikter. Nyttigt. 
 
Ska luncha med en vän idag. Och byta däck (!!!) Jag menar, man får ju roa sig bäst man kan när man är ledig. ;) Ska nog föreslå något annat än sushi idag. Ja, hör och häpna. Är sugen på en hederlig utelunch. Fast ska inte säga för mycket. Känner mig själv... 
 
Hoppas ni får en bra start på veckan. Puss från mig!
 
 
 

Hello, pumpkin!

Hoppas denna dagen fortsätter i detta lugna tempo, även på jobbet. Något annat orkar varken kropp eller knopp med. Fokus. Ja, fokus är inte det som är på topplistan i hjärnan för tillfället.
Har haft en fin dag i vilket fall som helst. Inte gjort så värst många knop kan tyckas, men dagen har gått fort. Kommer ofta på mig själv att titta på klockan var och varannan minut – något som blir rätt frustrerande efter ett tag. Vill bara kasta bort alla klockor i hela huset och strunta i vilken tid det är. Nog för att klockor är bra, men de ska inte få styra ens liv sådär tycker jag. Speciellt inte mattider och planering. Suck. 
 
Lunch / Pumpkin
 
Titta vad kreativ jag har vart idag. En pumpa till halloween är ju faktiskt ett måste. Och att inte utnyttja pumpan till fullo var också ett måste. Så trots att pumpa och lax inte klingar så bra i mina öron så fick det bli det ändå. Haha. Och det var inte så tokigt minsann! Smakar ju precis som sötpotatis, så en helkass kombo var det ju inte. Fin söndagslunch helt enkelt.  
 
Har tittat tillbaka lite i arkivet och insett hur mycket jag kodar mina känslor. Talar inte riktigt klarspråk. Små korta ord och meningar för att sätta ord på känslorna. Inte ens jag fattar ju för tusan vad jag skriver ibland. Och är det då meningen att ni ska förstå? (Är det okej att skylla på offkänslorna?) ;) Hope so. 
 
Jaha, nu plingar snart mat-och-sovklockan för nästa mål mat för dagen. Ett gott sådant, men ändå. Och sedan beger jag mig mot jobbet. Sista jobbdagen innan två dagars ledighet. Ska bli skönt! :) Hoppas ni har haft en fin söndag mina vänner. Ta hand om er. PUSS

Dagens...

Dagens nytta: Lagat mat, städat och snart jobb.
Dagens humör: Söndag borde säga det mesta. Men jo, rätt fint. 
Dagens klädsel: Björntröja och mjukisar.
Dagens goda gärning: Tagit hand om de gamla. 
Dagens mat: Bland annat lite god lax till magen. Och pumpa. Massa pumpa. Och frukost. Massa frukost. 
Dagens längtan: Tills jag får vett i huvudet, på riktigt.
Dagens superlängtan: Tills mitt vett har gett resultat, på riktigt. 
Dagens ord: "Ibland gör hjärtat något utan att fråga huvudet."
Dagens tankar: Rätt långt kvar till målet..
 
 

Dagens horoskop

Hälsa

Du har väl många järn i elden och risken finns att du tar i för hårt. Stressen kan leda till allvarliga bakslag.

Ja hörni, där föll en och annan pusselbit på plats. 

 

 

 

28 Oktober

Godmorgon kära ni!
 
Ett: Igår fick jag höra att jag verkade lugn, harmonisk och hade pigga ögon. Det gjorde mig glad. Tacksam över att de inte upplevde mig som "off", precis som jag upplever mig själv.
Har inte träffat dessa personerna på ett tag och det är just dem som kan se skillnad. Trots att vikten kanske är densamma som sist vi sågs så går ändå måendet framåt. Så glad att det syns. 
 
Två: Min kropp är inte skapt för denna kylan. Mjukisar, sovtröja, morgonrock, täcke, filt, ett täcke till + värmedyna. Sen kunde jag äntligen falla in i sömnen utan att ligga och huttra. Sjukt. 
 
Tre: Idag var en perfekt dag att ställa om klockan på. Gick upp halv tio, som vanligt. Bara det att kroppen fick en timmas extra energi. Välbehövligt. 
 
Fyra: Söndag. Känslig dag. Ska ladda med favoritmaten tillsammans med mamma och hålla mig lagom sysselsatt. 
 
Fem: Fick höra igår på jobbet vilken positiv och klok människa jag verkar vara. Det gjorde mig glad. 
 
Delar av dagens bästa start

Sex: 
Dagens kyla fick mig nästan att byta ut det ovan till något varmare, som gröt. Men bara nästan. Några grader kallare, sen trillar nog även jag in i grötträsket. Oavsett om jag vill eller inte. För varm yoghurt är nog inte så gott va?
 
Nu ska jag tugga i mig frullen och avsluta med en maffig kopp te. Burr.
Önskar er en fin söndag. Puss & Kram

Kalasmat

"Cecilia, hallå? Cecilia.. jag pratar med dig". Precis så har det vart de senaste dagarna. Har vart totalt inne i mig själv och offkänslorna tycks ha grott sig lite starkare. Kommer på mig själv att sitta och tänka på helt andra saker  när folket omkring mig pratar. Okoncentrerad och helt i min egna värld. Lika jobbigt för mig som för andra. Känns lagom socialt sådär!
Det är inte bara där jag är off. Hela jag känns avstängd. Tom, på allt. Men främst på koncentration och känslor. Såhär har det inte vart tidigare. Det har kommit nu, de senaste dagarna. Men jag antar att det går över. För det måste det. Fumlar på jobbet, kan inte riktigt få fram det där skrattet och kommer på mig själv att bara sitta stirra ut i tomma intet. Känns...knäppt! (Vet någon varför man får "offkänslor"?)
 
Tidigare vaknade jag upp och kände en sån jävla kämparglöd. Men vart tog den kämparglöden vägen? Den är inte borta, men den är samidigt inte där. Vet varken av eller an. Låter bara dagen rulla på, för att sedan gå och lägga mig – för att göra samma sak nästa dag. Jag har inte lagt mig på latsidan, men jag pushar samtidigt inte på sådär som jag brukar. Antar att det alltid kommer att finnas dalar och toppar. Och man stannar inte i dalen för alltid. Är säker på att känslomonstret i mig tittar tillbaka snart. 
 
Kalasmat
 
Är hemma en runda innan jobbet. Dagen började med vänner på stan och fortsatte med kalasmat med släkten. Baconlindad kycklingfilé stod serverat och klart när vi kom. Och det var bara en av fyra rätter som serverades under tiden jag var där. Kunde åtminstånde njuta av en av dessa rätter. Dåligt, jag vet. Men bättre med en än noll. 
 
Hoppas att ni har haft en fin lördag – och att den fortsätter så. Nu ska jag ladda med ännu mer mat och hoppas på att återfå åtminstånde lite koncentration inför jobbet. Orkar inte med mer tabbar som innebär att jag får städa efter mig själv alldeles för länge, precis som igår. (Suuuuuck). Haha. Kanske var tur att känslorna var urkopplade igår – annars hade jag fått nervbryt av tabben. Istället suckade jag en liten suck, accepterade – och städade. ;)
 
Puss & Kram

27 Oktober

Godmorgon mina sköna!
 
Det är precis detta som gör att jag ogillar detta vinterhalvåret. Kylan. Går ständigt runt och huttrar och längtar in till värmen. Var ypperligt tacksam över min värmedyna i natt minsann. Borde skaffa mig en vattensäng som man kan värma upp. Hur skönt hade inte det vart? Och att det endast är oktober gör det ännu mindre okej att det är såhär. Får ju julkänslor redan nu. Både från naturen och affärerna! Huh. 
 
 
Tog emot att hoppa upp ur den varma sängen i morses. Men kroppen behövde påfyllning, trots den vanliga, väldigt sena nattamaten igår (imorses?!) haha. Och som ni ser körde jag på operation boosta-kroppen-med-järn till frukost. Och massa färska fikon i yoghurten också! Minst sagt en väldigt god frukost. Melonen fanns såklart med på sidan också. Den har jag då icke tröttnat på. 
 
Fullbokad dag idag med släktkalas och jobb. Lite lagom roande lördag sådär, om jag får säga mitt. Men släktkalas brukar alltid innebära massa god mat. Vi äter mer än vi pratar på våra kalas. Middag, fika, efterrätter, tilltugg, något till kaffet, något till.. ja, något till allt! Operation gödning idag med andra ord. Det kan väl inte skada. 
 
Nu ska jag fortsätta sätta tänderna i mina mackor. Ska nog ta mig ett kokande bad sen. Mhm. Hoppas ni får en härlig lördag. Och föresten så snöar det nu med.. suuuuuck! Haha. Puss & Kram

Lämnar er med lite kloka ord, igen!

"Gör det viktiga, inte det brådskande"

Kloka ord. Ord som man ibland behöver påminna sig om när man själv tycker att man står och stampar. Det går inte över på en natt. Det tar mer än några veckor att bygga upp en början på ett nytt liv. Rom byggdes inte på en dag! Viktigt att hela tiden påminna sig själv att man faktiskt gör ett kanonjobb. Bara det att man har kommit till insikt att något står på tok är ett stort kliv i rätt riktning. Kom till insikt, planera – förändra. Allt får ta sin tid. Viktigt att inte stå att stampa, men lika viktigt att inte stressa förbi alla problemen för fort. Man måste slå rot på allt innan man kan börja leva sitt liv fullt ut. Inte bara tankarna, inte bara vikten...allt ska hänga ihop! 
 
 
Trots att det har tagit/tar länge tid att tillfriskna den "här gången" jämfört med förra, så vet jag samtidigt att jag gör/kommer göra det på riktigt den här gången. Förra gången var jag omotiverad och jag tror att det gick för fort för att allt skulle hänga samman. Vikten rusade upp och sen var det liksom "klart". Tog aldrig itu med tankarna på riktigt, utan friskförklarades och sen trodde jag att jag levde ett normalt liv. Men ack så fel. Tankarna var fortfarande inte med på banan. 
 
Babbel babbel. Viktigt sådant. Nu ska jag mumsa i mig mat, sen jobb! Puss
 
 
 

Ett litet framsteg + sushi

Att vända något dåligt till positivt. Ja, det har jag blivit en hejjare på ska ni veta. Jag lär av mina misstag och hittar istället styrkan i det dåliga. Har nämligen insett en stor förändring/förbättring vid mina måltider samt kring mina tvång. 
Tidigare var jag så förbannat fastlås vid mina mått på måltider. Samma mängd, varken mer eller mindre. (Främst vid frulle och kvällis) Och visst, det är bra att jag såg till att det blev tillräckligt. Men det begränsade mig även en hel del under dagen. Slog hellre ihop tex kvällsmål med mellis för att jag tyckte att det kändes bättre. Åt hellre få, men stora mål. Ville liksom inte äta en macka en timma innan det var kvällisdags, för vid kvällis ville jag ha "mina vanliga" mått på måltiden. Vågade inte dela upp. 
 
Men på senare tid så har jag "tvingats" dela upp målen en aning. Och då har det även blivit färre timmar mellan målen, vilket har resulterat till att jag helt enkelt inte har orkat hela den "vanliga" mängden när kvällis väl skulle intas. Rätt logiskt och helt normalt. Kroppen reglerar vad den orkar och inte. Och det blir fortfarande samma mängd – bara lite utspritt. 
 
Förstår inte varför jag har vart rädd för detta tidigare. Hellöjligt kan tyckas. Det tycker till och med ja. Men jag känner ändå en lättnad över detta lilla framsteg. Det kommer hjälpa till mycket. Behöver inte vara fängslad vid att jag ska äta en viss mängd, vid en viss tid. Utan är jag hungrig tidigare så äter jag något då – och mindre sen. Eller lika mycket om jag nu skulle vara sugen på det...
 
 
Blev en supermysig förmiddag i Borås med mamma. Tittade i lite affärer, blev överfallna av hagel och åt sushi som smakade supeeerb. Och att man kunde frossa i rosa (!!) ingefära gjorde måltiden ännu mer värd. Så skönt att få lite miljöombyte ibland, om så för en förmiddag. Och med tanke på "klättrar-på-väggarna-vädret" så var det ännu skönare att komma iväg lite.
 
Nu ska jag snart åka och handla och sedan ladda för jobb. Puss & Kramen

Ny dag, nya tag!

För att sammanfatta gårdagen i två ord; Inte okej!
 
Triggades igång av helt fel grejer och det kändes som jag hoppade tillbaka alldeles för många steg. På riktigt, inte okej! Det är märkligt hur hjärnspökerna alltid tar första tillfället i akt att sätta klorna i en. De passar på när man är som svagast. Och återigen så vänjer sig tankarna så förbannat fort och det man gjorde igår, är lätt att man gör idag. Fast idag gör jag om och gör rätt, från början (!!) och laddar med favoritfrukosten, såklart. Den piggar upp vilken själv som helst ska ni veta. 
Är iallafall glad att jag inte är lika mottaglig för de dumma rösterna längre. Förut brottades jag med dem dygnet runt, varje dag – till och med i drömmarna. Men i dagsläget så innfinner sig rösterna allt mer sällan och jag brottas inte längre med dem 24 timmar om dygnet. Nu tittar de in en bråkdel av de där timmarna istället. Om ens det. Men inte ens det är okej. Varenda liten bråkdel de kommer åt gör skada. Allt ska bort, sen är jag nöjd. 
 
Fredagsfrukosten

Mötet igår då?
Vet inte vad jag ska säga och vet inte vad jag tycker. Kan hon få mig dit jag vill? Var jag för ärlig? Förskönade jag sanningen? Ska jag vara ärlig så vet jag inte om hon kan få mig längre fram än vad jag kan på egen hand. Visst kan det vara skönt att gå och ventilera. Men jag är inte bra på det när det är så "inbokat". Vill att det ska komma spontant och jag kan inte vädra ut känslor på beställning. Ska dock ge det mer än en chans och ska dit i nästa vecka också. Personkemin stämde åtminstånde och det är viktigt. 
 
Ni ser själva vad det är för väder idag. "Klättra-på-väggarna-väder". Blir antagligen Borås idag innan jobbet. Lite lunch, lite väntan och lite.. ja, inte shopping iallafall. Det har jag satt stopp för ;) Blir nog främst en god lunch med mammsen! 
 
Hoppas ni får en fin dag i höstvädret. Kramen från mig!

25 Oktober

Dumma, dumma som får mig att må bra av helt fel anledningar idag. Visst ska man må bra utmaningar. Men man ska må bra på rätt sätt – och det gör jag inte just nu. Falsk lycka kallas det. 
Planerna ändrades som sagt idag och jag fick mig en lååång sovmorgon. Det var skönt om något. Ska snart ta mig i kragen och fixa mig för dagen. Om en timma ska jag ner till stan och luncha på kinabuffén. (Vad hände man att fixa mat till sig själv här hemma?) Haha, men idag är det okej. Morfar fyller år så han ville ta med oss ut på en lunch idag. Jag klagar då inte.
Vet ni sist jag åt på den kinabuffén? Det var för cirkus fem år sedan. En av de värsta luncherna jag kan minnas. Det var förra gången jag var i detta träsket. Blev medtagen dit från mitt konfirmationsläger för att kunna lätta på tankarna lite och komma från allt jobbigt på lägret. Men jag kan säga att det inte gjorde saken bättre. Hualigen! 
 
Men idag ska det njutas för fulla muggar. Mhmm. Sen är dagen i full gång och jag kommer inte hem förens långt efter läggdags. Skönt att vara lite sysselsatt ibland och idag har jag planerat in så att alla pusselbitar verkar kunna falla på plats. Nåja, tappade några pusselbitar nu på morgonen – men ingen är exemplarisk. 
 
 
Hoppas ni får en fin torsdag. Hörs när vi hörs. Puss & Kram 
 

En liten börda

Känner mig som en börda när tider och planer anpassas efter mig. Jag uppskattar det, men känner mig ändå som en belastning. Satte mig tillomed och planerade om i hjärnan för att kunna anpassa mig efter dem. Men när jag kom upp med ett nytt förslag, som vanligtvis inte skulle passa mig – men som jag ställde in mig på för att klara, så höll vi på "mina" tider ändå.
Åter igen, tacksamhet. Men samtidigt hade det vart en bra utmaning. Vill ju lära mig att anpassa mig ännu bättre.  Fast det är nog med saker i huvudet inför morgondagen ändå. Annorlunda tider på jobbet och redan där kommer det innebära knasiga tider för maten (dumt att virra till det ännu mer) och så ska jag på "pratmöte" också. Och det känns i och försig bra. 
 
Min bästa vän för magen
"Försöker-tycka-om-hösten-promme" / "Ett (fyra) äpple om dagen är bra för magen"
 
Som ni ser blev det en "för-att-slippa-tänka-lunch". Gott som tusan. Men får nog hejda mig lite på sushifronten snart och faktiskt "lära" mig laga mat till mig själv här hemma. Haha. Inte för att jag inte fixar det, men ibland kan det vara skönt och mysigt att slippa tänka och unna sig en liten utelunch. (Nåja, blir väl kanske lite väl ofta, men ändå...) Ska ju alltid krångla till det så jävligt annars! Bättre att låta någon annan stå för käket :)
 
Slut på skrivandet. Ska återgå till slutet i min bok. Puss

Dessa höstar..

Gav hösten en ärlig chans idag. Vill tycka om hösten, det är en fin årstid. Men jag försökte – utan framgång. Om känslorna var stökiga tidigare så vet jag inte vad vi ska kalla alla känslor idag. Varenda jäkla höst blir det så här. Eller snarare varje vår och höst. Samma känslor dyker alltid upp, oavsett hur mycket jag än försöker att vända på steken för att försöka göra dagarna bra. Kan som sagt inte gå in i någon deppbubbla sex månader per år. Det är väl att slösa bort värdefull tid om nåt? 
Behöver något att se fram emot. Något att längta och drömma sig bort till. Är det kanske dags att boka in nästa resa redan nu mån tro? För att ljusa upp vardagen lite liksom. Fast nej.. först behöver jag jobba några timmar till i kiosken för att det ska kunna ske ;) Men drömma (och planera) kan man alltid göra!
 
 
Känns som det enda jag gör är att grubbla om dagarna. Jag undrar hur det känns att vakna upp, fördriva en dag, för att sedan gå och lägga sig – utan att ha tänkt på mat, tid, dåtid, framtid osv. Fan va skönt det måste kännas. Inga problem – bara leva dagen i stunden och ta allt som det kommer. Utan grubblandet! Men jag ska också få uppleva den dagen såsmåningom. Eller nej. När allt har lagt sig ska alla mina dagar se ut så. 
 
Har förvisso haft en rätt fin dag ändå. Promenad bland höstlöven, slippa-få-beslutsångets-lunch, fin vän och lite ärenden nere på stan. Nu väntar en lugn eftermiddag hemma. Och för att maxa höstpeppen så ska jag steka äpple till mellis med massa kanel. Det är gott det må jag lova.
 
Hoppas ni har det bra. Puss & Kram

Tio Onsdagssaker

Ett: Godmorgon!
 
Två: Varför börjar jag frysa så förbannat efter att jag har ätit frukost? Och när jag säger frysa, då menar jag frysa. Min näsa blir lik rudolfs och jag måste värma vetekudden varje gång. Någon som vet? 
 
Tre: Tycker att det borde regna de dagar jag är ensam hemma. 
 
Fyra: Provade ett nytt pålägg på mackan idag. Fikon. Det var inte gott.
 
Fem: Provade att ha fikon i nötochmüsliblandningen. Det var gott! 
 
 
Sex: Är mer än mätt och belåten. Nöjd med andra ord. (Plus en halv melon i magen, typ)
 
Sju: Funderar på vad jag ska ha för mat idag. Lutar åt det lättaste (och godaste) alternativet. Sushi. 
 
Åtta: Funderar på hur mina dagar sett ut idag om jag hade fått hjälp tidigare.
 
Nio: Sista lediga dagen innan många dagars jobb. 
 
Tio: Önskar er en fin dag. Puss
 
 
 

Kvälssnack

Dagarna går som på räls här hemma. Ännu en dag har rullat förbi förbi. Och vad har man åstadkommit? Samma som de senaste dagarna – de senaste veckorna.. Räcker det? Jag vet inte. För stunden känns det så, men i långa loppet kanske det inte är tillräckligt. Fick mig dock ett chock (?!) i morses och är egentligen värd en rejäl jävla omgång med belöningsshopping. Men samtidigt så vet jag att siffrorna inte alltid är att lita på. 
Fast vadå att siffrorna inte alltid är att lita på? Jag har ju förtusan gjort ett svinbra jobb sedan jag kom på hemmaplan igen verkar det som. Hejja mig med andra ord! (Sträcker på ryggen)
 
Har så mycket olika tankar på hur jag ska utveckla mig själv och mitt mående. Nu gäller det bara att våga!! Våga sätta handling i alla spännande projekt och utmaningar jag har. Men det är just det som är mitt problem. Har upptäckt att jag är rätt duktig på att drömma mig bort och planera saker som ska utföras – utan att faktskt göra det. När tillfället väl är inne så gör jag det som är mest naturligt. Att gå den vanliga vägen och välja det som jag är van vid med andra ord. (Men bara att jag har insett att det är just ett problem är väl ett framsteg i sig?)
Åter igen. Gör man en sak under en lång tid, precis som att stå still på samma vikt för länge – så vänjer man sig. Svårt att bryta mönstret och håller sig till det trygga. Som åter igen bara är tryggt för tillfället men som håller kvar en i bubblan i långa loppet. 
 
Istället för att tänka ut en utmaning i stunden så ska jag istället bestämma mig för en tid och plats där den ska "utföras". Då är det inte lika lätt att man virrar iväg och ångrar sig i sista sekund som man lätt gör annars. Ja, utmaning+bestämt tid+bra sällskap+rätt omgivning. Sen är det klart!
 
 
Hur som. Blev en mysig fika på stan och nu är det snart dags för kvällsfika. Har haft en fin dag idag. Lite ensamtid, lite sällskap, god mat, vila, håll-i-gång.. En blandad kompott som passar mig alldeles utmärkt!
 
Hoppas även ni har haft de bra. Kram & Puss. 
 

Räkwok och rostad pumpa

För att underlätta för mig vid valet av lunch så åkte jag iväg till affären med två olika val i åtanke. Inte mer. Bestämde mig för ett av alternativen i affären och började plocka ihop ingredienser i korgen. Till en början i allafall. Sedan fick jag syn på alla läckra pumpor och blev påmind om kina. Och vips så var det bara till att plocka ur alla varorna igen – för att ersätta med nya. 
Vet inte hur mycket pumpa jag dagligen mumsade i mig under resan. Har verkligen fått upp ögonen för den vackra skapelsen. Tidigare har pumpa bara vart något man gröper ur och sätter ett ljus i.. men så fel man kan ha! Smakar nästan lite som sötpotatis tycker jag. Väldigt gott!
 
Räkwok med rostad pumpa
 
Blev som sagt en kinainspirerad måltid idag. En ypperligt god räkwok och till det serverade jag ugnsbakad pumpa. Tycker fortfarande det är svårt och tråkigt att laga sådana här typer av måltider till endast en person. Svårt med mängder och mått. Och som vanligt så gjorde jag på toook för mycket! Fast jag fick i mig allt, ingen fråga om saken. Jag är en sådan som hatar att slänga mat. Verkligen hatar. Eller så är jag bara allmänt väluppfostrad och håller på att man ska äta upp det man har på tallriken. ;) 
 
Är nöjd att jag hittade den där pumpan – så jag blev sugen på asiatiskt. Annars hade det slutat med "mindre lagad" mat. Har även märkt att det blir mycket wok när jag lagar mat till mig själv. Men det känns smidigt och lätt att slänga ihop. Och så får man undnan lite saker från kyl och frys med. 
 
Mätt och belåten beger jag mig snart mot stan för en fika med vänner. Puss

23 Oktober

Godmorgon!

Jag har sovit gott i natt. Vad hände där? Tror det har att göra med att jag är ledig idag och verkligen kan slappna av. Dock minns jag inte senaste gången jag somnade och inte vaknade förens det var dags att gå upp. En bra natt för mig innebär fortfarande att jag vaknar minst fem, sex gånger, vrider och vänder på mig och slumrar om igen. Har liksom tusen myror i benen. Hur som, skönt att sova någorlunda bra iallafall! :)
 
 
Sitter i vanlig ordning och äter frukost och funderar på vad jag ska göra av dagen. Har förövrigt märkt att jag har blivit mer sällskapssjuk den senaste tiden. Tidigare har jag isolerat mig för att på något sätt försärka mig om att jag ska få det som jag vill, på mina villkor. 
Men nu när jag har förbättrat mig i matsituationer och tränat bort massa konstiga beteenden och tvång så känns det inte lika plötsligt inte alls lika "viktigt" att vara själv längre. Tvärtom. Behöver sällskap om dagarna! Speciellt när jag är ledig. Sen att det är skönt att ha lite ensamtid om dagarna ska jag inte sticka under stolen med. Att äta en lång frukost i sin ensamhet kan vara något av det bästa jag vet.. Haha. 
 
En annan sak som gör att jag tycker om att ha personer omkring mig på dagarna är att beslutångesten till viss del försvinner. Har någon att fråga då. Jag menar.. jag började planera vad jag skulle ha till middag idag, redan för några dagar sedan då jag visste att jag skulle äta själv idag. Men jag har inte kommit fram till något ännu. Och jag vet att det förmodligen kommer sluta med något halvtaskigt. 
Fast om jag känner på mig det i förväg så kanske jag ska tänka om och tänka rätt? Har ni tips på något snabblagat och gott tro? 
 
Nu ska jag inte trassla in detta inlägget i ett spindelnät, som jag är expert på att göra. Önskar er istället en bra dag och fortsätter med min frulle! Puss & Kram 

Kvällis

– Har en nyfunnen kärlek till knäckebröd 
– Har äntligen funnit frysta jordgubbar som smakar som de nyplockade från landet
– Min kärlek till keso och leverpastej är lika stor som vanligt
– Tror inte jag har järnbrist iallafall
– Kärleken till färsk melon fortsätter den med
– Har en ny ingrediens i min älskade nötblandning. Mullbär. Goda och spännande
– Att äta müsli med yoghurt, och inte tvärt om är liksom grejen med det hela. Mycket av det goda ska det vara
– Köper nötter och puffar lika ofta som andra byter underkläder, typ
 
 
Ni förstår nog vad jag sitter och mumsar i mig just nu. Så. Jäkla. Gott. Köpte hem ett "nytt" knäckebröd också. Smakade sådär perfekt bränt. Nästa köp blir kanelknäcke. Men då tror jag att jag får skippa leverpastejen som pålägg, faktiskt. 
 
Puss

Osyndliga förändringar

Jag har börjat förstå mina nära och kära när de ibland tycker att det hela går lite långsamt ibland. Jag menar, de ser ju inte de osynliga förändringarna på samma sätt som jag gör. Förändringarna som sitter i hjärnan. De är inte med mig vid varje mål, varje dag och ser hur jag dagligen vågar nya saker och äter större/fler mål mat. Till stor del är de med mig vid mina små utmaningar, men det är främst jag som märker skillnad i skallen, vilket inte är så konstigt, det är ju mitt huvud. 
Och med tanke på att det främst är osynliga framsteg jag har utfört så är det inte konstigt att omgivningen kan känna lite frustration över att det går för långsamt. De vill se framsteg kroppsligt också, annars tror de bara att jag står och stampar... 
 

Detta gör mig lite stressad. Folket omkring mig tror att jag mår sämre än vad jag gör med tanke på att de förmodligen inte kan läsa tankar och därför bara kan döma efter utsidan. 
Men det är inte tillräckligt att göra osynliga förändringar. I viss mån är tankeverksamheten A och O, men nu börjar jag förstå att det inte räcker att bli frisk i huvudet. Vardagen blir inte lätt utan en välmående kropp, hur kloka och friska tankar man än må ha.
 
Dock är tankarna inte riktigt i sitt bästa skick ännu. Har en lååång utmaningslista som jag ska ta i tu med. Många skrämmande saker. Men ju länge jag väntar, deso mer skrämmande kommer det att bli. Man vänjer sig så lätt. Både gällande matrutiner och siffror på vågen. När jag har stått på samma ställe under en relativt lång period så direkt känns det plötsligt tusen gånger mer skrämmande att släppa den vikten och kämpa vidare jämfört med om vikten pendlar och visar nya, (större) siffror varje gång. Låter konstigt? Ja, kanske. 
 
Men det känns på något sätt som att om hela tiden "byter" vikt och går upp i en takt då man aldrig hinner vänja sig vid sin vikt så kommer det inte bli lika skrämmande att släppa den där siffran och fortsätta framåt. Förstår ni min tanke, eller låter det galet? 
 
Den största och bästa osynliga förändringen må ändå vara att ha gått från "tänker sköta detta själv och vägra behandling-tänk" till ett inbokat pratmöte på torsdag, läkarbesök för att kolla lilla kroppen nästa vecka och en KBT-behandling som drar igång inom kort. Ja, bara det är ett stort kliv i rätt riktning tycker jag. 
 
Rörigt, I know. 
 
Har blivit någon jäkla filiosof den senate tiden. Tur att jag kan ventilera alla tusen tankar och känslor här, annars hade jag spruckit. Nu är det snart dags för lite mat och ikväll är det jag, tven och lite trevligt sällskap. Klagar då inte! Hoppas ni har en mysig kväll i rusket och att ni tar hand om er själva. Pussen & Kramen

Göteborg och lite beslutsångest, som vanligt!

Hej kära ni!
 
Dagens horoskop passar bra in på mig idag, minst sagt. Raslös är bara förnmanet. Gnagande känslor när jag vet att det bara är jag som kan göra jobbet. Det gör mig stressad, rastlös – men taggad. 
 
"Du ger ett lite rastlöst intryck för ögonblicket,
vilket tycks bero på att du tror dig ha en möjlighet att förändra något speciellt."

I morses vankade jag av och an här hemma och kunde inte bestämma mig angående en enda sak. Får krupp på mig själv i de situationerna. Måste verkligen bättra mig! Men jag tog ett beslut till sist. En tripp till Göteborg fick stå på dagsschemat för att förena lite nytta med nöje. Har egentligen gett mig själv shoppingförbud. Men idag var det faktiskt nödvändiga saker som behövde inhandlas. Försöker intala mig själv det i allafall ;) 
 
Blev klar rätt snabbt med allt och kunde inte bestämma mig för om jag skulle invänta lunchtid i Götet eller bege mig mot hemstaden för att få min saknade sushi. (Finns nästan ingen bättre sushi än den här, på riktigt). Efter yttligare ett nervsammanbrott pga beslutångest så daskade jag mig själv i ansiktet, ryckte upp mig och bestämde mig för att åka tillbaka till Alingsås – och hålla på det beslutet. 
 
Bra beslut – Sushi

Och det var änna ett bra beslut. Det satt fint med "den gamla vanliga + extra ingefära". Och föresten. Märks det att man har vart i Kina när man kommer på sig själv att äta soppan och dess tillbehör med pinnarna? Haha. För ja, kineser äter till och med soppa med pinnar. Fungerar ju alldeles utmärkt!
 
Väl hemma fick jag besked om att jag har fått en läkartid i nästa vecka för att ta lite prover. Känns riktigt bra! Jag brukar som sagt inte vara den som oroar mig, men det kommer ändå kännas tryggt att veta att allt står rätt till i min lilla kropp. För det hoppas jag innerligt att det gör.. Fast vem vet. Tröttheten och alla "svävande" känslor jag har, som att jag befinner mig i en bubbla, kanske är ett tecken på att jag saknar något. Eller så är det inbillning. Det återstår att se helt enkelt. 
 
Har ni några "erfarenheter" av vilka brister man kan få såhär i efterhand när kroppen tidigare har vart i svält? 
 
Skönt att ha en ledig dag idag. Ska ta det lugnt här hemma innan jag träffar lite vänner. Ha en fin dag. Puss & Kram från mig. 
 

Lämnar er med lite kloka ord

 
Ibland brukar jag tänka att om saker och ting går smärtfritt, utan ångest – så gör jag fel. Det är en lång och hård väg att gå och det är inte meningen att det ska vara lätt. Det kan ibland vara bra att känna ångest, då vet man att man har gått emot något som man tycker är jobbigt och istället gjort rätt. 
Våga chansa, våga känna och prova att göra tvärt om ibland. Möt dina rädslor och förvandla dem till något positivt. Förvandla det farliga och gör det till din vardag. Precis som det ska vara. Det ska inte finnas några rädslor i livet, för det inte finns något att vara rädd för. 
 
Ni är fina. Puss. 

Kasslergratäng och oro

Känns som alla sinnen är urkopplade idag. Det bara snurrar och snurrar och jag känner mest ingenting. Blir yr bara jag ställer mig upp blir matt i kroppen bara av att plocka ur diskmaskinen. Därför ska jag spendera resten av dagen i soffan. Inte för att jag har gjort så mycket annat vettigt idag heller för den delen, men ändå. Kom iallafall iväg till affären för att köpa middagsmat. Inspirationen var då inte urkopplad iallafall! Köpte lite smått och gott, vilket resulterade till en väldigt välsmakande måltid ska jag säga er. Resultatet blev en kasslergratäng med aubergine och en god ajvarsås. Lagom avancerat för en söndagsiddag tyckte jag. 
 
Kasslergratäng med aubergine och ajvar
 
Oron har legat och irrat i bakhuvudet idag. Har tänkt på brister hit och brister dit. Har vart väldigt trött den senaste tiden och jag tror inte att det bara är trötthet. Känner mig sjuk och hängig. Brukar inte oroa mig för sådant trams, men kan ändå inte låta bli att göra det. Har därför ringt vårdcentralen för att ta lite prover och kolla så att allt står rätt till. Man vet ju inte vilka bieffekter svält kan ge en. Nu har kroppen dock vart igång ett bra tag men som jag sagt tidigare så är kroppen seg reaktionerna kan komma en lång tid efter. Kan ju vara järnbrist eller vad tusan som helst.. känns tryggt att kolla upp i allafall! För att lugna nerverna lite.
 
Nu ska jag smälta maten och återgå till soffläge en stund innan jag ska iväg och jobba. Hoppas ni har en mysig söndag och att ni får något gott i magen. Puss & Kram 
 

Att ladda inför en ny vecka

Godmorgon fina ni!

Hade en riktigt bra dag på jobbet igår. Kände mig sådär nöjd när jag gick därifrån. Och idag är det söndag, vilket betyder sista jobbdagen innan lite ledighet. Det tackar vi för. Lite typiskt att jag är ledig i mitt i veckan då inga andra är lediga bara. Men jag ska roa mig bäst jag kan med lite utflyckter till städerna runt omkring. Men innan ledigheten ska jag plöja mig igenom en grå söndag med dunkande huvudvärk. Har dock lyckats övervinna alla känslor som förr brukade uppstå på söndagar. Istället kan jag i dagsläget njuta av Söndagar och se dagen som ett ypperligt tillfälle att ladda inför en ny vecka, men nya utmaningar. En vilodag för kommande vecka, helt enkelt! 
 
Söndagsfrukost

Veckans utmaning blir bland annat att lägga till yttligare ett mål per dag. Inte minska de andra, för att dela upp. Utan lägga till 1-2 fler mål/dag, utan några konstigheter. Min första tanke var att jag skulle behöva sätta klockan på morgnarna för att hinna med alla mål. Men sen ångrade jag mig, snabbare än jag ens han tänka tanken. Jag vänder kanske på det åt andra hållet istället. Att gå och lägga mig lite senare med andra ord. Eller så tuggar jag och ser glad ut, trots att hungern inte infinner sig till varje måltid. Det är också ett alternativ. För kroppen kommer vänja sig, och när den har vant sig vid många, stora, regelbundna måltider så kommer jag inte känna av någon stenmättnad längre, tror jag. 
 
Tar och använder dagen till att fundera lite. Ska kolla film, äta gott och till sist jobba. Puss & Kram

Att ge det en chans

Från pigg till trött och från pepp till opepp. Och så tillbaka till där dagen startade, igen. Tröttheten innefinner sig förvisso fortfarande, men den kan jag leva med. Men att leva med opepp fungerar inte så jag är glad att det vände. 
Den här dagen har gett vart nyttig för mig. Att prata gör allt så mycket bättre. Och nu när saker och ting är bestämt och jag har fått prata ut så ser jag helt plötsligt lite ljusglimtar igen. 
 
Vad är det som är bestämt? Att min hälsa går i första hand, såklart. Har kommit långt på egen hand men nu är det slutspurten som jag behöver lite hjälp med. Och hur får man det på bästa sätt tro? Jag vet inte, men jag ska ge KBT en chans och se vart det för mig. Har hört så otroligt gott om det tror verkligen att det kan vara en behandlingsform som kan passa mig. Har var i kontakt med en tjej som verkar både kunnig och go och jag förväntas kunna komma till henne i början av November. Känns så otroligt bra! (Ensam är inte stark, trots att jag är rätt duktig ändå ;) )
 
Det hände en liten incident förut kring jobbet. Och det fick mig att inse att det inte är maten som är det enda problemet jag har. Det är egentligen så mycket annat, men det är maten som tar stryk. Som jag har sagt tidigare så har vi alla våra svagpunkter och när saker och ting händer i våra liv så tar vi till olika metoder för att "skydda oss". Och i mitt fall så är det maten som får ta utlopp för alla känslor. Så i grund och botten är det så mycket mer än just matsituationen som behöver förändras i mitt liv. Och jag tror att en KBT-behandling kan hjälpa mig att komma underfund med en del saker och ting som jag dagligen behöver brottas med. 
 
Många tycker säkert att det är dumt att jag inte har valt att starta någon form av behandling vid tidigare tillfälle och att jag bara har ödslat tid på något jag ändå inte kommer att fixa. Men jag tycker faktiskt tvärt om. Hade jag blivit "tvingad" eller valt att börja i behandling vid ett tidigare tillfälle så tror jag inte att det hade gett mig som mycket som det kommer att ge mig idag. Jag hade inte vart mogen och mottaglig för att bryta allt. "Bortförklaring, säger ni – sanning, säger jag". 
 
Nu däremot, nu är jag redo för hjälp och har kommit en bra bit på vägen och känner mig mottaglig för förändringar. I grund och botten så är det bara jag som kan göra jobbet. Och att då inte vara motiverad till behandling hade bara gjort saker och ting värre. Hade blivit trotsig och backat tillbaka några steg istället för att ta kliv i rätt riktning. Men nu är jag motiverad och känner att jag vill ha hjälp. Är klar på detta stadiet nu och behöver en liten puff framåt för att sedan fixa det sista för gott.
 
Ni som har erfarenhet av KBT får gärna säger vad ni tycker om behandlingsformen. Har det gett er mycket? Vad har jag att vänta? 
 
Nu ska jag ladda om och åka till jobbet. Hörs i morgon fina ni. Puss & Kram
 
 
 

Om saker och ting

10 saker jag tycker om:
Att upptäcka nya saker
Att resa
Att få skratta
Mina nära och kära
När jag känner att jag har åstadkommit något bra
Rosa
Långa, stora frukostar
Fjärilar i magen
9 saker jag tycker mindre om:
När saker och ting inte går som planerat
Egoistiska personer
Att jag ständigt hakar upp mig över saker och ting
Beslutsångest
Att gå upp tidigt på morgonen
Lögner
Slå i smalbenen i trappstegen (Har fyrtioåtta blåmärken efter det, minst)
Att stressa
Att göra andra personer illa
 
8 saker jag gör dagligen:
Drömmer
Äter
Överanalyserar allt och inget
Städar, stökar ner – och städar igen
Äter minst fem frukter
Bloggar
Grämer mig över saker
Försöker göra dagen till något fint
Fem frukter om dagen är bra för magen
7 saker jag vill göra i framtiden:
Flytta utomlands och jobba i några år
Lära mig ett nytt språk
Lifta med en okänd person till okänd plats
Träffa the one och trycka ut några goa ungar
Skaffa mig en egen fotostudio
Dyka med valhajar
Leva ett friskt liv
 
6 saker jag tycker är vackra:
Mareld
Ett stort leende
Underarmar
Lyckliga människor
Rosor
Livet under vattnet
5 saker jag är rädd för:
Naturkatastrofer
Att förlora någon i min närhet
Mörker
Stora skogar
Att inte nå mina drömmar
 
4 ord som beskriver mig:
Omtänksam
Velig
Lugn
Hjälpsam
 
3 saker jag ser fram emot:
Att få en stark kropp
Nästa resa 
Min behandling, faktiskt!

2 böcker jag tycker om:
Hungergames 1
Hungergames 2 
 
1 fin låt:
Stuck On You
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 Oktober

Att vakna upp till regn och rusk kan tyckas vara rätt mysigt. Trots att jag föredrar sådant här ruskväder framför strålande sol så är det mörkret jag inte klarar av. Och att jag förknippar hösten med dåliga tider innefattande tårar, ångest och tvång, gör inte saken speciellt mycket bättre. 
Men jag har insett att det inte hjälper att gå runt och deppa över något man inte kan påverka. Man får se till att göra det bästa av situationen helt enkelt och göra sådant man mår bra av. Jag menar, är det inte dumt att må dåligt sex månader per år pga något man inte ens kan påverka? Det är att ödsla energi.
 
Lördagsfrulle

Lite god mat kan pigga upp vilken trött själ som helst. Älskade frukost. Och idag behöver jag mängder med energi. Att plöja filmer tar på krafterna ;) Nejdå. Jag ska faktiskt till stan och ikväll ska jag jobba också. Idag hoppas jag på en lugn kväll jämfört med igår. Vi fick en rush en kvart innan vi stängde. Då var jag kanske inte på mitt bästa humör. Haha. 
 
Hoppas ni får en fin dag idag kära ni. Vi hörs sen. Nu – färga-håret-dags. Puss & Kram
 
 

Recept: Köttfärslimpa

Ingen inspiration? Då tycker jag att ni ska äta köttfärslimpa till middag idag. Älskar mat som "sköter sig själv". Det kan vara förbannat kul att göra grytor, hacka, krydda, veva och ha sig. Men ibland kan det även vara skönt att knåda ihop något på fem minuter som sedan får stå och sköta sig själv i ugnen. Som den här maten vill säga.
Återigen så följde jag inget recept utan gick på magkänsla. Men eftersom den både blev saftig och smakrik så borde jag ha gjort något rätt åtminstånde. 
 
Recept 2-3 personer
 
– 500 g blandfärs (Blev över rätt mycket, men det är gott att frysa in)
– 1 gul/röd lök
– 1 Vitlöksklyfta
– Äpple/katrinplommon/aprikoser.. vad ni känner för helt enkelt.
– Ca. 3 mskt tomatpure
– 1 ägg
– 0,5 dl Ströbröd
– 1,5 dl mjölk
– Salt & Peppar
 
How to do: 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ströbröd + mjölk och låt det svälla en stund. Hacka sedan löken och stek den mjuk. Blanda sedan ihop alla ingredienser till en fin smet. Forma sedan till en fin limpa och tryck ner önskad fyllning och "stäng igen". Grädda sedan i mitten av ugnen i cirkus 35 minuter. (Körde på magkänsla och tror att det var typ 35 minuter)
 
 
Tips: Lägg in lite gosaker tillsammans med limpan i ugnen. Tex rotfrukter, svamp och tomat eller liknande. Det var även supergott att stoppa ner lite äpplebitar i köttfärslimpan. Men som sagt, katrinplommon, tomater eller aprikoser är precis lika gott.
 
Åt detta tillsammans med kokade potäter, saltgurka och god sås. Som pricken över i:t, liksom. Smaklig måltid hörni och hoppas det smakar bra. 
 

Köttfärslimpa

Hej kära ni!

Det har vart skönt med lite sällskap här hemma idag. Dagarna går så mycket snabbare då – positivt menat. Hamnar inte i de där negativa banorna lika lätt då. Mina tankar distraheras med folk omkring mig. Och skulle känslorna svämma över ändå så har jag iallafall någon att ventilera med. 
Har funderat på hur jag ska utforma min framtid idag. Samtidigt som jag inte vill planera så mycket så vill jag ändå ha någon slags plan. Känns iallafall skönt att ha ett jobb jag trivs med och som passar min livssituation för tillfället. Men efter det, vart ska jag ta vägen då? Tiden får bestämma antar jag. Ska inte stressa iväg med det nu. Hälsan går först och jag ska fortsätta i samma spår som jag gör nu – tills jag är fit for fight, på riktigt. Känns dumt att bryta av här och riskera att komma in i dåliga rutiner igen. Detta fungerar helt enkel i dagsläget och så får det vara ett tag framöver. 
 
Innan ugnen 
Ready to eat
Visst ser den saftig och god ut?

Middagen är nu i magen. Blev husmanskost idag. God sådan. Knådade ihop en köttfärslimpa och fyllde den med äpplen från trädgården. Och den smakade extra bra idag, nu när hungern är tillbaka menar jag. Och hungern är här för att stanna känns det som. Matintaget har vart bra, men inte hundra dessa dagar och nu verkar kroppen ta igen allt som den har missat. Magen känns ihålig och jag verkar kunna få i mig hur mycket som helst.
Ännu ett tecken på hur smart kroppen är. Vissa dagar är man helt enkelt inte så hungrig, och då äter man kanske lite sämre. Men kroppen är smart nog att kunna ta igen det när den känner sig redo igen. Man behöver inte tänka så mycket på mängder egentligen, bara man förlitar sig på kroppen – på riktigt! Den reglerar hur mycket den vill ha av sig självt. Vissa dagar lite mindre, andra dagar lite mer. Det löser sig!
 
Nu ska jag kolla på film. Hoppas ni har det bra i rusket. Puss & Kram 

19 Oktober

Godmorgon! 
Efter gårdagens jobb känns det som att kroppen är relativt återställd. Kan hoppas på det i allafall! Dock gick jag runt de sista timmarna och mådde illa av trötthet. Men man kommer in i någon "jobbanda" och känner inte hur trött man är förens man kommer hem och slänger sig i sängen. Hur gärna jag än ville hoppa rakt ner i sängen med jobbkläderna på igår så satte jag mig plikttroget i soffan och fick i mig lite mat innan sömnen tog över. Hejja mig!
 
Just nu – godaste till magen

Hoppas på en bra dag idag. Har sällskap hela dagen och ikväll är det jobb. Orkar inte hålla upp någon fasad längre. Alla kommer in i dåliga faser och just nu är det just en sådan. Jag erkänner. Känns som många hamnar i dessa svackor under hösten. Tror inte jag är ensam med att känna mig lite nedstämd. Mycket känslor. Känslor som innefattar hopplöshet. Dumt. 
Men dåliga tider kommer och går och snart är den här perioden över känner jag på mig. Och ni minns att jag skrev att jag hade fått lite bra besked från Sverige när jag var iväg? Det är det som kommer rädda mig från dumma tider. Skriver ett inlägg om det sen!
 
Nu ska frukosten i magen. Ha en fin dag. Puss & Kram

Tillbaka där jag en gång var

Vankar fram och tillbaka här hemma. Är tillbaka där jag var för några veckor sedan, och det måste brytas – nu. Vet inte om det är tröttheten som spelar in och att det är det som gör mig nedstämd. Men känslorna som har uppstått sedan jag har kommit hem kommer jag inte stå ut med allt för länge till. Känner att något måste hända och jag vill inte falla tillbaka in i bubblan. 
Känner ingen lust till något. Samtidigt som jag vill att någon/något kommer in och rör runt i grytan så har jag någonstans, mitt upp i allt tappat kraften. Kanske håller jag på att bli sjuk igen. Känns nästan så. Under dessa tre veckor har jag vart sjuk två gånger. Och senaste gången, innan det, så har jag inte vart sjuk på ett och ett halv år. Kanske är det kroppen som gått på sparlåga och nu är det ett tecken på att kroppen orkar mer och då "passar den på" att vara sjuk. Den har liksom energi över till det nu. I så fall är det ju faktikt lite positivt..
 
 
Känns som jag bara går och väntar på att ett under ska ske. Och ibland känns det som att jag väntar förgäves. När ska jag börja få känna lyckorus igen? När ska jag få belöning för allt slit jag dagligen uträttar? Vill ha in massa nytt i livet nu. Efter att ha fått känna på hur fint livet kan vara så blir jag mest förbannad på mig själv att jag försvinner in i min kukong igen. Men samtidigt, vad ska jag göra då? En vardag kommer alltid att finnas, så det känns som att jag bara får stå ut helt enkelt. Göra det bästa av dagen. (Vilket jag förtillfället misslyckas med..)
 
Ska vila en stund nu ihopp om att samla krafter inför kvällens jobb. Även det förgäves tror jag. Sorry, för opepp inlägg, men känslorna sprutar ur öronen på mig. Och eftersom jag inte fick spruta ut känslor hos "Pratpersonen" idag så får ni bli mina offer istället ;) 
 
Vi hörs i morgonbitti kära ni. Puss & Kram.
 

Frågor & Svar

Hej! Jag undrar hur många mål du äter per dag?
 
Hej! :) Jag äter alltid tre huvudmål + mellanmål. Antalet mellanmål varierar dock från dag till dag. Kan bli allt från 1-3. 
 
Har du något tips på om man vill gå upp i vikt? Vad man ska äta osv..?
 
Ät mer än vad du gör av med. Världens enklaste ekvation, egentligen. Sen är det väl lättare sagt än gjort kan tyckas. Ett tips är Nd´s, trots att jag själv inte dricker dem. En stor hjälp på traven! Sen spelar det ingen roll vad du äter, så länge du äter tillräckligt. Men ät energitäta livsmedel och var inte rädd för att ösa på lite extra. Ett tips är även att lägga/byta ut  saker som inte märks så mycket, men som kan vara en hjälp på traven. Byt ut magra produkter till fullfeta, ha dubbla pålägg (bästa som finns), ringla olja över maten, ha alltid dressig på salladen, ät nötter, avokado osv...

Hej jag undrar hur du känner att resan påverkade dig fysiskt?

Om du menar fysiskt som i kroppsligt så kände jag att kroppen blev helt matt efter resan. Vi gick väääldigt mycket under dagarna, vilket min rygg tog mycket stryk av. Den mår inte riktigt bra än heller. Måste verkligen bygga upp lite muskler. Haha. Märker att jag inte klarar av lika mycket som de andra än! Vilket är en sporre för mig. Vill klara av vardagssaker utan att känna smärtor lite varstans i kroppen. 

Hejsan! Jag undrar om du klarar av att dricka vanlig läsk (än) eller om du dricker light?

Jag dricker light. Alldeles för mycket av den vara, tyvärr. Haha.

Hej! Jag undrar vilka tider på dygnet du äter när du säger att du äter efter klockan?

Olika rutiner beroende på hur jag jobbar. Så tiderna varierar. Men jag försöker äta så att det inte går för många/för få timmar mellan målen. Sen vilka tider det blir kan ibland variera. Men som sagt, jag äter på sådana tider så att jag ska hinna med alla mål. 

Jag undrar hur längesen det var du gick i behandling, och hur den var utformad? :)

Jag gick i behandling för fem årsedan. (Gosch.. är det så längesen?) och då gick jag på samtal 1-2 gånger i veckan, fick lite hemuppgifter, vägde mig varje vecka osv.. fungerade inge vidare bra på mig och jag hoppas min framtida behandling ska ge mig lite mer. 

Förra gången jag blev friskföklarad

När du var i denna situation förra gången drack du näringsdrycker då? Är det något du kanske kan tänka dig att göra igen?

Ja, det stämmer bra. Jag drack tre stycken om dagen. Eller snarare åt, då jag alltid frös in dem. Nej tyvärr skulle jag inte vilja göra det igen, trots att det kanske hade vart bra. Men jag tror bara att det hade gjort mig ännu mer fängslad och fixerad. Mat är godare och jag går hellre upp i vikt på det sättet. :) 

Har du något eget tips på hur man gör när hjärnspökena dyker upp? När man börjar analysera och vela fram och tillbaka vid måltider och sedan resulterar det i att man tar det säkrare valet som oftast inte är det bästa..

Försök att skilja de sjuka tankarna från verkligheten. Stanna upp och tänk till. Varför gör du det? Vad kommer det att få för resultat i längden? Om du vet med dig att du gör fel – varför gör du det då? Så brukar jag tänka. Jag stannar upp, tänker till – och inser jag då att jag vet att jag gör fel, så gör jag tvärtemot. Bättre att bryta med en gång. Och en sak till. Våga. Våga ta det "osäkra" en gång och du kommer inse att det inte var så farligt som du hade trott. 

När började du kämpa som du gör nu? 

Ännu en gång har jag märkt skillnad på kämpa och kämpa. Tar ett kliv framåt varje dag och efter resan känner jag att jag kämpar bättre än vad jag gjorde innan tex. Men i stora hela så har jag kämpat på sedan i våras. 

Vilken är din största motivationskälla? 

Jag själv. Haha. Jag vill hitta tillbaka till den jag en gång var, för jag vet hur bra jag mådde. Trivdes med mig själv, åt allt, tränade i lagom mängd, skrattade, var lycklig och levde ett liv som jag vill leva igen. 

Har du några tips på hur man kan motivera sig själv?

Jag brukar tänka "Vill jag leva såhär livet ut?". Om inte – kämpa för att förändra det som är fel. För mig brukar det även hjälpa att titta på gamla foton då jag mådde som bäst. Det är bästa peppen och fungerar varje gång! Påminn dig själv om att det faktiskt finns ett liv utan ångest och siffror. Det finns ett liv som kallas frihet – och det är det vi strävar efter. 

 
Hej! Tycker att ditt bröd alltid ser så gott ut! Skulle inte du kunna lägga in receptet? Skulle vara jättesnällt! Undrar även om dukan ge ut mer recept på din mat, ser såväldans gott ut..! Tack på förhand och en stor kram 

Receptet på brödet finns i arkivet, någonstans. Haha. Kan skriva det igen. Och självklart kan jag lägga ut lite mer recept. För japp – det är väldans gott det jag äter ;))
 
Jag undrar jag om du är så frisk "i huvudet" som det verkar? :D (då tänker jag inte främst på mattider o sådant, utan jämförelse med andras kroppar o vikttänk o sådant)
 
Jag tror att alla mer eller mindre blir påverkade av andra. Det är inte så lätt att undgå det i dagens samhälle och jag tror att vi blir mer påverkade än vad vi vill erkänna och är medvetna om. Och ja, jag antar att jag är lika "frisk" som jag verkar. Fast samtidigt, hade jag vart 100% frisk så hade jag väl kanske vart normalviktig vid denna tidpunkten samt kunnat äta allt? Så jag vet inte. Haha.  

Hoppas ni fick svar på det ni frågade. Puss & Kram

18 Oktober

Godmorgon!

Nu börjar det arta sig mina vänner. Vaknade inte förens klockan åtta idag. Kanske, kanske har kroppen ställt om sig lite och förhoppningvis överlever jag mitt sena jobbpas ikväll. Den tiden jag kommer hem ikväll/natt, är den tiden jag "brukar" gå upp. Blir som att dygna, liksom. 
Inte nog med att jag blev glad över att jag sov lite längre idag. Jag kände dessutom hunger när jag vaknade. Finally! Nu smakar maten mycket bättre igen. 
 
Ser rätt lockande ut va?
Finfin start på dagen
Förutom jobb ikväll så är planerna för dagen noll. Så jäkla underbart för en gångs skull. Kanske lite fika, men är mest sugen på att ligga inne och kolla film och äta gott mest hela dagen. Egentligen skulle jag på mitt första "pratmöte" idag. Men det flyttades istället till nästa vecka. (Är det ett tecken tro...?) Men det gör inte så mycket. Har jag klarat mig själv hittills så ska jag nog klara av en vecka till. 
 
Svaren på era frågor kommer upp under dagen. Nu ska jag äta upp frullen och kolla film. Puss & Kram

Onsdagskväll

Godkväll mina sköna!
 
Jag märker redan hur mycket snabbare dagarna går här hemma jämfört när man är iväg och reser. Här hemma smälter allt i hop och dagarna går som sagt på rutin. Samma sak, dag ut och dag in och det är ingen skillnad på om det är måndag eller torsdag. 
När man är iväg och reser så hinner man däremot med så mycket mer på dagarna. Man gör andra saker, upptäcker nya ting och dagarna känns då så mycket längre, vilket är positivt. Varje dag har något "utstickande" som man kommer ihåg. 
 
Dagen har vart bra. Har gått i någon slags bubbla även idag. Även kallad trötthetsbubblan. Känner mig tom och stressad, men vet inte för vad. Är nyss hemkommen från stan där det blev en mysig fika med en välbehövlig kaffe! Tar till alla knep för att kunna hålla mig vaken lite längre ;) 
 
En del av middagen / Lilla jag
 
Blev en god middag innan jag begav mig till stan. Känner fortfarande ingen hunger så istället för att lyssna på kroppen så får jag förlita mig på synen istället. Hoppas det duger. Gott var det i allafall! Smaklökarna har fortfarande inte gett upp med andra ord. Köttfärssås med matvete blev det idag. Udda kombo tyckte matsällskapet. God kombo tyckte jag! 
 
 
Är lite nervös inför i morgon. Eller nej, inte nervös, snarare förväntansfull. I morgon ska jag nämligen på mitt första "pratmöte" och jag vet faktiskt inte vad jag känner inför det. Trots att jag är väldigt öppen med allt så känns det ändå lite jobbigt att behöva dra upp allt från grund och botten inför någon som jag inte känner. Men jag tror att det kommer gå bra. Och gör det inte det så behöver jag ju faktiskt inte gå dit igen. Det är iallafall värt ett försök!!
 
Nu känner jag att det är dags för kvällsmat. Hoppas att ni haft en fin dag hörreni. Puss & Kram
 
 

Att inte veta

Har kommit fram till att det är skönt att inte ha något val. Att inte alltid kunna bestämma. Och så har jag även kommit fram till något, som andra nog tycker är konstigt. Många vill ha koll på vad maten de äter innehåller, hur den har blivit tillagad osv, även jag – till viss del. 
När det är jag som lagar maten så blir jag petnoga. Lusten till att mäta, väga och räkna finns där, trots att jag sällan gör det. Men jag blir mer petig, just för att jag kan påverka vad jag ska stoppa i mig. 
Så jag har istället börjat uppskatta att bli serverad maten jag äter, något som många avskyr.  Men då har jag noll koll på vad som finns i, hur mycket det är eller hur det har blivit tillagat och kan helt enkelt "inte göra något åt saken". Och det är så jäkla skönt och jag bryr mig inte om att jag inte har koll! Det är så mycket skönare. 
 
Fin omelettfrulle i Kina
 
Jag själv tycker att det är knasigt att det är så. Jag menar, jag äta tex en omelett som jag vet är stekt i massa smör eller äta sås som jag vet att det är massa grädde, som någon annan har lagat. Men hade det vart jag som hade lagat den där maten och vetat hur mycket det hade vart i av allt så hade det vart en annan femma och jag hade blivit petnoga och fixerad. Som sagt, helknasigt! 
 
Bara lite tankar sådär på eftermiddagskvisten. Jag ska snart sätta igång med maten. Eller ja, kanske ska överlämna det till mamma idag istället när jag väl kan. ;)
Har iallafall haft en väldigt produktiv förmiddag. Har hunnit vara hos polisen, hämtat tavlor, lämnat massa viktiga (och tråkiga) papper, vart och handlat, packat upp det sista och till sist hamnat här, igen. Trillade in i favoritaffären gällande mat och upptäckte att det var 25års-jubileum, vilket resulterade till 25% rabatt på allt i affären. Halleluja! Nu kan jag meddela att förrådet med mullbär, rostad kokos, bananchips och nötter är uppfyllt så det räcker lääänge. Eller ja, i den takten jag knaprar nötter så lär det ta slut rätt snart. 
 
Puss och Kram

Något att fråga, tro?

Åh, lyckan man känner när man vaknar och inser att man har lyckats sova till halv åtta istället för till kvart i fem. Haha. Höll iallafall ut till tio igår innan jag stupade i säng.
Det är rätt mysigt att vakna tidigt ibland, för att inte tala om nödvändigt. Har nämligen insett hur mycket det är som hela tden behöver fixas när man är hemma. Både stora som små saker som tar tid. Dock vet jag med mig att jag inte fixar sådant där förens i sista sekund ändå, det är så jag fungerar, tyvärr. Haha. 
 
Har inte riktigt vaknat till än och huvudet ekar rätt tomt på ord just nu. Så varför inte en liten frågestund tänkte jag? Något ni undrar om resan? Framtiden? Dåtiden? Nutiden? Fråga på bäst ni kan vettja, så ska jag svara bäst jag kan. :)
 
Nu ska jag banka liv i kroppen med hjälp av brödbak. Hörs senare. Puss

Snackar i sömnen

God Eftermiddag!
 
Vill bara lägga mig ner och sova i all evighet. Ser i kors och är darrig. Är inte van vid att gå upp klockan fem på morgonen och sedan vara vaken hela dagen. Min kropp är liksom gjord för en power nap, men idag ville den inte komma till ro och vila. Men det är bara att stå ut! Har bestämt mig för att inte lägga mig förens tio ikväll, tidigast. Måste försöka komma in i rätt tid med tanke på att jag ska jobba kväll/natt fyra dagar i rad nu. Fytusan! Kommer ju svimma på jobbet. Inte ens red bull kommer att bita på mig. Får daska till mig själv med en burgare i ansiktet..
 
 
Har nyss ätit middag och sitter och försöker samla krafter i soffan. Utan större framgång om man säger så. Slängde i allafall ihop en god middag bestående av köttfärssås och makaroner. Vart faktiskt sugen på pasta idag då det inte har vart mycket av den varan på några veckor. Men tyvärr kände jag varken hunger eller mättnad nu heller och har inte gjort det på hela dagen. Förutom efter frukosten då. Pang sa det där vill jag lova. Hade säkert stått mig på det hela dagen lång om hungern fick säga sitt. Tråkigt, tycker jag. Maten smakar ju faktiskt lite godare om magen kurrar lite. 
 
Har som sagt fått äta efter klockan idag. Så på ett sätt kan man säga att jag redan har trillat tillbaka till trygghetsbubblan. Min "vanliga mat" på samma tider som alltid. Jag vet att det är nödvändigt, men det känns redan "som förut" och jag vill inte att det ska kännas så. Men samtidigt är det de som kallas vardag, antar jag. För många ser dagarna likadana ut och det behöver ju faktiskt inte vara negativt, egentligen tvärt om.
Antar att jag helt enkelt har hakat upp mig lite för mycket på att bryta allt det där trygga. Men det är ju det jag behöver för att faktiskt kunna öka. Det är så tudelat det där! Jag måste faktiskt äta efter klockan för att få in alla mål per dag, samtidigt som jag inte vill känna mig tvungen. Men då är det också lätt att det inte alltid blir 100 %, så då tycker jag att det är viktigt att äta efter klockan. Men samtidigt måste man lära sig att leva som en "normal". Dvs att äta efter behov istället efter ett klockslag. Dock vet jag att jag kan äta efter behov och det är väl det viktigaste. Med andra ord kanske det bästa är att äta efter klockan, för att det är det bästa, men om det skulle komma upp något spontant så ska jag ta tillfället i akt, för att påminna mig om att jag kan. 
 
Nä fyfan. Nu märker nog även ni att jag är trött. Fingarna skriver snabbare än vad hjärnan hinner tänka. Nu ska jag äta äpple. Puss

Shopping

Medan jag ändå håller på att packa upp allt här hemma så tänkte jag visa lite smått och gått som har fått följa med hem från resan. Och med tanke på att väskan vägde 5 kg i övervikt så inser jag att det blev en del. Men jag skyller på att alla skor väger en del. Känns lika bra ;) "Och jag har inte köpt något onödigt, alls". Haha, samma visa varje gång...
 
Kaos / Två goa dofter

Jag är verkligen svag för parfymer. Vet inte hur många jag har. På tok för många i allafall. Alltid när jag köper en ny så säger jag "Detta ska bli min doft". Och så används den ett tag, sen tröttnar jag – och köper ny. Hopplöst! 
 
 
Så här mina vänner, såhär ska en dator se ut. Är så jäkla nöjd med det skalet! Nu älskar jag min dator ännu mer, om det nu var möjligt. Haha. Några hörlurar fick följa med hem också :) Grymma, snygga och rosa. 
 
 
Äntligen är jag ägare till världens snyggaste Air Max. Åh som jag har suktat efter dessa. Efter att ha strosat runt i converse så kände jag att det var dags för ett par rejäla skor. Så vi gick in i en gigantisk Nikebutik och hamnade där i en och en halv timma. Fytusan vad jag dregglade. Hade gärna köpt med mig några fler, men någon måtta får det (tyvärr) vara. 
 
Ja, man ser ju vilken färgskala det mesta går i. Den rätta färgskalan om jag får säga mitt. Föresten så ska ni få se ett annat köp lite senare. Ett köp som kommer att användas flitigt i vinter må jag säga. (Ledtråd; En jätte-Hello Kitty) 
 
Nu ska jag iväg och hämta en ny beställning av tavlor. Puss
 
 

 

Härligheter!

Som jag har längtat efter detta. En fet frukost alá Cecilia. Den har vart saknad så in i bomben. Förstår dock inte vad det har vart med mig dessa dagarna. Mina hunger och mättnadskänslor har verkligen spökat. Vaknade ju förtusan klockan fem idag och vart inte hungrig förens nu, klockan tio. Misstänker att det är efter att magen har vart ur balans. Magsäcken har nog krympts en aning. Blir mätt av ingenting och känner knappt hunger över huvud taget. Sjukt tråkigt faktiskt! 
Men systemet kommer nog igång så fort jag har ätit rejält och regelbundet i några dagar. Och med tanke på rätt utebliven hunger så får jag äta efter klockan i några dagar framöver. Känns som det kan vara en smart idé. 
 
Kan äntligen skriva "Det gamla vanliga"
 
Det var iallafall inga problem att knö ner denna underbara frulle, trots att det tog stopp rätt fort. För har jag kunnat äta den här frukosten i flera månader tidigare så borde det finnas plats för den i magen idag också. 
Har inte hunnit åstadkomma så mycket idag ännu, trots att jag gick upp mitt i natta. Men har faktiskt vart och handlat och påbörjat uppackningen. Ser ut som k-a-o-s här hemma nu. Spridit ut mina saker precis överallt. Men det är ju så förbannat jäkla tråkigt att packa upp, så jag tror att det kommer se ut såhär ett tag framöver. ;)
 
Nu ska jag äta upp och sedan dra mig ner mot stan för fika. Puss & Kram 

Länge leve tidsomställningen!

God (mittinatten)! 
 
Har jag inte vart morgonmänniska innan, så är jag definitivt det nu. Åtminstånde en vecka fram över innan kroppen har ställt om sig. Länge leve tidsomställningen, säger jag bara. Kommer somna runt åtta på kvällarna, då det då är natt för min kropp och vakna som idag, kring halv fem på morgnarna, då det är "morgon". Så jäkla frustrerande! Tur att jag har mycket att ta igen på blogg och tvfronten i allafall så jag kan roa mig med något. 
 
Känns bra att vara hemma. Landade vid åtta igår och lilla mamsen var där och hämtade upp mig. Det känns som jag har vart borta längre än vad jag faktiskt har. Men här hemma är allting som vanligt och nu känns det plötsligt som jag inte har vart iväg, alls. Haha. Nu gäller det att från början se till att inte falla tillbaka i gamla rutiner. Ska hålla stenhårt på det! 
 
Morgon i Shanghai

Senaste gången jag vaknade upp så gjorde jag det till en utsikt som på bilden ovan. Nu vaknar jag istället upp till en utsikt över en mörk och dyster höst. Känns lagom opepp om jag ska vara ärlig. Haha. Men whaat to do. Kan ju inte vara ute och resa hela livet heller. Och hösten kan vara rätt fin den med, om man bara ser till att göra rätt saker. 
 
Idag ska jag försöka vakna till liv, packa upp, träffa lite vänner och sedan spendera dagen med mamma. Har beställt god mat av mamma här hemma idag också. Hade gärna ätit frukostmat i en vecka framöver (sooom jag har saknat det), men så får det nog inte bli. Istället blir det något annat svenskt som jag har saknat. Nämligen köttfärsbiffar, sås och potatis! Fint. 
 
Hoppas ni har sovit goare än vad jag har mina fina. Puss & Kram

Trygghetszonen

Hej, igen!
 
Haha det känns som jag har tusen saker jag vill dela med mig av. Det bara bubblar inom mig. (Inte bara i magen. höhö förlåt) Men jag vet liksom inte vart jag ska börja! 
Till att börja med så trodde jag aldrig att jag skulle klara av den här resan så bra som jag faktiskt har gjort. Innan jag åkte iväg så trodde jag verkligen att jag utmanade mig genom att flytta mattider fram och tillbaka lite, eller helt enkelt äta något som jag inte hade ätit på länge. Men jämför man de sakerna med de jag har gjort under resan så inser jag faktiskt att det där "utmaningarna" inte var utmaningar, alls. För fem öre. 
 
Jag tror att alla behöver komma ut från sin trygghetszon för att våga ta ett kliv framåt. Rättare sagt; ta ett kliv från det man tror är tryggt, men som egentligen bara håller en fast vid det som är fel. Den falska tryggheten kan man även kalla det. 
 
 
Livet handlar inte om att vakna, göra rutinmässiga saker, äta på samma tidpunkter och sedan gå och lägga sig för att sedan vakna och göra samma saker, igen – dag ut och dag in. 
Dock älskar jag rutiner och kommer alltid att behöva dem till viss del. Det är så jag fungerar och säkert många andra med. Det jag vill säga är att världen inte rasar samman om man inte alltid får exakt som man vill. Ibland måste man bara kunna glida med, utan att flippa ur. Det är så livet ser ut. 
 
Vad jag menar är; Man ska ha rutiner som man mår bra av – inte som man blir fängslad av. 
 
Under den här resan har jag tagit ett stort kliv från min trygghetszon och prövningarna har varit många. Listan kan göras lång, så vad jag har fixat under resan får ni i ett annat inlägg helt enkelt. 
 
Maten är i magen och nu ska jag roa mig med min bok innan jag ska på planet. Puss & Kram och glöm aldrig att ni kan komma dit ni vill, bara ni ger er tusan på det. 

I Helsingfors

I morses vaknade jag upp i Shanghai och nu sitter jag här, i Helsingfors – och ikväll somnar jag i min säng. Känns så konstigt tycker jag. Världen är minst sagt liten. 

Resan har hittills gått rätt bra. Men inte mer än så. Haha Pappa följde med mig till flygplatsen och vinkade av mig där i morses. Han stannar yttligare några veckor i Kina nämligen. Redan där började det att brista. Att säga hejdå, om ens bara för några veckor, är inte riktigt min grej. Dessutom var jag trött och mådde inte så bra, vilket inte gjorde saken bättre. 

Gick och satte mig vid gaten och skulle precis gå ombord på planet när en flygtant stannar mig och vill väga mitt handbagage. Till att börja med fick man endast ha ett handbagage med sig in på planet som endast fick väga 8 kilo. Men jag, jaa.. jag hade två handbagage varav endast det ena vägde 12 jäkla kilo. Whooops. Fick lite panik och antingen var jag tvungen att kasta iväg massa eller checka in en utav väskorna.

Jag som redan var bräcklig innan ju.. Haha. Jag var förbannat trött och ville bara komma iväg. Det slutade i allafall med att jag fuskpackade lite och gnällde till mig lite extrakilon. Fick dock slänga all min färdmat för att banta av väskan lite. Och det var sjukt dumt gjort, för maten på planet har inte riktigt var my cup of tea, om man säger så. 

En välbehövlig lax/räksallad efter resan

Nu har jag iallafall avklarat en tio timmars flygresa och har bara en kortis kvar, sen är jag på hemmaplan igen. Nu sitter jag redo för att hugga in på måltiden ovan. Det enda som serverades på planet var torr pasta med en baconskiva samt ris med någon chilikyckling som var på tok för stark för min mage.

Men ikväll får jag äntligen äta mackor. Haha. Sooom jag har längtat efter mackor med gott pålägg. Saknar alltid det när jag är iväg och reser. Det enda de har haft att erbjuda i mackväg är sådana där ”bullmackor” som man kan rulla ihop till en pytteliten boll. Inte mycket för världen det inte. Eller kanske, men inte mycket för magen iallafall.   

Nåväl, ville bara säga att jag lever! Hoppas ni har en fin dag så hörs vi när jag är hemma. Puss & Kram

Time to go home!

Sista dagen idag. Som bara kommer bestå av massa resande. Mår lite bättre idag i allafall och det tackar vi för.
Får fortfarande paniksmärtor efter varje måltid, men i det stora hela så är det bättre. Får äta ofta men väldigt lite helt enkelt.
Har laddat upp med två stora påsar torkad frukt att ha på resan hem. Känns snällt för magen. Älskar den torkade frukten man kan köpa här! Har köpt med mig tre gigantiska påsar som jag ska ha med mig hem också. Det är knappt att den får plats i väskan. Men den går tillome före skorna ;) Bra prioriteringar tycker jag!

Känns både bra och tråkigt att åka hem. Rädd för att falla tillbaka men ändå skönt att komma hem till lite rutiner. (Som den här gången ska vara fria och inte så strikta). Ska försöka röra om i grytan lite när jag kommer hem. Se till att bestämma mig för att inte göra samma saker varje dag! Tror att det är nyttigt.

Och jag har ju förtusan klarat av tre hela veckor med virriga rutiner. Så att klara av det i trygga hemmet kommer inte bli något problem :)

Nu ska vi mumsa i oss lite mat. Hoppas ni sover gott där hemma. Puss

Tårar och skratt

Har vart ett känslomonster idag. Allt har på något sätt blommat upp till ytan. Har jag inte fått vätskebrist pga av magproblem samt dåligt intag av vätska, så har jag nog fått det pga av tårar. Det har vart mycket av den varan! Blir så vek och svag när jag är sjuk så ni anar inte. Haha. Skrattar och gråter om vartannat då jag känner mig så löjlig. Men ibland får man släppa lös och bara låta känslorna flöda. Det är nödvändigt!
 
I början av dagen mådde både jag och magen rätt bra. Men det var då det. Magen klarade inte av lika mycket mat som behövdes för att stilla min hunger som då fanns. Lyssnade lite mycket på hungern och åt mer än min stackars mage klarade av helt enkelt. Resultat; Haha, ja ni förstår nog själva. Låg på rummet de följande timmarna och vred mig av magsmärtor. Och (tyvärr) har jag vart tvungen att lyssna på magen resten av dagen. Men what to do. Magsmärtor är inge skoj, alls! 
 
Dagens lunch / En okej pigg tjej
 
Och som ni ser så var vi lite optimistiska, pappa och jag, gällande storlek på lunchen. Åtta jäkla rätter till två personer, varav en halvt magsjuk. Men det var lugnt, för hela lunchen blev inte mycket dyrare än en meny på Donken ;) 
 
Som jag sa så har det blommat upp mycket känslor idag. Lyckokänslor blandat med mindre lyckokänslor. Har även fått ett besked hemifrån Sverige som gjorde dagen lite bättre mitt i alla tårar. Och nu, efter den här resan så kommer det där beskedet faktiskt gynna mig. Har fått upp ögonen på nytt nu. Denna resan har fått mig att inse vad en stor del av livet går ut på. Nämligen allt annat än tvångsmässiga beteenden, beslutsångest och inrutade mönster. Detta var på något sätt vad som behövdes för att få mig ta det där musklivet över tröskeln. Och på riktigt den här gången! Är trött på mina tvångsrutiner hemma i Sverige. Men nu är den bubblan spräckt och väl hemma igen så ska jag inte tillåta mig själv att krypa in i den trygga bubblan igen. 
 
Det kan hända att detta blir ett av de sista inläggen innan jag är i Sverige. Resan hemåt börjar som sagt redan i morgon bitti. Och om det blir så – Puss & Kram gånger tio. Ha det så bra tills vi hörs nästa gång åtminstånde. PUSS
 
 
 
 

Sjukling – igen!

Godmorgon mina bönor!
 
Det har vart ett händelserikt dygn ska jag säga er. Allt har vart upp och ned. Upplägget över dagen igår blev mer fullspäckad än vad någon av oss hade räknat med. Är helt slutkörd – och det är därför jag sitter och skriver detta inlägget nu, när jag egentligen skulle vart ute på yttligare en dag fylld med äventyr. 
Efter lunchen igår small det till och jag kände att min kropp mer eller mindre la av. Kändes som magen vände sig ut och in samtidigt som kroppen var öm och huvudet dunkade. Det visade sig att jag hade feber – igen. Typiskt! 
 
Jag tror helt enkelt att kroppen är utslagen. Det har vart intensiva dagar med noll vila. Dagarna har vart långa, vi har rest mycket, maten är annorlunda, vi har sovit för lite och ja.. kroppen tar stryk av det helt enkelt. Min kropp är väl inte riktigt i balans än heller. Har inte vidare mycket ork i vanliga fall, så det är inte konstigt att jag har ännu mindre ork när jag är ute på sådana här saker. 
 
Kinafrulle / Lyckoönskningar
Fina vattenfall / Lunch
 
Trots att mattiderna blev helknasiga igår (frukost halv sju och lunch 14.30... ni hör ju själva), regnet öste ner, tårarna rullade ner för kinderna och kroppen var kall in till själen, så var det ändå en rolig dag. Tro det eller ej ;) "Glid bara med idag", fick jag höra. Och det gjorde jag! Hade ingenting att säga till om, och det gick okej. Återigen så har denna resan vart oerhört nyttig för mig. Den har krävt en del energi och jag tror att jag behöver vila en del när jag kommer hem. Men med tanke på allt nytt jag har lärt mig om mig själv och allt nytt jag har vågat prova så har det vart värt det. Helt klart. 
 
Idag ligger jag kvar inne på rummet med pappa som sällskap. Schemat för dagen innhöll bla en promenad på 6 km samt fyra timmar i en buss. Och med den magen jag för tillfället har så kände jag inte att det var den bästa idén om ni förstår ;) 
 
Det är förövrigt sista riktiga dagen idag. Sen är det bara resa, resa och ännu mer resa innan jag är tillbaka i Sverige. Ska vila här på rummet, äta god lunch (Tofu och pumpaaaaa. Helt klart det bästa) och sen äta middag med de andra när de är tillbaka ikväll. Blir en skön dag och trots att det hade vart kul att vara med de andra så vet jag att jag inte hade orkat det. Jag har ju för tusan feber och då ska man ligga i sängen! 
 
Go kines / En show vi var på igårkväll
 
Nu ska jag fortsätta med det jag är bäst på – vila. Hoppas innerligt att jag är bättre tills i morgon då det är en lång resdag. Att ha en knasig mage på flygplan är ingen höjdare. ;)  Puss & Kram. 

Kväll i Lijiang

Vilket mysigt ställe vi har hamnat på! Tog oss en rundvandring i området där vi bor. Trodde bara att det var vårt hotell och några affärer. Men så fel man kan ha. Vi hittade en karta över Gamla Stan där vi bor och det visade sig vara gigantiskt. 
Man hittar mycket sjuka saker när man går omkring på gatorna här. Folket, lukterna, maten.. allt är spännande! Går runt som en uggla och glor. Fast det behöver jag inte känna mig dum för. Kinsererna tycks äta en del glosoppa de med må ni tro. De kan ställa sig och glo en meter ifrån en. Det är också rätt ofta de kommer fram och fotar en, helt utan förvarning. Kineserna skäms då inte för någonting. Tycker det är bra!! 
 
Foto från förut
 
Middagen blev suverän. Nära på att tabba mig, men lyckades hålla mig i skinnet. Och i de lägena är jag tacksam att ha folk så tätt inpå mig faktiskr. Det är inte lika lätt att tabba sig då!
Vet föresten inte riktigt om ni förstått hur en kinamiddag "går till?" Man beställer iallafall in mängder med olika rätter, lite som tapas, och så plockar alla med pinnarna från de olika skålarna hejvilt. En tallrik med protein, kolhydrater och sås existerar inte här. Tycker om detta konceptet såååå mycket mer. Älskar ju att sitta och småplocka som ni vet. Att få en blaffig tallrik med upplagd mat som "ska ätas upp" är inte riktigt min grej, och det har det aldrig varit. Borde nog flytta till Kina ;) 
 
När dessa kineserna var hos oss första gången i Sverige så trodde de att vi hade samma koncept med smårätterna som de har i Kina. Så de beställde in määäängder med olika rätter. Haha. Skillnaden var ju dock bara att de fick in rejäla portioner, precis som man ska få i Sverige och inte smårätter som i Kina. Det blev till att tugga och se glad ut för deras del ;) Mätta blev de nog iallafall!
 
Hotellet vi bor på

Nu ligger jag i sängen och äter knepig frukt – igen. Undra hur mycket knäppa saker jag har ätit som jag inte vet om egentligen. Ute på gatan förut så kunde man peka på vilken höna man ville ha, så tillagade de den på beställning. Men där tog det stopp även för mig. Haha.
Dags att sova snart. Bussen går halv åtta i morgon. Fy säger jag som inte är morgonmänniska. Men så får det vara. Ha en fin dag. Puss & Kram

Lijiang

God eftermiddag mina fina!
 
Det blir många resdagar på sådana här resor, men nu är vi framme vid nästa ställe. Startade tidigt i morses så ligger och tar igen oss på hotellrummet lite innan vi ska ut och se oss omkring. Resdagen har gått bra och maten har funkat okej. Inte bra, inte dåligt. Blir en rejäl middag sen i allafall, det känner jag att jag behöver. Men jag gör så gott jag kan och äter för det mesta det som erbjuds. Plockar bort, lägger till lite och byter mat med de andra –sen brukar jag bli nöjd. Haha. 
 
Men vart har vi hamnat nu då?
 
Nu är vi i en stad inne i landet som heter Lijiang. Det är vi plus pappas personal som har tagit en liten tripp hit. Eller ja, vi åkte med på deras personalresa. Kul att lära känna dem! Staden verkar förövrigt vara otroooligt mysig. Vi bor på ett typiskt kinesiskt hotell, i en kinesisk by. Allt omkring oss skriker verkligen Kiinnaa. Husen, stånden, restaurangerna, risfälten, naturen... Mysigt!
 
Här kommer vi att spendera tre dagar tillsammans. Vi har hyrt en minibuss (Med spetssäten. Haha) och kommer ha en guid med oss under dessa dagar. Tanken är att åka upp i bergen och vandra lite och gå på någon glaciär. (Tur att jag köpte mig en dunjacka igår ;) ) Jag vet faktiskt inte så mycket mer om planeringen. Guiden pratar nämligen bara kinesiska, så hänger inte med så värst bra liksom ;) 
 
Känns kul att vara här – men.. Jag måste säga att det känns lite, lite jobbigt att behöva släppa på kontrollen såhär mycket. Jag kan inte säga till om ett dugg. Dagarna är planerade in i minsta detalj och jag kan varken flika in med åsikter om tider, mat eller liknande. Vet förtusan ingenting! Men jag antar att det bara är att glida med. Det ska jag nog klara av! Men som sagt, det är faktiskt lite jobbigt. Dock behöver alla mat regelbundet och eftersom allt är planerat så tror jag faktiskt att det kommer vara rätt okej :) Kommer inte bli "spontangrejer" osv, så lite lugn känner jag mig trots allt. 
 
Kocken blev sugen på en rök
 
Kinesisk efterrätt i form av ris + dadlar / Världens bästa naturgodisaffär

Slut på slappande, nu är det på´t igen. Tidig sänggång ikväll. Hoppas ni har det bra i rusket. PUSS
 
 
 
 
 
 

Kinamat på riktigt

Gokväll! :)

Sista dagen i Shanghai är nu avklarad. Min hjärna har slutat att fungera efter dessa intensiva dagar. Har knappt hunnit sova och har vart i full gång från tidig morgon till sen kväll. Går som i en dimma! Känner att min kropp behöver vila nu. Den är helt matt. Träningsvärk i varenda kroppsdel.

Kvällen har iallafall spenderats i en liten, liten lägenhet hemma hos en kines. Gud vilken mat(!!) Där snackar vi kinamat. God sådan. Säkert femtom olika rätter bjöds det på. Och hela måltiden hade ordnats i ett kök på sisådär två kvadratmeter. Vill man så kan man.
Bjöd förövrigt pappan i huset på snus. Om han uppskattade det? Haha nej du. Men jag uppskattar iaf fotona jag fick knäppt på honom ;)

Det är så kul att åka hem till "riktiga kineshem". Då får man verkligen uppleva kulturen på riktigt! Inte alls samma som att gå på restaurang. Bara en som pratade engelska. Så det blev en del lustiga samtal.

Nåväl. Nu ska jag sova. Ska upp halv fem i natt för att åka vidare till Lijiang. Spännande. Hörs nästa gång jag har internet. Puss från mig!

Gamla Stan

Godmorgon! :)
 
Vaknade upp med värk i både armmuskler och axlar. Inte okej att få träningsvärk av att bära shoppingkassar tycker jag. Eller så kan man se det så här; Jag har shoppat för mycket. Haha. 
Även idag vaknade jag innan klockan, trots alldeles för få timmar med sömn. Men jag ha slutat att känna mig stressad för att jag sover för lite. Kroppen somnar den behöver, så enkelt är det. 
 
Gamla Stan

Här gjorde vi vårt första stopp igår kväll. Gamla Stan. Det var även här Top Model gick sin Cat Walk-final när de var i Kina, om ni minns? (Bara så ni vet liksom. Hähä). Här traskade vi iallafall runt, provsmakade knasigt, kinesiskt godis som faktiskt var riktigt gott (smakade granola, men misstänker att det var maskar i det), shoppade lite, fotade och försökte ta in allt det fina omkring oss. 
 
 
Ja, här skulle man kunna tro att det var jag som stod för valet av restaurang för gårdagens middag. Men så var faktiskt inte fallet ;) Hamnade på en gågata med mängder av uteserveringar där de mestadels serverade västerländsk mat. Och varför inte passa på att ta en liten firre dårå tänkte jag. Den satt där den skulle och för en gång skull visste jag faktiskt vad jag åt ;)
 
 
Sedan åkte vi till The Bund och fotade och vårt sista stopp för kvällen var att åka upp i TV-tornet. 264 meter högt om jag inte minns rätt. Ungefär lika högt som världens högsta bungy jump – som jag hoppas på att få avnjuta inom snar framtid. Det killade lite i magen bara av att kolla ner innefrån ett glasat hus, tänk då att hoppa därifrån. Crazyyyyy. 
 
Nu har vi vaknat till liv och ska avklara vår sista dag här i Shanghai. Imorgon åker vi vidare till Lijiang med ett gäng på tio små kineser. Ska bli spännande! Vi ska klättra på glaciärer och turista lite smått. Och med tanke på att det kommer vara rätt kallt – och jag bara har med mig "sommarkläder" så ser jag ingen annan utväg än att jag helt enkelt får åka och köpa en snygg vinterjacka idag. (Oj så synd) ;)
Sista dagen kommer ägnas åt ännu mer shopping och ikväll ska vi hem till en som bor lite utanför Shanghai och laga middag. Ska bli kul att komma hem till ett riktigt "kineshem" och se hur de lever :) 
 
Önskar er en fin dag kära ni. PUSS

Toppendag

Alltså, vilka dagar. Allt bara fortsätter att förvåna mig. Både folket, kulturen, priserna..och så jag själv då! Det flyter liksom bara på och jag vill aldrig att det ska ta slut.

Nu är vi tillbaka på hotellet för att lämna alla tusen kassar. Fick med mig nio par skor hem - plus alldeles för mycket annat. Tröjor, fyra väskor, tre par hörlurar, smycken, keps, två parfymer.. Det fanns inget stopp även idag ;) Det är så det får vara när man är och reser. Hoppas jag får med mig allt hem bara. Haha

Lunchen idag blev sushi. Den godaste sushin jag ätit på länge! Tonfisk, lax, avokado..ah, allt det där som är gott tillsammans. Och idag var det jag som kom upp med förslaget på restaurang. Kanske märks? ;)

Nu ska vi åka vidare till gamla stan och ikväll ska vi ner och fota vid The Bund. Så fantastiskt fint där! Ni får foton på det i morgon. Om det blir några lyckade vill säga.

Dags att rusa. Ha en fin tisdag. Puss från kinesen.

Dag två Shanghai

Godmorgon! :)
 
Fattar inte vad det är med mig. Pigg och klarvaken klockan 07.00. När händer det? Aldrig egentligen. Det är nog tanken på shopping och frukostbuffé som får det att spritta i benen på mig. 
Den här resan är verkligen nyttig för mig på alla sätt. Nästan alla åtminstånde.
 
Den har i allafall fått mig att;
 
Släppa på gränser
Överlämna beslut åt andra. Såsom val av restaurang, mattider och lite där till.
Jag vågar äta saker som jag inte alls vet vad det är för något.
Jag äter fler mål om dagen än hemma. (Försöker i allafall)
 
Men samtidigt är dagarna mer hektiska här och jag sitter inte still förutom när jag ska sova på kvällen. Och även då spritter det i benen på mig juh. Vila får jag göra när jag kommer tillbaka till Sverige. För detta gör mig bara gott i slutendan. Bra träning, tankemässigt för mig det här. Att kunna leva som de andra – bara glida med helt enkelt.
Det var som igår, då jag först drabbades av lite panik, men bara lite. Middagen skulle intas tre timmar tidigare än vad vi brukar då vi skulle vara på cirkusen vid middagstid. Men vad gör man? Jo, man äter tre timmar tidigare än vanligt och ser glad ut helt enkelt. Inget mer med det! Man får lära sig att anpassa sig, för det är så vanliga människor lever.
 
Trots att maten är en stor njutning för mig och jag älskar att sitta i lugn och ro och njuta av god mat, så ska livet inte endast få kretsa kring just maten. Maten får anpassa sig efter livet – inte tvärtom. Och det har jag lärt mig efter den här resan. Känns bra på ett sätt. Men väl hemma så kommer maten vara prio nummer ett igen. Det är ett måste för att kunna leva det här flänga-runt-livet sen. Dock är det skönt att ha "provat på" detta och veta att jag faktiskt klarar av det utan att drabbas av panik :)
 
Här vaknar jag fint om morgnarna

Nu ska jag slänga på mig kläder och äta frulle. En stor sådan. Ännu en dag fylld med shopping och äventyr väntar ju som sagt. Och ikväll ska vi till Gamla Stan och äta middag. Ska bli mysigt! :) 
Hoppas ni sover gott där hemma. PUSS

Shoppingdag + cirkus

Både ben, rygg och fötter skvallrar om en intensiv dag. Men herrejesus säger jag. Vilken dag. Händelserik från början till slut. Älskar den här staden! Finns så mycket nytt att upptäcka. Det är galet mycket intryck att ta in och bara det gör en helt dåsig i huvudet efter en dag. 
Tänkte ge er dagen i lite foton istället, så ni kan få se vad vi har sysslat med. 
 
 
Dagen startade med att man vaknade upp till den här utsikten. Ligger i min säng i tar kortet. Lite sjukt. Bilden visar även vilka kontraster man finner i staden. Höghus blandat med ja, inte vidare flashiga höghus. 
 
Omelett, frukt, flingor, torkad frukt....wow för både ögat och magen.
 
Trots dåligt med sömn och trots "åh-jag-vill-sova-känslor" så finns det inget som får mig så morgonpigg som längtan efter en god frukostbuffé. Tack till dig som uppfann den. Och tack till mig som har så bra smaklökar. ;) Kan sitta där i timmar och gluffsa i mig. Och jag var tvungen att ladda magen full med mat (något jag inte hade vidare problem med...) – en lång shoppingdag väntade. 
Har blivit så mycket bättre på att äta frukostbuffé. Förut tabbade jag mig alltid på ett eller annat sätt. Men nu håller jag mig till en lagom mängd – lite mer, men inte för mycket. Känns sådär kanonbra faktiskt!!
 
 
Vi var inte sena med att sätta av mot shoppingställena direkt efter frullen. Jag kan inte uppskatta hur långa dessa gångar var. Men jag gissar på ca hundra meter. Tänk er fem sådana här gångar på varje våning – på sex våningar. Förstår ni hur mycket affärer det är? Haha. Och kan ni förstå att jag var i en dröm?
Och på frågan om det är billigt? J-a. Och på frågan om jag är master på att pruta? J-a-a. ;) 
 
 
Det är ingen idé att jag ens försöker skriva vad det är ni ser på bilden. För jag har ingenaning. Människorna här är liksom inte de bästa på engelska om man säger så. Rättare sagt – de är usla. Haha. Så underbart! Tycker bara att det gör hela saken lite mer spännande. De pratar kinesiska medan jag svarar på svenska. Låter rätt roligt. 
 
Så hur gjorde jag valet av mat? Jag bara pekade lite glatt och chansade på att det skulle smaka gott. Har verkligen ingen aning om vad jag åt. Men gott, det var det. Åtminstånde det mesta. Det mättade magen i allafall och det var det enda som jag var ute efter. Flera timmar i ett varmt, unket köpcentra gör en förbannat matt och hungrig. Med andra ord – man äter vad fan som helst. ;) Och hörni.. den här måltiden kostade mig åtta kronor. Det är sanslöst. Vad får man för det i sverige? En vindruva? 
 
 
Sedan var det tillbaka till hotellet, lämna alldeles för många kassar med kläder/skor/smycket..ja, lite av allt. Sedan bar det direkt ut på nya äventyr. Traskade runt om i stan och träffade bland annat på en och annan slaktare på vägen. Kändes hygieniskt och bra det där. Hade helst inte velat sitta i det baksätet sen... Ueeaaääkk. 
 
 
Efter yttligare några timmar av strosandes runt på gatorna så gick vi tillbaka till hotellet för en god middag. Där inne i det lilla (stora) spindelnätet sitter vi och njuter av världens godaste måltid. Nämligen sushiiiii. Fysatan vilka goda små rullar de bjöd på. Eller nja, inte små för fem öre, de var de största jag har ätit tror jag. 
 
Middagen hamnade i magen och sedan åkte vi och kollade på akrobatik-cirkus. Den är bara sjuk. Något annat ord finns inte. Den är inte mänsklig. Man sitter som förstenad och bara väntar på att någon ska skada sig. Så otroligt skickliga – och viiiiiga. 
 
Nu är vi tillbaka på rummet och ska snart sova. Var nere och handlade lite spännande frukt hos fruktgubben som jag sitter och gnager på nu. Och även nu vet jag inte vad det är jag tuggar i mig. Frukt smakar det i allafall, och rätt gott med för den delen. Nya smaker, nya upplevelser – ja, lite nytt av allt får man vara med om här.
 
I morgon väntar en ny dag full med aktiviteter och äventyr. Och morgondagen avslutas nog med fotmassage, mina fötter dödar mig. Snälla ni, gå inte runt i converse en hel dag, det är inte speciellt skönt. En vetiran som talar ;) 
 
Långt inlägg. Men det finns så mycket att berätta. Hoppas ni har det bra i Sverige. PUSS
 

Kina

Hej fina ni!

Ville bara slänga in ett litet inlägg innan jag lägger mig. Har vart en lååång resdag. Startade klockan halv nio i morses och nu är vi framme – femton timmar senare. Men på de timmarna så har jag hunnit med att sitta på tre olika flyg och har nu förflyttat mig till ett nytt hotell, i ett nytt land. Kina närmare bestämt.
Och resdagen klarade jag av med bravu. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Bara bättre. Hade räknat med oregelbundna måltider, uteblivna mål och en väldigt sen middag. Inte sådär super med andra ord. Dock var jag inställd på en knäpp dag och flippade inte ur för det. Kändes faktiskt rätt bra att kunda acceptera läget. Men det behövde inte bli en knasig dag. Allt blev i sin ordning och har vart helt och hållet på min sida. Dock hade jag laddat väskan full med färdmat med tanke på misstankarna om hur det skulle bli, men jag lyckades istället skrapa ihop massa god mat från olika ställen under dagen.
Det mesta man erbjuds här är; ris, ris, ännu mer ris, ris till efterrätt och ris till förrätt. Bokstavligen. Men så serverades riset tack och lov med massa gott kött vid de olika måltiderna också som kunde mätta min mage lite bättre. 
 
Från detta till storstad
 
Är i Shanghai nu i tre dagar framåt. Sedan blir det några dagar inne i landet, sedan tillbaka till Shangai och till sist åker jag tillbaka till Sverige. En spännande vecka att se fram emot, minst sagt. 
 
Nu ska jag lägga mig. Stolt som tuppen. Klarar av mer än vad jag tror. I morgon blir det shopping från morgon till kväll. Och så ska vi på ciskus också. Den är helt sjuk. Hoppas ni har det bra där hemma. Puss & Kram

Resdag

Resdag hela dagen. Tycker inte om det. Inga rutiner och det går inte att planera i förväg. Men jag påminner mig om att dagarna går fort och snart är vi framme. (Försöker vara positiv här) ;) Nåja..det löser sig, det gör det alltid.

Hörs när vi hörs. Kanske är för upptagen med shoppishopping! ;) Wihooo. Nu ska vi äta frukost, blir samma som vanligt. Hamnar i vanemönster även här som sagt. Tur att jag fann något som föll mig i smaken iallafall.
Efter frullisen går taxin mot flyget. Puss

Sista dagen!

Hej där borta, på andra sidan jorden!
Sista dagen idag. Regn och blåst men ack så varmt. Tanken var idag att åka runt till lite olika öar med en båt. Men då vädret är lite eländigt så fick vi byta planerna. Istället har vi ägnat förmiddagen åt manikyr och en nödvändig hårklippning för min del. Blev superbra :) Och Hörni..för både manikyren + klippningen så betalade jag inte ens hundra kronor. Helgalet! Det är annat än i Sverige det. ;)

Det är så tråkigt att jag inte kan ladda upp foton då datorn inte vill samarbeta. Men det får bli desto mer om en vecka då jag är på hemmaplan igen :) Då ska ni även få lite djupare info om hur allt går/har gått här nere. Har så mycket jag vill berätta - men som får lämnas åt boken i nattduksbordet så länge. Mycket känslor och mycket tankar som har tittat upp under den här veckan!

Har insett mina svaga punkter samt insett vad jag behöver jobba på när jag kommer hem igen. Det är tyvärr en del saker har jag kommit fram till.
På hemmaplan känner jag mig relativt kry och frisk i skallen. Det är när jag kliver bort från allt det trygga där hemma och kommer ut i verkliga livet som jag inser hur begränsad jag faktiskt är. Vilket i och försig är bra - för då vet jag vad jag har kvar att jobba på.

Har börjat jobba på en hel del saker redan här, som jag har klarat av galant. Som sagt, bara att äta på restaurang flera gånger om dagen och att låta någon annan vara med och påverka tider är stora utmaningar det med!

Nåja nu ska vi ner på stranden och äta lunch. Dags att förnya sig idag kanske ;) Har snöat in mig på samma rätt även här. Ha en fin lördag när ni vaknar. Puss och Kram

Shopping

Gokväll!

Ligger på rummet och försöker bli vän med min mage. Den har gjort uppror, igen. Men idag var det eftermiddagsfrukten som satte igång kriget tror jag. Hade ätit upp nästan alltihop då syster smakar och säger att det smakar asjäst. Haha frukt som frukt och jag tyckte att den var utsökt! Men ångrar mig innerligt att jag åt så mycket av den. Suck. (För magknipet, inget annat).

Idag var jag på benen igen (till en början) och vi bestämde oss för en tripp till en lite större stad en timma härifrån.
Hamnade i ett köpcentra och hittade rätt mycket fint faktiskt :)
Som vanligt är mataffärerna de roligaste. Älskar mataffärerna utomlands! De har så sjuka saker. Verkligen sjuuuka. (Titta bara fotot längst ner). Galet!
Köpte även solglasögon för åtta jäkla kronor. Åh, sånt blir man nöjd av.

Dagarna tickar på och imorgon är det sista dagen här. Det har gått på tok för fort. Men det är fortfarande en vecka kvar. En vecka med nya, spännande äventyr i ett annat land. Sen bär det hem till trygga rutiner igen. Känner redan att jag saknar det!
Misstolka mig inte, älskar att resa och vara iväg. Men ni vet nog själva hur det är.

Nu ska vi snart iväg och äta middag. Ska äta något snällt mot magen idag! Är skyldig den det känner jag, så den blir lite glad på mig igen :)
Puss & Kram

Fotmassage och bättre mående!

Godmorgon världen!
Mår mycket bättre idag. Som jag misstänkte. Tror att jag åt något i förrgår som spökade till det i kroppen. Var toksvettig och frös om vart annat och kroppen ville allt annat än att samarbeta med mig igår.

Tur att aptiten fanns kvar iallafall. Tvärtemot många andra så blir jag faktiskt extra hungrig av att vara sjuk. Får cravings och äter nästan mer än vanligt!
Vi skippade dock shoppingen och stannade på stranden vid hotellet. Blev yr av att bara ställa mig upp ur sängen - så en tripp till stora staden var ingen ide. Istället blev det fotmassage för hela gänget. Åh vad det är skönt. Men det hade räckt med en halvtimma. Haha får trippa på tå idag, är helt öm.

Vi var på ett relativt fint massagesställe, men vet ni vad de tjänade per dag? 8 kronor.. Åtta(!!) Fick lite ont i hjärtat. Eller ja, sjukt ont i hjärtat.

Idag blir det antingen till att hyra moppar eller att åka ut med en båt till lite öar runt omkring här. Mysigt vilket som! Nästa sista dagen här i Filippinerna. Tiden går foooort. Men ett nytt spännande land väntar :)

Jag njuter, äter gott, släpper alla problem (på dagarna åtminstånde), läser, sover, frossar i mango och umgås med glada, mysiga människor! Mår rätt bra helt enkelt.
Hoppas ni har det bra där hemma också. Och att bullarna smakade bra igår ;) Såg ju förtusan kanelbullar både från höger och vänster igår. Kände lukten enda hit!!

Nu - frulle! :) Puss

Sjukling

God förmiddag!
Vaknade upp och kände mig hängig idag. Blir så trött! Varför nu? Trodde jag skulle vakna till liv med lite frukost. Men nej, istället lägger jag mig utslagen i sängen och känner mig helt snurrig. Och det var kanske inte så konstigt. Febertermometern visade nämligen rätt bra med feber. Jag som inte har haft feber/vart sjuk på över ett år - och så slår det till på semestern? Kroppen har väl slutat gå på sparlåga nu och känner att den har "tid" att vara sjuk. Men typiskt, det äre.

Men det är inte speciellt synd om mig. Lite feber är väl egentligen ingenting, men det är bara så typiskt. Vädret är inte heller på topp idag, vilket är bra. Hade inte stått ut med gassande sol idag!
Och feber stoppar inte en dam för lite shopping. ;) Förmiddagen går åt till reparation med hjälp av kalla drycker och mango och eftermiddagen ska spenderas i en liten större stad för shopping och nya upptäckter! Shopping är bästa botemedlet - för allt ;)

Hoppas ni sussar sött där hemma. Puss

Ett litet till hej!

Har snart återhämtat mig från dykningen, inte riktigt än. En och annan cola till, sen är jag fit for fight. Man tror nog inte att det är jobbigt att dyka, men tro mig – it is. Rena rama träningspasset känns det som. Kroppen säger mig det i allafall. Var döhungrig vid lunchen och smällde med nöje i mig det mesta av det som fanns på tallriken. 
 
Hur är maten här föresten? Har inte hunnit plöja igenom så mycket än dock. Men att döma av det som har provats så verkar det vara en god matkultur. En blandning av allt kan man säga. Lite asiatiskt, lite västerländskt...bratwurst finns för den som vill ha. haha. 
Än sålänge är den grillade tonfisken favoriten. Ah, den misslyckas de aldrig med. Men även grillspetten är underbara. Och majskolvarna går inte heller av för hackor. Haha. Älskar att prova ny mat. Och nu då jag liksom ändå inte "kan" välja min "vanliga" mat så tycker jag det är extra gott och roligt att prova på nytt. Finns ju så mycket! Laxen finns där hemma i Sverige och väntar på mig... men (än) saknar jag den inte. Haha. 
 
Det jag ville kika in för var egentligen lite bilder. Datorn ville visst samarbeta med mig idag. En stund åtminstånde, så man får passa på. 
 
Chocolate Hills
 
Visst ser det helt fantastiskt ut? Tänk att det finns 1500 sådana här små kullar runt omkring där jag stod. Rätt sjukt. Det är egentligen "korallberg" då hela stället en gång i tiden låg under vattnet. Naturen är rätt bra otrolig. 
 
Bild från när vi satt på båten och åt
 
....och där blev datorn trött på livet igen och det fungerar inte att ladda upp foton. Gah. Är också rätt trött för den delen. Ska lägga mig och vila en stund innan det blir dags för nya äventyr. Samtidigt som kroppen verkligen slappnar av när man är på semester så hinner man ju inte riktigt slappna av. Nåja, visst hinner man – men man vill inte. Vill bara ut på upptäcktsfärder hela tiden! 
 
Pussen & Kramen till er. 
 

Sköldisar

Tänkt er nemo + avatar, fast lite finare. Precis så vackert var det att dyka idag. Av alla de dyk jag har gjort så var dessa två de finaste.
Mötte fyra stora sköldpaddor och såg hundratals färggranna avkvariefirrar. Det är en annan värld där nere under ytan. Men trots att det var 29 grader så kom jag ändå upp illblå om mina darrande läppar. Brrrr. Hann inte få upp värmen förens det var dags för dyk nummer två heller för den delen. Simmade runt som en isbit.
Kan även säga att jag hade behövt en rejäl "knäck-omgång" på min rygg. Det där förbannade viktbältet man bär runt på är inte att leka med för höfter och rygg. Men det är sååå värt det!

Nu så är vi tillbaka för en god lunch på stranden. Provar nya saker varje dag. Ska plöja igenom hela menyn. Men jag har dock min favoritsida som jag håller varmt om hjärtat ;)

Puss och Kram

Dykning

Nu laddar vi med frukost i form av kaffe, fruktjuicer, omelett och frukt. Dykning väntar hela dagen! Ska bli roligt. :) Hoppas på att slippa se någon manet. (Pepparpeppar). Det är det värsta jag vet, speciellt när man inte vet om de är dödliga eller inte. Haha

Sovit bra mycket bättre idag iallafall. Välbehövligt. Hoppas föresten att dykguiden är lika hygglig som förra gången när jag dök. De lyfte ned mig i vattnet (bokstavligen) så jag inte skulle gå av på mitten eller nåt. Det är service det ;)

Hoppas ni sover gott där hemma. Puss

Chokladberg

What a day! Haft det så bra, så bra. Åkte iväg tidigt i morses för en heldag. Har hunnit med mer än vi räknat med kan man säga.

Har bl.a. annat åkt och spanat in Chocolate Hills. Sååå fräckt! 1500 chokladliknande kullar.
Har även vart och kollat fjärilsafari (heter det så?), kollat in små apor med gigantiska ögon, gått på långa, rangliga hängbroar, ätit buffé på en båt, skådat 30 Filippinos när de sjöng dansade och spelade ukulele (vilken glädje de spred) och hamnade till sist hos en 250 kilos tung pytonorm.

Nu är jag trööött! Ikväll väntar bara middag och sedan tidig sänggång. Tidsomskillnaden höll mig vaken hela natten. Hoppas det blir bättre i natt. Ska nämligen upp tidigt i morgon för två dyk. Ska bli spännande att se vad det är för fiskliv under ytan här :)

Ville bara ge er en liten lägesuppdatering. Ni får bilder i morgon då datorn lever sitt egna lilla liv just nu. Blööh.

Hoppas ni har det bra hemma. Puss från andra sidan jorden.

Första dagen

Hej finisar! :)

Min dator tycks ha tröttnat på livet en aning. Hatar krånglande datorer. Men vi hoppas den står ut tills jag är hemma åtminstånde. Försökt skriva detta inlägget alldeles för länge nu. Haha.
Nu sitter jag i allafall på balkongen och njuter av skvalpande vågor och livemusik som spelas precis under mig. Mysigt! Lite blixtrar som lysser upp himmelen emellanåt också. Älskar åskoväder utomlands. Det är så mycket mäktigare än hemma.

Dagen har vart kanon. Har tagit flera bad, som inte ens har svalkat, gått på stranden, ätit god mat och läst mängder ur min bok. Blir en riktig läslus när jag är iväg. Hinner inte läsa på samma sätt hemma. Dock har orken vart lååångt borta idag. Resan hit tog på krafterna och jag har inte riktigt återhämtat mig. Och värmen gör inte saken bättre. Min kropp tål inte riktigt den än. Blir så matt, så matt.

Lagom trött och svettig

Blivit många utmaningar även idag. Hujedamig. Allt på samma gång. Skönt att tiderna finns åtminstånde. Första utmaningen skedde i morses vid frukosten. Alldeles för trött för att utmana. Blev sittandes med en frukostmeny framför mig med frukostalternativ som jag inte är van vid. (Vart är min yoghuuuurt + müsliblanding) Men hade jag något val? Nej. Flippade jag ur? Nej. (Nästan iaf) ;)
Det var bara att ta sig i kragen och inte låta beslutsångesten ta över. Hittade något som föll mig i smaken till slut i allafall. Blev en gigantisk och väldigt god skinkomelett och ett megafat fullt av frukt. 
 
Drömmen
 
Jag påminner mig själv hela tiden om hur määättt jag blir hemma efter varje måltid. Känns som jag har sprungit in i en vägg varje gång. Men det känns inte lika bekvämt att bli sådär pangmätt när man är på någon annan plats än just hemma. Känner ni igen er? Och nu är det "ny" mat och då vet jag inte hur mätt jag blir. Av maten hemma vet jag liksom vad jag har att vänta när det gäller mättnad. Antar att det är en vanesak och åter igen ett tecken på att det bara är att lyssna på den förbannade kroppen. Men det är svårt att veta vad som är lagom när det är mat som man inte är så van vid. 
 
Strunt samma. Nu ska jag sluta prata mat och gå och äta middag istället. Ikväll blir det firrefisk! Grillad sådan. Åh. Men först blir det ett dopp. Kroppstemperaturen är helt rubbad här. Svettas mer än någon annan! Haha. 
 
Ha det bra gullungar. Pusss

Framme!

Är äntligen framme och har sovit första natten. Var fortfarande groggy när jag vaknade upp och visste inte riktigt vart jag befann mig förens jag klev ut på balkongen och möttes av ett blått hav och massa filippiner. Haha

Kom fram rätt sent igår. Mötte upp dem vi skulle träffa, åt väääärldens godaste fruktfat och stupade sedan i säng. Mangon mina vänner - mangon (!!) Kommer missbruka den lika mycket som jag missbrukar melon hemma ;) Och då är det illa!

Skönt att vara framme i allafall. Rutinerna verkar redan vara på plats känns det som. Tänkte efter lite hur maten på nedresan hade varit med. Heltokigt blev det. Inte alls bra egentligen. Men fyra jäkla utmaningar hann jag med, och det kompenserar upp det hela. Är faktiskt helnöjd. Gjorde saker som jag tidigare hade flippat ur för.

Nu ska vi ner och äta frukost och dagen kommer sedan spenderas på stranden. Hoppas ni har det bra! Det har jag... ;) PUSS

VägenUpp

Följ med mig på min resa upp! En resa som innebär att jag ska få friskare tankar, en mer hälsosam vikt och finna livsglädjen igen!

RSS 2.0